Určitě to pod osmičkou funguje, protože si pamatuju, že jsem míval nainstalovanou 8.1, problém byl až v kombinaci s Windows s NT-jádry. Jinak ten hardware vypadá dobře, míval jsem Athlon XP 1800+ v kombinaci s GF2 Ti a později Radeonem 9600, kde už jsem měl i DirectX 9, ale pokud si pamatuju, tak jsem nižší verzi Directu držel záměrně kvůli některým hrám. Možná bys mohl zkusit nejdřív ještě nějaký xp-patch, co to provede.
Edit: Nainstaloval jsem Win98 SE pod VirtualPC a verze DirectX je opravdu 6, u mě konkrétně 6.1a. Při volbě nainstalovat DirectX u hry mi to vypsalo, že už je aktuální a normálně jsem pokračoval dál. Hra jde spustit bez potíží, hudba funguje, zvuky kroků nikoliv

Začínám si myslet, že ty kroky jsou opravdu zakleté. Na druhou stranu jedná se o emulaci zařízení, může se tedy jednat o stále stejný problém, jako u "moderních" sestav. Instalace je bez patche 1.1.
Edit 2: Zkusil jsem ještě druhou věc, nainstaloval jsem oficiální patch 1.1 a na něj GrayFace patch 1.6.2. V mm7.ini jsem musel manuálně nastavit položku NoCD na 0 (default je 1 - hra nevyžaduje CD), pak to bere hudbu z CD. Funguje jak hudba, tak i kroky.
Edit 3: A do třetice všeho ...

Do adresáře Music jsem nahrál příslušné mp3 z tracků, v mm7.ini opět nastavil NoCD na 1 a PlayMP3 na 1. Hra funguje bez Cd, hudba a kroky fungují taky. Je teda vidět, že GrayFace se dá použít i v tomto provedení.