Děkuji za postřehy. Ano, já to myslel tak, když jsem to hrál poprvý, Kněz a Čaroděj mi přišli jako ty slabší postavy. A ano, hraju to na fyzickej boj - přiběhnout k nepříteli, pokud střílí a usekat ho co nejrychleji, nebo stát, střílet a čekat, až on přijde ke mně, pokud nestřílí. Prostě jen mačkat / držet A, dokud nepadne. Před bojem naházet buffy a ochrany a v průběhu boje používat jen léčení, když má někdo červený HP a vůbec neřešit manu. Tím pádem mi nebude vadit, když jí bude mít kouzlící postava málo. Takhle jsem to hrál poprvé a přijde mi, že by byla družina
Paladin - Lučištník - Lučištník - Paladin
pro tenhle styl hraní lepší. Nebo možná i
Paladin - Lučištník - Paladin - Paladin
Spíš jsem to myslel tak, že jelikož všechny postavy mohou být mistři, Paladinové mohou mít plátovky a všechny druhy zbraní. Kdežto Klerik může mít pořádně jen palcát, Čaroděj jen dýku a ještě k tomu jen koženou zbroj.
Chápu, že magie je silnější než fyzická převaha, ale já takhle prostě nehraju. Stejně jako v MM7 si Rytíře beru, ale tady mi přijde, že proti Paladinovi vychází hůř. A za tím si stojím. Právě tím, že všechny postavy můžou všechno. V tomhle mi přijdou pozdější díly právě lepší.