Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 18:56:32
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 26

Autor Téma: mm 6/7/8 merge mod shrnutí  (Přečteno 98804 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:mm 6/7/8 merge mod shrnutí
« Odpověď #135 kdy: Červen 03, 2021, 22:02:23 »

Dík, perfekt.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #136 kdy: Červen 08, 2021, 22:54:13 »

Super, sice jsem nedávno stáhl a rozjel, ale aktualizuju.. Je fajn, že se na hře pořád dělá a pořád se zlepšuje.

Ovšem mák mi nebere, proč by bylo tak těžké do toho hodit tu češtinu. Minimálně do MM8, která funguje jako základ (popis, rozhraní, kouzla, inventář, úspěchy,...). Chápu, že obsah MM6 a MM7 už jsou nástavba, natož pak úplně nový obsah. Ale holt asi velký zásah do původní struktury hry. Ještěže mám MM7 a MM8 projeté tolikrát, že to zvládnu i s angličtinou.:-D
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #137 kdy: Červen 09, 2021, 01:20:08 »

Tak vyzkoušeno a asi se vrátím k předchozí verzi. Hra se automaticky spouští v malém okně, které lze zvětši to velkého okna, ale ne do Full Screenu - Alt + Enter nefunguje, v nastavení hry taky není možnost, aby se spouštěla pouze v okně, což bych mohl vypnout. Nevíte někdo, jak na to, plís?
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #138 kdy: Červen 09, 2021, 12:06:35 »

Spouštím přes MM8Setup.Exe -> vyberu HW akceleraci a svou grafiku, zbytek nechám jak je. Hra běží ve full screenu na standardním 24" monitoru v HD.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #139 kdy: Červen 23, 2021, 01:26:28 »

Tak jsem se po svém prvním dohrání MM IX rozhodl vrátit ke starším dílům. Konkrétně mě nejvíc lákalo rozjet začátek MM7 právě se svojí partou z MM8 (však to znáte, vyhrát soutěž na Smaragdovém ostrově, Harmondale) - takže se MM8 Merge mod zdál ideální volbou.

1) Tak zaprvé jsem si musel vybrat svět MM8, anžto při výběru Erathie (MM7) mi nešlo vybrat postavy z MM8, velmi zvláštní rozhodnutí. V pohodě, řekl jsem si, spustím MM8 a hned, jak to půjde, přejdu do MM8.

2) To se mi prostě nepovedlo. Příběhově mi to hra ještě nenabídla, v žádným obchodě požadovaná kniha s teleportačním kouzlem nikde nebyla. A to jsem zkoušel několikrát sejv/load taktiku.

3) Hra neobsahuje češtinu, ale to mi upřímně po tolika dohrání MM7 - MM8 nějak nevadilo, stejně ty hry znám dost a vím, o co v nich jde. Spíš několik bugů, které bych už v základní (MM8 světě) verzi neočekával. Když už, čekal bych problémy právě u MM6 - MM7, které byly na původní hru naroubovaný. Např. problém s předměty v inventáři. Postava je sbírá, sbírá, pak jsou podivně přes sebe, při vybrání třeba zmizí nebo jsou najednou pod kurzorem a nejdou znovu umístit do inventáře. Neděje se to u všech a ne vždycky, ale působí to nějak divně.

4) Co mi ale vadí nejvíc.. Možná jsem jediný hráč na světě, ale u MM Merge modu jsem se nejvíc těšil na to, jak budu mít nacpaný deník. Všechny ty úspěchy, učitelé, bonusy, obelisky, studny, všechno pěkně v jedné encyklopedii, kterou jsem si už v základních hrách často rád prolistovával. Jenže ouha. Po projití prvních tří lokací (Souostroví Dýky, Havraní pobřeží a Alvar), splnění absolutně všech zatím dostupných úkolů se mi do úspěchů zapsaly 2 (slovy dva). Přitom už v základní hře se tam všechno pěkně zapisovalo a člověk si mohl vyprintscreenovat krásný životopis úspěchů.:-D Další dva se zapsaly do knihy pod kategorie různé (takové to, červená přidává sílu, modrá přidává osobnost, získání Power Stonu od Fredericka Talimereho a zabití všech zlobrů v Alvaru), zvláštní. Přitom zastavení Žluté horečky a nalezení Rothnaxe se zapsalo normálně do Úspěchů. Zbytek prostě nic. Stejně tak poznámky od věštce - teď to funguje stejně jako v MM7 (= nefunguje). Věštec radí a do deníku se nezapíše ani čárka. Přitom už původní MM8 to mělo.

Jak říkám, po Alvaru se mi ani nechce dál. Ale kdyby mi nějaká dobrá duše poradila, jak se se svojí šikovnou dámskou partou na levelu 1 dostanu na Smaragdový ostrov, byl bych velmi vděčný, vyhrál bych soutěž a vyčistil Harmondale, pak bych hru asi odložil, až to asi ještě zapár let nějak vychytají. Ale to Harmondale by mě lákalo.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #140 kdy: Červen 23, 2021, 07:58:56 »

Z "bugtrackeru" MMMerge str 35
https://docs.google.com/document/d/1xf4RCg92qnZD6UNM_UDJH1qPHnli8_APq3a_ECxmZ3o/edit#heading=h.vvg2qirxqv3i

Cheats for early continental hopping
If you wish to hop continents really early (i.e. run all the starting locations one after another), you can find the secret spots and console-cast the Town Portal.

Open up the console (CTRL+F1) and type in:
CastSpellScroll(31)
then mash CTRL+ENTER (if you do that in the secret places, it will get transmuted into Dimension Door). Close the console.

Or if you wish to cast the Dimension Door anywhere, type in:
    TownPortalControls.GenDimDoor()
    TownPortalControls.SwitchTo(4)
    Game.GlobalTxt[10] = " "
    ExitCurrentScreen(false, true)
    CastSpellDirect(31, 10, 4)
    Mouse.Item.Number = 0
    Timer(TownPortalControls.RevertTPSwitch, const.Minute, false)
then mash CTRL+ENTER and close the console

Každopádně pokud Ti MMmerge takto "blbne", tak máš nějaký problém s Tvojí instalací hry. MMMerge hraju už nějakou dobu a nikdy jsem se s takovými problémy nesetkal...
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #141 kdy: Červen 23, 2021, 22:13:24 »

Děkuju, vyzkouším..

Záleží, co myslíš tím "blbnutím" MM Merge modu. Problémy s inventářem mi nevadí. Ale ten deník a úspěchy docela jo. Tobě se to zobrazuje v pořádku?

Hraju GoG verzi hry, na kterou mám nainstalovanou češtinu a na ni aktuální verzi MM Merge modu. Takže nevím, co bych měl udělat jinak. Teď si akorát říkám, jestli to třeba může kazit ta čeština, ale nevím. Ve hře je komplet všechno anglicky, všechny texty, takže to tu češtinu přebije. Jediné, čeho jsem si všiml, že je česky, jsou symboly světových stran, když zapnu mapu. Tam je u směrové růžice klasicky S, J, Z, V.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #142 kdy: Červen 23, 2021, 22:15:51 »

Nehrála jsem aktuální verzi, ale úspěchy a záznamy do deníku jsem taky neměla. Nainstalovala jsem to přesně dle návodu a jinak s hrou nebyl problém, ale deník byl vykuchanej. Češtinu jsem samozřejmě neměla, takže v tom chyba neni.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #143 kdy: Červen 23, 2021, 22:17:17 »

Tak v rychlosti vyzkoušeno..

1) je pravda, že postup funguje a po nějakým prvotním questovým pindání mě hra přesune do Erathie nebo do Enrothu. Paráda.

2) Problém je, že mě to nehodí na začátek hry. Do MM7 mě to hodí kamsi do Brakadské pouště a MM6 do chumlu kanibalů v Pirátské zátoce.

Takže pokud si chci zahrát začátek MM7, musím při startu nové hry zvolit MM7? Tam mi pak ale nejde navolit parta z MM8. Takže asi nezahraju..

Upřímně jsem od toho modu čekal asi víc.. Resp. míň - stačilo by mi, kdyby ty světy jen spojili. Nic nepřidávali, nic neměnili, prostě to jen spojili tak, abych mohl všechny tři hry hrát s jednou a tou samou partou. A to jsem právě myslel, že tento mod zpřístupní..
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #144 kdy: Červen 23, 2021, 22:25:12 »

Ivane, souhlasim s tebou :-(. Ty přídavky si mohli odpustit.

Na úvodní ostrov se dostaneš lodí, a pak má hra normální průběh. Nevim už, kterej den to tam jede, z Erathie by to neměl bejt problém, pokud si pamatuju.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #145 kdy: Červen 23, 2021, 22:34:30 »

Takže z Brakady do Erathie a z Erathie lodí na Smaragd? Takže logicky je Smaragd dostupný i po získání panství v Harmondale. No, proč ne.. Vyzkouším.

Ale je to voser, co si budem.. Zrovna tohle jsem u MM Merge modu nehledal..
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #146 kdy: Červen 23, 2021, 22:38:20 »

Ne, cesta na smaragd je jednorázová záležitost. Myslim že by tě mělo obtěžovat nějaký NPC s pozvánkou. Jako na tu soutěž.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #147 kdy: Červen 23, 2021, 23:36:49 »

A co sis vlastně stáhl? V současnosti testuju asi tu poslední verzi Merge + ten patch, co tam u toho je jako volitelná věc k instalování.

Inventář mi funguje, v MM7 se mi dokonce zobrazuje i deník.

Začal jsem v MM8, nesplnil jsem tam vlastně vůbec nic, akorát pomocí loadů jsem si ve cvičírnách "našel" charaktery, které chci (Nosferatu na 1. levelu, Patriarchu na 1. levelu, pána minotaurů na 1. levelu - abych se nemusel vracet do MM8 zatím.) Pak přes konzoli přesun do MM7 (hodilo mě to na Smaragdový ostrov) a začal jsem hrát.

Smaragdový ostrov po výhře v soutěži a opuštění ostrova už přístupný není.

Myslím, že v tom dokumentu existuje návod na to, aby se charaktery objevovaly v Mergi k najmutí nezávisle na tom, do které hry původně patří.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #148 kdy: Červen 23, 2021, 23:50:02 »

Zkoumám, co se mi kam zapisuje a splněné úkoly z MM7 se mi zapsaly do Awards všechny i s barvičkami dle typu úkolu :-) U věštce jsem nebyl, ale fontány jsou zapsané, jeden navštívený obelisk také, míchání protijedu a léku na nemoc taky.
V seznamu úkolů ke splnění je úvodní úkol z MM8, a pak další z MM7.... problémy s Mergem nemám. 
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #149 kdy: Červen 24, 2021, 00:22:54 »

Tak jsem to ještě zkusil a dost jsem pokročil. Přes konzoli jsem se dostal z Alvaru tentokrát do Tulareanu, na dvouostrov s Clankerovou laboratoří. Z Tulareanu jsem se lodí přes Brakadu dostal do Erathie. V Erathii mě opravdu chytlo NPC, že ve středu mi to pluje na Smaragdový ostrov. Tak jsem tam odjel. Smaragdový ostrov jsem oběhal, vykosil vážky a jeskyni s drakem. Teď jsem u draka a čekám, až mi padne nějaký artefakt / relikvie.

1) V MM7 zatím splněný jen úkol s nalezením předchozí party, ten se zapsal do Úspěchů.
2) Fontány ze Smaragdovýho ostrova se zapsaly do deníku s ostatními fontánami z MM8, to funguje.
3) Alchymie se taky zapisuje - míchal jsem jen v MM8, mám pouze základní Alchymii, ale zapisuje se.
4) Obelisk v MM7 ještě nemám žádný, v MM8 mám tři. Po teleportu do MM7 se mi stránka s obelisky vyčistila, takže tuším, že to bude mít každá hra samostatně odděleně.
5) Učitelé se zapisují z MM8 v pohodě, v MM7 zůstávají zapsaní. Nové jsem zatím nepotkal.
6) Věštce jsem v MM7 zatím nepotkal, ten je až v Harmondale.
7) V sekci Různé se mi zapsalo přidání do gild Air, Fire, Body a Spirit, společně se dvěma úkoly z MM8 (nalezení kamene pro Fredericka Talimera a vykosení všech zlobrů v Alvaru) a vítězství v Arcomage v MM8 (konkrétní hospody).
8) Arcomage v MM7 zatím nejde, ještě nemám karty.

A) V Úspěších mám tedy zatím Nalezení pohřešovaných soutěžících z MM7, Zastavení žluté horečky a nalezení bratra Rothnaxe, 5 výher v Arcomage a 4.500 nassbíraných v Odměnách.

B) V sekci Různé v deníku mám všechny bonusy ze sudů (celkem 7), jeden kotel, úkol nalezení kamene pro Fredericka Talimera a úkol vykosení všech zlobrů v Alvaru, dále členství v magických gildách a nakonec vítězství v jednotlivých hospodách v Arcomage.

Takže je to podivně rozdělený a většina splněných úkolů z MM8 tam není vůbec.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 26