Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:30:46
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Bug - fontána zátoka pašerákov  (Přečteno 5783 krát)

Návštěvník

• Host
Bug - fontána zátoka pašerákov
« kdy: Listopad 22, 2012, 22:08:51 »

Ahojte. Skúšam si len tak po dlhšej dobe hrať MaM 6 a predtým som si to nikdy nevšimol, lebo som až tak nebral ohľad na jednotlivé atribúty ako teraz po prečítaní týchto stránok a zistení presných pravidiel podľa ktorých sa táto sága riadi. Nainštaloval som ten 1.3 patch, ale následne po zistení chyby som to skúsil aj na 1.0 teda neopatchovanej verzii s tým istým sejvom.
Problém: fontána čo pridáva trvale +2 do intelektu mi nechce pridať žiadnej postave okrem paladina. Zloženie skupiny je : paladin, lukostrelec, kúzelník a druid. Práve na paladinovi mám intelekt iba 1 bod. ostatní majú 15, 15 a 17 bodov. Mám pocit že hra chce dorovnať intelekt na tie ostatné charaktery, ale pri fontáne osobnosti mi nič podobné nerobilo a pridal som si komu som chcel a to som mal 2 charaktery s 5 bodmi v osobnosti. V prípade záujmu pošlem sejv na mail
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #1 kdy: Listopad 22, 2012, 22:54:21 »

ehm už som na to prišiel. dočítal som sa o tom tu. škoda že si ten príspevok nemôžem vymazať. takto to vyzerá ako spam. tie fontány všetky pracujú len do veľkosti 14. alebo 15 respektíve
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: Listopad 23, 2012, 05:49:05 »

Ahoj, nevadí. Mazat to neni třeba, může se to hodit až to zas někdo bude hledat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
« Odpověď #3 kdy: Listopad 24, 2012, 21:00:21 »

hmm...ale prišiel som na to, že to nezvyšuje len do 14 bodov ako máš uvedené, ale do 15 a tým, že to je nepárne tak to zvýši aj 14 bodový charakter na 16. Čiže hranica je 15 bodov, ale šikovní ľudia si dokážu zvýšiť aj na 16:). Inak celkom dobre sa to dá kombinovať na začiatku s čiernymi lektvármi ktoré odpočítajú 5 bodov od danej vlastnosti. takto sa dajú niektoré vlastnosti zvýšiť ešte viac a to tak že namaxujete studničkou do 15 a zmínusujete danú vlastnosť lektvárom na 10 a dodatočne namaxujete na 16. Taktiež som prišiel na to, že studničky sa obnovia akonáhle raz použijete akúkoľvek prepravu a vrátite sa mestskou bránou do toho istého mesta, čiže to môže trvať len dva tri dni. Keď by ste čakali v tom meste aj dva týždne tak sa vám neobnoví sila studničky.

Zhrnutie na záver: presnou kombináciou studničiek, kaplniek na modlenie a čiernych lektvárov sa dajú začiatočné štatistiky hooodne zlepšiť.
Bez použitia akéhokoľvek editora, ani použitím toho "kodu" na začiatočnícku lepšiu výbavu do drakmi obklopenej budovky som si hneď najal dve postavy: čo denne vyčaruje lietanie a mestskú bránu. Pomocou týchto dvoch ľudí som obhospodáril väčšinu kaplí a prvé mesiace som nerobil nič iné len popreletával mapky hľadaním prísad do nápojov a studničiek čo trvale pridávajú do 15:). Je to síce fuška ale úplne presným plánovaním sa pekne zvýšia začiatočné štatistiky. Potom sa to celkom fajn hrá:)). Neviem či to je podvod, ale využil som všetko čo o hre viem bez nutnosti softvérového podvádzania. A teším sa z toho. Inak šestka je najlepšia:)
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #4 kdy: Listopad 24, 2012, 21:07:49 »

a dakujem za tieto stránky...kedysi som si robil presné štatistiky všetkého čo o hre viem, ale dakde som to stratil a použitím týchto stránok sa mi hra veľmi zľahčila. Je tu toho naozaj hodne, a veľa z hry čo som ani netušil ako funguje. Napríklad balíčky osudu ma úplne prekvapili.

PS: neviem či to tu niekde je, ale každý save load úplne zmení povolania všetkých chodiacich postáv na mapke. Takto sa dá najať v podstate čokoľvek čo potrebujete hneď na začiatku.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: Listopad 24, 2012, 23:21:17 »

Díky :)

Reload NPC tu určitě někde bude, minimálně v diskusích. Kdysi jsem chtěl tohle všechno sepsat do tipů, ale nějak se na to nedostalo. Ad studny, spíš napiš, co máš za verzi hry.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
« Odpověď #6 kdy: Listopad 25, 2012, 19:00:33 »

fuuha to tak závisí od verzie? skúšam tú 1.3 tuším...ked ja som stiahol všetky verzie a zvyčajne som hrával na 1.2, ale to mám tuším tú 1.3 kde je stály beh, aby som nemusel stále držať shift. je to dosť ulahčenie pre moje prstíky:)).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: Listopad 25, 2012, 21:05:12 »

Právě, mezi těmi verzemi jsou rozdíly. U mě jsou ty studny dělané podle verze 1.1 Verze 1.3 neni oficiální. Takže abych tam pak nehledal něco, co tam ve skutečnosti není ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
« Odpověď #8 kdy: Listopad 27, 2012, 03:29:51 »

ja som si myslel, že tie verzie len opravujú nejaké bugy, aj ked popravde ani na 1.0 som na prvý pohľad žiadne nevidel.  Jediný nedostatok hry je zasekávanie potvor o prekážky, ale to ako chybu nevidím:)). Hra je sama osebe dosť obtiažna takže sa to celkom víta:). Každopádne výborné stránky. Len tak dalej:)
IP zaznamenána