Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:10:24
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Všetečný otázky  (Přečteno 19431 krát)

Majk

• Pokročilý
Všetečný otázky
« Odpověď #30 kdy: Říjen 31, 2012, 11:55:14 »

Teda mě to dřív ani nenapadlo, ale když porovnám tohle a tohle, leckterá zdánlivě nemožná věc ve světě Might and Magic se vysvětluje.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Všetečný otázky
« Odpověď #31 kdy: Říjen 31, 2012, 11:59:58 »

No jo, uznávám, podoba tam je :-D. Asi měl bejt mnich, ne kněz. Pravda, zas kněz je imuní na vymícení. Taky umí léčit rakovinu. (Případně seslat armageddon.)
Každopádně nemám Norrise moc ráda :-). Na druhou stranu patří k těm použitelnějšim portrétům a dokud neni žádná alternativa, budu ho používat i nadále :-).

(Oh, jej, jmenuje se Lucky. Jako sousedovic kokršpaněl. To ovšem nebyl úmysl.)

Edit: Lol, http://www.gamefaqs.com/pc/41610-might-and-magic-vi-the-mandate-of-heaven/faqs/24279  někdo se pokoušel o návod. A jak vědecky to pojal.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Všetečný otázky
« Odpověď #32 kdy: Listopad 05, 2012, 10:09:37 »

Věcný dotaz k MM9. Hodlám povýšit svoje postavy. Uvažovala jsem o vrahovi, ale pak jsem si všimla, že Armsmaster na granta dává útok navíc. To jako znamená, že gladiátoři dávaj dvojnásobnou damage, jako všichni ostatní bojovníci? Jakej má teda význam mít něco jinýho? Kvůli lepšímu skillu v odpasťování? To mi připadá jako trošku krutá daň, když bratr se svym lichem odpastí všechno, a při nejhoršim to prostě nechám bouchnout.
Maj vrazi nějaký výhody, nebo se na ně mám vykašlat? Člověk by řek, že vrazi uměj zabíjet, a ono tomu tak zjevně neni.
Přijde vám lepší meč nebo kopí?
IP zaznamenána

schveider

• Nováček
  • *
Všetečný otázky
« Odpověď #33 kdy: Listopad 05, 2012, 14:51:43 »

Kdyz mas gladiatora GM armmastera a GM spear, muzes mu dat kopi do obou rukou a davas kazdym utok navic. Dohromady tedy 6 utoku.
Z meho pohledu je tedy nejlepsi gladiator s kopim.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Všetečný otázky
« Odpověď #34 kdy: Listopad 05, 2012, 15:02:36 »

Tak to je hodně drsný. Ani mě nenapadlo, že to jde. Fakt je, že bych ráda viděla chlapa bojovat s kopim v každý ruce. Už chybí jen štít v zubech a vánoční řetězy. No, každopádně díky za radu.

Viditelně vrazi/zloději nemaj význam, což je škoda, je to sympatický povolání. Nemá někdo hru (něco staršího), kde by si to za ně člověk trochu užil?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Všetečný otázky
« Odpověď #35 kdy: Listopad 05, 2012, 17:48:00 »

Třeba Thief :D Z RPG je to prima povolání v sáze BG nebo IWD.

Ale jinak k tomu vrahovi, obvykle se uvádí jako druhý nejlepší bojovník, ale v podstatě ani na jednom moc nezáleží. Pokud je v partě kouzelník, tak se stane dominantní postavou právě on. Je to vidět i na výsledkových listinách, kde mágové levelem snadno překonávají ostatní.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
Všetečný otázky
« Odpověď #36 kdy: Listopad 05, 2012, 18:05:56 »

kopí v obou rukách? :D bych chtěl vidět ten systém...
na tréninku občas ze srandy testujeme gandalf styl a jediný k čemu je hůl v jedné ruce je opřít se až tě někdo trefí do nohy

vždyť ve starších dílech to ani nešlo mít 2x kopí :/

jinak zloděj byl hodně zajímavě zpracovanej v Dark Messiah (což je vlastně akční odnož Heroes V)
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
Všetečný otázky
« Odpověď #37 kdy: Listopad 05, 2012, 18:06:26 »

Hm, Thiefa trojku jsem včera dohrála. Počtvrté :-p. (Dvojka mi nefunguje. Nevim proč. Dřív šla normálně, ale já měla rozjetou trojku a když jsem jí dohrála, tak už to nešlo...) Dobrej, ale krátkej. Ale Eidos umí.
V IWD jsem jim nepřišla na chuť.

Jinýmy slovy mág...(dlouho nic)...gladiátoři...(dlouho nic)...vrah se svym druhym místem? Tomu teda říkám čestný umístění... Nic, nebudu to řešit, vyrovnanost povolání nikdy nebyla silná stránka těhle her. Ono by se to mělo jmenovat Magic and Magic.
Zkoušel to někdo hrát bez mága?

Edit: No, nevim, odnož Heroes 5? Já totiž Heroes 5 hrála a byla jsem dost zděšená. Ale zkusit to můžu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Všetečný otázky
« Odpověď #38 kdy: Listopad 05, 2012, 19:15:42 »

Eidos opravdu umí, zažil jsem to už u DeusExe. Dark Messiah by ti mohl sedět, na akci je to docela slušný počin s dobrou atmosférou. Jinak ještě klasika série TES, tam se dá se zlodějem taky docela vyblbnout.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
Všetečný otázky
« Odpověď #39 kdy: Listopad 05, 2012, 20:25:10 »

Deus Ex by sis taky mohla zahrát... stealth akce jako je tam podle mě strčí do kapsy i ty moderní hovadiny, a pokud nemáš ráda střelné zbraně, tak já to jednou dohrál jenom s minikuší a pak jsem zkoušel hardcore mód jenom s mečem :D (a granáty teda... robotům ten meč nic nedělal... pokud jsem se k nim vůbec dostal :D)
bohužel tehdy přišel předmaturitní mindrák, kdy jsem smazal absolutně všechny hry
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Všetečný otázky
« Odpověď #40 kdy: Listopad 05, 2012, 20:32:51 »

DeusExe jsem úplně celýho s mečem nedal, ale byla to moje oblíbená zbraň a k tomu hackování :) Jednoho z těch augmentovaných tipoňů jsem s ním sejmul jedna báseň. Přitom jsemv diskuzích četl dost dotazů, jak na něj. Potíž mi dělal spíš jeden boss z počátku (ještě před mečem). Tam byla chyba, že jsem se vybodl na pušky.

Určitě to neni hra na jedno dohrátí, nejvíc mě draly vylepšení, ke kterým jsem se ani nedokázal dostat. Dvojku jsem jen rozehrál, snad se k ní ještě vrátím. Ovšem budu to muset nejprve sjet od začátku :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Všetečný otázky
« Odpověď #41 kdy: Listopad 05, 2012, 21:00:27 »

Hmm, určitě zkusim :-). Díky za doporučování :-). Já mám ráda meče, ale můžu i střílet.
Ono je to podle nálady. Někdy radši střílim, někdy radši sekám, někdy je mi líto někoho zabít, jindy mám zas krvežíznivou náladu (Blood Omen 2 :-p).

(Co já se v tom Thiefovi nastřílela :-D. Naposled jsem ale moc nezabíjela, akorát když mě fakt štvali. Jen s obuškem je to větší výzva. A pak zaměstnance blázince, v poslední fázi mise, když mi nečekaně vrátili zbraně. Všichni šli do kytek. Nejvíc mě baví házet miny. Oni slyšej cinknutí a vydaj se jí hledat, a ona pak zabije třeba tři naráz... :-D. Co si budem nalhávat, neni to extra těžká hra, ale daj se tam dělat blbiny :-).)
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
Všetečný otázky
« Odpověď #42 kdy: Listopad 05, 2012, 21:04:12 »

Tak hackování, páčení a obcházeí elektronických udělátek je prostě povinnost aspoň na druhej nejlepší rank jestli si chce člověk tu hru užít
je to stejný, jako Planescape torment pokud nehraješ za mága s vysokou int/wis/char
prostě ti uteče spousta příjemných bonusů, střípky příběhu atd.

pak jsem si k tom zvolil zbraně... ono tam moc možností není, ale na první dohrání jsou pušky nejlepší, sice krapet těžší začátek, ale pak to v případě nouze zvládne člověk dohrát jako střílečku
když jsem to hrál podruhé a znal pravdu
tak jsem přešel na minikuš/obušek a hrál jsem stylem, aby to všichni NFS přežili
minikuš byla prostě boží :) pistol s tlumičem mě neskutečně srala, protože s ní nešlo dávat headshoty a musels dát 2 rány a na klasickou pistol nešlo přidat vylepšení s tlumičem :(
průser byl na konci, kdy už jaksi nikdo nepoužíval 9mm náboje a já byl většinu času na suchu

jinak u těch mečů jsem si na začátek přihodil cheatem ten klasickej a jak jsem se dostal k dračímu zubu v číně, tak jsem si připadal jak Jedi s těma všema augumentacema a nano-mečem :D
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
Všetečný otázky
« Odpověď #43 kdy: Listopad 05, 2012, 21:13:20 »

Jo Torment! Tam je to snadný, mám intel a wis 18, takže naberu Dakona, vylepšim, koupim mu kérku a jeho damage hned tak nedoženu :-p. Vlastně... pokud nejdu tvrdě expit do tunelů, tak jí nedoženu nikdy :-p. Mám ráda hry, kde je víc možností řešení a který se daj okecat.

Hehe, zní to zajímavě. Takže NFS nestřílet?
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
Všetečný otázky
« Odpověď #44 kdy: Listopad 05, 2012, 21:22:48 »

Tak ono v Deus Ex máš strašně moc možností... jednu lokaci můžeš dokončit na 5 způsobů a rozhodnutí na začátku se může promítnout do konce hry
určitě až to budeš hrát někdy znova tak budeš chtít hodně věcí změnit ;)
když mi na konci hry umřel pilot vrtulníku tak mi ukápla slza :( pak jsem zjistil, že se tomu dá zabránit
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!