Might & Magic X: Legacy > Obecná diskuze k Legacy
Čestné povýšení
Kusák:
Ahoj,
po letech se tu znovu rozjela diskuze v souvislosti s ukončením podpory a vypnutím serverů.
Tímto děkuji Elemirovi a všem zúčastněným, kteří se podíleli na úpravách, aby hra fungovala i nadále.
A teď k mému tématu. Nemáte tu někdo dostatek poznámek a podkladů k tomu, aby se daly upravit datové soubory hry tak, že by šlo plnit povyšovací úkoly i za postavy a povolání, které nejsou v družině? Prostě mechanismus čestného povýšení, jako v dílech 6-8.
Pokud byste někdo něco měli, napište to sem, ať je to na jedné hromadě. Pak bych se mohl pokusit to dát dohromady a vytvořit z toho "mod", je ale možné, že to bude nad moje síly.
Stejně tak bych rád, aby se na jednom místě shromáždily poznámky k editaci XML verze savů. Sám jsem si párkrát savy upravoval (změna XP, herního času, rebalancování a oživení postav), ale bohužel jsem si nic nezapsal a hledat to znovu je piplačka. Zkrátka abychom si udělali něco jako ruční editor savů, aby byl přehled o struktuře XML souboru a vědělo se, která položka co reprezentuje.
tono:
Áno už sa to niekde riešilo. Boli tam ale hneď dva základné problémy. Jednak z každej rasy sú tri povýšenia (celkovo 12 questov) a ešte máš lokácie do ktorých je prístup pokiaľ máš v parte dotyčnú rasu.
Dungeony prístupné len pre určitú rasu:
Človek
Ylathov chrám
Elf
Posvätný háj
Ork
Pao Kai Nest
Trpasllík
Sutgerd
Trpasllík - a len Obránce
Nebezpečná jaskyňa - Davros
Kusák:
Tak mi to nedalo a začal jsem se v tom trošku šťourat.
Minimálně některé questy půjdou odemknout pouhou úpravou XML souborů, zda všechny nevím.
Zatím se mi povedlo upravit povýšení na paladina.
Stačí upravit soubory:
\Might & Magic® X Legacy\Might and Magic X Legacy_Data\StreamingAssets\Dialog\JonMorgan2Dialog.xml
a
\Might & Magic® X Legacy\Might and Magic X Legacy_Data\StreamingAssets\Dialog\JonMorgan3Dialog.xml
V nich vyhledat pasáž "Quest: Paladin Promotion" a odstranit řádek:
<condition xsi:type="PartyHasClassCondition" class="CRUSADER" failState="HIDDEN" />
Nahrál jsem starý save z konce hry se skupinou bez křižáka a po příchodu za Jonem Morganem byl dialog aktivní a quest se zadal. Rozvaliny jsem měl dávno vymlácené, tak tam stačilo zajít a promluvit si s duchem a bylo splněno. Ještě to možná chce úpravu zkušeností, protože za všechny ostatní povyšovací úkoly je 1500 XP, ale za paladina je 3x50. Možná to mělo být 3x500?
Tato úprava se udělá v souboru:
\Might & Magic® X Legacy\Might and Magic X Legacy_Data\StreamingAssets\StaticData\QuestSteps.csv
řádky se StaticID 62, 63 a 64, změnit položku RewardXP z 50 na 500.
Nemám ale odzkoušeno, zda to nebude s něčím kolidovat. Ikony povýšení na obrazovce hrdinů a inventáře zůstaly stejné.
Postupně se pokusím najít o ostatní povyšovací questy - nejspíš to bude podobné, stačí si uvědomit, kdo quest zadává a dohledat patřičný dialog. Jen asi bude potřeba navíc najít a ošetřit podmínky, kdy se parta bez patřičného charakteru nedostane do příslušné lokace (jak psal Tono výše).
Teď (po vypnutí serverů) už je to bezpředmětné, ale dříve by to asi řešilo odemčení úspěchu dosažení levelu 40 se všemi postavami. Když jsem to hrál dřív, tak max level byl cca 38 (na půli cesty k 39), teď by to bylo 8x1500=12000 XP navíc, což by tak tak vyšlo.
tono:
Ak by si potreboval mám niekde napísané povyšovacie questy. Teda kto zadáva pov. quest kde sa v hre nachádza a lokácia kde sa plní ;)
Ivan:
Tak to by byl asi základ..
Já jsem spíš zvědavej, jestli by vůbec šlo některé questy splnit i s partou, která už má třeba všechno hotové.
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi