Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 13:52:23
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6

Autor Téma: Čestné povýšení  (Přečteno 44152 krát)

Kusák

• Pokročilý
Re:Čestné povýšení
« Odpověď #60 kdy: Červenec 12, 2022, 21:07:39 »

Ano, obsahuje to upravenou knihovnu s Elemirovými úpravami pro:
1) Bonusové předměty (Crackhackovy relikvie a Hrommečova helma)
2) Arcimážka Sana
3) Dungeon Mňaukání
Úpravy pro přechod do Act II a do DLC jsem vynechal, to napravil sám Ubisoft.
Podrobné info najdeš v souboru čti_mne_česky.rtf a úpravy.rtf, které jsou součástí MODu.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #61 kdy: Červenec 13, 2022, 17:32:21 »

Díky. :)
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #62 kdy: Červenec 15, 2022, 15:33:05 »

Tak to bych to mohl při příští rozehrávce zkusit. :)

Už mám staženo. :)
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #63 kdy: Červen 22, 2023, 21:38:55 »

Já vím, trvalo mi to skoro rok, ale konečně jsem měl zase chuť se pustit do další rozehrávky MMX: Legacy a rozhodl jsem se využít ten Honorary mod a ještě jsem tak udělal. Upřímně se mi do toho moc nechtělo, protože módy jinak moc nepoužívám a hry hraju tak, jak je autoři zamysleli a naprogramovali. Ale jak říkám, mod je super.

Nejdřív musím pochválit nový nepovinný úkol, opravdu do hry pěkně sedne a vypadá, jako kdyby tam měl být od začátku. I ta utržená stránka z deníku, která se pak objeví v questových předmětech pak dává tak nějak smysl
 Stejně jako podúkol sehnat slova přísahy na povýšení Paladina. Původně jsem si myslel, že budu jak blbec obíhat všechny možný postavy a hledat, ale musím uznat, že jsi to pěkně zakomponoval do původní hry. Konečně mají i ty zakrvácený stránky nějakej význam a celkově to dává smysl.

Kusáku, takže tolik k pochvale, opravdu bys mohl mod nabídnout autorům, aby ho zapracovali jako oficiální.:-) Každopádně jsem narazil na pár dalších hrubek a překlepů, některých i ve Tvých textech
 Je ještě aktuální, abych to posílal, že by ses je snažil zase zapracovat?

Jak říkám, hru jsem rozehrál znovu, plánuju ji dohrát a docela poctivě ty texty kvůli korekci čtu. Ale jestli to sem mám případně dávat, jestli už Tě to třeba nezajímá a už to nechceš řešit.:-)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #64 kdy: Červen 22, 2023, 22:02:48 »

No to si si ale dal načas :) Pokiaľ by šlo len o opravu preklepov, nevidím v tom problém, nejaké zmeny som svojho času robil aj ja. Ale ak budeš chcieť nejaké prehadzovanie dialógov bude sa Kusák asi musieť najprv do toho dostať a bude to aj časovo náročnejšie.
Naposledy som ho tu videl niekedy pred veľkou nocou, skús mu napísať SZ.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #65 kdy: Červen 23, 2023, 21:31:58 »

Ahoj kluci,

díky za pochvalu, jsem rád, že se MOD líbí. Připomínky, chyby a překlepy určitě pište - rád zakomponuji. Teď budou prázdniny, to na to budu mít i čas a nedávno si naše malá vzpomněla na "ty panáčky s těmi pavouky", tak si to možná zase zahrajeme.

Ještě dotaz - testovali jste i ten automatický powershellový instalátor, nebo jste to dělali ručně? A použili jste i upravené knihovny (oprava útoku větrného meče, toho, že omráčené potvory oplácí útok atd?)
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #66 kdy: Červen 24, 2023, 08:16:17 »

Ahoj, super. To jsem rád. :)

Já jsem "teprve" ve druhým aktu, ale už jsem docela pokročil, snažím se číst poctivě. Zrovna jsem se zasekl na soubojích v Pevnosti Vran.

Mod používám tu poslední verzi 4.999 staženou z tohohle vlákna. Klasický Honorary Patch mod, bez těch učitelů dovedností a mod jsem nainstaloval podle instrukcí - přepisem souborů ve složce se hrou. I s tou změněnou knihovnou. Kontroluju jen texty a funkčnost modu - čestná povýšení, takže herní mechanismy úplně nezkoumám.

Poctivě printscreenuju a první várku sem naházím po víkendu, budu se snažit to i nějak označovat, aby to bylo jasný, případně doplním, jak jsem to myslel.

Tak pro teď jen to, co mě napadá z hlavy:

1) při pohybu v krajině se při vstupu do nové oblasti objeví nápis, kam jsem přišel. Tady to pořád píše Ashenské vrchly místo Ashenské vrchy. Zrovna tady to je dost vidět, anžto se to objevuje pořád, když parta chodí pěšky. Resp. že to není jen hláška v jednom rozhovoru, který se odklikne a už se nikdy neobjeví.
2) šlo by v modu nějak nastavit, aby např. Ripley, Luke a Kirk dostali svůj záznam do bestiáře i pokud se rozhodnu s nimi nebojovat? Já bych se rozhodl je nechat jít, abych věděl, co se s nimi stalo rozdílného, ale to, že by mi chybělo v bestiáři mi vadí víc. Případně to třeba nastavit tak, aby nebyla možnost bojovat / nebojovat, ale třeba bojovat a pak zabít / pustit? Hráč by pak získal i odměnu za poražení nepřítele, což v případě Ripleyho zahrnuje lektvar s permanentním bonusem životů.
3) šel by osvobozený pes Spike přejmenovat na Spike všude? On je teda všude Spike kromě jednoho rozhovoru, kde je napsáno, že se ho družina rozhodla pojmenovat Žeryk a tuším, že Žeryk pak šťastně zaštěká. A pak je zase Spike. Všude. Nehledě na to, že Žeryk je pojmenovanej i jeden vlk nepřítel, má pod tímto názvem i záznam v bestiáři.

A omlouvám se za případné překlepy. Píšu na mobilu (kterej je fakt dost malej) ;D
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #67 kdy: Červen 24, 2023, 21:05:40 »

Ad 1) Asi nebude problém, jde asi o překlep v originálním překladu, snad bude stačit to najít v lokalizačních souborech a přepsat.

Ad 2) To asi nepůjde - už je to složitější mechanismus a zas tak hluboko do toho nevidím. Ty 3 desperáty obvykle zabíjím kvůli zkušenosti a taky mne štve, že když je necháš jít, tak o zkušenost přijdeš, zvláště Kirka je mi líto. Asi nejvíce mne štvalo při boji v Karthalu se Salvinem, že když vyberu pro mne jedinou rozumnou možnost, že bojujeme kvůli jedné malé holce, tak se zasebevraždí a taky nedostanu expy. Zkoušel jsem najít nějakou funkci, která by se dala vyvolat poté, co se rozhodneš nepřítele pustit, aby pak přidala zkušenost, ale nepovedlo se mi to.

Ad 3) Se Spikem je to docela zamotané - je tam dost chyb v původním překladu (Žeryk vs Spike), v datových souborech jsou i větve, které se nikdy nepoužijí (asi starší verze) + Spike je i v dungeonu Limbo a do toho nestvůra Žeryk... Do toho je tam zmatek s povýšením hraničáře, snažil jsem se, aby do dávalo hlavu a patu a muselo se vrátit za zadavatelem.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #68 kdy: Červen 24, 2023, 21:10:17 »

Jinak posílal jsem MOD i autorovi webu
https://www.mightandmagicworld.de/mmx/
S tím, že by ho mohl vystavit na jeho stránce a případně udělat německý překlad (nebo vyzvat komunitu, aby se toho někdo ujal).
Dokonce mi o odpověděl, že děkuje a že jak se k tomu dostane, tak to vystaví, ale asi se k tomu nedostal. Ten web je asi nejlepší, co jsem k MMX našel.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #69 kdy: Červen 25, 2023, 03:10:06 »

Jojo, to vím, taky jsem z něho občas čerpal, na některý informace je to dost fajn, ať pak člověk není frustrovanej, jestli někde něco nepřehlédl nebo se mu nedaří třeba nějakou Tajemnou kryptu vyřešit. Ono MMX je hodně hra, kde hraješ s tužkou a papírem (nebo teda hlavně já), a píšeš si všechno možný - lokace obelisků, oltářů Ashy, kde je jaká jeskyně, na kterou ještě nemáš, kde se někde sekneš a musíš se vrátit později, kde je jakej učitel, případně zadavatel úkolu.

MMX má naštěstí hodně úkolů, který se vyřeší tím, že ho splnit a už se nemusíš vracet k zadavateli. Smysl to sice nedává, ale to, že odpadá tři věčný obíhání zadavatelů a ve výsledku jsem za to byl i dost rád.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #71 kdy: Červen 26, 2023, 14:01:58 »

Koukám dost překlepů ještě v originálním překladu + pár mých.
Co myslíš těmi procenty u Sany a Rumualda?
Pokud jde o to číslo, tak to je složitější - v lokalizačních souborech je zástupný znak, který se nahradí číslem z jiného zdroje. Pokud je špatně to číslo, tak nevím, zda to budu schopen opravit. Pokud jde o typografii (sjednotit zápis buď znakem % nebo slovem "procentní"), tak to nebude problém.
Opravu zatím nebudu vystavovat, počkám, že se toho sejde víc a vystavím až finále.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #72 kdy: Červen 26, 2023, 14:58:06 »

Tie Ashenské vrchly sú tam už od vydania hry 2014. Vtipné je, že keď som sa v nejakej diskusii na význam "vrchly"(a či to nie je náhodou preklep) spýtal, tak  ma zadupali do zeme že to tak má byť :)
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #73 kdy: Červen 26, 2023, 22:17:29 »

No, je to vtipný. Kdyby to aspoň udělali pořádně a napsali tam Ashenské vrcholy, tak by to aspoň dávalo nějakej smysl.:-D

1) "nemůžeme" je sice správně, ale v té větě to nedává moc smysl, spíš by tam mělo být "nezmůžeme"
2) "byly" mým hlavním zájmem magická ohniska, mělo by být "měla" - ta ohniska
3) co se týče těch procent, tak jde opravdu o sjednocení. Úplně všude se píše 2procentní, 3procentní, 10procentní. Sana je bonus z Uplay Shopu, takže ho možná dělal někdo jinej, každopádně 2% je jak pěst na oko.
4) druhý zaslaný případ zase vypadá, jako by tam byla mezera 2 procentní, takže bych taky upravil.
5) "...Jasně je vaše." tři tečky se v rozhovorech vyskytují často, vždy na konci věty a je za nimi mezera. Tady navíc chybí čárka - "... Jasně, je vaše."
6) Nevím, z kama nebo odkud kdo je, ale "chichtá se" mi přijde strašný - nahradil bych buď klasicky "chichotá se" (lepší) nebo aspoň "chechtá se".

Zbytek je snad jasnej. Jinak jsem ve hře zase pokročil, ale na nic dalšího významnějšího jsem nenarazil. Akorát teda na jednu postavu, která je evidentně žena, ale v překladu je označena mužským rodem. Ale to jsem si bohužel vyprintscreenoval, ale pak jsem zjistil, že jsem neměl zapnutej Fraps, takže to už asi nezjistím.:-(
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #74 kdy: Červen 26, 2023, 22:48:38 »

Většinu jsem pochopil, díval jsem se i do EN originálu a něco vzniklo otrockým překladem (třeba ty tři tečky).
Potřeboval jsem hlavně ty procenta, tam jsem nevěděl, co se ti na tom nezdálo.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6