Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:10:30
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 26

Autor Téma: mm 6/7/8 merge mod shrnutí  (Přečteno 98663 krát)

tono

• Zasloužilý člen
Re:mm 6/7/8 merge mod shrnutí
« Odpověď #225 kdy: Únor 08, 2023, 07:29:01 »

Jenom drobná technická, to je standardní LOD, ten si mohl v pohodě otevřít s pomocí MM8LevelEditoru, na který tu mám odkaz. Pravda, je poněkud starší, ale jinak funguje prakticky stejně.

To bola až posledná možnosť :) Mám to stiahnuté, ale keď som tam zbadal len samé Java prípony, nejak sa mi do toho nechcelo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #226 kdy: Únor 10, 2023, 07:55:09 »

Teď jsem se kvůli jednomu mailu koukal na jednotlivé lokalizace a střelím čistě od boku ... není jedním z problémů to, že CZ použivá jen xT.lod soubor, kdežto ostatní lokalizace mají i xD.lod soubor? Nemám v úmyslu se dívat do obsahu těch souborů, ale to dělení má nejspíš nějaký význam (používá to už samotný MM8 engine). Jinak chybka může v pohodě vzniknout zpětným importem txt souborů, pokud mají chybu ve formátu, o tom jsem se už sám kdysi přesvědčil (mezera místo tabulátoru apod.).

Tono, ty jsi ten Arch-vile z Celestial Heavens? Jen abych měl představu, kolik lidí se vlastně pokouší o opravu toho překladu :D.

Edit: tak xD.lod jsou jen zvuky a překlad UI (přeložená grafika).
« Poslední změna: Únor 10, 2023, 10:36:41 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #227 kdy: Únor 10, 2023, 13:16:50 »

Teď jsem se kvůli jednomu mailu koukal na jednotlivé lokalizace a střelím čistě od boku ... není jedním z problémů to, že CZ použivá jen xT.lod soubor, kdežto ostatní lokalizace mají i xD.lod soubor? Nemám v úmyslu se dívat do obsahu těch souborů, ale to dělení má nejspíš nějaký význam (používá to už samotný MM8 engine). Jinak chybka může v pohodě vzniknout zpětným importem txt souborů, pokud mají chybu ve formátu, o tom jsem se už sám kdysi přesvědčil (mezera místo tabulátoru apod.).

Tono, ty jsi ten Arch-vile z Celestial Heavens? Jen abych měl představu, kolik lidí se vlastně pokouší o opravu toho překladu :D.

Edit: tak xD.lod jsou jen zvuky a překlad UI (přeložená grafika).

jj som ten Arch-vile. Nick Tono bol už obsadený :D Inak je to tam dosť mŕtve. Aj na tú poslednú správu než mi odpovedali, tak už som si to dávno našiel sám.

Ten "02 LocCZ.D.lod" nikdy nebol publikovaný aj keď niekto z tej CZ prekladateľskej skupiny "PaRTu" mi tvrdil, že na tom pracujú. Obsahuje cez 5200 zvukov vo wavkách a preložené grafické rozhranie vo formáte bmp ako sú tlačíitka load, save a pod.
Výhoda lokalizácie v tejto hre je v tom, že keď hra nenájde príslušný lokalizovaný riadok, alebo príslušné wmv, použije originál eng.

Nemám ešte dokončené všetky preklady a opravy, ale súbor LocCZ.T.lod je už v takom stave, že sedia všetky názvy NPC, obchodov, krčiem atď. A hlavne už sa dokážem dostať z Emeraldu do Harmondale. Momentálne riešim problém z názvami dungeonov v Tatálii.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #228 kdy: Únor 10, 2023, 13:41:38 »

Vytvořit 02 LocCZ.D.lod by neměl být problém, osobně bych prostě jen vzal původní lokalizovanou grafiku a tou to přepsal.

Na Celestial fórum jsem koukal po dlouhé době, takže o aktivitě nemám moc přehled, ale u merge mi už dříve přišlo, že ten zájem postupně opadá. Možná ten team komunikuje někde jinde. Každopádně fajn, že si to nevzdal, budu ti držet palce ;) :).
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #229 kdy: Únor 10, 2023, 13:57:14 »

Ten 02 LocCZ.D.lod k funkčnosti ani nie je potrebný. Ale bolo by super keby existoval a hra by nielen písala, ale aj hovorila Česky :) Toľko času bohužiaľ nemám. Možno skúsim "preložiť" aspoň to grafické rozhranie čo je v bmp_čkach podľa originálnej preloženej MM8.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #230 kdy: Únor 10, 2023, 16:53:02 »

OK menu je preložené :) Vytvoril som nový súbor 02 LocCZ.D.lod. Z Češtiny do MM8 som vykradol všetky počeštené obrázky, ktoré som po menšej úprave naimportoval do toho lodu.
« Poslední změna: Únor 10, 2023, 19:29:45 od tono »
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #231 kdy: Únor 13, 2023, 02:15:19 »

Skvělá práce. :)
IP zaznamenána

Uran

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #232 kdy: Únor 14, 2023, 08:20:59 »

Chtěl bych se zeptat ke hře. Mám v MM6 kontinentu partu kazdy cca 90 llv. Portnul jsem se na MM8 kontinent a najmul místo jedné postavy 15 lvl vampira. Jak ho jednoduše vylevelovat (alespoň na 50 lvl) aby mi nechcípal. Zkoušel jsem Armageddon v Dobré vodě, ale vypadá to, že dostává jen malou část xp.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #233 kdy: Únor 14, 2023, 14:07:34 »

Chtěl bych se zeptat ke hře. Mám v MM6 kontinentu partu kazdy cca 90 llv. Portnul jsem se na MM8 kontinent a najmul místo jedné postavy 15 lvl vampira. Jak ho jednoduše vylevelovat (alespoň na 50 lvl) aby mi nechcípal. Zkoušel jsem Armageddon v Dobré vodě, ale vypadá to, že dostává jen malou část xp.

Najviac expov dostávaš za plnenie questov. Pokiaľ postava je na nízkom lv, môžeš za ne vymeniť nejaké goldy pri jednej studni v Kriegspire a v MM7 pri studni v Eofole zase zameniť goldy za skills body. Postavu treba povýšiť na Nosferatu a môžeš ju vybaviť tým najlepším čo si našiel a body nahádzať do zdravia. Inak 15 level je už celkom ok. Merge som prešiel z partiou ktorá mala 50 level a moja postava bola na level 1 ;)
A samozrejme v Kriegspire je aj studňa čo postave dočasne pridá 10(?) levelov a nie je problém tam hodiť point.
« Poslední změna: Únor 14, 2023, 14:15:43 od tono »
IP zaznamenána

Uran

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #234 kdy: Únor 14, 2023, 15:02:10 »

Najviac expov dostávaš za plnenie questov. Pokiaľ postava je na nízkom lv, môžeš za ne vymeniť nejaké goldy pri jednej studni v Kriegspire a v MM7 pri studni v Eofole zase zameniť goldy za skills body. Postavu treba povýšiť na Nosferatu a môžeš ju vybaviť tým najlepším čo si našiel a body nahádzať do zdravia. Inak 15 level je už celkom ok. Merge som prešiel z partiou ktorá mala 50 level a moja postava bola na level 1 ;)
A samozrejme v Kriegspire je aj studňa čo postave dočasne pridá 10(?) levelov a nie je problém tam hodiť point.

Ok. Díky. Myslel jsem jestli něco nedělám blbě, protože v "tělocvičně" na hradu Ironfist je najmutelná postava a vypadá to, že její level je závislí na levelu party (u mě má teď level 93 a nerozdělené body cca 305). Čekal jsem, že něco podobného bude i v MM8 a ono ne.

Jo jinak v Kriegspire ta studna dává xp za 5000 gold opakovaně, ale jen pro jednu postavu, 1x denně. Ta druhá studna dává dočasně 30 levelů.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #235 kdy: Únor 14, 2023, 17:26:39 »

JJ +30 levelov

Ak chceš upíra na 50 lv, tak ten je v Krajine tieňov, ale pridá sa až keď potopíš Regnanskú flotilu
IP zaznamenána

Uran

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #236 kdy: Únor 15, 2023, 08:50:02 »

JJ +30 levelov

Ak chceš upíra na 50 lv, tak ten je v Krajine tieňov, ale pridá sa až keď potopíš Regnanskú flotilu

Vím. Budu doufat, že v merge tam nejaký najmutelny char bude na vyšším levelu.

Chtěl jsem upíra hlavně pro GM ID nestvůr.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #237 kdy: Únor 15, 2023, 11:54:56 »

Ok. Díky. Myslel jsem jestli něco nedělám blbě, protože v "tělocvičně" na hradu Ironfist je najmutelná postava a vypadá to, že její level je závislí na levelu party (u mě má teď level 93 a nerozdělené body cca 305). Čekal jsem, že něco podobného bude i v MM8 a ono ne.

Jo jinak v Kriegspire ta studna dává xp za 5000 gold opakovaně, ale jen pro jednu postavu, 1x denně. Ta druhá studna dává dočasně 30 levelů.

Jak jako naházet body do zdraví?
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #238 kdy: Únor 15, 2023, 18:52:43 »

"Jak jako naházet body do zdraví?"

No myslel som tým body do Posilovania. Ale keď tak nad tým premýšľam, tak upír sa posilovanie naučiť nevie. Takže mu ešte ostáva Alchemka a jej čierne lektvary :)
IP zaznamenána

Uran

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #239 kdy: Únor 15, 2023, 19:49:18 »

Taky jde pak nasadit brnčo +5 level, v Kriegspire +30 level, 6x prsten +25 life, +10 life z opasku, rukavic, bot, helmy. Zakouzlit posilovací kouzla světle magie a i ten level 1 něco vydrží. Pak jsou ty černé lektvary jak kapka v moři. Mám teď světlou magii na 40 + 50 bonus z předmětů. Tak je to hukot.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 26