No podle mě je s každou skupinou začátek poměrně snadný (pokud se neprojeví "bug" spojený s levelováním). Ale to, jakou má hráč partu a i to, jak je do té doby rozvíjel, se právě projeví později, kdy už to nejde ale zachránit. A tipl bych si, že větší obtížnosti se ještě více projeví právě tam. Problém té hry je ale v tom trénování. Člověk prostě musí opravdu trénovat schopnosti bojem, chodit sem a tam furt dokola, aby postavy vycvičil, provést tak zbytečně mnoho stejných nebo podobných bojů, aby tedy v poslední fázi byl dost silný. Největší blbost tak ve hře je paradoxně levelovat na úrovních a přitom nemít rozvinuté schopnosti používáním, protože to je pak hra mnohem těžší. Trochu mi to v tomto připomíná tes4. Ale dle i mě i nezkušený hráč by to asi měl zvládnout.
-----------
Já třeba včera šel do té Arniky. Tím že jsem měl budoucího ninju a samuraje na úrovni 1 se právě projevil ten bug, že v Arnice byli roboti na 17-21 úrovni. Ale proklouzl jsem mezi nimi, získal Mylese i Vi, udělal většinu věcí, co se tu dělává. Koupil jsem i léčení zranění, identifikaci předmětů a anděla strážného, na víc mi nezbyly peníze. Anton mi hned na první pokus prodal kladivko pro lorda a wakizashi pro budoucího samuraje, aby oba měl co nejdříve do levé ruky vhodné zbraně. Samurajovi jsem dal i Ferrův meč z banky.
Pak jsem vyrazil do Tryntonu. Cestou jsem potkával jen slabší nepřátelé. V podstatě jen tři skupinky Čarodějky a 3-4 banditůna nízkých úrovních.
V Tryntonu dole se nejspíše zase projevil bug s nízkým levelem party, protože se mi tu proháněla smečka asi 6 hogarů na 15 úrovni, pak už ale jen nějaké slabší rostliny, které jsem zvládl.
Po cestě stromem do horních větví je při této hře, kde má hráč v partě 2 postavy na 1 úrovni asi nejvíce kritický moment s jednou kytkou, co hlídá žebřík a nejde jí obejít a má hodně životů. Biskupy i oba zloděje by zabila na 2 rány a vlastně i na ránu, pokud je otráví. Ale zvládl jsem jí, měl jsem 4 postavy otrávené a jed vydržel ještě asi 10 minut po boji, tak jsem stál u fontány přidávající manu a neustále je léčil pomocí biskupa, lorda a Vi, aby se všichni rozvíjeli. Biskup tak rozvíjel alchymii. Když už jsem byl u toho, tak jsem se stejným biskupem i pomalu identifikoval věci, co mám v inventáři za celou hru skrz kouzlo a tak i trochu zvedl mentální magii a božství. Ale pak jsem se na to vyprdl a rozhodl se, že s tím počkám na level 8 (a budou mít inteligenci na 100 a tu bonusovou dovednost, budou tak rozvíjet i jí).
Pak mi už nic nebránilo se napít s fontány s inteligencí, u obou zlodějů se tak zvedla na požadavky samuraje a ninji a já je konečně mohl vylevelit na 7 úroveň. Oba tak mohou i používat již magii. Přemýšlím, jestli ninja musí opravdu používat vrhací zbraně, aby mohl dát kritický zásah, nebo jestli může používat prak (který patří do stejné kategorie). Do teď jako zloděj měl prak, aby se rozvíjel, ale možná to funguje jen u vrhacích zbraní.
Pak jsem se ještě stavil v močále za Crockem a koupil si ninjí hadry a kyselý šplíchanec, abych nemusel po světě chodit nahý. Zajímavé je, že ninja tu krádež ještě stále nezvedl na 100, i když již prošel dost bojů. Je pozadu o proti lordovi a samurajovi opravdu hodně. To, že biskupové tu dovednost nemají, se projevuje stále více a více, i když v partě je i Vi a Myles, kteří také schytávají dost zásahu. Asi to naučím i Mylese, aby jediným platným cílem pro střelce v partě byla Vi

.
Jinak pomalu rozvíjím tu alchymii, potřebuju jí vytáhnout u jedné postavy na těch 50, abych měl peníze a pak už to pofrčí

.