Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:36:43
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Chybky ve hře, mm6/7/8  (Přečteno 16427 krát)

rengo

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #15 kdy: Únor 12, 2013, 17:34:58 »

zajimava skupina :).. toale zezacaktu asi neni nejlehci ne ?
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #16 kdy: Únor 12, 2013, 17:38:36 »

To by ses divil. Lehký jak facka. Popravdě si za ty mágy užívám sekání potvor zbraněma, dávaj opravdu dost. Jak je prvních 50 many, už se učíme střepinu a když je víc nepřátel, bzum, švihnem jí tam.

Ono to chce umět začít. Hodně pomáhaj takový ty blbovinky, jako štít lorda Kilburna, na který se nemusí bojovat, ale je za ně moře expů.
IP zaznamenána

rengo

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #17 kdy: Únor 12, 2013, 17:50:58 »

jasne no ... stit je můj oblibenej ukol :D .. ale parkrat jsem to udelal i na prvni level i se zabitim vlkodlaku :D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #18 kdy: Únor 12, 2013, 17:52:51 »

Já nemám ráda takový to ustřelování potvor, na který nemám :-). Kde můžu jít na férovku, tam jdu na férovku.

Moje první parta byla mág/klerik/lučištník/paladin, ale poslední dva zmiňovaný se ve druhý polovině hry projevili jako na prd a hodně jsem litovala, že nemám mágy. Tak je od tý doby beru.
IP zaznamenána

rengo

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #19 kdy: Únor 12, 2013, 18:45:20 »

a naco specializujes ty tvy magy?:).......  to ja zas rad treba ustreluju z dalky :P za ma gy me pride ze to proste neumim :D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #20 kdy: Únor 13, 2013, 09:06:31 »

Já jsem melee mág. Těžká specializace na černou magii.

Beru trochu obchodování, opravovat uměj později všichni. Odpasťovač a identifikátor jsou spíš symbolický :-D. Jednomu dám magii vody na 12, ostatní maj 4 kvůli prchání z těžkejch situací, ale to je jen tak, pro jistotu, v praxi je totiž těžký se do takový situace dostat :-D. Mistr vzduchu, tomu stačej 4 body, expert ohně, expert země, když se mi chce.
Všem dýku a zbroj na mistra, minimální počet bodů. Klerikovi palcát a štít, samozřejmě.
Klerik drží bílou magii (40), takže dostane artefakt na +černá/bílá. Ostatní maj bílou jen na 4 mistr :-). Jinak klerikovi magii těla, na mistra, ale moc bodů do toho taky nedávám.

Taktika je strašně snadná, dost ušmidlám dýkama, občas protlačim střepinu, když je hodně nepřátel, nebo někdo silnej. Klerik umí léčit, občas to i dělá, když někdo přežije dost dlouho, aby mi ublížil. Když dojde mana, frnk ke chrámu. Samozřejmě se dá poodejít do jiný části dungu a spát, ale to je strašná ztráta času :-).

Ta mana hodně záleží na tom, kolik těch střepin lítá, no. U vlkodlaků jich lítá hodně, protože ten jejich oneshot mě deptá.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #21 kdy: Únor 14, 2013, 16:59:53 »

Ustřelování zdálky je super. Proto mi chybí v MM6 a 7 draci. Nejsilnější družina co lze postavit je podle mě 5x drak v MM VIII. Nezastaví vás nic. Nic nepotřebujete, stačí upgradovat dovednost drak co to jde a nic nemá šanci. V kombinaci s létáním je venku vše co nelétá a nestřílí trapně slabé (gorgony, zlobři, vlci, kyklopové,...). V dungeonech při šikovně zvolené taktice nic nepřežije dost dlouho na to, aby vám monstrum způsobilo velké ztráty... Nevím zda něco má odolnost proti drakovi, podle mě ani jedno monstrum a klasický dračí útok funguje na cokoliv... Mágové se můžou jít zahrabat :)
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #22 kdy: Únor 14, 2013, 17:59:39 »

ZecK: Ne, ne. V MM8 existují ultimátní nepřátelé, před kterými musí být i na pozoru i družina draků. Jedná se o... ...chvíle napětí... ...krysy. :D

Jsou tak malé, že je často velké umění je vůbec trefit. :)
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #23 kdy: Únor 14, 2013, 18:09:44 »

Killer delší vzdálenost mezi družinou a krysama, tahový mód + dračí dech(kouzlo) a není problém, není nutné trefit přesně, má to malý plošný efekt :)

Právě jsem to testoval, a v Gray face pokud nejsou těsně u družiny tak se trefit dají i bez tahového módu... aspoň mně to jde.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #24 kdy: Únor 14, 2013, 21:02:02 »

on v podstatě stačí jenom jeden drak aby M&M VIII bylo nevyvážený a to právě kvůli tomu lítání hnedka ze začátku, ale v pozdější fázi zaostává za řádně vycvičenejma postavama s pořádnou výbavou, proto jsem měl vždycky maximálně 2
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #25 kdy: Únor 14, 2013, 21:10:20 »

JCMurphy: záleží i na stylu hry. U mě to využívání draků bude způsobený i tím, že jako první jsem hrál MM8 a najěk jsem během své první hry získal dva draky a pak to teprve začalo trochu jít :)  Nemyslím si že by zaostával, 5 draků dá na jedno kolo klidně 1000 dmg dohromady.... jediný problémy můžou být v dungeonech typu krystal na Havraním pobřeží ale to se dá zvládnout. A levelovat můžou draci nejrychleji ze všech. Když jsem za ně hrál tak jsem to vyjma rovin vybíjel oblast po oblasti všechno včetně dungeonů. To si s žádnou jinou partou dovolit nemůžeš.

Dodatek: A nebo můžeš vzít 4 draky s klerikem a pak už není co řešit. Draci Klerika vytáhnou hodně brzo do velkých levelů a díky magii světla + magii těla (ochrana před magií, léčení, příp. regenerace) není co řešit. Draci mají za chvíli tolik HP, že člověk neví co s nima...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #26 kdy: Únor 15, 2013, 09:25:12 »

Osobně nosim 4 draky a licha (jako léčitele), ale musim podpořit názor, že jsou výrazně slabší, než ostatní postavy. Ano, do začátku to maj lehčí, ale později jim takovej elf natrhne řiť. Jejich největší + je víceméně tupej styl hry, prostě držíš A a všechno padne :-). Jo, a pak fakt, že vaše postava dostane všechny artefakty.

Elf, nejen že je silnější, ale taky má cestovní kouzla, jo, a umí sesílat armageddon :-D. A 50lv elfa (pravda, s trochu pokaženejma statama, váš elf bude mnooohem silnější) dostanete prakticky od začátku :-). A na lítání se nehraje, každej, kdo má magii vzduchu a vody může lítat od 1lv sám :-p. Pravda, elfové maj manu až další level, musej se před tím napít ze studny na bonus :-).

Rytíř je docela kosa, akorát je melee. To mu ale nevadí. Vymydlila jsem za něj rovinu země, tam dole, pod výtahem, normálně na férovku. Naběhnout doprostřed a vybít. To snad nikdo jinej takhle nedá.

Fakt, lidi, hrajte sólo, poznáte pravou sílu postav. Drak se sólo moc nedá, (ano, naeditovala jsem to a otestovala) nemá lifedrain, nemůže zabíjet potvory přes zeď, neútočí zrovna rychle, a krysy.... nebudu komentovat.
Netvrdim, že skupina 4 draků má nějakej problém. Tvrdim ale, že z ostatních profesí vytáhnete víc.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #27 kdy: Únor 15, 2013, 12:20:33 »

Yuyano: já zkusím tu férovku na rovině země s jedním sólo drakem, ale až se k tomu hraní dostanu... dle mě to půjde nějak vymyslet... Akorát asi bude problém v maximální úrovni dovednosti drak -> 60 bude málo a bude málo i max. level postavy 200 (pokud to teda v MM VIII není jinak). Protože mít dovednost drak na 100, jaký by bylo zranění jednou střelou? :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #28 kdy: Únor 15, 2013, 12:28:09 »

To já nevim, protože 60 je max :-). A já měla na rytířovi cca 50lv.

A férovku nevymyslíš, férovka znamená naběhnout doprostřed a sekat :-).
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Chybky ve hře, mm6/7/8
« Odpověď #29 kdy: Únor 15, 2013, 12:29:49 »

Jenže síla draka je právě v tom že může nalevelovat až někam k těm 200 nejrychlej ze všech postav, vyjma licha s armagedonem. A toho je nutné využít bez ohledu na herní čas.
IP zaznamenána