Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:38:54
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Svitek odkamenění MM6  (Přečteno 5127 krát)

Kusák

• Host
Svitek odkamenění MM6
« kdy: Září 29, 2012, 10:31:35 »

Ahoj, mám dotaz ke svitku odkamenění v MM6 (a možní i v dalších dílech). Nevím jak to použít - zkamenělá postava si jej samozřejmě nepřečte a když jej použiji na nezkamenělou postavu, tak to vypadá, jako by to zakouzlila na sebe - nenabídne to použít kouzlo na jinou postavu. Takže ty svitky jsou dobré akorát na prodání v obchodu a proti medúzám se člověk musí bránit load/save nebo spoléhat, že nezkamení postava, která kouzlo odkamenění umí. Nebo to prostě dělám špatně?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Svitek odkamenění MM6
« Odpověď #1 kdy: Říjen 02, 2012, 06:41:40 »

Ahoj, používá se to úplně normálně jako každý jiný svitek - klikneš s ním na postavu a měl by se objevit zaměřovač, na koho kouzlo sešleš. Pokud to tak u tebe neni, tak těžko říct. Napadá me jediná věc, čtení ze svitku může selhat, takže leda bys měl opravdu dokonalou smůlu (stačí i prokletí). Selhání se projeví takovým zvláštním doprovodným zvukem, jako by se něco muchlalo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Kusák

• Host
Svitek odkamenění MM6
« Odpověď #2 kdy: Říjen 02, 2012, 20:06:36 »

Zkoušel jsem to ověřit a opravdu mi to dělá to, co jsem psal dříve - postava co svitek přečte jej zakouzlí na sebe. Takže pro léčení, uzdravení nemoci, odstranění jedu, prokletí, šílenství, slabosti atd to jde použít, ale pro odkamenění ne, zkamenělá postava si svitek holt nepřečte. Zaměřovač na použití kouzla na jinou postavu se neobjeví. Podobný problém jsem měl myslím v MM8 tentokrát s lektvarem odkamenění. Zkamenělá postava jej nevypije a nezkameněla jej vypitím aplikuje na sebe, zaměřovač se taky neobjeví.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Svitek odkamenění MM6
« Odpověď #3 kdy: Říjen 02, 2012, 20:08:18 »

Jak jsem psal už před chvílí, zkus mi ten save poslat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Majk

• Pokročilý
Svitek odkamenění MM6
« Odpověď #4 kdy: Říjen 04, 2012, 13:01:57 »

Napadlo mě - používáš ten svitek na portrét postavy ve spodní části obrazovky nebo na "paper doll" - tedy celou figurku? Protože v prvním případě postava opravdu zakouzlí jen na sebe, v druhém případě se objeví zaměřovač.
IP zaznamenána

Kusák

• Host
Svitek odkamenění MM6
« Odpověď #5 kdy: Říjen 06, 2012, 11:18:27 »

Heuréka. Moc dík - použít svitek/lektvar na celou postavu mne nenapadlo. Vždy jsem klikl rovnou na obličej a postava to použila na sebe.
IP zaznamenána