Tak jsme se byli (já a nosiči) podívat do budovy Železnýho trůnu a trošku jsme jim pomohli s úklidem. Nekladli velkej odpor, akorát nahoře jsem to musela loadnout, protože jsem nečekala tolik knězů s ohnivejma kouzlama a neměla jsem imunitu. (Kouzlama, kouzlama, ne kozlama, co to píšu... zvířecí společník pro kněze, ohnivej kozel :-D.) Moje postava byla sice půlku boje zmatená, ale jelikož byli nosiči o patro níž, tak to vůbec nevadilo :-D.
.....................................................
Tak mi včera došlo, že považuju svoje nosiče za chcípáky, který musim držet od nepřátel a zuřivě bránit, ale ono to tak docela neni... můj nosič bojovník/zloděj má sílu 18/00, stejný THAC0 jako já a jen o půl útoku míň. Druhej bojovník/mág má sílu 18/93, THAC0 je o fous horší, ale i tak se nemá za co stydět. Samozřejmě v přímym boji jsou výrazně slabší, protože klerik je prostě machr, ale chcípáci to tedy nejsou... Navíc maj oba solidní +2 výbavu, meče, luky, zbroje...
Nebrala jsem klasický postavy k najmutí, udělala jsem multiplayer a stvořila jsem si nosiče sama, abych si mohla zvolit portréty a zvuky. Jako zvuky tradičně používám svojí několikavteřinovou nahrávku ticha :-p. Mám ráda, když postavy mluvěj, ale problém je, že často mívaj dlouhý hlášky, který při opakování rychle začnou obtěžovat. Ideální hlášky má bezejmennej. Obecně Torment je na hlášky dobrej, alespoň tedy podle mě. Samozřejmě tam mám nějaký zvuky přetažený z Icewinda, ale ty jsou... rezervovaný pro repliky mejch Icewind postav :-p. Vždycky si zvyknu na určitou kombinaci portrét-zvuk a jinde už je nepoužívám :-p.
Nemůžu říct, že by mi nosiči vůbec nezasahovali do hry, zloděj občas něco odemkne, mág občas (když náhodou nestačí můj vysokej lore) něco identifikuje, jednou seslal odhalení přesvědčení, když jsem potřebovala vědět, kterýho z těch dvou, co se vzájemně obviňovali, mám teda zabít... Prostě jsou tam a tak je občas využiju, ale do boje se nijak nemíchaj, a to ani jakožto buffeři. Pravda, občas dělaj (neúmyslně) živý štíty, ale nesměj se bránit :-D a musej rychle utéct, aby už dál nezasahovali. nosič-zloděj má dva killy, což mě dost překvapilo. Zabil dva vlky, a jelikož nemá skript, tak to znamená, že jsem se uklikla a poslala jsem ho , aby je zabil. No nic, no. Nosič-mág má nulu.
.....................................................
Každopádně radostně postupujeme ve hře a těšíme se, až bude město za náma, protože úkoly ve městě já totálně nesnášim. Pořád ještě mám problém s navigací a ty mraky budov to nezlepšujou.