Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:18:46
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM7 Parta  (Přečteno 28335 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:MM7 Parta
« Odpověď #45 kdy: Březen 14, 2018, 22:03:41 »

Omlouvám se, špatně jsem to napsal, myslel jsem staty  a dovesnostní body ( foto obrazovky jako třeba posílala Yuyana při ukázce plastik postav)některé z postav, třeba po ukončení dějové linky. Jen mě zajímá jak máte rozdělené body pro inspiraci.

Můj rytíř sólo má vlastnosti a dovedností body zachyceny zde těsně před koncem hry ve videu:
https://youtu.be/QwnqNcH3ZFY?list=PL5Sp4CJqAwzEOuUrH5R695qpFJAC82_1z&t=2055
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #46 kdy: Březen 14, 2018, 22:12:36 »

Mě šlo spíš o konkrétní profesi.
IP zaznamenána

veka

• Pokročilý
« Odpověď #47 kdy: Březen 14, 2018, 22:25:53 »

Mockrát děkuji, asi se mám pořád co učit. :-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #48 kdy: Březen 14, 2018, 22:37:24 »

Heej, nikdo neříká že takhle je to jediný správný :-D. Každej má svůj styl. Některý lidi používaj magii země nebo mysli :-D.

(Všimněte si, že nemám v sedmičce fotku rytíře. To proto, že goblini na obrázku jsou paladini. Je to klasika heal team, zdá se že to hraju jinak než to doporučuju :-p. Jsem podlá, vim o tom.)
IP zaznamenána

veka

• Pokročilý
« Odpověď #49 kdy: Březen 14, 2018, 22:43:35 »

Samozdřejmě chápu, že je spousty možností, jen mě nikdy nenapadlo to rozdělit takto. Každopádně moc děkuji za ochotu.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #50 kdy: Březen 14, 2018, 22:47:13 »

tož se taky můžu přidat (ale screeny nemám :D ) můj retardovanej bratr, jemuž táhne na 37 a už bůhví kolik let žije se svou o dvacet let starší "ženou" a jejíma retardovanejma pudlíčkama dohrál M&M VII bůhví kolikrát a on říkal, že nejlepší jsou právě 2x mnich, klerik a mág :D mno já nevím... já to hrál za sólo druida... jenže taky co ne, že?... ale ultimátní partu bych si dal asi mnich, rytíř, druid, klerik (já taky na ty ultimátní dmgovací spelly zrovna nebyl) ale jinak abych měl od každé magie nejvyšší možný, už jenom kvůli ochranám atd. navíc druidi mají mistra kudly a... proč ne? já kudly rád...
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #51 kdy: Březen 14, 2018, 22:58:35 »

Ochrany přeci hází klerik bílou magií...

Ale jinak souhlas, mezi rytířem a mnichem neni tak dramatickej rozdíl, ale dva mnichy bych nebrala, oni vyžadujou svoje bonusy, konkurovali by si.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #52 kdy: Březen 15, 2018, 00:08:17 »

tož já vím, ale... já byl vždycky ujetej na druidy... nejultimátnější povolání ve všech hrách...
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

veka

• Pokročilý
« Odpověď #53 kdy: Březen 15, 2018, 10:14:43 »

Yuyano koukal jsem, že máš alchymii na velmistrovské úrovni, sám jsem nikdy lektvary moc nemíchal spíše vůbec, využíváš míchání lektvarů ve hře často?
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #54 kdy: Březen 15, 2018, 10:52:40 »

Alchýmia na VM sa využíva hlavne na miešanie čiernych lektvarov ktoré dávajú trvalé bonusy. Avšak čierny lektvar rovnakého druhu(napr. sila) môžeš dať jednej postave len raz. Druhý krát ho postava síce vypije ale silu nepridá.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #55 kdy: Březen 15, 2018, 11:07:47 »

u velmistra alchymie je zas pravda, že ono stačí najít prodejce těch lektvarů a hotovo...
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

veka

• Pokročilý
« Odpověď #56 kdy: Březen 15, 2018, 13:31:52 »

Já jsem si právě vždycky lektvary koupil a šetřil jsem si dovednostní body na něco jiného, důležitějšího.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #57 kdy: Březen 15, 2018, 14:16:36 »

Alchymie není zas až tak důležitá, ale mohou se v ní hodit ty podpůrné lektvary (které jsou i v podobě kouzel), hlavně tedy zrychlení a hrdinství, pokud hráč nemá v partě kouzlící postavu, která je umí kouzlit. U těchto lektvarů je mimo jiné důležitá i síla lektvaru, protože ta ovlivňuje čas, jak dlouho lektvar funguje. Na sílu lektvaru má pak vliv krom základních použitých přísad i počet bodů, které máš v dovednosti alchymie. Tedy pokud by si chtěl lektvary nahrazovat kouzla a posilovat si hrdinu, pak by asi bylo výhodné dát do alchymie více bodů (a tedy jí i rozvinout na úrovni na maximum možného u daného povolání). Tedy s 10 body v alchymii přičteš k lektvaru minimálně těchto deset bodů k síle. Rozhodující je ale stejně síla základních přísad.

Tedy jinými slovy pokud si namícháš lektvar zrychlení jakožto expert s 4 body v alchymii, měl by si jej zesílit nezávisle na použitých přísadách o 4 body, tedy 4x30 minut - tedy měl by účinkovat o 2 hodiny nad sílu použitých přísad. Pokud si ten lektvar namícháš jako velmistr s 10 body, prodloužíš jeho účinnost nezávisle na přísadách o 10x30minut, tedy o 5 hodin. Pokud bys použil i nejsilnější možné přísady, zřejmě by fungoval celý den, respektive několik dnů :).

U jiných lektvarů na tom tolik nezáleží, třeba u těch černých je to jedno, nebo u nejdůležitějšího lektvaru ve hře, tedy "vytvrzení předmětu".  Ale když už se to člověk učí, tak pak si samozřejmě může alchymii dát na toho velmistra a namíchat se černé lektvary sám.
« Poslední změna: Březen 15, 2018, 14:27:12 od Milhaus »
IP zaznamenána

veka

• Pokročilý
« Odpověď #58 kdy: Březen 15, 2018, 15:47:57 »

Děkuji, za obsáhlé odpovědi, jsem rád, že alespoň na toto jsme měli stejný názor. 
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #59 kdy: Březen 15, 2018, 16:59:44 »

Já jsem si právě vždycky lektvary koupil a šetřil jsem si dovednostní body na něco jiného, důležitějšího.

Alchýmia je dobrá ak budeš hrať bez liečiteľa :) Čim viac do toho vrazíš bodov, tým budú elixíry ako liečenie alebo mana silnejšie a tým menej byliniek budeš potrebovať. Je zaujímavé že sa dajú miešať aj rôzne blbosti ako dýchanie pod vodou, ale náhrada za tak potrebné kúzlo ako je čarodejovo oko nie je  >:(
IP zaznamenána