Poněkud jsem to časově nezvládl, ale nezapomněl jsem

Jak už jsem psal, zkoušel jsem nakonec i kombinace s jinými zbraněmi a různou úrovní dovednosti.
V principu je to to samé, co s mečem, ovšem ukázala se při tom jedna záludnost. Jak meč, tak i dýka mají v popisu jako bonus možnost držet druhou zbraň téhož druhu v levé ruce (meč -> mistr, dýka -> expert). Pokud jsou obě dovednosti na obou potřebných úrovních, tak lze zbraně libovolně přehazovat. Ovšem stačí, aby jedna z nich byla o úroveň níže a do levé ruky se dá umístit jedině zbraň příslušné dovednosti. Pro názornost:
meč -> normální až expert, dýka -> normální:
- v pravé ruce lze držet buďto dýku nebo meč, v levé ruce nic
meč -> normální až expert, dýka -> expert:
- v pravé ruce lze držet buďto dýku nebo meč, v levé lze držet jen dýku
meč -> mistr, dýka -> normální:
- v pravé ruce lze držet buďto dýku nebo meč, v levé lze držet jen meč
meč -> mistr, dýka -> expert:
- v pravé ruce lze držet buďto dýku nebo meč, v levé lze držet taktéž dýku nebo meč
Odtud plyne to zaměření bonusů z dovednosti na levou ruku. V případě jiných kombinací než-li meč - dýka se pak druhá zbraň automaticky přesouvá do pravé ruky a nelze to měnit. Jako druhou zbraň je možno použít jen palcáty, jednoruční sekery a kopí (+ odvozené zbraně). Výhodou je, že se neruší dodatečné bonusy z úrovně druhé zbraně, jde zejména o bonus ke zranění.
Pokud tedy např. držím v pravé ruce palcát (expert, 6 bodů) a v levé dýku (expert, 4 body), tak získám bonus +6 k zásahu, ale útočný bonus se bude řídit podle dovednosti dýky (+4 body).
Jinak jak jsem už psal, kombinace dýka - jiná zbraň je co do útoku identická s kombinací dýka - meč. Ovšem tady to hned doplním, typ útoku záleží na úrovni dovednosti dýky:
dýka -> expert:
- jen prostý útok (neni šance na útok s trojitou dýkou)
dýka -> mistr:
- prostý útok
- nebo útok s trojitou dýkou
Na řadě je ještě MM7 kvůli ověření bonusů ke zranění z velmistrovské úrovně dýky.
Jinak platí stále co jsem psal. Zranění se počítá jako základ zbraně (součet zbraní) + souhrn bonusů (síla, dodatečné zranění zbraně/zbraní, úroveň dovednosti).
Edit: MM7 mám připravené a hned je tam vidět jedna podstatná změna (vše ostatní jinak sedí jako u MM6). Bonusy ke zranění se v případě obourukosti počítají ze zbraně v levé ruce. Tzn., že pokud postava drží v levé ruce meč a v pravé třeba sekeru (mistr, 8 bodů), tak nedostane bonus +8 ke zranění ze sekery. Pokud namísto meče dýku a ta je zrovna na úrovni velmistra, tak dostane "alespoň" bonus ke zranění rovnající se úrovni v dýce.
Bonus tedy neni dvojitý, jak by se dalo očekávat, ale na druhou stranu je to spravedlivé, protože v MM6 chyběly velmistrovské úrovně a tím pádem se musí bonus ke zranění brát ze zbraně (dovednosti), kde je.