Tak posílám další, v pořadí už druhou várku poznámek, připomínek a screenshotů. Je pravda, že nejedu tak rychle, a zase chci poslat něco víc, ne to sem psát po jednom. Teď jsem už ve čtvrté kapitole v hrobce Tisíce hrůz. Většinu dostupných úkolů už mám hotových, nechávám si jen některé, které vyžadují volbu a ve výsledcích dochází k nějakému shrnutí. Tak jestli to bude jinak.
1) co se týče chyb a překlepů, je to jasný, tohle by opravit chtělo. Pak tu mám ale dost případů, kdy není text jednotný. To asi nechám na Tobě, já to ze začátku úplně nevyhledával, všiml jsem si toho, až když se to opakovalo a pak už jsem to ani nescreenoval, takže zdaleka nemám všechno.
1a) Poloostrov – poloostrov. Často se píše Agynský poloostrov s malým „p“. Někdy se píše jen Poloostrov s velkým „P“ a někdy jen poloostrov s malým „p“. Úplně bez toho „Agynský“. Nevím, jestli to chceš hledat, ale vypadá to každý pes jiná ves.
1b) Karthalská liga – Liga – liga. Úplně stejnej případ. Sice to není ve hře tak často, mluví o tom v podstatě jen pár postav v Karthalu, ale i tak narazíš na případy, kdy to jedna postava píše pokaždé jinak.
1c) Dům matérie + další domy. Úplně stejnej případ. Jednou Dům Matérie, pak dům matérie, pak Dům matérie. Tohle bych asi sjednotil, protože to není z normálního jazyka běžný a působí to teda strašně.
1d) Nagy. Tohle je asi jednotné, ale nechám to na Tobě. Jen mi přijde zvláštní, když je pak někde třeba výčet – Byli tam trpaslíci, elfové, Nagové, orkové.
1e) Ivan (mužská postava) je (už není) omráčen / otráven / oslaben / paralyzován, kdežto Anna (ženská postava) je (už není) omráčená / otrávená / oslabená / paralyzovaná. Tak buď teda je otráven / otrávena nebo otrávený / otrávená. Buď se popisuje stav, který postava má nebo situace, při které k tomu došlo. Nikoli, že u muže je to tak a u ženy jinak. Myslím, že verze oslaben / oslabena by byla asi lepší, to aspoň reflektuje tu změnu stavu.
2) nejdůležitější věc, na kterou jsem narazil a to bug s Falagarem. Nevím, jestli je to tím Tvým zásahem proti bugu, kdy nešel Falagar nabrat s koněm a Edwinem, ale u Falagara se objevuje bug a nevím, jestli tam původně byl taky. Každopádně popis problému: Falagar jde nyní nabrat ve vězení zcela bez závad. Po opuštění vězení sdělí, že děkuje, že utíká a že ho najdeš s jeho dcerou Zouleikou ve Skalním útesu. Když s ním promluvíš ve Skalním útesu, má v možnostech rozhovoru Úkol:… Nedává to smysl, protože ten úkol už je splněn. Každopádně pak lze tímto způsobem zase nabrat, plní funkci NPC, ale bohužel už se ho potom prostě nejde zbavit. V jeho okně chybí možnost ho propustit. Takže řešení by bylo opravit chybný zápis, kdy se diví, že už je pro něj najednou místo (když už je dávno ve Skalním útesu) a případně přidat možnost ho propustit. Nebo ho třeba vůbec nenabírat. Protože tohle může být vážný problém, který lze řešit pouze loadem a hlavně si toho nemusíš vůbec všimnout. Posílám screeny.
3) Jak jsem psal na konci minulého příspěvku, tak jsem si asi vzpomněl, že daná situace by snad měla být po nahlášení splnění questu s nalezením ukradeného luku pro velmistryni luku, kterej bylo potřeba získat v Lebkové skále. Zadavatelka Yumiko, která snad pak mluvila buď o sobě nebo o té královně mořských panen, která jí ten luk ukradla v mužském rodě. Nevím, jestli Ti tohle pomůže to dohledat. Ale myslím, že to snad byla tahle situace.
4) Naga Keie je žena, Ahlam je žena, Kilrah je muž
5) Velmistr magie země je Caranthir. – Tohle je velmi důležitá informace a měla by být opravena
6) informace v závorkách jsou vždy s tečkou (Směje se.) (Mračí se.) – kromě snad dvou výjimek, kterých jsem si všiml.
7) dokázal bys nějak přes datové soubory zjistit, které potvory by měly být zapsány v deníku v bestiáři? Zkouším zabíjet úplně všechno, ale už z předchozích rozehrávek vím, že se všechny poražené potvory nezapisují a pak tam některé záznamy chybí. Tak třeba jestli to není bug a jestli by se to dalo zjistit takhle. Třeba se nezapisují bossové v kovárně živlů, démon v Soví jeskyni, šaman Mayneri, pokud ho musíš zabít nebo pokud naprášíš Lorda Haarta, na velmistra meče Tě povýší Carla, kterou je také nutné nejprve porazit.
Každopádně jsem se zatím zaměřoval hlavně na rozhovory. Zadání úkolů jsem četl velmi namátkou, ale chtěl bych to dohnat, až budu mít úkoly všechny splněné. S další várkou bych chtěl přijít po víkendu, kdy budu mít snad základní hru dohranou a půjdu na DLC. To už bych se chtěl rovnou pověnovat těm úkolům.