Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:34:09
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 10

Autor Téma: Tak kolik lidí schválně ještě hraje?  (Přečteno 32770 krát)

Ali

• Host
IP zaznamenána

Deranius

• Host
Tak kolik lidí schválně ještě hraje?
« Odpověď #31 kdy: Duben 18, 2012, 12:31:12 »

Taky klikám. Teď konkrétně  poněkolikáté šestku bez Cesty odrazů, tedy Knight/Palach/Střelec/Druid. Baví mě to jak za starých časů.
Stáhl jsem v noci TCC, rozfachal ho, a teď bych nejradši vyhnal studenty domů a šel klikat..Jo holt dřív to bylo lehčí :-DD.
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #32 kdy: Duben 22, 2012, 22:58:08 »

Tak jsem si po letech koupila MM1-9 z gog.com a hraju konečně legálně :) Počítám že od roku 2004... Začala jsem sedmičkou a pak si sehnala 6 a 8. Všechno jsem prošla několikrát, sedmičku snad 20x (teda zvlášť světlo/temnota) a ještě mě to neomrzelo :-D Akorát do tý devítky se pořád nějak nemůžu zažrat.
A teď jsem navíc objevila ty mody, takže jdu do nich!
Takhle oblíbená série, nechápu, jak mohlo 3DO zkrachovat...
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #33 kdy: Duben 23, 2012, 00:05:45 »

No jo, taky právě díky 3DO se do devítky nemůžeš zažrat (jako mnoho dalších lidí). NWC bylo v podstatě jediný in-house studio schopný pro 3DO vyvíjet opravdu kvalitní tituly - a za odměnu na ně 3DO tlačili, aby byla nová (Ho)MM hra každýho půl roku. Takže devítka (a Heroes čtyřka) dopadla jak dopadla, a když vlastně jediná kvalitní značka není kasovní trhák, tak to asi bankrot není daleko. Ale oni těch bot v 3DO udělali víc, asi ta vůbec největší a nejdražší byla s jejich vlastní (stejnojmennou) herní konzolí - tam byl asi začátek všech jejich problémů.

No ale i tak, když vidím, co dneska Ubisoft dělá se značkou Might and Magic (a nemyslím si, že kdyby 3DO přežilo, že by se chovalo zvlášť odlišně), ani nějak o nové díly nestojím. To by to musel vzít do pazourů zpátky JVC s nějakým nezávislým studiem.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #34 kdy: Duben 23, 2012, 18:00:02 »

Hned toho využiju a taky něco přidám :) "Kvalitní" práci 3DO je krásně vidět už na Crusaders of Might and Magic. To, že CMM vyšlo primárně pro konzole, je asi známá věc. O tom, že konverze na PC může dopadnout všelijak je taky známo. Ovšem, že se obě verze budou celkem dramaticky lišit, to už by čekal málokdo.

Protože mi pořád neseděly různé kousky v příběhu PC verze, tak jsem kdysi při hledání narazil na článek na wiki, kde byla zápletka konzolové verze probrána. Trochu jsem se nad tím podivil, ale nakonec jsem to takto celé publikoval i zde. Nedávná nostalgie mě však dovedla do sekce CMM a přečetl jsem si to celé znovu. Doba pokročila a díky YouTube jsem našel pár Let´s Play a mohl se tak konečně podívat na PSX verzi. Vynechám grafickou stránku, ta je na PSX samozřejmě o dobrý stupeň níže, ale na druhou stranu je z ní vymáčknuto opravdu vše, takže je to ve finále vzhlednější. Jednotlivé části na sebe příběhově hezky navazují, neexistují zde nekonečné tunely a ještě nekonečnější pobíhání sem a tam. Vedle hlavní příběhové linie je zde i několik vedlejších úkolů apod.

No jo, co se asi přihodilo? U PC verze je jasně vidět, že se v NWC rozhodli hru trochu zmodernizovat a rozšířit. Ovšem někdo na ně musel dosti silně tlačit, aby ji uvolnili k distribuci. Výsledkem je tudíž to, co nakonec vyšlo. 3DO tak dokonale pohřbilo velmi nadějný titul, neboť pokud by to bylo dotaženo do konce, byla by to opravdu veliká konkurence tehdy vycházejícímu Gothicu. Opravdu takovýto postup podobných firem nechápu, Ubisoft už jen těží ze jména světa, ale nemá možnosti ho oživit v původní slávě ... nakonec o to mu asi ani moc nejde, tak hlavně že umožnil alespoň distribuci starších her ze světa M&M na GOG.

Ono by to nakonec s NWC dopadlo asi podobně i bez 3DO, ale bylo by to pomalejší a pár perliček ve formě nových příběhů by z toho ještě bylo. Nicméně se snažím v tomto udržet neutrální vztah, nakonec při objevení loga NWC a JVC mě ještě občas zamrazí v zádech :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #35 kdy: Duben 23, 2012, 21:50:32 »

Koho ne. Jak zazní chorál a zvony a mraky letí nad krajinou, ježí se chlupy. :-D

Hele a Crusaders opravdu dělali NWC? Nemám to nainstalovaný a nechce se mi hledat cédéčko (taky z Levelu, kdoví jestli ještě vůbec funguje), ale měl jsem vždycky za to, že tohle byla vyloženě akce 3DO, maximálně že to svěřili jinýmu studiu, ale že NWC s tím neměli prakticky nic společnýho. Nebo se pletu?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #36 kdy: Duben 24, 2012, 00:04:32 »

Abych pravdu řekl, nikdy jsem po tom specielně nepátral, resp. jsem to ani v minulosti nedělil (vývojářem je opravdu 3DO). V Crusaders jsou např. v intru využity animace s motivy MM6, které bych řekl, že opravdu dělali lidé z NWC. Crusaders měli být spolu s Warriors nejspíše vlajkové hry pro 3DO konzoli (u Warriors jsem zrovna dokoukal Let´s play - skoro 270 minut). Grafika je ve Warriors jen o trochu lepší (PSX 2) a světe div se, ono se to odehrává v Ardonu. Jenomže u toho nejde nic moc datovat. Jen jsem se nakonec dozvěděl, že Ardon je součástí Enrothu. Osobně bych to tipoval na ranné období Ticha, ale taky to vůbec nemusí s M&M v podání NWC souviset.

Warriors hodně připomínají předchůdce Dark Messiah, byť ten je již vysloveně pouhou 3D akcí. Tedy ne že by Warriors na tom byly o moc lépe, chvilku se kecá jen na začátku , trochu uprostřed a o něco více ke konci. Nebýt viditelného vývoje postavy, tak nevím ... navíc tu chybí Drake-ovo hlášky z CMM, zdejší hrdina je docela suchar ... co má přidáno na muskulatuře, to mu chybí v hlavě ... takový Barbar Conan :) PSX verze CMM mi přišla z těchto počinů 3DO nejlepší. Rozsahem příběhu a komplikovaností zápletky je to však stejné.

Nakonec jak jsem vždy tvrdil a budu tvrdit i dále, RPG pro konzole prostě neni. Ne že by to nešlo, ale konzolisti jsou ve většině prostě jiná skupina hráčů. Roubování současných RPG na konzole vede akorát k jejich degradaci. Ostatně současný konzolový hit s portem na PC je toho docela dobrým důkazem ... schválně, že neuhodnete který mám na mysli ;) Na druhou stranu, doba se změnila, tak nás to alespoň donutí dohnat resty z minula :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #37 kdy: Duben 24, 2012, 09:45:10 »

Jenom ještě takový drobný dodatek. Teď jsem zjistil, že konzolové verze CMM a WMM se liší i podle verze konzole, pro kterou jsou vytvořeny. Některé pasáže jsou jinak nebo obsahují jiné postavy/monstra. Společná je jen hlavní kostra příběhu. Jsem z toho mírně zmaten, to by totiž mohlo vypadat také tak, že úprava PC verze CMM byl vlastně zcela běžný krok a nejednalo se o cílený pokus hru vyšperkovat. Nějak je mi záhadou, jaký má podobné "verzování" smysl, resp. nabízet pod jedním jménem několik variant obsahu. Kvůli zvýšení prodeje to asi nebude. Z minulosti znám akorát změny, které některá studia musela udělat při vydání her pro jiné regiony (např. kulturní a náboženské aspekty).

Každopádně příběhovou linku CMM doplním o nové poznatky, ale nevím co s Warriors. Jak už jsem uvedl, k ději M&M to nemá žádnou přímou linku, navíc to neni počin NWC a neexistuje PC port. Podívám se ještě po netu na nějaké vzkazky o Ardonu a uvidím.
IP zaznamenána
This is the end ...

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #38 kdy: Duben 24, 2012, 14:54:46 »

Warriors jsem nikdy nehrál, konzoli nemaje ani po ní netouže. :-D Vím jenom, že tam je pár odkazů na Pradávné, stejně jako v Crusaders, ale vůbec nevím co přesně. Pak ještě existuje Shifters of Might and Magic, což je patrně pokračování WMM, hraje se za stejného hrdinu a zase jsou tam nějaké narážky na Pradávné a Kreegany. Popravdě tyhle spin-offy se mi ani moc nechce počítat do kánonu, když to nepsal přímo JVC (i když tam asi patří, páč přece jen asi to posvětil).

Nevím, no, nechci ti samozřejmě kecat do toho, co dáš nebo nedáš na web. Ale pokud by se nezjistilo, že ty informace o Pradávných jsou skutečně zajímavé, tak by mi nepřítomnost těch her zde vůbec nevadila. :-D

Jo a docela nedávno jsem zjistil, že existují i Heroes pro Playstation 2 (Quest for the Dragon Bone Staff), vypadá to dost odlišně, i když ne vyloženě blbě -- ale to spíš jen tak pro zajímavost, když už jsme u toho.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #39 kdy: Duben 24, 2012, 20:56:02 »

O Shifters jsem ani nevěděl, na Warriors jsem narazil při vyhledávání klíčových slov na aukcích, čas od času to tam je, tak mě zajímalo o čem to vlastně je. Podle toho, co jsem k Shifters našel je to opravdu pokračování WMM ... tam je totiž otevřený konec, který přímo pokračování naznačuje.

Samostatné sekce jsem k tomu na mysli neměl. Přemýšlel jsem to jen zakomponovat okrajově k příběhu CMM. O Ardonu se toho člověk normálně moc nedoví, jinak je to samozřejmě málo použitelné. Má to se světem M&M společného asi tolik, co Dark Messiah ... bylo nebyly, kdysi v neurčitý čas, tam či onde ... WMM jsou navíc už oproti CMM výrazně zjednodušené.

O Heroes na konzole vím, kdysi to mělo někde upoutávky. Ale s konzolema jsem na tom stejně, nikdy jsem neměl potřebu nějakou vlastnit, tedy vyjma WII, ovšem tu z jiného důvodu :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #40 kdy: Duben 25, 2012, 02:30:51 »

Aha, jasně, tak jako součast Ardonu to samozřejmě smysl má. I když je to svět vytvořený víc na efekt (Star of Erathia, WTF?) než že by někdo skutečně vytvořil důmyslný background jako u ostatních MM světů. Ale asi se nedá označit za špatný. Aneb jak říká pan spisovatel Zdeněk Šmíd: kdo nemá rád kýč, nemá rád lidi. :-D

Ale tedy jak to zakomponovat... no pokud se nenajde někdo, kdo s těma hrama má zkušenosti, tak nevím nevím. I na Celestial Heavens jsou k těmto hrám poměrně skoupí, něco se dá z diskusí na fóru vyštrachat, ale je toho žalostně málo -- prakticky to, co víme my. To co jsem se dočetl je, že Ardon byl nějak zvlášť důležitý pro Pradávné i pro Kreegany -- důvod momentálně neznámý. A že to byla vlastně planeta, kde začala jejich válka. Což jsou takové nic moc říkající "informace". Ještě zkusím dál hledat, ale obávám se, že bez znalosti her toho moc dohromady nedáme.

Ještě jsem měl něco o zemi The Wheel, která měla původně být předlohou pro svět MM6 a nakonec z toho sešlo a v náznacích se objevila až v HoMM4. Jenom pořád nemůžu najít překlady, co jsem si dělal z Celestial Heavens. Asi nebzbude než najít původní články a znova to přeložit, ale ten jejich archiv článků není zrovna dobře vyřešen. No snad to najdu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #41 kdy: Duben 25, 2012, 07:37:23 »

Podle WMM to vypadá, že je Ardon přinejmenším kontinentem, ovšem vzhledem k tomu, že je v cestě příběhu chrám Enrothu, tak to spíše nahrává pro tu planetu. Ovšem v Colony je Enroth poměrně velký a rozhodně je místem mnoha chrámů. Vypadá to asi podobně jako období, kdy byla Verhoffinova věž v Chedianu široko daleko jedinou významnou stavbou. O Pradávných jsou tu zmínky + celé podzemní město a chrám. Finále se pak točí klasicky okolo Kreeganů - finální souboj probíhá s Kreeganským "bohem" Daglathorem. Pro samostatný svět hovoří i systém magie - u ságy M&M je skladba kouzel a škol víceméně shodná, tady je to uzpůsobeno více akci.

Hvězda Eratthie v CMM - okrajově je zmíněno, že se jedná o starobylý artefakt, který byl přepravován z původní oblasti osídlení na jih. V původní oblasti se nachází geotermální generátor :) Prvky vesmírného programu jsou vidět i v Citadele (v PC verzi CMM je to pak celá Necrosova vzducholoď). Naznačovalo by to, že Hvězda Erathie sem byla přepravena z jiného světa.

Ale abych pravdu řekl, to shodné označování kontinentů, jména postav apod. mě mate už od dob Heroes. Podle mě ten příběh a ty různé propojky musely být vymýšleny až později. Ardon je určitě vytvořen specielně pro CMM a spíš si taky myslím, že ty názvy byly použity spíše pro efekt a naznačení souvislosti se světem M&M.
IP zaznamenána
This is the end ...

Anthon

• Host
« Odpověď #42 kdy: Květen 22, 2012, 21:34:34 »

Já včera asi po třech letech rozehrál osmičky za Rytíře upraveného pomocí modifikace podle Johna Templayera (jemuž moc děkuji za návod) původně na Temného Elfa (portrét Adric Stellare) a pak na Kleričku (Stellareův jsem použil na Nekromanta)
IP zaznamenána

Sorpigal

• Host
« Odpověď #43 kdy: Srpen 17, 2012, 14:47:21 »

Co se týká mě, tak MM6 až 8 jsou věčné. S odstupem se k nim vracím i po letech. Naposled letos jsem zkusil MM7 s 3 x monk a 1 x wizard (raději je hraju v angličtině - původně jsem začal, když nebyly ještě české překlady amořil jsem se s ang. textem). Adminovi dík.
IP zaznamenána

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #44 kdy: Září 22, 2012, 14:27:48 »

Jasně, že se hraje. Já právě dokončil no-load hru MM6.
IP zaznamenána
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 10