Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 03:54:17
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10

Autor Téma: Tak kolik lidí schválně ještě hraje?  (Přečteno 32825 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Tak kolik lidí schválně ještě hraje?
« Odpověď #90 kdy: Říjen 26, 2012, 09:43:56 »

Za jednoho upíra chtěl hrát bratr, ale pak viděl zmiňovanej povyšovací quest :-).

Jináák, ta hra za jednoho trolla je SUPER. Člověk pozná hru úplně z jiný stránky, projde si i lowlácký dungy, (nenajímá 50lv chary na 1vl :-p) naučí se hledat cesty po zemi, naučí se líp odhadovat nepřátele a situaci... Moje dosavadní týmy ve všech verzích byly tak šíleně nezničitelný, že jsem si to ani neužila :-). Jsem ráda, že jsem se k tomu nechala zhoupat. Mám hotovou alianci a jdeme na Regnu, už se na to těšim.

Černá a bílá magie neni přeceňovaná, nicméně se bez ní skutečně obejít dá. Jinak, neřekla bych, že se jí člověk naučí pozdě, a na mistra stačej 4 body, což je docela slušná výhoda. Já beru 4bodovýho mistra vzduchu (víc podle mě nemá smysl), 12ctibodovýho mistra vody na jiný postavě (dostane podkovy), a jedna postava je vyhrazená na bílou, dokud nemá dostatečnej lv. Dobrej nápad je rychle obejít obelisky, aby postava, co táhne bílou, mohla dostat artefakt s bonusem (taky to pomáhá platit za kouzla). Další magie neřešim, maximálně beru záložního experta vody.
Chce to rychle splnit lehký q v rychlym sledu za sebou a povýšit jednoduchý povolání (mág 1x, lučištník 2x, ukončit zimu, ..., nezapomenout mít před prvnim odevzdáním slušnou pověst) a pak najmout barda, šup, svatá, rychle na ostrov a mistra.
Černá... o něco lepší? Myslim, že i jeden mág dokáže napáchat slušný škody. Jo, 4 mágové, to je jiný kafe, to je fakt.
Ze začátku řežu nepřátele zbraněma a občas do nich napálim střepinu, když je to hustý. Lloydův maják nepotřebuje mistra vody, takže neni problém prchat a vracet se s plnou manou.
Fakt je, že bílá magie v některejch lokacích ztrácí smysl, když mě dispelujou na každym kroku. Střepina neztrácí smysl skoro nikdy, akorát gargoily a slizy se musej řešit jinak, nebo prostě obejít. Pak jsou tu samozřejmě krysy, který se taky trefujou špatně :-D.
Teď si nevybavuju, jakej level mívám, když jdu na mistra s černou, ale v podstatě je to hned, jak mám manu na Armageddon (zabíjet lidi a mít špatnou reputaci nestačí, armageddon je podmínka). Na nákup kouzel si najmu týpka s bonusem k obchodování a beru jen 4x střepinu, armageddon a den ochrany, jinak nic. Kouzla do bílý magie má jeden člověk (hodina moci, den bohů), takže se to dá finančně zvládnout, když člověk oblítá truhly, a fakt sebere co najde.

Jinak, střepina v mm6 nedává magický zranění, narozdíl od dračího dechu, kterej útočí jedem, kterej má snad nejvíc odolnejch a imuních monster. Sliz, kterej je nejen imuní, ale i tak nízkej, že stejně nejde trefit :-D, se dá v pohodě rozsekat očarovanejma zbraněma a nebo ukouzlit ohněm, klidně i jednobodovnou magií. Je zajímavý, že některý unikátní monstra, který jsou imuní na fyzický poškození (např. q), jsou střepinou zraňovaný normálně (podařilo se mi ho sejmout asi na 8 zakouzlení). Jen ten reaktor nejde rozsekat, ale ten se dá sejmout jinak :-). Například lukem s výbušnym efektem. Joo, a blasterama, samozřejmě, ale to já neberu do ruky, pokud nemusim :-D.

Ráda bych podotkla, že jsem zásadně proti označení "atypická" družina :-p. Zní to skoro jako atopická :-p. A myslim si, že se za takový party hraje líp. Já měla "typickou" skupinu jen poprvé a byl to totální propadák, už to nezkoušim.
Lidi maj občas pocit, že prostě musej mít skupinu s rytířem, mágem a knězem, ale proč? Protože má bojovník hodně života? No jo, ale on nemůže stát v předu a tankovat, takže k čemu mu to je? Aby utíkal s mrtvym mágem? Ale mág se dokáže dostat pryč mnohem snáz. Navíc já nechci mrtvýho mága :-).
Sdílenej život? Ale rytíř má 3x tolik hp, jako mág. Když hodim sdílenej život v magický skupině, tak jsou všichni pěkně rovnoměrný. Můžu to udělat i tehdy, když mám vážně zraněnou jen jednu postavu a potřebuju jí rychle dostat na nohy. Když mám v partě dva bojovníky a mága s knězem, tak si tim kouzlem ty rytíře ošklivě přizabiju. Ano, daná postava má pravděpodobně tolik života, že se jí nevejde do trubice, ale mě to připadá jako plýtvání :-). Jooo, a pak je tu fakt, že mimo 6stku to kouzlo ani nemám, protože tu magii nepreferuju a opravdu mi připadá zbytečný tam dávat body kvůli jenomu kouzlu.

Třeba mm7. Když jsem to hrála prvně, tak jsem měla mága. Po nějaký době mi došlo, že to neni potřeba. Velmistrovský kouzla člověk dostane fakt pozdě, kolikrát to dohraje dřív, takže proč mága, když lučištník má mistra, a ještě umí bojovat? Kdybych hrála za zlo, a chtěla střepinu, to by byla jiná. Ale já mám bílou magii, která stačí jednou. Kněze obvykle beru, i když je fakt, že to srazí obtížnost na úrověn "směšná" :-p. Navíc střepina už neni to, co bejvala.
Ano, uvědomuju si, že musim u lučištníka cpát body do magie (respektive do dvou, který beru na 7 bodech), ale stále bojuje líp, než mág kdy bude. Taky vydrží víc. Má lepší povyšovací q. Prostě samý plusy. Taky mu nedochází mana. Protože nekouzlí.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #91 kdy: Říjen 26, 2012, 09:44:51 »

Sakra, člověk napíše takovej sloh, a zapomene si to podepsat :-).

Edit Elemir: nick opraven ;)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #92 kdy: Říjen 26, 2012, 10:56:20 »

Typická a atypická družina je holt pojem, se kterým se musíš smířit, kupodivu to ani neni můj výmysl ;) Traduje se to už nějaký ten pátek, někde se pro změnu píše klasická družina. Základem je kněz nebo druid a bojovník. Atopická družina by byla příliš povrchní a to doslova :D

Tvé vysvětlení Černé a Bílé magie má jeden podstatný háček, je k tomu potřeba hru znát předem. Já třeba stále používám stejný systém, oblast po oblasti a stejně tak bude postupovat většina nových hráčů. Ostatně nakonec každému sedne něco jiného a jiný herní styl. Sedmý díl je v tomto ohledu přímo postaven na podobné experimentování.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #93 kdy: Říjen 26, 2012, 11:20:27 »

Ano, je třeba znát hru předem. Pro člověka, kterej to hraje poprvé a ještě neví nic o magii (jako třeba který kouzla vůbec fungujou, nebo jsou použitelný :-p), je rytíř přátelský řešení. Ale i takovej člověk (svou první hru si pamatuju) na konci hry může zjistit, že udělal kapičku chybu a že bojovníci zaostávaj. Problém je obzvlášť to, že sami od sebe nedávaj takový zranění, + třeba v darkmooru na nich prostě neudržíš blessy. Já ke konci hry dost litovala, že nemám víc kouzelníků.
Heh, a Might and Magic neni hra, kterou bych dokázala hrát poprvé a pak už nikdy :-D. Nemůžu říct, že bych měla ustálenej způsob hry. Jediná věc, která je na mym stylu stabilní (a to ve všech hrách :-D) je totální nestabilita a zmatený dělání čehokoliv, co mě zrovna napadne. Dělám to tak i v reálu :-p.

Ano, sedmička je v tomhle přátelštější, tam naopak (jak už jsem psala) stavim více méně bojový skupiny a na mágy kašlu. Ono to na první pohled vypadá stejně, ale pak člověk zjistí, že ta hra vyžaduje úplně jinej přístup :-). Je fakt, že sedmičku člověk může dohrát prakticky za cokoliv, jak už bylo mnohokrát prokázáno, ale za něco se prostě hraje pohodlněji :-).

Edit: A díky za podepsání :-).
IP zaznamenána

Raicla

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #94 kdy: Říjen 26, 2012, 11:37:38 »

Prednedavnom som rozchodil MM7 za kombo knight/monk/monk/priest

Holy shit - ta hra je zrazu jednoducha, na lvl 30 s trochou uhybania pevnost titanov bez vacsieho problemu

Jedine co som riesil editorom bolo pridanie kuzla Torchlight (Pochoden), bo tu tmu som nejak nemusel
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #95 kdy: Říjen 26, 2012, 11:42:01 »

Podle mě většina nových hráčů spíš nebude na konci moc bilancovat svoje rozhodnutí, kdysi mě totiž překvapilo, kolik lidí vlastně šestku nedohraje. Pamatuju si, že mě v mých RPG začátcích ovlivnilo právě před tím zmiňované dogma, kdy se v družině sází na rovnoměrné rozložení "sil". Přesto jsem v první družině sáhl po paladinovi a lučištníkovi, byť jsem jejich magické schopnosti ani moc nevyužil. Protože mám celkově obecně k magii averzi, tak ji využívám jen jako podpůrný prostředek ... tedy vyjma začátků a nadužívání Pádu hvězd :) Nedostatku kouzelníků jsem zalitoval pouze jednou a to v Rajském údolí, kdy jsem zjistil, jak to dokáže s Titány zamávat. V dalších opakováních jsem to ale zas hodil za hlavu a pokračoval férově ocelí ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #96 kdy: Říjen 26, 2012, 12:00:35 »

Jo jo, já jela za zloděje/kněze/rytíře/mnicha, právě kvůli alespoň slabýmu světlu a nějakýmu tomu čarodějovo oku. Pravda, až po povýšení, ale to šlo pěkně. Už na asi 9tej pokus byla váza moje :-D.
...................
Jo, já to taky nedohrála, s češtinou z levelu, která jaksi bránila dohrání :-D. Měla jsem herní čas 10 let a asi 170lv. Od tý doby hraju anglicky a bez nehody.
Taky mám averzi k magii. Využívám jen cestovní kouzla, nějaký blessy a střepinu, která má tak úžasnej zvuk... A je to ocel, způsobuje fyzický zranění, a musí se z blízka :-). V dalších dílech mi jí zkazili, už neni fyzická, takže na ní obvykle kašlu. I když mám Lichy.

Rovnoměrný rozložení sil je pověra. Tím totiž získáš skupinu, která je je prostě průměrná :-p. Umí všechno z jedný čtvrtiny. To se mi ale nelíbí. Třeba mág. (Vel)Mistr všech magií? Na jakym levelu? A stojí to za to? Ne. Když mám tři mágy, tak si každej veme jednu + černou a už to lítá :-D.
Boj z blízka? Když mám mága, tak chcípá. Když ho nemám, problém je odstraněn :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #97 kdy: Říjen 26, 2012, 13:08:55 »

Ano, klasická družina je průměrná a je průměrná celou dobu. O to ale přesně jde. Díky tomu se na ní projevují výkyvy nejméně, neboli je nejméně náchylná na herní styl. Rozhodně se nejedná o pověru.

Představ si typickou scénu v Úlu po zničení reaktoru, kdy se na tvoje tři mágy vyhrnou démoni a rázem si bez many ... a jáka byla tahle Power družina, že? Prostě bez řádné přípravy to nepůjde, narozdíl od klasické družiny, která to už holt nějak ustojí.

Mě by třeba naopak nebavilo hrát za družinu, u které bych měl pocit, že má výrazně navrch.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #98 kdy: Říjen 26, 2012, 13:34:23 »

Hm, no, já chápu, že tě nebaví mít navrch, tak jsi to asi nezkoušel, ale démoni mi nikdy nedělali problém :-p. Navíc hra nevyžaduje, abys je zabíjel. A nesundavaj prokouzlení, takže i kdyby mi v první vteřině sebrali manu u všech postav (nepravděpodobný), stále ještě jsem schopná odkrouhnout královnu a zmizet. Naopak, do úlu chodim ráda trénovat, protože se obnovuje. Zhruba od 30lv to začíná bejt sranda, vždycky skokem doskočit až k tý chodbě na konci místnosti a nechat je nahromadit... a prásk! :-D
Tahle parta prostě během hry nenarazí na žádnej odpor. Nikde. Když mám chuť drtit nepřátele, jdu hrát MM6.

Já mám ráda souboje, který jsou vyrovnaný. Ale občas mám prostě potřebu drtit :-p. Tahle hra je ideální.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #99 kdy: Říjen 26, 2012, 14:44:19 »

Jak říkám, každý to hraje jinak. Osobně nevidím důvod, proč bych si kdy měl na začátku hned vycvičit družinu snů a 4/5 hry se pak nudit. Pokud já mám potřebu drtit, tak si otevřu Dooma ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #100 kdy: Říjen 26, 2012, 15:24:16 »

Dooma já nehraju, no. Rozhodně bych tam nedrtila :-D. Navíc to nemá ten zvuk. Prostě miluju střepiny :-). Jo, a úsměv toho fousatýho týpka, no :-D.

Dneska se ale fakt těšim na toho trolla. (Jsem tu uvězněná v práci až do pěti a kapku se nudim :-)). Regnu vnímám jako velkou výzvu. Pak nájemnej lov a krystal, jsem zvědavá, jestli mě budou hodně stunovat. Mám jeden svitek odolnosti na magii, ale to je hooodně slabá náplast :-). Pak se postavim před pevnost a budu dávat souboje s behemotama.
Fakt je, že mám teď asi o 7lv víc, než mívám při hře za 5 lidí, což neni zrovna hodně. Ale začínám tomu trollovi věřit :-p.
Cestování je ale solidní problém. Už mám odehranej rok. Je to z velký části tim, že nejsem zvyklá cestovat bez magie, takže ztrácim dost času.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #101 kdy: Říjen 26, 2012, 16:07:32 »

dám ti tip :D nebude ti stačit ani 10 svitků odolnosti proti magii, zato stačí 1 na neviditelnost
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #102 kdy: Říjen 26, 2012, 16:22:14 »

Je to jen o zvyk. Kdysi jsem si taky dával čas od času nějaké rychlé "mapky" v RPG apod., ale pak jsem zjistil, že 3D akce je přeci jen pro mě v tomto ohledu výhodnější. Dříve jsem si dával starý Unreal Tournament nebo RUNE, dneska jsou to akce typu Ghost Recon. Jakmile totiž sednu k RPG, tak potřebuju být naladěn správným směrem. Sólo postavy pro mě taky nikdy moc nebyly, v NWN jsem se to třebas snažil přetrpět ... prostě jakmile hra v principu vychází z kontextu pro družinu, tak mi trvá, než si zvyknu za jednu postavu. Jednou to možná zkusím, ale tak rychlé to nebude :D

Jinak když se vrátím k tomu rychlému výcviku na začátku, musím přiznat jednu věc ... v M&M to třebas nedělám, ale v Morrowindu to prostě jinak nejde, holt alchymie běží naplno a do 45 minut mám postavu, kterou už jen tak nikdo nezastaví (rolování přes lektvar inteligence nevyužívám, proto to trvá déle). Ve Skyrimu mě v tomhle hezky utípli, ale to je jen dobře :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #103 kdy: Říjen 26, 2012, 16:35:54 »

Aaaa, Morrowind! Věděl jsi, že když máš sílu milion, tak rozbiješ každou zbraň jednou ranou? :-D Nepraktický. Hrála jsem ho, ale nebavil mě. Ani poctivě, ani nepoctivě. Má svý klady, ale má i zápory, a ty u mě převažujou. Jinak, já tam nepřátele nezabíjim, já mám takový charizma, že i upíři mě milujou a rádi mě viděj :-p. (Pravda, sílu si nechávám základní a ostatní staty taky. Už jsem poučená.)

Já naopak snášim jednu postavu líp. Jak jich mám víc, mívám problém to uřídit. I proto mi vyhovuje, když jsou si postavy nějak podobný. Prostě nemusim řešit, co kterej dělá jinak než ostatní. Zkoušela jsem hrát strategie, Age of Empires, Starcrafta, Warcrafta... ale jak říkám, dvě postavy jsou moje max a i tehdy mám tendence jednu zapomínat :-D.
Hraju občas hry typu Icewind Dale, ale stojí mě to určitý úsilí :-p. Might and magic je snazší, protože tam člověk nemá takový miliony kouzel a schopností. Jednoduchost je u mě nejdůležitější vlastnost. Mám děsně ráda Gothic, kde jsem jedna a nezapomínám žádný miniony :-D.
(Víte jak se říká, že ženy dokážou dělat víc věcí naráz. Je to kec.)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #104 kdy: Říjen 26, 2012, 16:39:27 »

Neviditelnost? Označuješ mýho trolla za zbabělce? GRRRRRRR!!! Uaaargh! Útook!
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10