IWD 1
Tak jsem dala přednost Expení svejch starejch machrů. Hodila jsem to na těžkou obtížnost, vzala jsem dva veterány a dva nováčky a šlo se. Ze začátku pohodička klídeček, akorát hadí kněží mě pěkně otravovali. Asi to bylo hlavně tim, že člověk neni rozehranej, když to jde příliž hladce.
Problémy nastaly, když jsem dualclassnula svýho nejlepšího bojovníka. To totiž znamená, že mi na těžkou obtížnost zůstali dva nováčci (8lv), Jack a dualclassnutej 1lv bojovník/zloděj (chtěla jsem ho na kněze, staty na to má, ale pak mi došlo, že má všechny body ve zbraních, který by jakožto kněz nemoh používat).
Mít intelekt místo moudrosti, mohl být mágem. To je obecně potíž prvních postav, člověk ještě neví, co může očekávat, jaký zbraně volit, jaký povolání... Kněze jsem zorala víc, tenhle dopad ještě dobře.
Všechny postavy jsou bojově orientovaný, což je asi jádro problému. Neni kněz, neni mág. Myslela jsem, že dualclassnu kolem desátýho/dvanáctýho levelu, ale to je v nedohlednu. Bojovník dostal, při zaslechnutí slova "levelovat," velmi ošklivou kopřivku a hrozilo odložení výpravy. Ranger prohlásil, že je to proti přírodě a on něco takovýho dělat odmítá.
Drowové jsou vskutku nepřátelští. Dokonce jsou tak troufalí, ze používají magii. (Vážně, drowí kouzelník? To je neslýchaný :-D). Zatim nikdo ze skupiny nezemřel, ale nechybělo mnoho. Byla jsem nucená povolat "přítele na telefonu," kterej nás po boji hezky ošetřil, abysme nemuseli měsíc spát.
Edit: Useknutá ruka je s knězem velmi legrační. Dáte si Sanctuary, zapnete odvracení nemrtvejch a procházíte se.
Jinak, nesouhlasim se zabíjenim Jarlaxla. Chudák. Drizzta, jo. Ale Jarlaxla ne. Ještě štěstí, že tam nakonec neni Entreri. Lidi by ho jistě zabíjeli, přitom je to takovej fajn chlap. Jo, to co udělal na konci poslední knížky bylo... svinský, ale neni to tak, že by to byla jen jeho vina :-).