Díky, je to i celkem zajímavé zpestření od předělávek, naštěstí díky modifikaci datových souborů je práce jednodušší. Jen kdyby se mi ještě podařilo předefinovat Q.
Pokročil jsem s těmi dýkami a pokládám si otázku, proč to někdo vymýšlel zrovna takhle

Takže mám dvě dýky, jedna má celkové zranění 14 (7+7 út. bonus), druhá 4 (2+2 út. bonus). Celkové zranění je tedy 18, bonusy žádné, mm6. A teď to překvapení -> dosažené hodnoty jsou 18, 26, 46 a 54.
18 je jasných, to je celkové zranění obou dýk. 54 také, to je trojité zranění - 3x18 = 54. Ovšem zbývající dvě lze pochopit takto:
26 -> dýka 14 + 3x dýka 4
46 -> 3x dýka 14 + dýka 4
Při stejných zbraních se to tvářilo jinak, ale z tohoto je zřejmé proč. Bonusy se opět počítají až nakonec. Na řadě je test s otrávenými dýkami +5 jed, protože mám takový divný pocit, že mi padlo předtím 59, což by rozhodilo teorii o trojitém zásahu a aplikaci bonusů u něj

Edit: Je to tak, všechny výpočty se odvíjejí od skutečného celkového rozsahu obou dýk (bez ohledu na bonusy) a to platí i pro trojitý zásah. Nejprve se vypočítá trojnásobek základu a k němu se potom přičtou bonusy.
Př.: Poupravím předchozí příklad - Dýka D1 má zranění 14 + 5 jed, dýka D2 4 + 5 jed, bonus k síle postavy je +5. Celkem mohou nastat následující 4 možnosti:
1) (základ 14 + 4) + souhrn bonusů (5+5+5) = 33
2) (základ 14 + 3x4) + souhrn bonusů (5+5+5) = 41
3) (základ 3x14 + 4) + souhrn bonusů (5+5+5) = 61
4) trojitý zásah = (3 x (základ 14 + 4)) + souhrn bonusů (5+5+5) = 69
Vůči tabulce vlastností postavy to může vypadat matoucí, protože tam se bonus k síle nebo z dovednosti (velmistr) počítá přímo do rozsahu zranění. Při výpočtu se však bere opravdu jen ten základ vypočítaný ze skutečných hodnot dýk, vše ostatní jsou bonusy a ty jdou na řadu až nakonec.
Pokud by byl býval bonus v každé ráně, tak by to byl opravdu mazec

V praxi si variantu 2) a 3) představuju tak, že na počátku počítač zvolí, která ruka začne a potom pokračuje sledem útoků - např. pro levou ruku to bude L -> L -> P -> L; něco na způsob levou pomalu zaútočím a hned poté následuje rychlá trojkombinace.
Jen na okraj ... včera se mi u trojitého zásahu povedlo udělat v tabulce chybku typu 3 x 33 = 89 a nechal jsem se tak krásně svést stranou 
A jak to bude s odolnostmi? Předběžně bych si tipl, že se v potaz vezme až výsledné zranění a to se rozdělí na složku fyzického útoku a magického/elementárního útoku (jed, oheň, kyselina apod.). Na každou zvlášť se potom uplatní případné odolnosti protivníka.