Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:18:40
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17

Autor Téma: Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.  (Přečteno 66519 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.
« Odpověď #120 kdy: Listopad 25, 2012, 12:39:39 »

Právě že neni ani nutné je využívat, upíry apod. jsem i před tím řešil bez nahrdelníku a běžné pasti umí taky dost. Většinu času strávim spíše jako bojovník. Ostatně základní hra byla vždy bojovníkům nakloněna. Jinými slovy jsem to čekal horší :) V datadisku je to otázka, zkušenosti už nepotřebuju, takže dost věcí se dá vyřešit skrytě. Zajímavé bude, jak kdo bude schopný odhalit ukrytí. S plnou družinou za zloděje to byla celkem procházka. Největší obavy mám z těch testů, hlavně toho posledního.
IP zaznamenána
This is the end ...

Kaucuk

• Nováček
  • *
« Odpověď #121 kdy: Listopad 25, 2012, 18:44:54 »

ahoj mam možnost koupit hru Baldurs gate 2 samotný, nebo k tomu datadisk, buď tales of the sword coast, shadows of amn, co je lepší? díky
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #122 kdy: Listopad 25, 2012, 20:57:45 »

4Kaucuk: Ahoj, moc nerozumím té otázce. Základní Baldur's Gate 2 nese právě přízvisko Shadows of Amn, datadisk je Throne of Bhaal. K hraní datadisku je nutno vlastnit i základní hru, samostatně je nehratelný. Tales of the Sword Coast je datadisk k jedničce.

Zpět k cestě dobrotivého ... eh nyní už zlého zloděje :) Zkusil jsem obě linky úkolů - čistě za dobro a čistě za zlo, asi je lepší to kombinovat (např. vzít odolnosti místo zkušeností). Pokud se nepletu, tak ke konverzi přesvědčení stačí jediný úkol udělaný za zlo. Vybavuju si, že jednou se mi tohle přihodilo, přehlídl jsem tu možnost u draka, že ho nemusím zabíjet. Nechal jsem si savy, tak si to ještě můžu zkusit prověřit. Konverze se projevila až použitím příslušné Bhaalovo slzy. Zabít ifríta byla docela zábavička, dal zabrat nejvíc.

Podtemno, resp. Ust Natha, proběhlo v poklidu, Jarlaxe jsem opět poslat k zemi :) Zkusil jsem se přidat na stranu Phaere, ale ve finále jsem stejnak musel bojovat s oběma, tím pádem jsem byl nucen zabít i Adalon. Ten démon asi pomáhá jen zlým postavám. Když už jsem ji zabil, tak jsem si šel nechat udělat zbroj z lidské kůže, ale moc mě to nenadchlo. V Athkatle jsem si nechal vyrobit meč rovnováhy a stříbrňák, co kdyby ...

U Bodhi jsem narazil na imunní upíry, naštěstí už jsem měl zbaleno do datadisku, takže jsem vytáhl Zuřivost nebes a do druhé ruky strčil meč rovnováhy. Skoro bych si škubal vlasy, že jsem se těm katanám nevěnoval hned. Vyjma toho černého meče v Pekle se tohle jeví jako moje nejlepší zbraň. V elfském městě celkem klid, zabrat dali jen adamantinoví golemové (vzdal jsem to a došlo na pasti, mečema je to moc zdlouhavé). S Irenicem na stromě jsem se moc nepáral a dole v Pekle jsem ho pak backstabnul - moc dobře to nešlo, pořád sesílal odolnosti a pravdivé vidění. Ovšem pak jsem si vzpomněl na jeden pláštík ve vaku a měl smůlu (plášť nevididitelnosti). Labyrint jsem musel odfiltrovat svitkem antimagie, pořád jsem na to nenašel lepší řešení (tedy vyjma pasti na kouzla, ale to se mi nechtělo použít). Stále mě nepřestává udivovat, že regeneruje stejně rychle jako Velký Dlakovlk. Je to o štěstí, trefit dvě dobré rány po sobě i s použitím lektvaru neviditelnosti.

Ale je to alespoň za mnou a o víkendu se přesunu do ToBu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Kaucuk

• Nováček
  • *
« Odpověď #123 kdy: Listopad 25, 2012, 22:54:45 »

Můžu mít dotaz? Má zkušenost někdo s ID2 a BG2 na windows 7?
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #124 kdy: Listopad 26, 2012, 13:43:43 »

IWD 1
Tak jsem dala přednost Expení svejch starejch machrů. Hodila jsem to na těžkou obtížnost, vzala jsem dva veterány a dva nováčky a šlo se. Ze začátku pohodička klídeček, akorát hadí kněží mě pěkně otravovali. Asi to bylo hlavně tim, že člověk neni rozehranej, když to jde příliž hladce.

Problémy nastaly, když jsem dualclassnula svýho nejlepšího bojovníka. To totiž znamená, že mi na těžkou obtížnost zůstali dva nováčci (8lv), Jack a dualclassnutej 1lv bojovník/zloděj (chtěla jsem ho na kněze, staty na to má, ale pak mi došlo, že má všechny body ve zbraních, který by jakožto kněz nemoh používat).

Mít intelekt místo moudrosti, mohl být mágem. To je obecně potíž prvních postav, člověk ještě neví, co může očekávat, jaký zbraně volit, jaký povolání... Kněze jsem zorala víc, tenhle dopad ještě dobře.

Všechny postavy jsou bojově orientovaný, což je asi jádro problému. Neni kněz, neni mág. Myslela jsem, že dualclassnu kolem desátýho/dvanáctýho levelu, ale to je v nedohlednu. Bojovník dostal, při zaslechnutí slova "levelovat," velmi ošklivou kopřivku a hrozilo odložení výpravy. Ranger prohlásil, že je to proti přírodě a on něco takovýho dělat odmítá.

Drowové jsou vskutku nepřátelští. Dokonce jsou tak troufalí, ze používají magii. (Vážně, drowí kouzelník? To je neslýchaný :-D). Zatim nikdo ze skupiny nezemřel, ale nechybělo mnoho. Byla jsem nucená povolat "přítele na telefonu," kterej nás po boji hezky ošetřil, abysme nemuseli měsíc spát.

Edit: Useknutá ruka je s knězem velmi legrační. Dáte si Sanctuary, zapnete odvracení nemrtvejch a procházíte se.

Jinak, nesouhlasim se zabíjenim Jarlaxla. Chudák. Drizzta, jo. Ale Jarlaxla ne. Ještě štěstí, že tam nakonec neni Entreri. Lidi by ho jistě zabíjeli, přitom je to takovej fajn chlap. Jo, to co udělal na konci poslední knížky bylo... svinský, ale neni to tak, že by to byla jen jeho vina :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #125 kdy: Listopad 26, 2012, 20:21:43 »

Jarlax měl holt smůlu, chtěl jsem si na Visajovi vyzkoušet vraždu a on to přežil, tak jsem si vztek vybil i na Jarlaxovi :)

S klerikem to v Useknuté ruce znám, dobré je to taky v Podtemnu u těch kultistů či co to je, kde je halda kostěných golemů.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #126 kdy: Listopad 26, 2012, 20:30:07 »

eh... to nebylo podtemno :D to byla Dornova hlubina a jestli si kdy nějakej drow zasloužil chcípnout, tak to všivý hovado Nym... toho zabijím v jedničce i ve dvojce
vyvolat válku mezi trpaslíky a elfy... tss... a jako bonus tím pomůžu Jarlaxlovi tím, že mu odstraním konkurenci
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #127 kdy: Listopad 27, 2012, 00:20:12 »

Hele, Nym může bejt svině, ale elfové si za to můžou taky. Evidentně je NIKDY nenapadlo, že by za to mohla nějaká třetí strana. Bum, někdo nás obral o zbraně, to prostě MUSELI bejt trpoši... No s takovou diplomacií se člověk (elf) daleko nedostane. Hned je vidět, na jak pevnejch základech stála jejich aliance.
Ano, Nym se provinil tim, že je hrabivej a bezohlednej. Nepředstírá, že to tak neni. Opravdu si nemyslim, že jeho cílem byla nějaká válka. Spíš mu to bylo úplně fuk. Kdyby se elfové okamžitě nevrhli po trpoších, mohlo to dopadnout jinak. Stejně tak je mohlo napadnout, udělat nějaký zabezpečení. Nechávám ho žít.

Jarlaxlovi nedokáže konkurovat nikdo :-D. Pravda, nějakou dobu jsme ho neviděli. Má co vysvětlovat. Ještě uvidim, jakej na něj pak budu mít názor. Abych ho nezačala zabíjet taky :-D. Ale pochybuju. Doposud jsem o něm měla kladný mínění a je dost oblíbenej na to, aby z něj Salvatore neudělal monstrum.

Ale vážně, Nym neni konkurenceschopnej. Je samostatnej, nemá organizaci o několika stovkách elfů (heh, Jarlaxl už možná taky ne), nemá protekci u vedení Menza, Prostě nahrabe si balík, pěkně si to užije a asi mu to stačí, ne každýho baví mít velkou firmu :-).
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #128 kdy: Listopad 27, 2012, 09:01:54 »

Sice nemá žádnou organizaci (i když to nevíme přesně) ale zase dealovat s trpasličíma zbraněma z Dornovy hlubiny není žádnej malej kšeft a ono upřímně... ve společnosti drowů je být sám vlastně to nejlepší plus :D aspoň ti nikdo nevráží pořád dýky do zad... jediný co ti může ztížit život je pomstychtivá skupina dobrodruhů
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #129 kdy: Listopad 27, 2012, 23:29:44 »

Jo Dornova hlubina, to bude ono :) V IWD jsem si nestihl udělat nějaký názor na konkrétní postavy, na to je to moc rychlý průlet. Předpokládám tedy, že Nym je ten obchodník v tajné skrýši, ve dvojce pak ve vesnici za Ledovým chrámem? Jarlaxe jsem nesnášel vždycky, dostal výprask i od Drizzta, takže je vidět, že jdu správnou cestou :) V knize byla zajímavá část s popisem doby nesnází a Loth, to by bylo zajímavější ve hře potkat.

Jinak jak jsem říkal, v ToB první souboj pohodička, první zkouška hned problém. Připadám si, jak když mám vycvičené kritické minutí :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Kaucuk

• Nováček
  • *
« Odpověď #130 kdy: Listopad 28, 2012, 00:11:45 »

ted jsem dohrál ID2 za dvě postavy 1.)bojovník 13 a kněz 12, 2.) zloděj 12 a mág 13....dalo to ale zabrat...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #131 kdy: Listopad 28, 2012, 09:23:55 »

Kdyby Jarlaxl chtěl zabít Drizzta, tak je Drizzt mrtvej už dávno :-). A kdyby měl Jarlaxl problém ho zabít, požádal by Kimmuriela o asistenci.
Jinak Drizztovi bylo dost líto, když si myslel, že nám Jarlaxl exnul.

já už ID nějak nechci hrát od začátku (1lv), vždycky mě do děsně deptá :-). Fakt je, že boj proti mágům a parchantům s nějakym vyřazenim mě deptá i tak.
Icewind 2 jde většinově dát za jednoho, ale ne celej, minimálně na otevření dveří člověk musí mít dva :-). Pravda, za normální postavu to půjde hůř, než za moje monstrum.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #132 kdy: Listopad 28, 2012, 09:52:03 »

mě nejvíc vadí ta chvíle dokud mám jenom jeden útok za kolo, jak jich je víc, tak už to přeci jenom odsejpá mnohem rychlejc
v IWD2 jsem s druidem dveře nijak neřešil, problém byl spíš potom v podtemnu když se musel vařit ten lektvar na zničení mašiny na Dridery a já neměl žádnou alchymii a pak je ještě alchemy potřeba v Dračím oku, teď už nevím přesně na co, ale tam jde přinejhorším ukecat ten chlápek co tam je

nejprotivnější část celýho IWD 2 je 3. kapitola, hlavně ti sněžní trolové, vlci trhači a bloudivej les,

mým hlavním tažným kouzlem byla ohnivá bouře, na začátku poslední kapitoly ale začali být všichni těžce odolní na oheň a narozdíl od IWD 1 tady elementální formy nemají vůbec žádný resisty -_- nečekal bych žádný 75/75/50 jako u vodního v jedničce, ale aby dávali do vzdušnýho plný rány obzvlášť když tady není scale výzbroje s formama jako v NWN, tak to je pěkne blbý a v HoF už je druid v podstatě nepoužitelnej úplně a bere se jenom 12 lvlů pro tanka kvůli barkskinu
ale na normal jsou jeho plošňáky excelentní :D kytičky, špičatý kameny, bouřka, nějakej drápavej plevel, ohnivá bouře a co se doplácá až k tobě schytá instantní quill spray, ten byl nejepičtější v gobliní pevnosti, kdy ke mě doběhlo 20 goblinů a já luskl prstama a udělal z nich žrádlo pro vrrky

určitě to chci někdy pokořit solo až do konce, ale tahle edice mě nějak odrazuje od multiclassování :/ takže tentokrát druida až do konce
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #133 kdy: Listopad 28, 2012, 10:11:27 »

No, já se silou 40 neměla s většinou dveří problém, mluvim o těch magickejch, jak jednu postavu postavíš do stínu a druhou otevřeš. S inteligencí 27 jsem si mohla dovolit alchemku, plížení, všechny (zbytečný) diplomatický disciplíny... prostě mág, no.

Na bloudivej les jsem si nakreslila mapku. Nedalo to moc zabrat, stále jí mám uloženou a vždycky jí použiju.

Elementální formy jsem ve dvojce nepoužívala, jen medvěd a kočka. Sakra, moje druidka se jmenovala Míša, jakou jinou formu bych jí měla dávat :-D.

Vidim, že jsi studoval použitelnost druidů :-p.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #134 kdy: Listopad 28, 2012, 14:31:20 »

4Yuyana: Kdyby Drizzt Jarlaxe neušetřil, tak Jarlax žádnýho Kimuriela nikdy nepozná ;) Jestli ho kdy Drizzt politoval, pak pro změnu já lituju Drizzta. Ostatně proto se mi ta pasáž v BG2 líbí, srábek se mi pokusí vyhrožovat a nestihne mu pomoct ani jeho celá slavná organizace, kterou se tam ohání ... tohle podle mě v Bioware udělali schválně :D

V IWD2 je v Dračím oku třeba připravit laktvar histachi a jed pro "hydraulické" dveře. Ten týpek, co tam je, mi akorát neustále vyhrožoval strážema. Jinak na bloudivej les jsem si taky nakreslil mapku, ono to na papíře vypadá celkem zajímavě :)
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17