Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:34:10
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242796 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #540 kdy: Červen 02, 2019, 07:08:06 »

Tak jsem se zas po dlouhé době prokousal k jednomu ze svých seznamů starších RPG k dohrání a zjistil jsem, že už se zdárně blížím ke konci :)

Betrayal at Krondor - Dohráno
Dungeon Master 2 - čeká
Eye of Beholder 1 - Dohráno
Eye of Beholder 2 - Dohráno
Ishar 1 - čeká
Ishar 2 - čeká
Ravenloft - Dohráno
ROA Cepel Osudu - Dohráno
ROA Star Trail - Dohráno
TESArena - Dohráno
Ultima Underworld 1 - Dohráno
Ultima Underworld 2 - Dohráno

Tohle je seznam někdy z roku 2001/2, kdy jsem měl ještě poslední záchvěv, že bych těm hrál dal šanci. Určitě jsem ho tu už zmiňoval. Nemůžu totiž jaksi najít ještě starší seznam, o kterém vím, že jsem ho určitě měl, ale je klidně možné, že ten původní seznam je ve skutečnosti zakomponován v tomto přehledu. Vzpomínky před rok 2000 už jsou opravdu jen v mé hlavě, protože záloh z té doby se mi dochovalo jen poskrovnu. Blbé navíc je, že moje zálohy záloh jsem vypálil na DVD, která se léty zkroutila a jsou nečitelná :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #541 kdy: Červen 02, 2019, 12:18:51 »

No seznam tedy pěkně odškrtanej :) Moc toho nezbývá. A k rozehranému Daggerfallu držím palce, tam bude potřeba výdrž.

Já dnes dohrál UU2. Fenomenální záležitost, pro mě dosud nejobtížnější cRPG, co jsem kdy hrál. Těch záseků!! Neustálá konzultace s natíípanými screenshoty. šmarjá to byla fuška jak by řekl hrabě Kratzmar aka Kráčmera v podání Mileš Kopeckého :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #542 kdy: Červen 02, 2019, 16:28:13 »

Nj, jenom kdyby mi do toho neskákaly další a další hry :D Daggerfall asi nakonec pojedu opravdu volnějším tempem, takže to bude zábava na delší dobu, s čímž už jsem celkem smířen. Večer musím akorát dokončit deník k Areně, ať mám i tohle komplet a nejspíše se namísto hraní vrhnu do souhrnu, respektive rozvinu svůj komentář z DH.

Jinak k UU2 gratuluji :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #543 kdy: Červen 02, 2019, 17:26:45 »

Díky. Já se ted vrátím k nedokončenému Bardovi. Myslím, že mě ještě čeká pár pater. Ale už bych chtěl, aby to bylo za mnou. Je to bohužel zbytečně rozlehlá hra.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #544 kdy: Červen 02, 2019, 18:49:42 »

No, tak kdybych já kouknul na svůj seznam, tak vzhledem k cílu dohrát všechny devadesátkové dungeony, což teda plním už od těch devadesátek, tak pořád je to seznam hutný. Kdybych v roce 2001 nepropadl japonským RPG, tak by ten seznam asi už byl prázdný.

Ale když vezmu na dohrání ty nejzásadnější věci:

Chaos Strikes Back
Dark Queen of Krynn
Secret of the Silver Blades
Pool of Darkness
Gateway to the Savage Frontier
Treasure of the Savage Frontier
Might and Magic 2
Might and Magic: Sword of Xeen
Might and Magic 7
Might and Magic 9
Realms of Arkania: Star Trail
Realms of Arkania: Shadow over Riva
Daggerfall
System Shock (tohle je rest jak prase, protože jsem to rozehrál x krát, dostal se do poloviny a
                      pak to nedotáhl)
System Shock 2
Dark Sun 2
Ultima 4
Ultima 5
Ultima 6
Serpent Isle (datáč k Ultimě 7)
Ultima 8
Ultima 9
World of Ultima 1: The Savage Empire
World of Ultima 2: Martian Dreams

Tož tohle mi zbývá dohrát. Ještě bych měl asi zmínit Dungeon Master 2, který jsem sice dojel do finálního fightu, ale ten jsem nedal, takže si to někdy zopáknu s tím, že to dám.

Odškrtuné dohrané věci mám sepsány ve svém profilu na DH :-)

IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #545 kdy: Červen 08, 2019, 11:55:29 »

Elemir: Tak pořád čekám na první zápis z hraní Isharu! :-D

Já po dohrání UU2 se snažím opět po 5 měsíční pauze proniknout do toho Bard's Tale a naštěstí, jak tam není skoro žádný příběh, tak to jde. akorát tedy ty cestičky zpaměti, co jsem uměl, tak to se z hlavy vykouřilo a musím se dívat do svých excelovských map, ještěže jsem si je dělal poctivě! :) Ale upřímně se těším, až to bude za mnou. Pak si dám svou obvyklou meno-rpg-pauzua pustím se do nějaké té adventury (Laura Bow 1 je žhavý kandidát). Pořád mám nainstalované 2 letecké simulátory - Falcon 3 a Aces of Pacific, které vytrvale odmítám odinstalovat a utěšuju se, že to budu hrát, že pokročím. A pak ještě Titus the Fox, arkádová adrenalinová hopsačak, jsem v 5. levelu a nedávám ty skoky přes výtryksy ohně :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #546 kdy: Červen 08, 2019, 12:21:33 »

Nejprve se musím vydýchat :) Zrovna jsem dovyklidil sklep a při zametání se zvedlo tolik prachu, že jsem to nějak neustál :D Ale konečně mám svůj archiv přesunutý - legrace byla v tom, že ten původní sklep je o 1/2 metru delší, takže jsem stěhoval z většího do menšího. Tudíž já si včera zahrál pěknou a realistickou logickou hru :D

Budu muset kouknout, jak jsem na tom s instalačkama, protože fyzicky vlastním jenom dvojku. Nejspíše tedy půjdu do IBM/PC verze a sáhnu tedy po GOG. Nechám si to ovšem až na večer, teď si musím pro změnu uklidit stůl ... :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #547 kdy: Červen 09, 2019, 19:48:47 »

Teda, přípravy jsou poněkud delší než obvykle, Ishar manuál mě nemile překvapil a pro jistotu jsem sháněl i jiné verze, abych se ujistil, že je to opravdu jen pár stránek :D GOG verze pro změnu funguje nějak podivně, než si z minula vybavuji, ale to bude asi stačit poladit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #548 kdy: Červen 10, 2019, 22:34:15 »

U Ishar trilogy je možná docela zajímavou variantou rozjet to v amiga verzi pod WinUAE emulátorem z Hoborgových balíčků, jednou to mám v plánu, že znovu dohrání pojmu právě touto frormou, akorát nevím, jak tady bude fungovat import postav, ale to asi kromě mě skoro nikdo stejně nedělá :-)
IP zaznamenána

jvempire

• Nováček
  • *
« Odpověď #549 kdy: Červen 11, 2019, 17:46:50 »

No já třeba import postav rád dělám.

Jek na okraj, od našeho rozhovoru o psaní deníčku jsem na Crystals nesáhl. Stále se nemohu nějak odhodlat psát ho, ale zároveň taky ne hrát bez toho. Takže pěkně děkuju :-)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #550 kdy: Červen 11, 2019, 18:13:32 »

2jvempire: Tak to jsem rád, že s importem postav nejsem sám. Já z toho byl nadšen hlavně u her od SSI (Beholder, Gold boxy, Dark Sun). A že to šlo i u Isharu, tak to bylo milé překvapení. Trochu smutný jsem z toho, že z Blade of Destiny se postavy po importu do Star Trailu rozhodily.

Ad deníček - já používám deníček v podstatě na jakési resumé, co se ve hře událo a začalo mě to fakt bavit, v podstatě je to i zárukoiu, že neztratím nit při nějaké te dvou, tří nebo pětidenní pauzičce, což je v případě, že má člověk rodiunu, běžná věc :-) A dolcela to uspokojuje mou psavost a nemusím chodit psát jinde nějaké provokatiovní voloviny :-D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #551 kdy: Červen 11, 2019, 20:17:05 »

Jenom taková krátká zprávička ... dneska jsem zkoušel DOSBox ECE a je to celkem zajímavá hračka, obzvláště pokud jde o rozlišení a filtry. Tenhle DOSBox totiž obsahuje filtr pro přepočet velikosti pixelů ze čtvercových na obdélníkové a umí tím pádem správně zobrazit herní okno, stejně jako byste se dívali na CRT monitor. Ve fullscreenu to pak hodí kolem scény černý rámeček, takže automaticky obraz neroztahuje. Možná by se to někomu mohlo u některých her hodit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #552 kdy: Červen 11, 2019, 22:12:13 »

Ad DOSBOX - já používám utilitku D-Fender, tedy možnost windowsovsky nastavit všechna udělátka bez dosovského textového stylu konfigurace. Jinak tam jde taky obraz nastavovat tak, aby to bylo v původním poměru stran a člověk třeba v Master of Orionu nekoukal na zploštělé planety.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #553 kdy: Červen 12, 2019, 09:57:00 »

Jen pro ilustraci, aby bylo vidět, o co přesně jde (obrázek naspod je s ECE, ten menší je klasický DOSBox):

ECE umí krom zachování poměru stran i správně zobrazit délkové poměry, takže zmizí dojem widescreenu - obraz je nyní více čtvercový.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #554 kdy: Červen 13, 2019, 07:59:26 »

2 Elemir: Jo takhle, že si to roztáhneš na celý monitor a nezplacatí se obraz?
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 78