Technicky vzato, párkrát jsem si tu do LEVELu kopl a některé redaktory tu poměrně často kritizuju, takže mě to ani nepřekvapuje

Překvapuje mě spíš to, že se vůbec do nějakého přehledu pouštěli, protože si nevybavuju, že by někdo z nich zrovna sérii Might and Magic holdoval, spíše naopak. Každopádně ani takový článek pro mě není důvodem, abych porušil své zásady a tenhle díl si koupil

Jednou, až to bude spadat do kategorie historie, tak si to přečtu třeba ze scanu na Oldgames

Drtivá většina opravdu začínala na MM6, hlavně u nás. První web, kde se u nás objevily ke stažení starší díly (vyjma jedničky), byly svého času Runetekovi dungeony.cz. Problém byl, že se jednalo o emulované Amiga verze a s tím mnozí zápasili ještě dlouho po tom. Ostatně sám jsem to svého času zkoušel. Předtím se ke starším dílům dostala jen část lidí, zejména ti, co měli štěstí, že to kolovalo v jejich okolí, nebo věděli, co si mají zaopatřit a měli zdroj. Jak už jsem mnohokrát psal, u nás třeba dungeony moc neletěli, takže to povědomí bylo malé. Navíc já patřím do vlny hráčů, která se k vlastnímu PC dostala později (1997). MM3 byla v té době asi nejstarší M&M, který šlo graficky zkousnout. Moderní vlnu starších M&M podle mě nakopl Dave se svými RPGHrami.
O menší popularitě svědčí i nulové množství fanwebů, které by se o nich alespoň zmiňovaly. Ten boom začal až s MM6. Já začal šestkou, pak následovala osmička, po ní s odstupem času sedmička, která mě moc nezaujala a pak následovala devítka a nově desítka. Někde okolo sedmičky jsem zkoušel Clouds of Xeen a Yendorian Tales (jeden z dílů byl inspirován právě sérii Xeenu). Dál mi paměť nesahá

Před rokem 2000 jsem toho zkoušel určitě hodně, ale nic jsem nerozehrál natolik vážně, aby mi to zůstalo v paměti. V té době jsem si nosil věci ještě na disketách, takže o vše jsem vždy zase přišel během formátování disku. Na CD jsem měl zálohované jen to nejdůležitější.
Ostatně všechna CD/DVD mám stále archivovaná ve sklepě, včetně některých pirátských verzí s na tu dobu celkem kvalitním home made potiskem (Heroes 3). Jeden by neřekl, kolik firemních výdobytků techniky se využívalo pro domácí účely

Někteří holt zneužívali IT nevědomosti svých nadřízených, jiní usilovně "bádali", jak ten či onen kus hardware ve svém oboru vůbec využít. Není divu, že jedním z distributorů byl i ČEZ