No, jak jsem říkala, hrála jsem trojku, pro změnu. Hra je poměrně dobrá, i když je nezvyk, jak rychle je Fury mrtvá. Dvě nebo tři rány a je konec. Proti tomu Death je prakticky nesmrtelnej. Jediný riziko je zmražení. Posedlý kosy s life-drainem a dokud seká tak žije, nezájem co se děje kolem něj. (Ideální pro lidi jako jsem já, který chtěj něco relaxačního na večer, trojka je pro mě trochu stresující. Ne tak stresující abych snížila obtížnost, cokoliv pod "normal" je nepřijatelný.)
Pojďme začít tim špatnym. Jsou to v zásadě kosmetický záležitosti. Tak nějak doslova. Za co má hra u mě mínus?
- Poněkud nepřirozený a vynucený dialogy, rychlej a podle mě nedostatečně obhájenej charakterovej vývin.
- Otravný a nepřeskočitelný dialogový pasáže, +neodkliknutelný loga při startu.
- Co to má Fury na sobě? Boob-plate a jehlový podpatky? V roce 2018? Vážně? Ve dvojce člověk hraje za přesvalenou modrou gorilu s prkýnkem na obličeji, a ve trojce jsme najednou "miss masakr 2018"? Co takhle volitelná možnost nějakýho jinýho dizajnu oblečení? Jako dobrej skutek pro lidi který věděj jak fungujou prsa? :-D
- Navazující otázka, proč je prakticky každej boss chlívák? Je skutečně nutný aby každý NPC oslovovalo hlavní postavu zlato a komentovalo její vzhled? Jako jistě, jsou to bossové, takže je za to můžu zabít, ale považuju to za poněkud nevkusný.
- Nejen že není kůň, ale dokonce ho v rámci hry zabili a SEŽRALI. Sežrali koníčka. Mimochodem tohle byl spoiler.
Za co má hra + body?
+ Systém schopností. Mám ráda střídání elementárních forem, vypadá to cool a každá má jiný schopnosti, ohnivá podpaluje a skáče do vejšky + může chodit lávou, elektrická plachtí, force forma je imunní na vítr/nasávání, chodí po dně, kutálí se po zdech (jo, kutálí), rozbíjí zdi a sráží parry u nepřátel, ledová chodí po vodě a šplhá zas po jinejch zdech... Čim víc forem tim víc dostupný mapy, je to takovej Soul Reaver styl a za to jsou u mě plusy.
+ Velmi stylovej způsob boje, kontra útoky po uhnutí, různý zbraně... ale co si budem nalhávat, stejně všechno mlátim bičem, protože proč sakra ne :-D.
+ Super stylová zabijácká forma se svouma zubatejma bičema, coooool.
+ Stylový animace, ráda dělám přemety.
+ Strife. Ten závěr byl velmi stylovej. Ale od něj už to člověk čeká automaticky.
+ Dějovej zvrat ohledně finálního bosse, kterej jsem osobně nečekala, ale při druhý hře mi došlo, že náznaky definitivně byly. Líbí se mi když nejsou dějový zvraty vytažený ze zadnice, ale člověku to dojde až zpětně (totéž se Strifem).
+ Víte jak jsem řikala že je každej boss chlívák? Ne, přehánim. Neni. Lust jsou velmi cudný, plná plátovka, velmi stylový. Zrovna záporák od kterýho by to člověk nečekal, že? Tohle je další zvrat co oceňuju.
Ve finále hra končí v silnym plusu, protože jak vždycky řikám, herní mechaniky jsou u mě číslo 1, následovaný tim ostatnim.
Edit: a fotečkyy!