Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:38:56
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Chybky ve hře, mm6/7/8  (Přečteno 16448 krát)

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #30 kdy: Únor 15, 2013, 12:32:48 »

No však s drakem to ani jinak nejde, ale než tam naběhnu tak bude nutná dlouhodobější příprava -> prsten rovin další prstýnky co zvyšují odolnosti, lektvary na život.... :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #31 kdy: Únor 15, 2013, 12:33:49 »

Proč levelovat do 200, když na 60tym dokončíš hru s prstem v nose, že :-p.

Ono to za rytíře taky jinak nejde.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #32 kdy: Únor 15, 2013, 12:35:53 »

A proč ne? :-P

Když jsem hrál za draka sólo tak jsem se na přípravu prostě vyfláknul a všechno jsem prostě vystřílel. Nebavilo mě míchat lektvary a hledat prsteny a podobně. A level jsem měl tak 50 cca. Ale schválně to zkusím. Za upíra sólo se to dohrát dá, to mám odzkoušeno, ale level 50 je málo, je potřeba mnohem víc... Rytíře jsem nezkoušel, ani trola, elfa jo a nebavilo mě to, minotaury nemám rád... klerika mám rozehraného a asi to půjde, lich s magií temnoty a neviditelností by měl taky jít....:)  čekám pořád zda se neobjeví patch který by do MM VIII vrátil druidy, to by mohlo být velmi zajímavé na sólo...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #33 kdy: Únor 15, 2013, 12:44:34 »

Já nevim, s plnou partou jsem měla max nějakejch 90 na postavu, s jednou postavou to bylo 120 (troll).

Jde o to, že to neni zábavný. Nudný farmení za neporazitelnou postavu (a rytíř nebo nedej bože elf na takovym elvelu JE neporazitelnej), mě neláká.

Elf se dá taky expit armageddonem, ale já tohle kouzlo v osmičce nepoužívám. Elf... zkus za to hrát. Fakt, zkus. Haste, luk co to jde, souvislá hadice výbušnejch šípů, to se musí vidět. To jen letíš nad krajinou a kropíš. Nemineš nic, protože to s tou hustotou nejde. Čas na vzpamatování 0.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #34 kdy: Únor 15, 2013, 12:48:30 »

Já jsem to dohrál se čtyřma (je tu popsané vyprávění v sekci atypiské družiny na nižším levelu než 90). Ono když nad tím přemýšlím, v čem je rozdíl strkat body elfovi do luku a drakovi do "draka"? Jo v rychlosti střelby. Výbušný dopad u luku je výhoda, ale i single shot u draka to vymlátí... Mám víc HP ale nemám žádnou jinou magii ani zbraně a nebudu moct mít tolik bonusů z výbavy...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #35 kdy: Únor 15, 2013, 12:50:36 »

Ano, přesně tak, nemáš bonusy z výbavy a žádnou magii :-D.

Ostatní jsou závislí na vybavení, ale to neni v osmičce problém.

Rytíř je totálně ideální. Vemete plátovku, a hlavně kopí s lifedrainem a taky přibalte štít s imunitama na negativní stavy. No, a je to. Teď už zabijete cokoliv. Vhodný artefakty seženete i na 6lv. Prostě je to jen o tom, že se to párkrát loadne, než padne kopí (padá rádo) a zbytek nespěchá.

Minotaur byl problematickej a neměl lifedrain, ani imunity. Vymlacet za něj krystal bylo za trest. Ale dalo se to. Ani neměl moc lv.

Nejvíc jsem trpěla za klerika, než nabral solidní level. Pak už patřil k těm snazším.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #36 kdy: Únor 15, 2013, 12:57:13 »

Ale zase do ní nemusím investovat ty body a můžu je dát do "draka." Nevim jaká je rána (průměrná) na hodnotě dovednosti draka dejme tomu 30. Mohla by být 200? Kdyby ano, zabiju s tím na max 5 ran jakoukoliv potvoru na rovině země. Na férovku vždy něco trefím, odolnost proti drakovi nic nemá pokud vím.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #37 kdy: Únor 15, 2013, 13:03:37 »

Mohla by být. Já přeci neříkám, že to za draka nejde. Já to za ně dohrála snad desetkrát. Znám jejich možnosti. Když máš 4 draky, prostě na tah zabiješ. Jen říkám, že nejsou nejsilnější :-).
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #38 kdy: Únor 15, 2013, 13:04:40 »

K levelování je nejlepší použít cech lovců, je to sice zdlouhavý, ale za to druhé povýšení máš víc jak 1 000 000 zkušeností a to máš skoro 50 levelů (počítáno od prvního).
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #39 kdy: Únor 15, 2013, 13:06:46 »

Síla je dost relativní, záleží proti čemu stojíš, co máš za výbavu, za dovednosti a za kouzla (pokud je mít můžeš), level a co jsi za povolání. A hodně záleží na stylu hry.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #40 kdy: Únor 15, 2013, 13:07:37 »

Ano, já vím. Dělala jsem to, ale ono je to taaak nudný :-D.

Ono... nemusíš cpát moc bodů do vybavení. Dáš 10 do plátovky (rytíř), něco do štítu, a pak střídáš mistra zbraní a kopí. Živit dvě dovednosti neni problém, spíš naopak, protože větší levely stojej víc bodů. Takhle máš za stejný body větší bonus.

Samozřejmě, otázka stylu hry, tam fandim drakům. Ale když se jedná o otázku čistý palebný síly, tak jsem na straně elfa :-D.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #41 kdy: Únor 15, 2013, 13:19:22 »

Bože, já tady obhajuju rytíře, kterýho jsem vždycky nesnášela, proti drakům, který jsem měla vždycky ráda :-D. No, jde to se mnou z kopce :-D.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #42 kdy: Únor 15, 2013, 13:24:24 »

Já proti rytířům nic nemám ve své podstatě, jen mi díky mojí první zkušenosti s hrou přijde (v roce 2002), že drak je prostě lepší v tom, že skoro za nic (drak nic nepotřebuje -> žádná kouzla, vybavení,...) získá člověk schopného bojovníka do začátku, se kterým je hra zkraje mnohem jednodušší. V té době nebyl web a když musí člověk vše sám najít a přijít jak to řešit, tak trvá dlouho než se vyhrabe do vyšších levelů (a to nemluvím o špatným rozdělování dovednostních bodů, zapomínání kouzlení ochran, neznámé schopnosti, síla a útoky monster,...). Tam má drak převahu, protože mu stačí 10 bodů v dovednosti drak a najednou dává rány mnohem větší než zbytek družiny.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #43 kdy: Únor 15, 2013, 13:31:59 »

No, s tim souhlasim. Však jak říkám, brala jsem všechny 4 :-D. Lich jako léčitel byl naprosto dokonalej. Ten neútočil, jen podporoval. Vlastně jsem ho začala pořádně používat až na Regně. Drak je ideální začátečnická postava a hodně lidí si myslí, že je přehnaně silnej :-). Některý lidi ho proto dokonce odmítaj používat. Jenže pravda je jinde. Krom minotaura (kterej je fakt zoufale nejslabší) a trolla (kterej moc nevydrží) jsou všichni tak nadupaný, že to víc ani nejde :-). A i za ty nejslabší si jde hodit sólo. Ta hra prostě neni těžká. Což je dobře, nemám ráda hry, kde musíš hrát určitym způsobem, jinak pomřeš.

Draci maj pěkný čeníšky a líbí se mi jejich dabing. Rytíř... no, tam si člověk nevybere, naštěstí máme editor savů, takže portrét se dá změnit, že.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #44 kdy: Únor 15, 2013, 14:11:07 »

Drak je totiž typický bojovník do družiny, výborně by se hodil do MM VI a VII, kde mít léčitele + draky a pro všechny včetně ďáblů je to game over :) Dabing toho zelenýho draka je fajn, to jo :) Portréty ostatních nějak nehodnotím, nejradši mám asi ženské postavy, Cauri a pak obě kleričky. U těch jsem si všimnul, že jaksi ve hře jsou jen klerici (muži) k najmutí a žena žádná.... :)
IP zaznamenána