Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:36:58
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Chybky ve hře, mm6/7/8  (Přečteno 16430 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #45 kdy: Únor 15, 2013, 14:23:51 »

Ano, taky jsem si všimla :-D. 5 kleriků a žádná žena. V mm8 taky preferuju ženský postavy, což už tedy o něčem svědčí, protože já většinou za ženy nehraju. Nejradši mám stejně toho týpka ze šestky (toho, co je při tvorbě party v pravo :-)), a kdyby mi ho autori hry laskavě přesunuli do ostatních dílů, měli by u mě + :-D.
V šestce nejsou draci potřeba, na fyzickou damage tam vedou mágové a klerici. V sedmičce bych si nestěžovala, ovšem... je tam lučištník, a ten umí bejt hoodně nebezpečnej :-).
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #46 kdy: Únor 15, 2013, 16:46:39 »

To by mělo jít nějak přesunout ten ksichtík...  :-D  šestku jsem rozehrál nedávno bez mágů a kleriků ale tak snad to dopadne :-)) v MM7 beru taky lučištníka a jako podporu i hraničáře... přijde mi použitelnější než jeho ekvivalent minotaur z MM8.... nemám rád dvě stejný povolání v družině :-) v MM7 jsem nikdy neměl povolání zloděje :-)) přemýšlel jsem, že bych mohl zkusit v MM7 hrát za jednu postavu o to právě za hraničáře, ale nemám na to nějak čas...

V MM8 mi strašně chybí druid, protože v 6+7 je do party většinou beru :-) dobrovolník co by mi ho dal do hry? sólo druid v druidským kruhu by bylo velmi zajímavé :-D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #47 kdy: Únor 15, 2013, 17:11:18 »

No, dát druida do hry by chtělo udělat mu i povyšovák :-). A nějaký portrétky :-).

Já brala v sedmičce i rangery a zloděje, ale použitelností neoplívaj. V sedmičce neberu mágy (hraju zásadně za dobro), bílá magie stačí jednou a velmistrovství magií mi nechybí (navíc ho člověk dostane poměrně pozdě). V podstatě lučištník, klerik a dva rytíři. Je to podle nálady, ale klerika mám vždycky.

Ranger vypadá na pohled sympaticky, ale je nečekaně slabej. Hodně lidí se za něj pokouší hrát sólo, ale mě to nepřipadá vhodný. Nezkoušela jsem to, děsej mě hrobečky, ale kdybych chtěla, radši si vyberu postavu, která umí něco pořádně, než pana křížence. Druidi jsou dost vhodný, ale já je osobně nemám moc ráda. Pravda, heal team o složení druid/klerik/paladin/paladin byla legrace.

Jde o to, že když máte klerika, tak už nepotřebujete nic, co má magie těla/ducha/mysli a bílou. Rangera nepotřebujete nikdy, protože kouzlit s ním opravdu nebudete a na damage nevyniká. No, ale to je otázka vkusu, sedmička se dá pohodlně dohrát za cokoliv.

Bratr zásadně tvoří homogenní týmy, například 4x rytíř, 4x klerik, 4x paladin, 4x lučištník... Nejvíc si chválil asi lučištníky. On je trochu extrémista :-).
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #48 kdy: Únor 15, 2013, 17:29:17 »

Však povyšovák pro druida v MM8 existuje -> druidská čelenka v kamenném kruhu v Šept. lesích, a úkol měl zadávat Dantilion (ten co si k němu jdeš pro svitky na odkamenění elfů). U čelenky je jasně napsáno, že ji může nosit jen někdo s povoláním veledruida... :-)

Právě bych chtěl zkusit sólo hraničáře v MM7, protože v ničem moc nevyniká ale umí od všeho trochu, jen to výzva :)

Homogenní družinu jsem měl jen 5x drak a jinak asi nic... Klerika já právě ani v MM7 moc neberu, protože s ním mi to přijde prostě jednodušší. Jakmile člověk vymlátí Harmondale a mohyly tak je v podstatě za vodou.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #49 kdy: Únor 15, 2013, 18:43:18 »

Existuje, ale plnit se nedá :-).

Pro mě byla výzva sólo minotaur. Někde jsem tu dělala záznam o svym postupu :-). Bylo to... poučný a vyčerpávající :-D.

Já vim, že klerik tu hru mírně řečeno zesměšňuje, ale já mám... ráda určitej komfort :-). Ono na druhou stranu potvory, který maj náhodnou šanci, že mi zabijou postavu, mě mírně řečeno štvou. Ono to pak totiž neni těžký, jen stupidně náhodný. Já vždycky tvrdim, že je nutný neplést si obtížnost a náhodnost.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #50 kdy: Únor 15, 2013, 18:51:39 »

Nedá, ale když existuje remake Chaos Conspiracy a patche, proč sakriš už někdo nedodal do MM VIII druidy :-D  Koneckonců si ho můžeš splnit jen tak, akorát za něj nic nedostaneš :-)

No ale zase těch monster až tolik není, co pošlou postavu do věčných lovišť jednou ranou bez ohledu na HP. Nejhorší je v tomhle asi MM6, kde není obrana.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #51 kdy: Únor 15, 2013, 19:26:49 »

hraničář má se sekerou tu chujovinu na redukci poloviny TZ, což z něj dělá spíš týmovýho hráče
zloděje jsem osobně taky nikdy neměl, ale velmistrovství dýky mi přijde hodně atraktivní... i na mistra jsou boží
až se se solo M&M VI druidem prokopu VARNem a dál, tak pojedu zase od sedmičky se složením rytíř, mnich, zloděj, mág za cestu světla... mág bude jenom na cesťácký kouzla a pak půjdou všechny body do magie světla kvůli buffům pro ty tři
určitě to půjde svižnějc než to sólování :D
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #52 kdy: Únor 16, 2013, 12:41:01 »

Problém s rangerem je, že sekera z něj opravdu dělá týmovýho hráče, ale jeho ubohý magický schopnosti jsou v týmu absolutně nepotřebný.

Samozřejmě, pokud bych chtěla bojově orientovanej tým bez magie, pak bych mohla chtít rangera na pochodeň a čarodějovo oko, protože ten bídák zloděj nemá ani experta. Pravda, tuhle jsem mu ho vecpala násilím, protože jsem odmítala řešit ten puzzl na cestě k šéfovi zlodějů. Ať žije kouzlo skok.

Sólo druid ve VARNu? No, hodně štěstí :-p. Ale pokud jsi se dokopal až do VARNu, tak to půjde.

Já teď plánuju další sedmičku, ale ...aaaaa, jak já nesnášim ty gumový tlamy! Potřebuju nějakej portrét, nějakej sexy, nějakej, na kterej se dá dívat... Hmmm.
IP zaznamenána