Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:17:24
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Lektvary  (Přečteno 4910 krát)

Ankar

• Nováček
  • *
Lektvary
« kdy: Leden 15, 2018, 12:18:49 »

Mám dotaz na černé lektvary v MAm 6. Vím, že asi ne, ale pro jistotu se chci zeptat. Přidá černý lektvar (božská magie a božská léčba) životy a manu permanentně, tedy jestli zvyšuje statistiky, nebo je to opravdu jen léčba, respektive doplnění many?
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
Re:Lektvary
« Odpověď #1 kdy: Leden 15, 2018, 15:33:17 »

fuu... pokud mně paměť neklame, tak by to mělo být jenom jednorázový doplnění všech životů/many, ale radějc bych počkal na někoho dalšího...
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Leden 15, 2018, 16:43:17 »

Je to jen doplnění, a dává to jen stovku, to ani nemá smysl míchat.

Je to trošku humornej dotaz, protože si myslim že je rychlejší to zkusit než čekat na odpověď :-D.
IP zaznamenána

Ankar

• Nováček
  • *
« Odpověď #3 kdy: Leden 15, 2018, 16:54:41 »

Tak vím, ale ikdyž bych rád už nyní, tak není čas a budu hrát zase až někde za delší dobu a a dělám si menší teoretickou přípravu na co se na začátku posoustředit.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: Leden 15, 2018, 17:48:04 »

Ono je taky pravdou, že to není ve hře moc šťastně napsané. Já pak použil tuším právě ty herní popisky.

Jinak teoretická příprava je taky činnost :D Těžko říci, jak rychle by se dala hned na začátku v Sorpigalu namíchat třeba Božské magie. Dostatek lahviček jsem míval vždy až o dost později.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Leden 15, 2018, 18:38:54 »

Citace
Dostatek lahviček jsem míval vždy až o dost později

Pokiaľ nenavštíviš hneď NWC :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #6 kdy: Leden 15, 2018, 23:28:43 »

No, člověk kterej ví co dělá to otestuje do pěti minut. Jak správně říká tono, lahviček je k dispozici dost, a i pokud využití NWC považujete za formu podvodu,  tohle je jen test a neni nutný hru ukládat. Samozřejmě ne každej to ví a "profíci" si pro rady nemusej chodit, že :-D.

Myslim že slovo léčba v názvu lahvičky je dobrý naznačení toho, že to jen doplňuje. Mám anglickou verzi a popisky mi přijdou srozumitelný, nicméně uznávám že co přijde srozumitelný jednomu člověku nemusí druhýmu. A paradoxně už se mi taky stalo že jsem něčemu porozuměla jen proto, že jsem si to přečetla blbě :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: Leden 16, 2018, 08:53:14 »

Bez ohledu na to, že NWC dungeon je cheat, tak jsou lidé, co ani nevědí, že existuje, protože dost lidí si u toho vybaví jen tu svatyni před ním, natož aby věděli, že uvnitř získají lahvičky a ingredience.

Já bych to třeba neudělal už z principu a je jedno, že bych nehodlal cheatovat. Kolikrát vím, co bych v jaké hře mohl pro nějaký test využít a přesto si raději počkám, až k tomu dojdu sám, popř. si vytáhnu příslušný save. Stejně by se totiž dalo zaargumentovat tím, že klidně mohl vytáhnout editor, ale pointa je stále stejná, aby se dalo alespoň jedno z toho udělat, musel by mít dotyčný tu hru vůbec nainstalovanou ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Ankar

• Nováček
  • *
« Odpověď #8 kdy: Leden 16, 2018, 09:26:16 »

JJ, nemám nainstalováno a dlouho nebudu a ani momentálně nemůžu. Jen si dělám tu přípravu na kousek papíru jak jsem říkal a chtěl jsem to mít kompletní a né si to zjišťovat někde za rok až se k tomu dostanu a budu chtít hrát. Být připraven je taková moje libůstka, jinak bych to samosebou vyzkoušel, zas tak blbej nejsem. Teda blbej sem, ale tohle bych zvládl.

Rodina velká, času málo, a z před 15 let co jsem to hrál už si toho tolik nepamatuju, tak nechci ze začátku moc tápat, ale na NWC určitě prdim, necheatuju. Ikdyž tahle příprava, tedy juknutí do návodu jak si namýchat černé lektvary, kde je jakej expert a mistr na nějakou dovednost apod. je taky cheatování, sice menší ale je.

Ale na nějaké stránce jsem našel, že pro míchání lektvarů stačí i jen rostliny, že není potřeba mít vše v lahvičkách. Předpokládám, že ten první samozřejmě ano, ale ty další ingredience pokud jsou jen základními lektvary (léčba, mana, energie) stačí přidávat jen bylinky. Takže by těch lahviček snad nemuselo být potřeba tolik.
IP zaznamenána

Ankar

• Nováček
  • *
« Odpověď #9 kdy: Leden 16, 2018, 09:56:01 »

Plus samozřejmě ten název Božská léčba napovídá hodně, ale trochu mě nahlodal název Božká magie, zmátlo to přičtení 100 životů/many (do maxima)a ale hlavně to, že to ještě přidá rok stáří.

Na to, že to přidá stáří a to, že je to černý lektvar, který je nákladnější na výrobu mi přijde to, že jinak vyléčí jen 100 životů docela ubohý a proto jsem v tom hledal nějaký háček, jako třeba, že postavu vyléčí do maxima a jednou permanentně navýší životy/manu o 100 bodů.

Sice ten popis říká, že to jen léčí, ale ikdyž mám byť jen malou pochybnost tak se vždy radši zeptám a budu za blbce, než aby mi to udělalo do budoucna problémy.

Tady by mi to sice žádné problémy neudělalo a můžu to vyzkoušet jednoduše ve hře, ale jak jsem psal v předešlém příspěvku, nemám nainstalováno, nyní ani nemohu nainstalovat (a navíc kuli vyzkoušení těchto lektvarů mi přišlo jednoduší se zeptat) a taky jsem nechtěl to testovat právě až za tu delší dobu (uznávám, chtěl jsem to prostě vědět už nyní, taková moje obsese) až to někdy, snad do roka konečně budu moci hrát, protože na to budu mít snad konečně trochu času.
IP zaznamenána