Který povolání/kombinace povolání vám připadá nejsilnější/nejlíp vyhovuje vašemu hernímu stylu?
Podle mě je nejsilnější v MM6 sestava 4 druidů, neboť ti nemají konkurenci. Jejich velká výhoda je velké množství many, schopnost používání všech magií (krom bílé a černé, která ale v 6tce není zas tak důležitá) a i jakási schopnost bojovat.
Když se naučí všichni již od začátku magii vzduchu a naučí se kouzlo jiskry, jsou v podstatě nedotknutelní. První dungeony prostě postřílí lukama, tam je jedno, za co hráč hraje. Úkoly od Ironfistu až po Blackshire, včetně všech povyšovacích a úkolů rady vyřeší právě těmi jiskrami.
Pokud navíc si udělají značku u chrámu Baa a u studny v Kriegspire, která zvedá dočasně level o 30, pak je většina dungeonů otázka jednoho zátahu (pokud to člověk ber postupně dle obtížnosti). Pokud už snad jsou zranění a mají nepochopitelnou potřebu se léčit, pak to umí všichni.
V pozdější fázi hry, kdy už ovládají magie na mistra, jsou nezničitelní.
Dobrá kombinace je i 3xdruid a 1mag, tam je výhoda, že alespoň jedna postava umí dračí dech, což je asi jediné použitelné kouzlo z černé a bílé magie v 6tce.
V MM7 je situace dost jiná. Neexistuje tam podle mě nejlepší parta, protože vždy to má své mínusy a plusy, ať už to člověk poskládá jakkoliv. Ale zase se tam dá dost blbnout.

MM8 je jiná hra a dá se tam vyřádit ne jen s povoláními, ale také s tím, jaké postavy (na jakém levelu) a kdy (v které fázi hry) je člověk najme. Ale ono je to víceméně jen o tom drak + kdokoliv (pokud jde o to, aby byla skupina co nejsilnější a hra nejednoduší). Při také hře se mi osvěčilo začít hrát jako klerik, pak co nejrychleji najmout úkolovou elfku na 50 levelu (moje postava byla většinou na 10) a v kombinaci s drakem a nekromacerem nebylo co řešit.
Který vám připadá nejvhodnější na sólo hru?
V MM6 určitě druid. V MM7 nevím. V MM8 to bude nejspíše drak, nebo nekromacer. (teda si myslím)
Míváte ve hře jednoho favorita, kterej dostává nej věci, nebo to dělíte férově?
já to dělím podle toho, co je to za postavy. Pochopitelně všichni ve skupině jsme si rovni, ale nejlepší věci vždycky dostanu já a ti ostatní dostanou to, co zrovna nepotřebuji.

Podle čeho si volíte favorita, pokud ho máte? :-).
Nejoblíbenější jsem sám sobě. Jelikož já jsem vždy první postava ve skupině, tak můj favorit je první postava ve skupině. Ono hraju RPG, tak se snažím hrát tu roli

.
Oblíbená magie?
v MM6 ohně.
V MM7 a výš černá, ta nemá konkurenci.
Kolikrát jste v mm6 omylem seslali armageddon místo lítání? :-D
Já nikdy. Černou magii v 6 používám jen málo. Většinou dračí dech na lítající oči, jelikož ty obludy mě dost iritují a dračí dech je většinou sejme všechny, pokud jsou pohromadě.
-----------
ksichty, především NPC postav k najmutí, jsou naprosto strašné (především v 7čce). Snažil jsem se najít nějakou pěknou holku, aby mě doprovázela, ale hra mi vždy vygenerovala ježibabu. V 6tce je to něco málo lepší.
Z herních ksichtů v 7čce se ještě dají ty dvě elfí krasavice. Na tu bídu. Jinak děs. Blbý je, že jsou to většinou čarodějnice a pokud hráč hraje za temnou stranu, tak na ksichtu zas tolik nezáleží. I když oni ti lichové jsou možná nejsympatičtější, vzhledem k tomu, jak komicky se ksichtí.
V osmičce je hezká jen ta jedna elfka. Jinak bída.
-----------------
Nejoblíbenější zvuk v MM je cinkání peněz, když beru poklad.