Já prošel ten močál, neměl jsem tu problémy. S těmi žabími psychopaty jsem si lehce pomohl vyvolanými elementály v jednom boji, kde byla skupina na 15 levelu a v té době to bylo vcelku těžké.
Pak jsem prošel horskou divočinu. Zdejší nepřátelé mi potíže nedělali, vyplatilo se tu, že umělo více postav kouzlit anděla strážného, takže než vůbec začali třeba plameňáci chrlit oheň, byl jsem nezranitelný.
Aktivoval jsem i zde houbový portál a vlezl dovnitř.
Todle byl docela zajímavý dungon, neboť víceméně nejslabší nepřátelé zde měli cca 18-20 level. Nebylo to takové bludiště, jako ty předchozí, spíše bylo třeba vyřešit systém mnoha houbových teleportů a šlápnout tak na ten správný, který nás přenesl dál.
Mapa je pochopitelně zde nepoužitelná, protože je opět spojená s těmi přechozími (musel jsem z ní odstranit předchozí poznámky, abych mohl psát nové).
Nicméně tento dungeon stál za to, na konci jsem potkal zdejší asi šéfku jménem Nabdar.
což je zatím asi dle
statistik nejsilnější nepřítel, kterého jsem potkal. Ač vypadala drsně, vůbec si neškrtla, protože Nikita jí v rámci prvního kola téměř zabila, ve svém amoku a lord jí dorazil. Mágové se mezi tím starali o zdejší duchy rapaxů. Jakože jich měla kolem sebe docela armádu. Tento boj mi zatím dal nejvíc
exp ze všech bojů, co jsem ve hře dělal. Pravděpodobně nemít v partě Mylese a Vi, vyšlo by to pro každého přesně 300 tisíc exp.
Nadbar u sebe měla sympatický amulet -
1 -
2. Taky jsem jí vyraboval zdejší pokladnici artefaktů.
Byl tam třeba ohnivý meč, který je obouruční a může jej nosit i samuraj, ale bohužel krátký, takže na nic. Pak nějaká hůl, vcelku slušný luk a nějaká kouzla a další cetky.
Pak jsem prošel jihovýchodní divočinu a vyřídil zdejší osazenstvo chrámu a tím získal meč, který mohla nosit jen Jane. Samurajovi jej dát nelze. Tím dával lord celkově větší škody na jeden sek, ale Nikita byla pořád víc smrtící, jelikož těch seků dávala během bojů víc. Ale trochu se vyrovnali.
Taky jsem tu našel druhou lebku pro výrobu zbroje pro vílu, ale ukázalo se, že mnohem větší problém, než najít lebku, je najít pavoučí hedvábí. Jelikož to padá nejspíše jen s konkrétních pavouků na konkrétním levelu a pokud se ve hře neobjeví, má hráč smůlu (matně se vzpomínám, že v jedné rozehrávce jsem je nepotkal vůbec, jelikož do Tryntonu jsem došel na vysokém levelu a hra již tyto pavouky negenerovala).
Pak jsem nejspíše měl jít na Martenův útes a pokračovat dál ve hře, ale bohužel jsem to neudělal a místo toho začlo běsnění a běhání v nekonečném kruhu lokací Arnika-Trynton-Arnika-Arnická cesta-Severní divočina-Horská divočina-Jihovýchodní divočina-Močál-Trynton.
Pravda, měl jsem pro to několik důvodů, jednak jsem se snažil potkat ty pavouky v Tryntonu (o mnoho a mnoho okruhů později se mi to konečně povedlo, asi když jsem překonal max level horních větví Tryntonu), tak jsem si přece jen mohl nechat vyrobit druhou zbroj pro vílu.
Taky jsem ale začal trénovat jiné dovednosti u bojovníků. Jane-lordovi jsem dal dal do ruky palcát "Diamantové oči" a štít a začal jí trénovat v těchto dvou věcech. Štít se nakonec ukázal vcelku asi na houby. Chápu-li to dobře, tak každých 25 bodů v něm dá 1 bod do obrany na všech pozicích, což teda není nic moc. Zvedl jsem to tedy na 50 (kdyby náhodou) a pak dal Jane zase Spár a do levé ruky tu palici Diamantové oči.
Samurajce Nikitě jsem pro změnu dal do rukou dvě hůlky (Zimní hůlku, kterou má šanci nepřítele paralizovat) a pak nějakou omračující. Do druhé slotu pak dlouhou hůl. Zdá se totiž, že samuraj asi žádný prodloužený - delší meč nosit nemůže a pokud bych jí chtěl někdy dát na bok, nemohla by bojovat. Tak jsem dost potrénoval ty hole a pak jí zase vrátil meč od Fera a nechal jí tu zimní hůlku (překvapivě i tak je větší mlátička, než lord, i když max škody dělá menší) - zvlášť když je vytuněná kouzly spěch a superman.
Sobě jsem koupil pušku za 25 tisíc v táboře Umpani a začal trénovat moderní zbraně. Je zajímavé, že jsem s ní mnohem častěji dával IK a celkově mi přijde, že dávám i větší škody a střílím rychleji (a to i v době, kdy jsem jí neměl moc používat). Nicméně nevýhodou je, že do této zbraně je asi jen jeden typ munice a navíc jí prodává asi jen jeden obchodník. Tedy luk s nějakými těmi spešl šípy by asi byl silnější, bych tipl.
Biskupky jsem dál trénoval v magiích, dal jsem si za cíl dostat ty základní formy magie (Čarodějnictví-Božství-Alchymii-Psioniku) na 100 bodů, ale zřejmě to bude asi nemožné. Vůbec to už v těch bojích nestoupá. Přitom alchymie a Božství se trénuje ještě relativně snadno, alchymie díky míchání lektvarů a božství skrz léčívá kouzla, která lze libovolně používat i mimo boj. Ale já se tedy i u všech zaměřil hlavně na čarodějnictví (v bojích) a pořád se ke 100vce ani neblížím.
U tohoto pobíhání jsem taky navštěvoval Belu a kupoval od něj hlavně pláště,které jsou asi nejsilnější, co jsem ve hře zatím viděl a může je nosit i víla. Postupně jsem tak koupil ten plášť všem 6 hrdinům.
Na konci toho běsnění a před cestou na Martenův útes tak vypadaly mé postavy takto:
Ale nevím, jestli jsem si tím tu hru definitivně nezkazil. Nejhorší je, že se postavy běhel levelu už víceméně nemají co smysluplně učit, hlavně biskupové, přitom ale současně mají dost daleko k tomu se cokoliv naučit na max. Pomalu začínám přemýšlet, že bych všem postavám ještě nějak změnil povolání. U samuraje-lorda třeba povolání prohodil a podobně, aby se měli v čem rozvíjet.