Křižák je ve své podstatě hybridní povolání, ale velmistrovství magie světla mě u něj zarazilo. Když jsem pak viděl, co v magii světla je, tak jsem docela zaváhal. Oproti tomu šaman je sice magické povolání, ale svými možnostmi je mnohem lepším hybridem

Křižák mi tak mnohem více připomíná kněze. Hned na počátku jsem u něj taky zvoral manu, vykouzlí jednou Nebeskou zbroj a může do sebe klopit lektvar many. Je to ovšem první postava, které jsem začal trénovat odolnost.
Ono vůbec jsem měl v noci dost času přemýšlet, co s družinou dál. V principu mám jen 3 možné cesty, které bych mohl dejme tomu zvládnou - stoky pod Karthalem, část džungle na západě nebo zkusit pokračovat ve Ztraceném městě. S tím svým levelem 15 už nemám nic dalšího, kde to jinak zvedat. Ovšem díky množství financí si nejprve zajdu do Seahavenu a docvičím Uhýbání a Odolnost. Zbytečně jsem to odkládal a stejnak se k velmistrovským titulům v hlavních skillech jen tak nedostanu, protože nedokážu splnit ani jeden z povyšovacích úkolů

Ad ta hudba) v lesích úplně normální jev, po každé bitvě mi hraje pořád, dokud neprojdu do města. Dokud jsem neměl les vyčištěný, tak mi to docela i vadilo, protože jsem nevěděl, jestli někdo útočí nebo ne. Někdo už to reportoval vývojářům jako bug.
Abych nezapomněl, na RPGWatch se postupně objevují závěry z recencí na různých portálech. Desítka je hodnocena v průměru 7/10. Český Eurogamer už zkusil recenzi, samozřejmě se to porovnává s Grimrockem, takže nic nového.