Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:33:33
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Hudba do MM6  (Přečteno 13706 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hudba do MM6
« Odpověď #30 kdy: Březen 06, 2013, 21:49:09 »

Vítej v klubu :-D. (Taky honíš mrtvoly po podlaze?)

Já jsem se ve svym prvnim příspěvku snažila bejt srozumitelná, co se "hudby ve složce" týče :-p.

Ale na to přenastavení v mm6.ini z 0 na 1 jsem totálně zapoměla. Mám to nainstalovaný už táák dlouho.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #31 kdy: Březen 07, 2013, 10:21:10 »

Já si v první chvíli představil úplně něco jiného, než-li mp3. Když jsem kdysi s počítači začínal, tak jsem jednou prostě vzal CD, zkopíroval tracky na disk a pak se divil, že z toho žádná hudba nejde a je to velikostně vůbec nějaké malé :D

GrayFace patch mě docela překvapil, osobně žádný xp-patch na šestku vůbec používat nemusím, takže jsem neviděl důvod cokoliv instalovat. Ovšem pro příště to už asi změním, už jen kvůli těm zvukům, protože teď to teprve navodilo tu správnou atmosféru.

Edit: Mimochodem, ty pády systému mi působí zrovna Audigy 2 (ten první velký byl náhoda, ale ty ostatní ne). Jak jsem zjistil, ono je nás mnoho :D Tak teď nevim co budu dělat dál, jestli si dojedu pro SB Live! nebo to zkusim pořešit. Rozdíl oproti tomu Realtek čipu je velký, s Audigy musím říct, že i sluchátka co jsem koupil, jsou opravdu dobrá.
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #32 kdy: Březen 07, 2013, 23:02:41 »

Elemire: a ten Xonar od Asusu je ještě lepší zvuková karta než SB Audigy. Měl jsem přímé srovnání na mých bednách, stejné nahrávky, stejné kabely, stejný počítač, stejná místnost, stejné bedny (Tesla AZS 223 + Tesla ARS 1014) a Xonar hrál líp. I ovladače mi přijdou trochu lepší... :))
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #33 kdy: Březen 08, 2013, 07:30:23 »

Na Xonar jsem koukal, i cenově to vychází příznivěji. Jenom jsem ještě nenašel vhodnou recenzi, tak jsem se tím dál nezabýval. U Audigy snad přímo AMD varovalo, že v kombinaci s jejich grafikama je to problém, ovšem tohle jsem předem nevěděl. Teď to mám nastavené tak, že jsem znovu povolil i integrovanou zvukovku, takže tam mám na výběr všechny 3. Zatím to jde bez pádu. Budu muset počkat, investice do externího disku byla značně neplánovaná :)

Edit: Možností nakonec neni tolik, v úvahu přichází akorát Xonar DGX nebo DX/XD (upřednostnil bych už samozřejmě PCI-E sběrnici). Vzhledem k tomu, že nepotřebuju ani 5.1 zvuk, tak začínám mít celkem jasno. Překvapivé je, že Creative nemá v téhle cenové relaci adekvátní odpověď. Co máš ty za verzi?
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #34 kdy: Březen 08, 2013, 15:05:38 »

No já mám právě Asus Xonar DX/XD, a hudebně opravdu dost dobré :) Na MM hudbě to samozřejmě není moc rozeznatelné, ale už na lepších mp3 (320 kbps) nebo na flac či Audio CD je rozdíl celkem slyšitelný i pro hluchoně jako jsem já :) -> myšleno v porovnání se SB Audigy.

S intergovanýma zvukovkama je to jasné, tam je Xonar prostě převálcuje všechny...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #35 kdy: Březen 08, 2013, 21:22:34 »

Ještě nad tím pouvažuju :) Zatím jsem vyhodil, co se dalo a nainstaloval jsem neoficiální drivery kX. Myslel jsem, že bych mohl použít starou fintu s ACPI, jenomže ejhle, já to mám v BIOSu jako nevypnutelný standard :D Příčina je teda asi známá, ale tudíž i neřešitelná. Zkusim jí zprovoznit i pod linuxem.
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #36 kdy: Březen 09, 2013, 09:17:49 »

No Linux zkusit můžeš, to jo. S ACPI je ta potíž, že jak píšeš, některé desky (nevim jestli většina, zase tak podrobně tento problém prostudovaný nemám) už Ti s tím "hejbat" nepovolí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #37 kdy: Březen 12, 2013, 11:55:58 »

Na linuxu jede bez problémů, koukal jsem tam včera 3,5 hodiny na film a v pohodě. Na WinXp jsou ty pády celkem náhodné, takže chyba bude opravdu u nich vs kombinace hardware. Co jsem četl, tak se moc nedoporučuje ani X-Fi od Creativu. Naproti tomu Xonar DX je pod linuxem dobře podporován.

Jinak doporučuju kouknout na thread sedmicka pod 98se. Zkoušel jsem tam v rámci řešení problému MM7 ve VirtualPC. 1) GrayFace fungujou i ve Win98 SE na originál nastavení s DirectX 6.1a, 2) i tam byl problém se zvuky kroků, které nakonec právě GrayFace pořešil.
IP zaznamenána
This is the end ...