Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:11:47
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 17

Autor Téma: Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.  (Přečteno 66487 krát)

JCMurphy

• Starší člen
Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.
« Odpověď #150 kdy: Prosinec 02, 2012, 09:42:38 »

já to hraju poprvé :D takže se těším až to dohraju a budu se moct kochat vítězným diplomem
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #151 kdy: Prosinec 02, 2012, 19:49:16 »

Napoprvé je dobré to prolézt vše. Jinak to lze samozřejmě zkratkou s minimem soubojů, ale zas škoda těch zkušeností.

Jen bych odbočil zpět k BG, hraju teď po chvilkách už několikátý den BG:EE a jsem z toho mírně rozčarován. Nikdy jsem nezkoušel BG TuTu, ale co tak koukám, asi to bude jen profesionálněji implementované. Už jsem narazil na několik bugů a trochu se bojím i budoucnosti s importem. Postava si rovnou volí kit, takže jsem Lanthaderův kněz, otázkou je, jak se na to bude tvářit Lanthaderův chrám v BG2 - co když se budu chtít přidat k helmitům? Anebo mít svůj pokoj u Lanthadera? Další věcí je levelování, nechybí tu kolonka pro speciální vlastnosti, jako by to rovnou počítalo s vyššími levely pro epické dovednosti. Imoen mě třeba překvapila tím, že umí klást pasti. Naštěstí za pasti, truhly a učení svitků nejsou zkušenosti. Z nových postav už jsem potkal dvě - toho zlého Blackguarda a divokého mága Neeru (mám jí v družině, setkání bylo velmi zajímavé). S Neerou proběhl docela zajímavý dialog, asi z toho bude romance :) Jinak je vše na svém místě, jen čeština blbne (ona vlastně neni kompletní a nefungují zvuky ... třeba klasika "its me, Imoen"). Chvilku jsem zvažoval, zda-li to nezabalit a nenainstalovat originál jedničku, ale už jsem se dostal docela daleko, takže začínat znovu by se mi moc nechtělo (jsem už level 3). Zabil jsem 6 mágů (z toho 4 Thaye na východě) + Silke (velmi snadné) a dokonce jsem zrubal i trpaslíka Karlata v Beregostu. Ale nemůžu si stále pomoci, něco tomu prostě chybí, ale asi jde jen o zvyk. Oproti dvojce je to příjemná změna obecně.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #152 kdy: Prosinec 02, 2012, 20:52:54 »

V BG2 pokud si zvolíš kit na kněze, tak bys měl skončit u stejného chrámu kvůli přesvědčení, pokoj můžeš mít u všech tří chrámů (talos je vždycky zlý, helm neutrál, lathander dobro)
romance by měla být s Neerou a pro ženský chary by měl být otevřenej ten novej mnich
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #153 kdy: Prosinec 02, 2012, 23:46:40 »

Vidíš, to jsem nevěděl. Ještě před ToBem jsem to jednou hrál za obyčejného kněze a šlo mi snad přidat se jenom k Helmovi. Splnil jsem všechny ty úkoly podle mě úspěšně a čekal jsem nějakou změnu v názvu povolání, ale nepřišlo nic. Teď s tou novou postavou bojovník/kněz (chaotické dobro) jsem měl na výběr, ale dal jsem se znovu do služeb Helma. Alespoň jsem si oddychl, takže ve dvojce budu z jedničky pokračovat za Lanthadera.

Romance potěší, on ten rozhovor začínal podobně, jako jiné ve dvojce. Jen doufám, že to je dopřeložené. Minimálně obden se stahuje update, takže je vidět, že se na chybách apod. pracuje.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #154 kdy: Prosinec 04, 2012, 21:13:57 »

Teď nevím, jestli mezitím neproběhl nějaký update, ale za odstranění pastí a učení kouzel přeci jen najednou zkušenosti jsou. Ovšem jedná se jen o setinové hodnoty oproti BG2 - např. za kouzla první úrovně je to místo 1000 zk jen 10 zk apod. Problém s plynulostí hry je však místy značný, vyžaduje to průběžné restarty, což mě chvilkama celkem otrávilo.

Romance s Neerou opravdu probíhá podobně, jako jakékoliv romance v BG2 (přibyla i nová mapa k ní). Krom toho jsem ale ještě nenarazil na jiný přidaný obsah v ději a to mám prolezlou skoro většinu mapy mimo Baldur's Gate a lokací datadisku. Zůstalo prakticky jen pobřeží a můžu se zvesela pustit do tábora banditů a pokračovat dále v hlavní linii.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #155 kdy: Prosinec 04, 2012, 21:44:49 »

měli by tam přibýt 3 nový narekrutovatelný chary, s mnichem a čarodějkou nová lokace, s těmahle dvěma romance a pak by tam mělo být nějaký  nový nesouvisející dobrodružství na který si tvoříš vlastní novou družinu a odehrává se to v podtemnu ve stylu Halasterova podhůří, akorát to teda organizuje pomatenej drow
podle toho jak se vývojovýmu týmu bude dařit vlastní obsah, tak se pak rozhodne jestli se jim svěří vývoj zbrusu nové hry
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Winterson

• Nováček
  • *
« Odpověď #156 kdy: Prosinec 04, 2012, 22:02:18 »

Docela jsem se na to těšil, ale jak to tak čtu tak si ještě chvíli počkám. Bohužel, tohle je ta pos...mátá doba, kdy se letí za financemi a vše ostatní hraje druhé (občas až páté) housle = hafo bugů. Třeba taková Bethesda je sviňa na entou.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #157 kdy: Prosinec 05, 2012, 07:16:54 »

Jak už jsem psal, s Neerou zatím jen jedna lokace o celkem dvou úkolech (jeden hlavní, jeden vedlejší), ale jinak ta romance s ní je celkem bojovná, díky jejím pronásledovatelům. Trochu se nevyznám jen v těch dialozích, včera jsem narazil na jeden, který mi moc nedával smysl, ale zřejmě to vyplývá z toho jejího charakteru. Jsem zvědav, jak se to všechno bude vyvíjet dále a co nového přibude. Zatím je toho dost málo.

Na Dorna lze narazit už v hospodě v Přátelské náruči, docela nevrlý týpek, ale má dobré intermezzo - sám se později družině v rámci hlavní linie připomene a předvede svoje schopnosti. Zlé charaktery neberu, takže jsem ho nechal být a čeká tam dodnes :)

Neera postává na ulici v Beregostu a hned vás zatáhne do prima souboje. Ale asi by to zvládla i slabší družina. Zajímavé je to její povolání divokého mága, jedinou zkušenost s tím mám z ToB, kde to kouzlila partička impů na třetím podlaží. Používám jí jako běžného mága, hlavně kvůli identifikaci předmětů a občas si i zakouzlí nějakou tu střelu. Překvapení přišlo při boji s Kahrkem (ogří mág v lokaci mostu Firewine) - pomocí hořících rukou ho proměnila ve vlka :)

Rashaad stojí hned u první hospody v Nashkelu a opravdu nejde přehlídnout. Předvádí tam karate kreace obklopen davem lidí. Bohužel neni pro něj čeština, takže má prázdné dialogy a tím pádem nemá v mojí družině ani co dělat.

S češtinou je problém obecně, jak jsem již také psal, některé postavy na ulicích mají prázdné popisky a popisky chybí u řady předmětů (včetně některých kouzel - ale zas lze poznat podle obrázku o co jde). Měl jsem třeba dvě identické pokované kožené zbroje +2, jedna popis měla, jedna ne. Pravděpodobně ta druhá měla být unikát s jiným popisem, ale vlastnosti měly jinak shodné. Deník ani komentovat nebudu, protože neni prakticky žádný.

Kladná je přítomnost váčku na drahokamy a brašny na lektvary, hodně to ušetří místo v batohu. Škoda, že jsem ještě nikde nenarazil na pouzdro na svitky, to by se taky hodilo. Dvojka je v tom vidět, např. v lokaci na jih u Nashkelu, jak se má Albertovi dovést pes Rufík, tak se Albert změnil původně v Ogr mága, nyní má podobu Tanarri, což je lepší.

Dobrodružství z Podtemna bude možná to Black Pit, nezkoušel jsem.

Zatím se k BG:EE stavím rezervovaně, podle mě to moc uspíšili a ve finále bych řekl, že si tím pod sebou v tuhle chvíli podřezali větev. Problém je i oficiální oznámení o nepodpoře intel grafik (včetně HD, jak jsem si všiml na fóru). Tím pádem nevidím moc dobře port pro Android apod. Potíž je i s instalací, plně offline to nejde ani když se kompletně zkopíruje aktivovaná verze. Kdybych se měl znovu rozhodovat, počkal bych, až to nejprve dají všechno dohromady. Ale jak jsem napsal na začátku, zvědavost mi nedá a hlavně jsem už docela daleko, takže ... vlastně má to i tu hlavní podmínku ... i přesto všechno mě to stále žene kupředu :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #158 kdy: Prosinec 06, 2012, 08:02:35 »

Včera vyšel update, čímž se zvuky postav do hry vrátily. Ovšem moc dlouho jsem nejásal, opět jsem narazil na grafické problémy a s nimi se objevuje i "němota". Počasí např. slyšet jde, ale vše ostatní je zticha. Docela mě to zvedlo ze židle, jakmile jsem se pustil do boje se sirénami na mapě s majákem, tak následovalo několik restartů kvůli zpomalení. Nakonec jsem to vzdal a domlátil jsem je holt ve zpomaleném sledu. Opravdu velmi zábavný boj :/ Všiml jsem si, že to dělají asi jen některé mapy nebo to "vyžaduje" určité podmínky.

Prolézal jsem i fórum a vypadá to na obecný problém bez ohledu na lokalizaci. Docela mě to překvapuje, BG1 v pohodě, BG2 v pohodě, ostatní hry na IE v pohodě (vyjma menších problémů s IWD2). A najednou se provede jedničkový port do dvojky a je tu problém. Docela mě zarazila jedna poznámka, že oficiálně je to omluveno tím, že chyba je na straně výrobců ovladačů. Sakriš, to je ta nejblbější výmluva, co kdo dokáže zplodit. Poznámka s Bethesdou je teď docela trefná, on je to vlastně taky jeden velký betatest, bohužel tentokráte s nejistým výsledkem. Kdyby se raději začali nejprve soustředit na vyřešení problémů s funkčností/plynulostí, bylo by to mnohem lepší. Njn, co se dá dělat ... budu doufat, že se to na další mapě zlepší ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #159 kdy: Prosinec 06, 2012, 22:13:47 »

Ke konci dne jen v rychlosti :) ... vypadá to, že jsem byl v skrytu vyslyšen. Vyšel update 3, zvuky fungují, cca 3 hodiny hraní a ani jedno zaseknutí. Už jsem zase spokojen. Doufám, že už problém odhalili a ví jak na něj.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #160 kdy: Prosinec 09, 2012, 13:12:18 »

Mám za sebou Durlagovu věž, Démonický rytíř opět nezklamal, narozdíl od svých protějšků z BG2 neumí odhalit ukrytí ve stínu. Víc mě však zarazilo vyvolávání nemrtvých mojí postavou kněze - je hezké, že na 8. levelu umím vyvolávat ghůly, ale je jich o poznání méně než-li kostlivců. Tím pádem tohle kouzlo hodně ztratilo, tam přeci vůbec nešlo o sílu, ale o kvantitu, to vývojáři docela pokazili. Menší chybka byla do věže chodit bez zadaného questu, budu mít o jeden hotový úkol méně. Jinak věž proběhla bez jakýchkoliv bugů.

V Baldurově bráně jsem se moc nezdržoval, udělal jsem dva úkoly pro Scara a hned vyrazil právě do Durlagovo věže. Neera měla ve měste jen jeden dialog ... byť zajímavý a opravdu povedený, ale jen jeden. Herního času uběhlo dost, čekal jsem toho proto mnohem více. Prakticky zbývají už jen 3 neprozkoumané lokace a další nový obsah neni jaksi vidět.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #161 kdy: Prosinec 09, 2012, 13:51:32 »

Pozdrav z Neverwinteru!
Tak po delší době něco hraju. Jmenujem se Victor Benson. Z toho usuzujem, že náš otec se jmenoval Ben. Victor je dobrý jméno. Takový pozitivní. Jsme roguna, ale rádi bysme byli shadowdancer. Původně jsme chtěli bejt elf, protože se nám líbila obratnost 20 a elfí hledací schopnosti, ale pak jsme zjistili, jak tu funguje rozdělování bodů. Bylo evidentní, že obratnost 20 nebude. Proto jsme změnili strategii a rozhodli se býti člověk. Navíc nemáme rádi mágy, takže na ně nechceme multiclasovat. Proto se bojíme postihu na expy.

Z počátku jsme měli trošku problém, protože přehlednost a jednoduchost není silnou stránkou hry a bratr nám nainstaloval češtinu od někoho, kdo byl pravděpodobně mistr Yoda. Já umim anglicky a on nečte, tak nechápu, proč jí tam musí mít, ale budiž. Zapoměli jsme si vzít otevírání zámků. To nám nevadí, jsme velmi inteligentní a člověk, takže máme dost rozdělovacích bodů.

Očekávali jsme, že budeme chodit se dvouma zbraněma, protože to k roguně prostě patří, ale problém je, že při nasazení druhý zbraně náhle oslepneme a nedokážeme trefit cíl. Asi se staneme rangerem. Nabídka zbrojí a zbraní je nějaká malá. Našli jsme kyj +1, ale my ho nechceme. Chceme meče a dýky. Velmi nás rozhněvalo, že nemůžeme používat větší než krátký meče.

Docela nás urazilo, že nás každej vidí, i když se plížíme. Musíme obcházet nepřátele desetimetrovym obloukem a doufat, že se náhodou neotočej. Čekali jsme, že budeme moct dávat do schopností dva body za level, jak bývá zvykem. Bratr říká, že on to tak dělá a jeho schopnosti podle toho vypadaj. No nám to moc nejde. Nevíme, v čem je problém. Pak je jasný, že nás každej najde, že.

Pozitivní naopak je, že umíme uhejbat a blokovat a hned tak něco nás netrefí. Negativní je fakt, že hra nepochopila, že za nepřátele chceme zkušenosti, nebo nedej Bože loot. Přemýšlíme o dělání pastí a vyrábění předmětů. Nechceme riskovat, že to bude na prd. Může to někdo doporučit?
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #162 kdy: Prosinec 09, 2012, 15:29:35 »

Až prolezeš první kapitolu 20x jako já, tak hned ze začátku budeš věděte kam si pro co zajít :D zbraní je všude okolo mraky
hledací schopnost elfů je prima a i když tady rozdělování bodů funguje jinak, tak elfa stojí 18 obratnosti míň než 18 bodů obratnosti člověka
jelikož zloději nemají moc bodů na sílu, tak první odbornost co by sis měla zvolit jsou finty se zbraněmi
jakožto člověk se multiclassování neboj, dej si jeden lvl rangera, získáš dovednost na lepší zbraně a na dual zbraně (to máš -2/-2 za boj dvěma zbraněmi a pak myslím -4 na levé ruce za obourukost) pokud použiješ v levé ruce zbraně s atributem "malé" tak se penalizace zmenší o další -2
bohužel se tím ošidíš v pozdější fázi hry o odbornost vylepšený boj s dvěma zbraněmi, který přidává druhý útok levé ruce
epický povolání nedávají penalizaci ke zkušenostem, takže 1lvl shadowdancera se vždycky hodí, můžeš se pak schovávat před zraky napřátel a to stačí, víc ho neber
k plížení atd. můžeš dát jenom jeden bod za lvl... takže bratr kecá :P k plížení se ti pak přičte modifikátor obratnosti, případě odečte podle typu zbroje, já s tím nikdy problém něměl, hrál jsem za snipera, bohužel jsem pak zjistil, že zákeřný útok s lukem funguje jenom na vzdálenost 15ti stop, čímž můj plán ztratil na významu
otvířání zámků je zbytečná věc, já je vždycky rozbíjel zbraní s elementálním dmgem
pasti jsem nikdy nepoužíval, ale jelikož je to dovednost přidaná až v HoTU, tak to bude v základní hře trochu ošizený
zkušenosti nejsou tak hrozný, počítej s tím, že každej pomocník, včetně summonů ti odečítá 20%, každej nepovolenej multiclass taky 20%, takže trpaslík zloděj/druid s žoldákem, animal companionem a vyvolaným elementálem zrovna lvlovat moc nebude
expy se scalujou podle rozdílu lvlu tvýho a nepřátel
v první kapitole jsem se většinou dostal na cca lvl 10, v druhé cca 15, po třetí a čtvrté na 18, pak jsem hrál Shadows of undertide, kde sic nepřátelé jsou slabí, ale ke konci už to je lepší a na dotažení na lvl 20 to je ideál, pak přejdeš na HoTU, kde nepočítej s větším lvlem jak 25 (poslední čtvrtinu hry nedostáváš už žádný expy),  přestože maximální je až 40
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #163 kdy: Prosinec 09, 2012, 15:52:49 »

Ahaaaa. To vysvětluje, proč má bratr jen o dva levely víc než já :-D. On má věčně plnou partu. Já jsem sólista, ale ráda bych zvíře, jen tak, aby za mnou běhalo po městě :-D. Nemám ráda, když se musim v boji o něco starat, ale společník je ok. Jsem zvyklá z reálu mít psa, no :-D. Je to takovej Role Playerskej atribut :-).
Multi roguna/ranger mi přišlo jako dobrej nápad, shadowdancer se mi líbil hlavně kvůli tomu skrejvání. Na další levely jsem nekoukala. Ještě nevim, kolik levelů zloděje je praktickejch. Ještě jsem nenašla hru, kde by se hodil čistokrevnej zloděj.
Díky za info o těch prestižních classách, fakt jsem se bála, že z toho kouká penalizace. Stejně, ranger/rogue elf je penalizovanej (pokud si pamatuju maj kouzelníky jako preferovaný), takže člověk vede.

Jak je to s těma featama? Jako že když je dostanu zadara, tak si je nemůžu vylepšit? Jako že si ranger musí vzít featy, který už má, aby moh... ne, to je diskriminační :-D.

Díky za doporučení malejch zbraní do druhý ruky. To jsem nevěděla. Budu na to myslet, ta penalizace mě žere.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #164 kdy: Prosinec 09, 2012, 16:56:13 »

v NWN je čistokrevnej rogue výhodnej, protože má každý 2 lvly +1d6 dmg při zákeřným útoku - narozdíl od starších her se zde za zákežný útok počítá cokoliv při čemž nepřítel neútočí přímo na tebe
ranger dostane animal companiona na lvl 6 (mají stejnej lvl co postava, takže v pozdější fázi hry budou na nic a budou žrát expy, na druhou stranu medvěd je solidní tank a pety můžeš po boji zadarmo vyléčit možností dialogu - mohl by natáhnout nepřátele a ty pak jenom oběhnout dokola a všem dát backstab bez nutnosti neviditelnosti), na lvl 9 dostane zadara i ten vylepšenej boj dvěma zbraněmi. možná bys to mohla zvážit vytáhnout až sem, + dostaně možnost kouzlit základní druidský kouzla jako např. kočičí reflexy, býčí síla, kůra atd. (nevím přesně který, ale trvání těhle kouzel je tady 1 hodina za lvl, takže se to vyplatí) - nesmíš zapomenout mít nějakou moudrost :)
klasická postava si přes odbornosti vybere boj dvěma zbraněmi, obourukost, vylepšený boj dvěma zbraněmi
hraničář dostane boj dvěma zbraněmi a obourukost ve formě speciálního featu jenom pro hraničáře, kterej je zároveň limituje nosit lepší zbroj než koženou pro jejich použití, takže vylepšenej boj se zbraněmi už pak nedostaneš jinak než na lvl 9, protože vlastně nemáš na co navázat

ještě takovej detail :D sbírej všechny vaky držení co ignorujou hmotnosti předmětů 100% a snad i ty 80% - na konci prvního datadisku je spusta drahýho harampádí a žádnej obchodník, prachy budou potřeba na vylepšování zbraní v druhým datadisku, jestli se tam dostaneš tak ti pak ještě poradím takovej trik jak mít nejničivější weapky :D
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 17