Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:07:02
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: [1] 2 3 ... 75

Autor Téma: Hádankářský koutek  (Přečteno 159430 krát)

Majk

• Pokročilý
Hádankářský koutek
« kdy: Září 21, 2012, 19:09:40 »

Tak teda zkusíme pokračovat s hádankama a přesunem to z návštěvní knihy sem.

Navrhuju následující pravidla:
Hádanky se mohou týkat kteréhokoliv dílu Might and Magic, ale Heroes a další přidružené hry bych zatím vynechal. Třeba se k nim v budoucnu dostaneme. Hádanky se jinak mohou týkat čehokoliv z MM1-9, od vlastního obsahu hry až po popkulturní reference jinam. Když někdo uhodne, zadavatel potvrdí správnost odpovědi a na řadě je ten, kdo uhodl. Na potvrzení odpovědi by se mělo počkat, ale pokud si budete na 1000% jisti odpovědí, můžete zadat hádanku hned v tom samém příspěvku. Kdyby to nefungovalo nebo byste měli nějaké připomínky k pravidlům, tak samozřejmě diskutujme.

A teď už k první hádance - na rozstřel něco z lehčího soudku, když se to chytne, můžem začít přiostřovat. :-)

Melian, Corak, Sheltem a drak Pharaoh. Čtyři výtvory Pradávných, ale jen tři z nich plnily stejný úkol. Kdo mezi čtveřici v tomto smyslu nepatří?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hádankářský koutek
« Odpověď #1 kdy: Září 21, 2012, 19:32:42 »

Hmmm, těžké, opravdu těžké, ani já si nejsem jist ... asi to bude chtít pytlík švestiček z vlastní zahrádky na Majkův stolek ... že by Melian? Tady se ukazuje ta mezera ve starších dílech, podle mě je Pharoah taky strážce, Melian je jen databáze znalostí ... ??
IP zaznamenána
This is the end ...

Majk

• Pokročilý
Hádankářský koutek
« Odpověď #2 kdy: Září 21, 2012, 21:04:27 »

To je vlastně hrozný, mít jen čtyři možnosti na výběr. Protože teď musím říct jen "špatná odpověď". Slovo navíc by hodně napovědělo. :-D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hádankářský koutek
« Odpověď #3 kdy: Září 22, 2012, 08:04:38 »

Nj, asi jsem tu otázku pochopil jinak :) Ale to nevadí, ještě dva lidí střelí špatně a čtvrtý se bude smát :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Host
Hádankářský koutek
« Odpověď #4 kdy: Září 22, 2012, 08:39:51 »

přestože nevím, tak řeknu Pharaoh, protože ten plnil úlohu draka :D narozdíl od zbylých tří
IP zaznamenána

Adam23

• Pokročilý
Hádankářský koutek
« Odpověď #5 kdy: Září 22, 2012, 09:35:00 »

To je první hádanka? :D To je na úrovni třeba: "Proč Dračí vež v Kriegspire nestřílí.
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
Hádankářský koutek
« Odpověď #6 kdy: Září 22, 2012, 10:26:44 »

Se na vás vy... tohleto. :-D To jsou základní znalosti, chásko! :-D Dobrá - uznávám, že to nebyla nejšťastněji položená otázka, to už jsem koneckonců naznačil. Nějak jsem prostě čekal, že odpověď přijde hned a rozjedeme to. Že je tak nějak automatický, že jediný z nich nebyl strážce, totiž Corak.

Hádanku dává Adam za to, že mě donutil to prásknout. :-D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hádankářský koutek
« Odpověď #7 kdy: Září 22, 2012, 11:35:23 »

"Proč Dračí vež v Kriegspire nestřílí?" ... síííím já vííím ... protože nemá klíčovou dírku :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Adam23

• Pokročilý
Hádankářský koutek
« Odpověď #8 kdy: Září 22, 2012, 13:43:36 »

Správná odpověď je, že město nemá Městskou bránu :D

Moje otázka na admina je, "Proč mi nejde moje přezdívka na fóru?" :D

Prosimtě, šáhni do databáze a smaž Adam23, nebo adam23, ať se zkusim registrovat znovu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hádankářský koutek
« Odpověď #9 kdy: Září 22, 2012, 14:09:56 »

Možnost je jen jedna ... zapomněl si heslo ;) Na začátku roku jsme tu řešili záhadný problém s uživatelskými jmény a povedlo se mi to vyřešit až jedním zvláštním nastavením v configu. Těžko říct, co přesně to dělá. Každopádně nastavil jsem ti heslo na slovo testik, tak se zkus přihlásit s ním a poté si ho změň.

Nj, Městská brána, je teda fakt, že se o Dračích věžích mluví, že jsou jen ve městech no ...

P.S.: Zkoušel jsem ještě letmo protestovat prázdná hesla apod., bez správné kombinace by to nemělo jít (nejde ani nastavit prázdné heslo). Ale jak jsem psal, celé to nastavení je takové divné. Pokud to funguje, už bych se v tom raději víc nerýpal. Horší je, že jsem si při té opravě všiml asi 1800 účtů spamu ... co teď, abych snad začal ještě ručně promazávat :D

P.S.S.: Hm, trochu jsem tu bezpečnost zaplácl - sice je to prozatím jaksi krkolomné, ale probírat se kódem miniBB stojí opravdu zato. Nic naplat, jaké bylo překvapení zjistit, že současná kontrola vlastně ani fungovat nemohla :D Dobře mi tak, teď můžu promazávat ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Adam23

• Pokročilý
Hádankářský koutek
« Odpověď #10 kdy: Září 22, 2012, 15:30:26 »

Tak moje hádanka.
"Víte, kdy je nejlepší přispívat v chrámech?"
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hádankářský koutek
« Odpověď #11 kdy: Září 22, 2012, 17:46:54 »

Ne :)
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Host
Hádankářský koutek
« Odpověď #12 kdy: Září 22, 2012, 18:27:03 »

když máme dost peněz aspoň na 5 příspěvků :D teda aspoň takhle sem to pochopil v M&M8
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
Hádankářský koutek
« Odpověď #13 kdy: Září 22, 2012, 18:38:38 »

Hm, tak teď jsem taky vedle. Teda jestli už opravdu hrajem. :-D Je pravda, že v MM3-5 na tebe za odměnu sešlou některý den v týdnu účinnější kouzla než ve zbytku týdne, ale jednak si nepamatuju, který den to je a hlavně ani nevím, jestli se něco podobného týká i MM6-8.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hádankářský koutek
« Odpověď #14 kdy: Září 22, 2012, 19:25:19 »

Minulý rok jsem měl v plánu tohle dodělat + kapitoly o obchodování, takže vím jenom o vlivu na reputaci (u sedmičky to bylo takové zvláštnější), ale jinak ani náhodou. Co psal JCMurphy mi připadá docela dobré, já jsem škrt, takže obdarovávám max. do neutrální reputace :)

Jo ještě dodatek ... někde se psalo, že když se v jeden den v šestém díle obdarují všechny dobré chrámy, je z toho nějaký prima bonus, ale nikdy se mi to nepodařilo potvrdit.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: [1] 2 3 ... 75