Teď k dalšímu pokroku, směřuji k verzi 2:-)
Jedna cesta by mohla být zjistit podmínky, za jakých se generují před vstupy do Posvátného háje, hnízda Pao-Kai, Ylathova chrámu a Sudgerdu ty stráže a prostě je odstranit. Na to jsem ovšem nepřišel a je možné, že se to rozhoduje hned na začátku hry podle složení party.
Druhá cesta je upravit dialogy se strážemi - tu mám rozpracovanou.
Zatím se mi povedlo upravit dialog tak, aby:
- když není aktivován povyšovací úkol, dialog je stejný, jediná možnost je "Odejít".
- když je aktivován povyšovací úkol, je možné zavést řeč na "Čestné povýšení". Pak je možné vybrat "Pokračovat", což družinu přenese dovnitř. Není to ovšem klasický vstup do dungeonu, ale přesun (něco jako teleport nebo přesun pomocí konzole). Využil jsem k tomu kód z rozhovoru s Ameyrem při odjezdu ze Skalního útesu do hořícího Karthalu. To družinu hodí dovnitř dungeonu. Bohužel jsem zatím nepřišel na to, jak družinu poslat na konkrétní souřadnice (tedy před východ), družinu to posílá na souřadnice [0,0], takže někdy skončíte mimo texturu.
Souřadnice východů:
Posvátný háj [4,0] - zatím netestováno
hnízdo Pao-Kai [7,14] - hodí to družinu někam mimo, nelze vylézt.
Ylathův chrám [6,0] - hodí to družinu do skály kousek od východu, lze vylézt a pokračovat.
Sudgerd [7,1] - hodí to družinu někam mimo, nelze vylézt.
Funkce v rozhovoru s Ameyrem má parametr:
targetSpawnerId="29"
který pravděpodobně zajišťuje přesun na správnou pozici (když se objevíte v hořícím Karthalu, tak to není na pozici [0,0]). Nenašel jsem ale zatím soubor, ve kterém by byly patřičné ID a souřadnice na přesun.
Všechny úpravy dělám jen pomocí souborů xml, na editaci knihoven dll si netroufám.
Přikládám tedy verzi 2.
Přidal jsem i českou lokalizaci a v ní jsem rovnou opravil chyby v překladu, kdy se někteří trenéři hlásí chybně.
Edit: Sotva jsem to dopsal, vypadá to že jsem na to přišel. Večer možná dodám další verzi.