Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 05:26:59
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279701 krát)

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #270 kdy: Září 20, 2013, 09:53:06 »

Iba som podotkol že si hru ešte stále nevyskúšal. Ja viem čo je to manipulácia s menom, ja som hral všetky diely homam, aj keď nie všetky celé, vidím čo spravil ubisoft keď značku hodil malému maďarskému štúdiu ktoré spravilo čosi nie zlé ale mimo homam tradície. Len si zaprvé nemyslím že je dobré zaujímať postoj k hre predtým ako si ju zahrám a zadruhé, pokiaľ sa v Limbicu rozhodli ísť viac podľa MaM V, nie podľa mechanizomv MaM VIII či IX, nepísal by som o zneužívaní mena.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #271 kdy: Září 20, 2013, 10:43:09 »

Hru jsem nehrál, ale ani se tím netajím. Nakonec takměř vždy je uvedeno z čeho vycházím a proč si to myslím. Proč jsem hru ještě nevyzkoušel, jsem taky dost jasně popsal. Nicméně to mi nebrání cokoliv hodnotit. Nejsem jediný, kdo na fóru zrovna nejásá.

Už jsem tu mnohokráte téma herního mechanismu popisoval, zkusím to jinak ;) Když si vezmu sérii TES a oblíbený Morrowind, mám jednu hru, na které se učím. Když si dneska zahraju Skyrim, nemám s tím problém. Vím jak to funguje a díky tomu jsem velmi brzy ve hře, i když je tam dost podstatných rozdílů (nevadí, je to díky předchozí znalosti dost intuitivní). Věřím tomu, že když otevřu Arenu, nebudu mít taky problém. M&M V je postaveno na stejných mechanismech jako VIII nebo IX. Jsou to blízcí příbuzní. Limbic se sice ohání pětkou, ale s tou má společný zatím jen tahový režim. K rámcové znalosti pětky se navíc v týmu Limbicu přiznal jediný člověk.

Z okruhu her, které jsem hrál si nevzpomínám, že by někdo i v případě změny vývojářů sáhl k tak radikální změně. Např. v sérii Neverwinter Nights k tomu taky došlo, ale o kontinuitu se stará použití stejné sady herních pravidel. Nemyslím tedy chování hry z pohledu ovládání apod., mechanizmy myslím celý komplex věcí, kam pravidla prostě patří. Až si desítku pustím, tak čekám, že se to bude hrát skoro samo, ale ne proto, že je to zjednodušené, ale proto, že budu vědět co a jak a proč to dělám.

Pokud dnes vemu jméno Might and Magic, mám automaticky jistá očekávání. Když to hodně přeženu, vem si třeba seriál Star Gate. Víš o čem je, znáš jeho prostředí. A teď přijde nový režisér a udělá z toho červenou knihovničku nekdě z tropů. To, že o desítce prohlásím, že je "nástupcem" pětky, z ní toho "nástupce" přeci automaticky nedělá. V desítce se mění moc věcí najednou a jediným pojítkem je opravdu jen to jméno série. Na druhou stranu o to více se o desítce mluví.

Ale to už je opravdu poslední příspěvek (minimálně takto rozsáhlý) k problematice mechanismů, sounáležitosti se sérií apod. Lépe už to prostě vysvětlit nedokážu :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #272 kdy: Září 20, 2013, 13:00:02 »

Tak ja som si skúsil MaM IX a keď som potom spustil MaMI nemal som pocit že viem čo robím :D
Inak ti neberiem čo si napísal, chcel by si skoro to isté čo už bolo a čo si si obľúbil a v čom sa vyznáš, len v lepšej grafike a s novým príbehom, lenže toto čo sa chystá také nebude. OK. Ale myslím že si kôli tomu stratil nadhľad a všetko interpretuješ v najtemnejších farbách.

Mimochodom, zo Star Gate ma chytilo akurát Infiniti, konečne nejaký nový seriál na vesmírnej lodi s vesmírnymi bitkami, akurát že príbeh nedokončia pre nízku sledovanosť, takže moje preferencie sú asi častejšie mimo mainstreamu :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #273 kdy: Září 20, 2013, 14:14:09 »

Ano, tak by se to dalo taky interpretovat - mám rád sérii takovou jaká je a řadu z těch věcí očekávám i v pokračování. Zkrátka mezi devítkou a desítkou už je pro mě jasná propast. Kdybych desítku interpretoval jen v nejtemnějších barvách, tak jsem to hned na začátku shrnul jednou větou a dál bych se o ní vůbec nezajímal ;) Vždycky budu hájit "myšlenku" původní série a vždy budu porovnávat. Desítka si prostě musí svoje místo v sérii obhájit a na to je ještě dost brzo. Pokud bych byl nováčkem série, nebo to slovní spojení Might and Magic neřešil, pak bych na to taky koukal jinak, jenomže to opravdu nejde.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #274 kdy: Září 20, 2013, 14:33:54 »

Tak snáď na záver aby si napísal 5 vecí ktoré sú v každom MaM od I do IX akurát v X nebudú?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #275 kdy: Září 20, 2013, 15:35:18 »

Přemýšlím, jestli jsi ten můj předchozí text vůbec četl. Nepamatuju si, že by někdo z fanoušků měl možnost odehrát celou desítku, aby viděl, co všechno v ní je a mohl provést komplexní porovnání. V principu je to i jedno, otázka je poněkud mimo a řekl bych, že schválně ;) Jako ajťáci jsme hrávali podobné "slovní" hry, takže to utnu rovnou - odpověď neznám.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #276 kdy: Září 20, 2013, 15:43:58 »

Veď práve, si to nehral, nie je to hotové, ale už je tam medzi IX a X pre teba "jasná priepasť", tak ma to zaujalo.

Neber to tak že rýpem, som len zvedavý, keby som rýpal tak pripomeniem že priepasti bývajú spravidla tmavé a nie jasné ;) :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #277 kdy: Září 20, 2013, 16:30:36 »

Kdyby si právě četl pozorněji, tak jsem to už mnohokrát vysvětloval.

Rýpnout si můžeš, ale akorát si naběhneš, protože tě s radostí odkážu na výklad slova "jasný" v češtině - aneb synonymum ke slovu "zřejmý, patrný" apod. dle kontextu. Já bych se třeba do slovenštiny rýpat neodvážil, ale proti gustu ... ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #278 kdy: Září 20, 2013, 16:48:14 »

Tak ako chceš, myslel som to dobre.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #279 kdy: Září 20, 2013, 17:32:37 »

Já ti nevím, dobře si to možná myslel, ale už delší dobu mi přijde, že tu argumentaci vedeš dost účelově. Netuším, co je tak záhadného na tom, že mezi devítkou a desítkou mi chybí dobře udělané pojítko. Namísto toho chceš po mě vyjmenovat pět rozdílů napříč díly. O pár příspěvků dříve jsem popsal, že např. krom universa se v jednu chvíli změnil i celý herní systém/pravidla (porovnání se sérií NWN), vůbec nejde o žádné konkrétní prvky typu stará série má placený trénink, desítka má automatický levelup apod. Podle mě jsem to vysvětlil už dost obsáhle. To, že s tím nesouhlasíš je jiná věc, ale vykreslit mě tu hned jako šiřitele negativní nálady a ještě mi doporučit ať jdu od válu, to mě už docela dostalo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #280 kdy: Září 20, 2013, 19:46:28 »

Dneska se na Open Dev objevila výzva Wanted: Experienced modders. Každý asi alespoň jednou v životě viděl westernové plakáty s odměnou za zločince ... Limbic pro změnu hledá zkušené testery pro testování Development Kitu pro MM X. Podmínkou je předvést vlastní projekt, takže každý kdo zná a má zkušenosti s Unity3D má šanci.

Odměna neni malá, ale pro nás jako pro hráče to hlavně přináší hned několik pozitiv:

1) editor bude,
2) mody budou,
3) půjde dělat nové mapy, tedy nejspíše půjde kontinent i rozšiřovat a měnit.

Bohužel netuším, co všechno bude modifikovatelné, chtělo by to někoho z nás, kdo se tam dostane :D Modkit bude specializovaná aplikace ušitá přímo pro desítku, takže očekávám, že jádro hry modifikovat nepůjde, byť očekávám, že pár lidí se o to určitě pokusí.
IP zaznamenána
This is the end ...

StriderCZ

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #281 kdy: Září 21, 2013, 08:03:06 »

Na MMX mám  rozporuplné názory.  Určitě si ji koupím (pokud možno na gogu (čekám, až se manželce na paypallu objeví dostatek Euro :-) ), ovšem jestli z ní budu nadšený? Kdo ví. Třeba to bude  důstojný pokračovat "mrtvé herní série". Ovšem skepse je  na místě. V tom s Elemirem souhlasí. Jen poznámka na konec: myslel jsem si, že MM I + 2  tvoří jednu skupinu, MM III až V druhou a  VI až VIII třetí. Teprve později jsem si uvědomil, jak je první až pátý díl spjat.
A třeba k dotazům na rozdíly:
1.  V MM X není  údajně žádné sci-fi.
2. Nelíbí se mi  způsob  vylepšování dovedností (nejsou trenéři, sudy)
3. Inventář se  blíží devítce,  nebo Dragon Age apod., nikoliv VI-VIII ( v žádné jiné hře mne tolik nebavilo  zdobit postavy tolika nádhernými věcmi).
4. Pochybuji, že se bude opakovat takové svodoba a velikost herního světa jako v V, nebo VI a sedmičce.
5. nevím jak vy, ale když hledám na youtube česky nahrané video, tak mám skoro  smůlu...a ani jinak se nějak moc dizkuze nerozjíždí...moc se o desítce nepíše...
6. Mám obavy ze soubojů: nejsou příliš pomalé? A Co level scaling? To by mně NASRALI na nejvyšší úroveň.

7. Chápejte, po zkušenostech z TES (= Potěmnikovy vesnice) jsem skeptický.
IP zaznamenána

Falagar

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #282 kdy: Září 21, 2013, 10:55:02 »

Stridere, tady je jeden CZ gameplay http://www.youtube.com/watch?v=q10iYwoGEHY :)

Bohužel je to trend v dnešní době dělat hry jednodušší (taková Wizardry serie byla taky slušně HC a co se z ní stalo je hnus - teda pokud Wizardry online spadá pod Wizardry serii :) ).
Proč myslíte že lvl up je automatický, proč odpadl bonus ze studny, sudů, trenéři tu jsou jen na trenovani skillů experta, atd. Vše je prostě předělané dle dnešního RPG trendu a ten je dělat RPG systém jednoduchý a prostý, aby si ho zahrála co nejširší veřejnost a penízky tekli proudem, už se nemyslí na těch pár oldschool hc hráčů :)
My starý pardálové by jsme si přáli aby série M&M byla jen přehozena do nového grafického kabátku, s novým příběhem, ale to si bohužel nepřeje Ubisoft jako vydavatel. Holt M&M X se vytváří jako nová hra která má s M&M společný jen název, protože jde o to aby hra zaujmula širokou veřejnost a né jen těch pár hráčů co vyrůstali na této serii, hra musí přítáhnout i děcka co v této době tahali kačera, a ty jsou zvyklí mít vše s co nejméně složitým systémem, hlavně ať to má super grafiku, ale jak se dřív dělali rpg a hlavně jak se díky tomu skvěle hráli, to už dnes málokdo ví, a tudíž to má i dopad na tvorbu her.
Samozřejmně tohle je můj dojem dle toho jak probíhá vývoj M&M X a jak se za posledních xxxxx let změnil vývoj rpg her. Po vydání to bude vše třeba jinak a M&M X může překvapit.
IP zaznamenána

StriderCZ

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #283 kdy: Září 21, 2013, 15:00:12 »

Docela  zajímavé video: konečně pořádný dungeon
http://www.youtube.com/watch?v=rplWOsJMYlg
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen