Might & Magic X: Legacy > Obecná diskuze k Legacy
Učitelé dovedností (1. level)
Kusák:
Ahoj,
moje dcerka si zase chtěla zahrát "ty panáčky X", tak jsem znovu rozehrál MMX. A napadlo mne, že by bylo fajn udělat MOD, kdy by bylo možné se naučit dovednosti od učitelů za peníze místo odemknutí jedním dovednostním bodem. Udělal jsem test a vypadá to že to půjde - je k tomu ale potřeba upravit xml soubory dialogů a hlavně je potřeba programátorský zásah do knihovny Legacy.Game.dll.
Idea je taková, že učitelé na experty budou moci také dovednost naučit (úroveň nováček, 1 bod), cena bude stejná, jako při povýšení na experta.
Mám se s tím párat, tedy jinak řečeno, bude v komunitě zájem?
Myslím, že můj MOD "Čestné povýšení" https://www.svetmightandmagic.cz/forum/index.php?topic=1217.msg19628#msg19628 se docela povedl, tak bych mohl přidat další :)
Elemir:
Ahoj, jak moc velký bude zájem, to se tu hůř odhaduje, ale když už by ses do toho vrhnul, tak by možná bylo lepší udělat jeden větší mod. Mě by se třeba líbilo, kdyby navíc všichni kouzelníci mohli umět magické zaostřování na velmistra, tedy i šaman a druid. Už od počátku se mi totiž nelíbilo, jak je magie vody upozaděná a není možnost si jí vyzkoušet v plné síle. Ostatně ono by to vůbec chtělo drobný rebalanc, o čemž už pár let uvažuju, ale zatím jsem se do toho nepustil ;)
Kusák:
Změna toho, co se postavy mohou naučit je snadná, stačí si pohrát se souborem CharacterClassStaticData.csv, však to sám v nějakém vlákně popisuješ. Drobný rebalanc jsem udělal v MODu čestné povýšení (např. Runový kněz dostal do začátku magické zaostřování místo nesmyslného kopí). A dost povoláním jsem právě přidal magii vody na experta. Jinak s tímto se mi moc hrát nechce - abych nenutil ostatním svoje představy, kdo má co umět.
Mým cílem je přiblížit MMX starším dílům (právě to čestné povýšení mi tam hodně chybělo). Protože mne štve, že se dovednost nedá naučit za peníze, tak to řeším. Investovat byť 1 bod do střeleckých zbraní bylo až moc, ten 1 bod prostě zatraceně chyběl. A tato úprava by jej mohla řešit. Otázka, zda se tím hra moc nezjednoduší, už s tím MODem Čestné povýšení mi to přišlo snadné (získané zkušenosti udělají ke konci hry cca 2-3 levely navíc). Ale možná to bylo tím, že už hru znám a tak vím, na co mám a hlavně jak postavy cvičit.
tono:
--- Citace: Kusák Květen 01, 2022, 23:29:12 ---Ahoj,
moje dcerka si zase chtěla zahrát "ty panáčky X", tak jsem znovu rozehrál MMX. A napadlo mne, že by bylo fajn udělat MOD, kdy by bylo možné se naučit dovednosti od učitelů za peníze místo odemknutí jedním dovednostním bodem. Udělal jsem test a vypadá to že to půjde - je k tomu ale potřeba upravit xml soubory dialogů a hlavně je potřeba programátorský zásah do knihovny Legacy.Game.dll.
Idea je taková, že učitelé na experty budou moci také dovednost naučit (úroveň nováček, 1 bod), cena bude stejná, jako při povýšení na experta.
Mám se s tím párat, tedy jinak řečeno, bude v komunitě zájem?
Myslím, že můj MOD "Čestné povýšení" https://www.svetmightandmagic.cz/forum/index.php?topic=1217.msg19628#msg19628 se docela povedl, tak bych mohl přidat další :)
--- Konce citace ---
Ahoj.
Určite, MOD na čestné povýšenie mal úspech. Umožnil pri výbere ľubovolnej družiny prejsť všetky lokácie a pridal nejaký ten level navyše.
Platiť už za úroveň nováčik je síce zaujímavé, ale táto možnosť by mala byť už v prvom meste alebo jeho okolí. Napríklad štít by som mohol nosiť až po príchode do Seahavenu
Kusák:
Tak jsem se do toho pustil a jde to docela dobře. Mám hotový Sorpigal. Nemá cenu sem dávat meziprodukty, vystavím to až celé. Zahrnu to do MODu čestné povýšení, protože jsem to začal upravovat s ním a udělat to pro čistou hru by znamenalo novou instalaci (nebo odstranění MODu) což se mi nechtělo.
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi