Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:10:25
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 29

Autor Téma: (Elemir) - Wizardry 8  (Přečteno 92458 krát)

Ivan

• Zasloužilý člen
Re:(Elemir) - Wizardry 8
« Odpověď #315 kdy: Červen 11, 2024, 22:44:10 »

Tak znovu a lépe..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #316 kdy: Červen 12, 2024, 12:30:32 »

Jj, kombinace rasy a povolání je občas zrádná :). Drarak a trpaslík vypadají jako skvělí kandidáti na Lorda, ale pokud opravdu chceš ze začátku vyjít z co nejneutrálnější pozice (mít přijatelně vysokou i Inteligenci a Smysly), tak je vhodnější například člověk. U draraka a trpaslíka budeš čekat 12 levelů na Sílu 100, u člověka to bude 13 levelů, což není takový rozdíl. Ale to je fakt jen detail, já sám jsem měl Lorda trpaslíka a fungoval bezvadně.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #317 kdy: Červen 17, 2024, 22:18:58 »

Nacházejí se ve hře ještě nějací jiní Hogaři (Hogarové) než ten jeden na cestě z Arniky do Tryntonu?

Když jsem ho zabil v předchozí hře, tak mi z něho vypadl kel, ale teďka bohužel nic. Všiml jsem si toho docela pozdě a nechce se mi loadovat nějaký hodně starší sejv.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #318 kdy: Červen 18, 2024, 22:02:36 »

Hogaři se budou v okolí Tryntonu spawnovat pravidelně, takže o nic nepřijdeš. Další zaručený hogar je na cestě do tábora Umpani (na cestě před mostem je ve skále jeskyně a v ní tuším hned dva hogaři).
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #319 kdy: Červenec 07, 2024, 01:35:18 »

Tak jsem právě zjistil, že můj Samuraj je "Vyčerpaný", u portrétu má symbol kapky krve, kterýho se nemůžu zbavit. Samo to neodezní, nepomáhá ani kouzlo "Léčit nižší stavy" a nepomáhá ani deset spánků za sebou. Dá se toho nějak zbavit??
« Poslední změna: Červenec 07, 2024, 01:42:26 od Ivan »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #320 kdy: Červenec 07, 2024, 10:14:14 »

Dá, lektvarem obnovy.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #321 kdy: Červenec 07, 2024, 10:55:40 »

Aha, díky. :)

Uvařím. Nebo ukradnu. ;D
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #322 kdy: Červenec 08, 2024, 23:12:05 »

A je nějaký způsob, jak vyčerpanosti aspoň předcházet? Absolvoval jsem další dva souboje a už mám vyčerpané další dvě postavy. Taky nevím, jak to úplně funguje s doplňováním zboží obchodníků, abych ty lektvary prostě nevykoupil. Všiml jsem si, že co jim prodám, to jde odkoupit zpátky, ale když koupím nějaký lepší předmět, tak už ho pak nemají. Třeba šípů mají pořád dost, tak ani nevím, jestli je možné je vykoupit nebo se pořád nějak doplňují.

A nevíte, jaký je přesně rozdíl v obtížnostech? Tady jsem se nic nedozvěděl ani z manuálu. Zatím jedu Začátečníka, ale kdyby třeba bylo za vyšší obtížnost více zkušeností a více odměn, asi bych to zvedl aspoň na Normal.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #323 kdy: Červenec 09, 2024, 00:00:52 »

Vyčerpanosti se podle mě nevyhneš, sem tam to někdo zakouzlí a projde to i přes všechny možné ochrany. Zas tak časté mi to ale nepřišlo, za celou hru jsem spotřeboval okolo 10 lektvarů obnovy, přičemž šlo převážně o bossfigty.

Zboží se obchodníkům obnovuje každých 24 hodin. Něco mají vždy, akorát se tomu mění kusy, něco mají jen občas. Když tedy něco vykoupíš, tak si budeš muset počkat. Třeba Bela prodává pořád ty samé artefakty a je jedno, že jsi je předtím už vykoupil. Za 24 hodin je má znovu.

S obtížností těžko říci, určitě to mění tuhost potvor, ale u xp nebo odměn netuším. Každopádně si to můžeš zkusit u nějakého předpřipraveného souboje, např. si vyhlédnout osamoceného golema.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #324 kdy: Červenec 09, 2024, 10:29:50 »

Tak osamocený golem je na tom pořád stejně a statistiky má pořád stejný. Řekl bych, že obtížnost bude měnit hlavně respawnuté potvory, což samozřejmě moc neověřím.

Zatím mě to teda chytlo jak nikdy předtím, docela mi to odsýpá. I když je pravda, že ty levely by teda mohly přibývat rychleji. Výhoda je aspoň ta, že zlepšování dovedností funguje i jejich používáním, takže každý souboj něco přidá. To je moc fajn.

Rovněž teda zatím dost škudlím, protože se trochu bojím ekonomiky hry. Za první projití mapy, posbírání předmětů a vybrání truhel něco dostanu, ale mydlit respawnuté potvory znova a znova má podle mě smysl jen kvůli zlepšování dovedností a samozřejmě zkušenostem. Protože jinak toho z nich zas tak moc nepadá. Akorát z banditů pár zlaťáků, jinak nic.

Zatím mě dost zklamala právě Krádež, protože i když to zlepšuju Zlodejovi při každým level-upu, myslel jsem, že s vysokou hodnotou budu moct ukrást téměř vše a nebudu muset řešit peníze, ale tak to asi nebude. Celkem by mě fungování týhle mechaniky dost zajímalo.

Jo, asi blbej dotaz, ale ve hře jde poznat, kolik je hodin? Jako všiml jsem si samozřejmě střídání denní doby (slunce a měsíc jsou mimochodem vzhledem ke stáří hry fakt krásně udělaný), ale že bych věděl, že je 8 ráno nebo poledne, to teda nepoznám.. Nebo jestli čekat, až obchodník řekne, že má nový zboží..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #325 kdy: Červenec 09, 2024, 14:31:34 »

Hodiny jsem nenašel a obchodník nic neřekne. Já to dělal tak, že jsem si hodil 3 spánky po sobě a obchodníka znovu navštívil.

Kradení jsem nezkoušel a ani netrénoval. Na finance je nejlepší alchymie a právě tvorba lektvarů obnovy. Časem narazíš na potvory, ze kterých padají i dražší věci, takže má smysl ty souboje podstupovat. I když na začátku je to opravdu hlavně kvůli dovednostem.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #326 kdy: Červenec 09, 2024, 18:20:15 »

Burz na začátku mi to právě řekl, pak už jsem tom nevěnoval pozornost. Byl jsem u něj na spodním patře, pak jsem sešel do horního a před opuštěním chrámu jsem se za ním ještě stavil než jsem šel ven a oznámil mi, že má nové zboží. A měl.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #327 kdy: Červenec 13, 2024, 22:16:54 »

Ty jo, zltak zase takovej dotaz..

I když musím říct, že se tady obracím na zkušenější hráče jen proto, že se mi fakt něco nepodařilo vyhrabat v manuálu.

Nevíte, jak je to s přidělováním nových HP při level upu? Jestli je to náhodné číslo nebo je to pevné dáno? Počítám s tím, že asi záleží na Odolnosti, možná i na Síle. A jestli postavy dostávají HP třeba i zpětně? Teď jsem Bishopce zvyšoval Odolnost z 35 na 45 aspoň o těch 10 bodů, protože dostávala strašně na bbudku. Tak jestli jsem to třeba neměl udělat hned při těch prvních level upech a nepřipravil se tak o nějaké body. Nebo jak tohle funguje..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #328 kdy: Červenec 14, 2024, 07:20:21 »

S odolností jsem nehýbal, takže se mohu z vlastní zkušenosti vyjádřit jen k té první části otázky. HP / Level je +/- konstantní číslo.

Jinak na webu se dá najít (přibližný) vzoreček, kde je vidět závislost HP / Level na aktuální hodnotě Odolnosti. To by naznačovalo, že Odolnost nemá vliv na HP retrospektivně, ale uvažuje se jen při tom konkrétním levelupu. Nicméně druhý tábor si myslí, že se to retrospektivně počítá, takže si můžeš vybrat ;).

Každopádně ten efekt z Odolnosti nebude žádné terno. Biskupka potřebuje hlavně kouzla a manu. Díky své křehkosti patří stejně jako mág do chráněné řady a v případě nouze se dodatečně chrání Andělem strážným.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #329 kdy: Červenec 14, 2024, 20:16:18 »

No, mezitím jsem něco našel, tváří se to dost solidně. Ale ještě jsem to úplně nerozklíčoval.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=899973393

Tak mám chuť to rozjet znovu.:-D Ach jo.:-D
« Poslední změna: Červenec 14, 2024, 21:47:44 od Ivan »
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 29