Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:56:41
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279142 krát)

Tindo

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #120 kdy: Květen 17, 2013, 22:09:57 »

Tady je nejspíše odpověď, co to tam září:
http://www.gamespot.com/might-and-magic-x-legacy/images/1797264/
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #121 kdy: Květen 18, 2013, 18:48:39 »

Hm. Znáte ten pocit, když vidíte obrázky ze hry a máte okamžitě chuť si to zahrát? Tajemnej vchod kamsi, dokonalá atmosféra... Znáte? Tak tady ten pocit nemám :-D. Ani trochu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #122 kdy: Květen 18, 2013, 19:18:31 »

Dneska bych nevlezl do dungeonu ani kdyby byl úplně ze všech nejtajemnější :D Ta hra s modrou barvou mi opravdu hodně připomíná Dark Messiaha a čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mi to přijde jím inspirované. Otázkou je, zda-li je to dobře? Na jednu stranu to svědčí o jisté konzistenci, na druhou stranu jsme přeci jen zas o nějaký ten pátek dále, aby to nemohlo vypadat působivěji. Chtělo by to zas nějaké video.
IP zaznamenána
This is the end ...

Tindo

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #123 kdy: Květen 19, 2013, 11:18:36 »

Ale musím říct, že aspoň ty obrázky z jeskyně, co jsou v té odkazované galerii, se mi líbí. Jejich grafické zpracování a atmosféra vypadá hezky.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #124 kdy: Květen 19, 2013, 13:01:36 »

Proto by to právě chtělo video. Statický obrázek je holt statický. Určitě bych netvrdil, že si mi ty obrázky nelíbí, ale obávám se přesně toho, co bylo právě i v Dark Messiahovi - halda "tuctové" grafiky na level a najednou se objevila jedna jediná perla, u které jsem se zastavil a kochal. Dodnes si pamatuju dvě taková výrazná místa - 1) skalní město a hra se světlem, 2) sktřetí věž v rokli. Vlastně tři - podzemní krypty na konci hry.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #125 kdy: Květen 19, 2013, 23:16:02 »

Mě teď donutilo zapřemýšlet, u kterejch her se mi svět vlastně líbil...
došel jsem na Gothic jedničku
Project Nomads (létající ostrovy měly svoj kouzlo)
BG2 mělo taky něco do sebe
schválně jestli si vzpomenu ještě na něco :D
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #126 kdy: Květen 20, 2013, 02:45:04 »

Každá éra měla svoji hru s osobitým grafickým kouzlem. První hra, která mě po grafické stránce nadchnula byl Hexen. Postava stojí na nádvoří, vane jemný vítr, listí poletuje po zemi ... a to bylo ono, to poletující listí. Dneska už by to určitě nestačilo. Gothic jednička byla konečně hra, kde byly stromy udělané pořádně. Byť tedy engine pracoval se zobrazováním vzdálených předmětů zajímavým způsobem, dodnes se mi ihned vybaví hranice lesa tvořená klasickou 2D texturou. Teprve při přiblížení se objevil 3D prostor :) Když jsem podobně provedený les viděl v NWN, tak mi to až zacukalo koutky ... jenomže v NWN to byla tragedie, tam to holt ve 2D zůstalo. Dalším přelomem byl Morrowind a pak už to bylo jen různé vyšperkování již existujícího. Izometrie jsou kapitola sama o sobě.

Od M&M X bych možná ani nemusel očekávat něco extra, hlavně když ten svět bude žít a bude plný zajímavých detailů ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #127 kdy: Květen 20, 2013, 09:24:37 »

Fakt je, že to chce video doplněný zvukem, a pak se teprve bude rozhodovat o atmosféře. Jako třeba Thief 3. Z tamních nemrtvejch jsem byla podělaná až za ušima :-D. Takový zvuky by měli postavit mimo zákon. Poprvé jsem se pokusila je ubodat dýkou, padli na zem... a pak na mě skočili zas :-D. Dodneška z nich mám husinu. Pamatuju si první level sirotčince, kde jsem byla napnutá jak kšandy, co na mě vyskočí, atmosféra jak řemen... no, kdo to hrál, ten ví, co na mě vyskočilo :-D.
Každopádně pokud vás hra přinutí bát se potvor, který jdou snadno zabít na jednu nebo dvě rány, tak je něco udělaný dobře :-D.

Pamatuju si jeden dungeon v původnim WoWku, byl tam vodopád, a byl absolutně perfektní. Musela jsem tam vytáhnout kámoše na piknik :-p. Realistickej tedy nebyl, ale sakra, bylo to pěkný místo.
IP zaznamenána

GALLLDA

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #128 kdy: Květen 21, 2013, 12:18:57 »

...bez komentáře... :-D :-)
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #129 kdy: Červen 06, 2013, 23:35:32 »

Právě nedávno vzniknul tzv. Open Development Blog, což je prakticky stránka, kam autoři hry vkládají aktuální informace o tvorbě hry a co je důležitější, nechávají veřejnost hlasovat a podílet se (byť minimálně) na její vývoji. Zatím byl zveřejněn pouze jeden typ hlasování - každý týden se nás zeptají na určitý aspekt dungeonu a oni ho do hry vytvoří na základě toho, který měl nejvíc počtu hlasů. Blbě se to vysvětluje, zkoukněte sami:
https://mightandmagicx-legacy.ubi.com/opendev/vote/view/51b08e5a888ef64b4e000003

Samotný blog, kde by měli pravidelně přibývat aktualizace je zde:
https://mightandmagicx-legacy.ubi.com/opendev/blog

A ještě naposled doporučuju zkouknout nové FAQ ke hře:
https://mightandmagicx-legacy.ubi.com/opendev/faq

ve FAQ je například napsáno, že přestože bude ve hře automatický level-up, budou ve hře trenéři, budeme moc najímat NPCčka atd.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #130 kdy: Červen 07, 2013, 05:50:31 »

Díky za odkazy. Škoda, že s tím přicházejí až teď. Osobně se totiž pořád nemůžu zbavit pocitu, že za tím stojí marketing Ubisoftu a mapují svoje šance na trhu. Snad to bude jinak. Zrovna třeba první hlasování je na zajímavou diskuzi.

Automatický level-up je jasný, naštěstí se to dalo ve známost už dříve. Je to ovšem škoda, protože trénink ve cvičírnách je jedním z prvků pravidel M&M a je škoda, že si to vývojáři neuvědomují. Takhle to posouvá pravidla někam jinam.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #131 kdy: Červen 07, 2013, 13:29:41 »

To jistě udělali schválně, s tim automatickym levelovánim. Chtěli, aby se to nedalo dohrát na 1lv, jako 6/7/8. Já to vnímám jako omezující, sakra, mám právo mít tolik levelů, kolik budu chtít, a nikdo mě nesmí nutit levelovat, když nechci :-p.

Navíc ta radost, když člověk dá 20lv naráz a může si to nacpat do schopností :-D.
IP zaznamenána

Flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #132 kdy: Červen 07, 2013, 14:18:47 »

Co se tyce tech tri moznosti na vyber v hlasovani, asi se mi nejvic libi moznost B, samozrejme kdyz budou brat v potaz odkaz cele serie. Moznost A je sice fajn, ale kdyz by tam byly stejny dungeony jako predtim mi moc dobra neprijde. A volba C mi prijde dost silena, neumim si predstavit ze by se fandove nekdy shodli. Navic si dovedu predstavit co by nekteri lidi vymysleli za silenosti, staci mi treba modifikace do TES, tam je pekne videt jakejch hruz jsou nekteri fandove schopni:)
Tahle hra by hlavne potrebovala zrusit krokovaci pohyb hrou, coz tu uz bylo receno, jasny krok zpet, ale asi se to lip designuje (lenost autoru?) Dalsi vec z ktere mam strach je ze hra bude kratka (typickych 10-15 hodin v dnesni dobe) a bude spolehat na rozsireni v podobe DLC a bude vyzadovat pro plnou funkcnost pripojeni k netu, jako to maji Heroes 6 nebo Anno 2070, obe hry od UBI.
Tesim se na to, ale tak nejak neverim ze v dnesni dobe by nekdo udelal dungeon jak ma byt:)
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #133 kdy: Červen 07, 2013, 14:41:37 »

No já osobně bych tím zase tak nadšený nebyl. Ono se stačí kouknout na nové video, ve kterém představují ten Open development:
http://www.zing.cz/novinky/17465/zapojte-se-do-vyvoje-might-magic-x-legacy
Celé video jsou jen rádoby vtipné karikatury panáčku, což se k žánru jakým je M&M vůbec nehodí, design nepřátel ve videu (při demonstraci hlasování) potvrzuje, že nepřátelé budou opravdu vypadat jako v HoM&M 5/6. Jediný co se mi na videu líbilo, byl zvuk při otvírání dveří, který ve videu 2-3x zazněl - stejný zvuk jako při otvírání dveří/páky/poklopů v M&M 6/7/8.

To Flash: ve FAQ (odkaz jsem posílal v minulém příspěvku) je mimo jiné napsáno: "No, there will be no “always-online” copy protection!" "... you’ll need to be online for ONE time activation. (=Uplay)" takže to není zase tak zlý.
IP zaznamenána

Flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #134 kdy: Červen 07, 2013, 14:47:02 »

Tak heroes 6 a anno 2070 taky nema always online ochranu, ale bez pripojeni k netu nefunguje cast veci co hra nabizi, tohle jsme myslel.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 111