Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:32:14
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242783 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #60 kdy: Únor 20, 2013, 08:52:42 »

Dodržuješ seznam? Vau. To mě nikdy nešlo, beru to podle nálady.

Taaak. A už jsme samurajové a tak to zůstane, dokud nebude zenmaster (a assassin, kterej už je hotovej, ale bude se povyšovat naráz). Zbejvaj nám tři dungeony a pěknej kus mapy, takže je pořád co dělat. Cvičim očarovávání a konečně jsem si na starý kolena pořídila identifikátora.
IP zaznamenána

Shizuma

• Nováček
  • *
« Odpověď #61 kdy: Únor 21, 2013, 00:45:29 »

Teda, taky jsem nedávno zapla Fish fillets. :D Některý ty místnosti mě vytáčejí vždycky až téměř k šílenství :D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #62 kdy: Únor 22, 2013, 10:58:38 »

Jo, fillets jsou pěkně drsný. Hlavně je to pro mě zkouška trpělivosti, jsem ten typ, co se rychle unudí nebo naštve :-D. Ale je to originální a dvojka má celkem hezkej příběh, i když jsem celou hru úspěšně nenáviděla mořskýho koně.

Blood Omen 2! Chachachááá, Kain je lék na dnešní Twilight mor! :-D. Po dlooouhý době jsem to zase zapla. Legacy of Kain sérii jsem měla vždycky ráda, škoda, že se mi nikdy nepodařilo dostat se k funkčnímu prvnímu dílu. Prej bude nějaký pokračování, ale to asi budu potřebovat výkonější bednu :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #63 kdy: Únor 22, 2013, 18:52:33 »

Oblivion:

Díky konzoli jsem plynule pokročil v Knights of the Nine a mohl si v klidu pohovořit s Pelinalem. Následovala sada zajímavých, leč v tuto dobu celkem krátkých úkolů - holt ta křížem krážem prozkoumaná mapa je znát. Než jsem se nadál, stál jsem s osmičkou svých věrných před ruinami Garlas Malatar a pustil se do křížku s Aurility. Boj se samotným Umarilem nevybočil z lajny, oba souboje proběhly do 10s. Opět to samé, co s Mannimarcem, protlouct se k nim přes strážce dá zabrat, ale boj samotný nestojí ani za povšimnutí. Je vidět, že je to stavěné pro nižší levely postav, jen kdyby takhle levelovalo i okolí, aby to nepůsobilo jako pěst na oko.

Jen na okraj, opět zopakuji dvě jména - povšimněte si pojmu Aurilité a Umaril ... vs ... Auril a Umar :D Ono ostatně je zajímavé se vůbec zaměřit na názvy některých ayledských ruin.

Tím je v podstatě první datadisk za mnou. Postupně jsem splnil i pár dalších věcí, jako je koňská zbroj, nebo znovuobnovení Sluje opovržení (hezká pomůcka pro upíry), ale to jsou prakticky neúkolové přídavky. Stejně tak to bude s věží mága u Brumy. Jediná další větší úkolovka byla již splněná Mehrunova dýka. Na datadisk docela málo. Na UESP se píše ještě o Fighter's Stronghold, ale nic podobného zadané nemám, zřejmě se to stahuje zvlášť.

Začal jsem tedy opět postupovat v rámci Cechu bojovníků, což je lítání z jednoho konce mapy na druhý a hlavně lezení do již prolezlých dungeonů :D Kupodivu se jedná o jednodušší dungeony, asi se tak trochu počítá, že hráč se bude cvičit/levelovat až souběžně s nějakým cechem. Oproti druhému úkolu v cechu jsou ty ostatní zatím opravdu lehčí, začátek byla krutá vyjímka. V druhé třetině jsem navíc potkal co? ... no přeci bug :D Zítra mě to čeká ozkoušet znovu a když to nepůjde, tak holt bude muset pomoci konzole.

Je toho čím dál méně, ale pokaždé když se přiblížím k Chorrolu, tak se hlavní linii jakoby náhodou vyhnu. Pořád se mi do toho ještě nechce. Za 1) to nejspíš prolítnu podobně rychle jako KotN, za 2) je to prakticky konec děje a chyběla by motivace dojet zbylé úkoly. Tak jsem zvědav, kam mě to zítra zavede.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #64 kdy: Únor 23, 2013, 19:35:38 »

Oblivion:

Nečekal jsem, že se toho za těch "několik" hodin seběhne až tolik, ale seběhlo :)

Povedlo se mi dokončit i celý Cech bojovníků a nyní je konečně můj. Musím říct, že mě jeho dějová linka překvapila, bylo to celkem nápadité a s jedním nečekaným zvratem. Chvilku jsem už podezříval jednoho z cechmistrů ze zrady, aby se ukázalo, že ono je to úplně jinak (podobně jsem váhal už u Cechu mágů :)). Škoda, že ve Skyrimu se z tohoto nepoučili - i Morrowind měl za Cech bojovníků nápaditější úkoly, byť tedy ve Skyrimu to převzali tzv. Družiníci (Companion), což je pravda trochu jiné společenství.

Ještě během úkolů pro cech jsem se rozhodl mezi běháním z jednoho konce mapy na druhý (na to byli v cechu bojovníků opravdu experti) dojít do Bravilu pro nějaké plonkové kusy brnění na očarování + naplněné kameny duší. Když už jsem tím arcimágem, tak že si to teda vyzkouším. Díky jednomu daedrickému úkolu v Leyawiinu jsem zjistil, že 100% bonus Chameleona má opravdu zajímavé vlastnosti. Později jsem si to ověřil ještě při vraždách ve Skingradu (bugl se mi úkol s lovci upírů). Původně jsem tomu nechtěl věřit, měl jsem jen kusé info ze Skyrimu, ale ... 100% Chameleon je opravdu prakticky nezničitelná a velmi těžko detekovatelná postava, obzvláště pokud se k tomu umí dokonale plížit. Část zbroje jsem očaroval pro Chameleona, část pro Pírko. Kdybych to býval zkusil dřív, býval bych si ušetřil další kus starostí :D

Tady jen odbočím k jednomu příspěvku Adama23 o nízkém levelu. Ono je to nakonec celkem pochopitelné. Pokud to člověk přežije, myslím psychicky, tak si v klidu vytrénuje dovednosti na vysoké úrovně, ale díky stagnaci levelování udrží všechny kolem "dole", což se musí projevit jako strašlivá výhoda. Obzvláště pokud všichni kolem nosí teprve max. ocelové brnění :) Podobnou taktiku jsem použil před rokem ve Skyrimu, kdy se mi vyplatilo dojet hlavní linku pod levelem 20, bohužel ten efekt je zde díky nutnosti otevírání perků výrazně oslaben (začnou chybět dovednostní body). Někdy to budu muset v Oblivionu zkusit taky.

Ale zas zpět. Krom Cechu bojovníků jsem postupně dojel i úkoly pro Chorrol a z městských questů tak zbyla už jen Bruma, Cheydinhal a Imperial City. Abych ušetřil čas, dojel jsem i všechny úkoly z farem a hospod - vyjma Shetcombovo farmy, kde se objevil bug, tak jsem to vzdal (poškozovalo to savy). U úkolů s hledáním mistrů v dovednostech (Master Training) jsem se rozhodl, že dodělám jen to, co mám v deníku a zbytek nebudu aktivně vyhledávat. Nemá to pro mě takový význam.

Když už jsem u těch bugů, včerejší zásek v arpenijských ruinách se ukázal být jen chybou podivně nastaveného triggeru - každý, kdo by prošel příslušnou místností by se vyhnul pasti co nejkratší cestou a ihned zabočil do přilehlé chodby dále do dungeonu. Nikoliv vyvojáři. Za pastí je mimo trasu jakoby checkpoint, kde se musí postava zastavit ... svým způsobem nevýhoda prozkoumávat něco předem, protože už mě vlastně nic nenutilo tu místnost procházet znovu celou.

Pokud bych měl sumarizovat, tak i přes drobné výdaje jsem se vyšplhal na hotovost 1 650 000 septimů. Přede mnou už vyjma zmíněných městských úkolů, které plánuji na zítřek, chybí dva další velké cechy - Temné bratrstvo a zloději. Je tedy zvláštní stát se psancem zrovna poté, co jsem ctěným križákem, ale v rámci vyzkoušení všeho to budu muset risknout :) Ve Skyrimu byli zrovna tyto dva cechy to nejlepší, co Skyrim nabízel. Nakonec Temné bratrstvo je známo už z Morrowindu, jenomže se za něj nedalo hrát, místo toho tam byla Camona Tong. A samozřejmě musím splnit ještě Arénu.

Podle všeho zbývající uzamčené dungeony se týkají v převážné většině právě obou cechů - napočítal jsem jich celkem ještě 8, z toho něco bude taky pro hlavní dějovou linku a něco pro městské questy. Tady se musím přiznat, že u Leyawiinu jsem si při plnění úkolu pro Cech bojovníků všiml, že jsem omylem vynechal Rockmilk Cave, což jsem musel hned napravit - spíš jsem se omylem vrátil předtím k jiné verzi save, protože zaznačenou na papírové mapě jsem ji měl ... ono mi teda bylo divné, proč v téhle oblasti je tak málo banditů Černého luku :D

Na závěr jen zmíním nežurnálové úkoly. Na něco jsem náhodou narazil při průzkumech, něco z toho podle UESP fungovat nebude. Takže bych to taky asi nechal ponejvíce na náhodě, byť jsem si je tedy vypsal (2 mám hotové, jeden načatý, 4 zbývají).
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #65 kdy: Únor 24, 2013, 18:45:10 »

S radostí jsem po noční přišel domu, na dvě hodinky zalehl a hurá pokračovat ve hře ... ovšem co to? Jaksi mi přestalo jít otevírat dveře uvnitř místností a jako na potvoru se takto chovaly všechny save pozice bez rozdílu. Zkoušel jsem si s tím různě hrát, ale bez úspěchu. Nakonec došlo na přeinstalaci a taky bez úspěchu. Na diskuzích nic konkrétního, takže jsem s tím strávil i kus odpoledne. Když už jsem to vzdával a chtěl jsem pokračování v Oblivionu odpískat, tak mě při pohledu na dveře došlo, že asi špatně hledám, neboť tohle bude chyba animace.

Vzpomněl jsem si, že docela nepříjemné obtíže s animací jsem zažil v Leyawiinu u stroje na sběr mízy. Stejně tak jsem si vzpomněl, že v popisu bugů už jsem někde na tuto kategorii narazil ... ano, jak jinak :) Ukládejte často a hodně, jenomže jsme vám k tomu zapomněli říct, že časem se porouchá v save čítač :D Naštěstí jsem našel odkaz na prima utilitku, opravil jeden z posledních save a můžu směle pokračovat dál. Opravdu výborná chybka ve hře, taková dost fatální.

No, díky tomu jsem se moc nepohnul, něco jsem kvůli tomu opakoval několikrát. Hotové mám tedy všechny nežurnálové úkoly (vyjma pirátské lodě v Anvilu, kterou si nechávám jako zdroj duší pro poslední daedrický quest). Postupně jsem se taky přesunul do Imperial City, stal se členem Temného bratrstva a dostal pozvání ke zlodějům + si zabojoval v Aréně - ovšem o dalším hrozícím bugu už vím předem, takže Arénu dokončím raději později. Počítám, že to je na dopolede a odpoledne už se vrhnu na hlavní dějovou linii.

Abych si odpočinul, tak v noci jsem ještě rozehrál Lionheart :D V začátku jsem si spletl cestu a tak jsem se procvičil hnedle v lese. Když jsem se konečně dostal do stok, které jediné si po těch letech vybavuju, tak už to bylo veselejší. Tenkrát jsem se musel chtě nechtě přidat k žebrákům, protože jsem tu úvodní figuru nedokázal porazit. Tentokrát snadno lehl a je to dobře. Šéfka zlodějů mi jen potvrdila mé podezření, že žebráci jsou vlastně krysodlaci a ty já už od dob NWN nesnáším umpf ... Postavu jsem nijak nehrotil, teprve se s tím seznamuju. Jen mě docela zarazilo technické zpracování, moc odladěné mi to nepřijde. Hlavně ta podivně navazující hudební smyčka, díky ní si taky připadám spíš jak v Diablu. Interakc s prostředím vynechám, možná jsem jen něco přehlídl, takže popisk postav se ještě někde objeví :D Zarazila mě i pauza, proč to nemohli nechat jako v BG? ... Uvidím, co dál, jinak to je celkem oddychovka.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #66 kdy: Únor 27, 2013, 07:22:13 »

Oblivion:

Na pondělní dopoledne to teda nebylo, ani nebyl čas, takže jsem to dojel až včera večer. Chybí tak už jen úkol s korupcí v Imperial City. Temné bratrstvo, zloději a Aréna jsou komplet, tudíž můžu začít pomalu hodnotit.

Zloději mě ve své podstatě moc nepřekvapili, dokonale rozlítané úkoly a jeden významný bug, který jsem musel řešit konzolí. Ve své podstatě je to analogie k Cechu bojovníků pro méně spořádané charaktery. Ovšem temné bratrstvo je už něco jiného. Příběhový zvrat mě opravdu překvapil, dokonce více než-li ve Skyrimu. Navíc za tuto frakci postava získává nejlepší kousky předmětů a bonusy. Bohužel, jak za zloděje tak i za vrahy značně narůstá špatná pověst, což je vzhledem k nefunkčnosti jejího nulování při pouti problém (tady byl asi ten důvod nefunkčnosti KotN). Už při malých hodnotách jsem byl častován za mylný obraz křižáka a kdekdo si přede mnou skoro odplivl :D Samozřejmě jsem přišel o možnost nosit křižáckou výzbroj.

Tady totiž vyvstává otázka, zda-li je vůbec vhodné se cpát do všech cechů. Podle mě neni. Ono se s tím ani moc nepočítá. Paradoxně jsem tak za zloděje plnil úkol, kdy jsem měl obelstít sám sebe jakožto arcimága. Přitom řešení ze strany magické univerzity už šlo mimo mě. Zkrátka se mi dotyčný předmět objevil na stolku a já si ho jen v pohodě odnesl :) Zdánlivě obdobný konflikt se objevil už v Morrowindu mezi balmorským cechem zlodějů a bojovníků, jenomže tam to šlo logickou cestou obejít, protože to tak bylo plánováné. V Oblivionu nikoliv. Ale zkusit se musí všechno, pro příště už bych si samozřejmě vybíral dle zvoleného charakteru.

Aréna stojí jaksi mimo dění, v mém případě už to výzva nebyla a šel jsem jen splnit příslušný rank. Překvapilo mě na tom, že protivníci padali stejně snadno, ať už se jednalo o zelenáče nebo Mistra arény. Jako by všichni měli stejně života.

Nyní už tedy jen dodělat poslední úkol v Imperial City a vrhnu se na hlavní příběhovou linku.

Lionheart:

Zatím zůstalo jen u nočního hraní, ale už se začala krystalizovat specializace pro můj charakter. Vlastně mě k tomu dovedly okolnosti. Zůstal jsem nakonec ve stokách a postupně se prokousával dále. Zabití vůdce krysodlaků už byl docela problém, resp. nešlo to na několik seků. Od této chvíle jsem se rozhodl po kouskách vylepšovat jednoruční zbraně, neb po fyzické stránce od této dovednosti vlasnim dobrou zbraň (obdobnou obouruční jsem našel až později). Druhým problémem jsou zamčené truhly.

Rozhodující bylo patro s troly, kde jsem moc šancí neměl. Tudíž jsem vždy o kousek zvedl boj jednoručními zbraněmi a pozoroval, jak si stojím. Nakonec jsem to musel zvednout až k 75 bodům. Podobně jsem postupoval na cestě zpět se zavřenými truhlami. Ve finále se ukázalo, že jsem to mohl udělat rovnou, asi nemá smysl si ty body šetřit (jo, kdybych si tak vzpomněl, kam jsem si položil manuál :)). Magii jsem prozatím třeba vynechal.

Hlavně jsem s hrůzou zjstil, jak je výhodné hledat pasti apod., tedy že je za to dost bodů ... no, teď už to vim. Plus bylo ve stokách docela dost tajných lokací. Hrát to za krysodlaky by bylo asi podstatně snažší, ale takhle to byla větší výzva. Ze stok jsem již venku a na kontě mám hezký sedmý level. Jo, je to chytlavé a neni to nijak ujeté, jak jsem se docela obával. Sice to nejde podle D&D, ale systém je navržený dobře, takže to celkem odsýpá.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #67 kdy: Únor 28, 2013, 01:23:14 »

systém je úplně stejný jako Fallout 2
já už vím jak to chodí :D jaký předměty se zhruba dají najít a jaký staty můžeš hned na začátku zvednout abych zbytečně nerval 10 bodů při tvorbě postavy

poradím ti teda jenom zepár věcí:
nevím jestli sis všimnul, ale okolo té lví hlavy máš tlačítko kde balancuješ rychlost a přesnost útoku... na začátku je fajn si s tím vyhrát
další věc: když vejdeš do leonardova domku, tak tam má koníka jenž se jmenuje CECCA, když tuhle melodii zahraješ na klavír, tak tě to teleportuje do místnosti plné fajn výbavy, ale hlavně ti řekne o frakci ilegálních čarodějů... v jednom vedlejším questu tam seženeš skvělej jednoruční meč

mno, je tam spousta skrytýho obsahu a fint, je nepravděpodobný, že bys to všechno odhalil na první hraní

jinak co se týče postavy - nejlepší do budoucna je prý boj beze zbraně, já ale zvolil prostě nějakou bojovou dovednost a k tomu nějaký typ magie
nekromancie je dobrá tak do poloviny hry, pak už vyvolaná potvora nezvládá a stojí hrozně moc many
osvědčila se mi tribal protective magie - je tam léčení, zvednutí armor class, pohlcení physic dmge a zvednutí dexterity, luck a lockpick

pročti si tohle... nikdy není dobrý hrát rpg bez plánování :D
http://www.gamebanshee.com/lionheart/
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #68 kdy: Únor 28, 2013, 07:11:55 »

Díky za odkaz. Určitě jsem ten manuál někde odhodil, ale tady to vypadá přehlednější a hlavně konečně vidim někde mapky. U nás je to s podobnými stránkami jaksi tragické, hledal jsem toho kluka ve stokách, ale nic, tak jsem nakoukl kamsi do českého návodu a jeho autor očividně ani o tomhle questu nevěděl. Takhle jsem přišel na vymoženost průzkumu :D

Bez plánování začínám většinu RPG, mám docela kliku, že se mi ještě nepodařilo se se špatným výběrem zablokovat (to musím zaklepat). Kolikrát jsem si hodně zatopil, ale vysloveně jsem to vzdal jen u Golden Land - proto mi nakonec ten ztracený save zas až tolik nechybí, celkem rád to rozjedu znovu a lépe. Tam mi do toho prostě skočil hlavně ten tahový systém boje. Fallout jsem jen kdysi rozehrál, takže na systém si vůbec nevzpomínám, ale u Lionheartu mě to docela mile překvapilo.

U ovládání jsem se zatím dostal jen k průzkumu apod. Byla to metoda pokus omyl, takže balancování útoku mě určitě minulo. Podívám na to. Průzkum samotné Barcelony mě čeká teď, koukal jsem zatím jen na frakce, jestli jsem neudělal s těma zlodějema nějakou botu, protože oni jdou nakonec vymlátit taky, když pomůžeš tomu přepadenýmu templáři na jejich patře utéct.

Teď si nejsem moc jistý, jak to bylo hned na počátku, ale snad jsem měl v jednoručních zbraních už nějaké body navíc oproti ostatním. Rozhodlo hlavně získání mečů od skřetů v lese, které byly v tu chvíli nejlepší a vlastně jsem doposud (ve stokách) z jednoručních nic lešího nenašel. Jeden prodává obchodník v lese (tuším, že je ta oblast pojmenovaná jako Křižovatka) a tam jsem zahlídl popisek, že je třeba minimum 50 v dovednosti. Podvědomě jsem se tak dal cestou jednoručních zbraní, nakonec ty vlastně preferuju skoro vždy :D. Lepší mečík se bude určitě hodit.

Magii jsem asi zvolil stejně, zatím jsem jen ze začátku zkoušel, co udělá investice dalších bodů, ale moc mě to pro teď nepřesvědčilo. Zkoušel jsem tam i nějaké zpomalení protivníka, zrovna u toho trola, ale nakonec to vyhrála opravdu jen hrubá síla a štěstí na sérii útoků. Chybí mi totiž info, kolik bodů max. se dá do dovednosti nacpat? Resp. kolik je asi smysluplná hranice, nad kterou už je to spíš "ztrátová" investice? U perku MASTER OF ARMS je vidět hranice 200 pro melee. Za level dostávám 14 bodů, takže to opravdu vypadá na užší specializaci postavy, tedy nerozhazovat body na moc míst.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #69 kdy: Únor 28, 2013, 12:55:52 »

za krysodlaky dostaneš príma quest na zrušení jejich kletby, při kterém budeš muset vyzvat dévu... dévy jsou něco jako minibossové, s některýma se dá dohodnout a některý jsou pěkný mrchy s nepříjemnejma abilitkama
ale toho dévu stejně časem najdeš
já se ke zlodějům nikdy moc nepřidával

co bych určitě doporučil tak hned splnit questy pro saladinův řád, nepočítá se jako hlavní frakce, ale dostaneš od nich bonus 1 int a 2 skill za lvl, nebo 1 síla a body do zbraní¨
já si vždycky při tvorbě postavy nastavil int na 9 a udělal tenhle quest úplně prvně
potom si můžeš zadarmo zvednout vnímání o 1 když opravíš galileův teleskop a podíváš se skrz něj (na ten quest taky narazíš, nechci moc spoilovat D:) přítomnost slavných postav by zas tak překvapující být neměla
Miguel de Cervantes, Shakespear, Leonardo da Vinci, Marco Polo, Galileo atd. s každou z těhle slavných postav je většinou spojený solidní předmět, nebo nějaký permanentní bonus

co se týče bodů, tak sis zajisté všiml, žes na začátku vybíral 3 specializace na dovednost - to znamená, že za jeden přidělený bod do ní dostaneš 2 body zlepšení
bohužel aby ses nemohl hned dostat na 200, tak se poměr pořád zhoršuje
zatímco za 1 bod se můžeš zvednout z 60 na 62, tak až budeš chtít jít ze 199 na 200, tak budeš potřebovat 3, nebo 4 body a to máš takhle u dovedností se specializací, u těch ostatních to bude otřesný, takže tam se nevyplatí je tahat nad 120
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #70 kdy: Únor 28, 2013, 13:56:28 »

Mě to přišlo nesympatické, že jakmile jsem do stok jen vlezl, tak mě nějaká postava začne tlačit do kouta :) No tak jsem jí to vysvětlil jinak. U zlodějů mě překvapilo, jak jsou ve skutečnosti slabý (zkusil jsem nejprve toho templáře osvobodit). Příště to bude třeba zas za krysodlaky.

Na Saladinův řád jsem narazil a úkol dostal, jenom jsem si nebyl jist, abych si hnedka něco neuzavřel. Na můj vkus je tu hned na začátku až moc možností :) Město si teď hezky prolezu, je vidět, že mě čekají zajímavá setkání.

Na body jsem koukal. Chvilku jsem měl pocit, že jen moc rychle klikám, protože to opravdu skáče, už vím alespoň proč. Budu se toho držet a vezmu to nějak přiměřeně. Zatím mám stále tu kombinaci bojovník / zloděj, možná se pro mě vyplatí vzít si k tomu i plížení. Ale nejprve teda ještě kouknu, jak jsem rozdělil dovednosti. S bojem beze zbraně si mě trochu nahlodal, ale zůstanu nakonec věrný oceli :D Opravdu si teď nejsem jist, jaké dovednosti mám, základní atributy jsem rozdělil nejspíš tradičně do síly, odolnosti a obratnosti. Jsem zvědav, až si to sepíšu :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #71 kdy: Březen 04, 2013, 20:06:35 »

Oblivion:

Jak už jsem zmiňoval v jiném threadu, v pátek mě postihl totální pád systému včetně disků. Namísto klidného víkendu jsem si tak užil úplně jinou práci :D Naštěstí to nemělo žádný vážný dopad, tedy až na Oblivion, který jako naschvál začal padat tvrději - bez restartu PC se to už neobejde. Těžko říct, zda-li jde o souhru náhod, nebo je problém v hardware, to se ukáže až časem.

K hraní jsem se dostal až dnes a dokončil celou hlavní linii základní hry. Byť se jednalo vesměs jen o pouhé probíhání dungeonů, bojům jsem se většinou vyhýbal, tak to zabralo pár hodin. Překvapení se nekonalo žádné, v téhle fázi hry už to byla jen lineární vsuvka. Prošel jsem proto jen povinné brány a zbytek nechal být, ať se to zbytečně neprotahuje.

Přede mnou tak zůstalo jedno velké rozhodnutí a to je Shivering Isles. Jít do toho, či nejít ...? Zítra se uvidí ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #72 kdy: Březen 06, 2013, 22:38:41 »

tak jsem zase po dlouhé době oprášil M&M VI... už jsem tak nějak z návodu pochopil co mám ve VARNu vlastně dělat, ale...
to jako není jiné cesty ke knihovně než přes těch 50 efritů/strážců? proběhnout se to nedá a vymlátit to je tak na dvě hodiny
hrozný tohlencto.. asi to zase odložím
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #73 kdy: Březen 07, 2013, 10:11:01 »

Dá se to trochu obejít tak, že z venku skočíš přes balkón a pak se budeš muset prokličkovat jen přes strážce ... no, sice taky nic moc, ale při troše štěstí to lze do knihovny doběhnout a pak samozřejmě zmizet pomocí kouzla.

Strážci se mezi stoly trochu zaseknou, takže je relativně dost času, ale zastavovat se ve skutečnosti moc nedá, během chvilky tam všichni doběhnou. Problém je hlavně se přes ně prokličkovat v místnosti před knihovnou, dost často mě zatlačili do rohu.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #74 kdy: Březen 07, 2013, 10:37:36 »

teď mě napadla taková finta, kterou jsem už náhodně použil v reaktorové místnosti... postupovat pomalu se záchytnýma bodama lloydova majáku
na vrácení se vždycky vrátí na původní místo a ještě jsou cca 3 vteřiny otupěli a jen stojí
zkusím to už teda dneska konečně dohrát
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 78