Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:51:49
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7

Autor Téma: (Elemir) - Ultima Underworld II: Labyrinth of Worlds  (Přečteno 40903 krát)

tono

• Zasloužilý člen
Re:(Elemir) - Ultima Underworld II: Labyrinth of Worlds
« Odpověď #60 kdy: Leden 20, 2018, 17:41:38 »

Citace
se mi bezpečně vyvolat nepodařilo

Predpokladám že tvoje telo je teraz porcelánové :) Doporučujem navštíviť biely teleport...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #61 kdy: Leden 20, 2018, 22:43:19 »

To jsem pochopil z toho popisu Zorantha a ze setkání s Mystell v žlutém bludišti. Vypil jsem Iron Flesh lektvar a na pentagramu jsem láhev rozbil. Démon mě okamžitě rozsápal. Předpokládám, že ten pentagram je Sigil of Binding. Dokonce jsem ho ozdobil svíčkama :)
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #62 kdy: Leden 20, 2018, 23:59:18 »

Aha takže krok späť  :)

Spoiler: ukázat
Pôjdeš do Ice Caverns tam kde je to mini jazierko z bahnom a do neho hodíš flašku s baziliším olejom. Vykúp sa v ňom. Potom choď niekam kde je láva a "vykúp" sa v nej. Dostaneš hlášku že bahno sa zapieklo. Nakoniec kúzlo Iron Flesh a pokožka bude porcelánová. Až potom u lebky rozbi džina.

A od koho máš džina ? V hre sú fľašky dve.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #63 kdy: Leden 21, 2018, 14:42:04 »

Mám tedy nejspíš obě. Jednu od Zorantha a druhou jsem našel ve fialovém teleportu po obarvení pyramidy na fialovo. Ta z teleportu je o poznání odolnější, ale výsledek je stejný, to už jsem zkoušel. Pár věcí okolo lahve mě ještě napadlo, ale to už opravdu jen zkouším kombinovat. Chtěl jsem se původně chytit ještě toho Filania na Taloru, ale to taky nikam nevede, protože nevidím nic, co by ho připomínalo. Dokonce jsem znovu prošel akademii, jestli v ní něco není, protože podle Zogitha právě zde Zoranthus studoval. Zkusím ještě chvilku něco zkoušet, a pokud nebudu úspěšný, tak na ten spoiler kouknu. Pořád mi není třeba jasné, k čemu přesně jsou ty dva zvláštní předměty z Futurianova skladu ("ladička" a nějaký artefakt - ladička je očividně nějaký klíč). Napadlo mě třeba, že bych s tou flaškou neměl práskat o zem, ale mírumilovně jí otevřít nedokážu :)

Edit: hlavně už si musím dávat dost bacha, protože hra mi v hradu dost často ničí save pozice a k tomu jsem zjistil, že mi občas mizí předměty.
« Poslední změna: Leden 21, 2018, 14:53:14 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #64 kdy: Leden 21, 2018, 15:32:18 »

jsem zjistil, že mi občas mizí předměty.

HA!! Takže přeci jen! Já kdysi dvojku nedohrál, protože mi chyběl nějaký předmět, který jsem ale v inventáři měl. Přičítal jsme to bugu, a hrát znovu se mi to nechtělo. Ale mazar1234 mi na DH tvrdil, že v UU2 žádné bugy nejsou, tak jsem to bral, že jsem možná tenkrát ten předmět vyhodil. A vono možná je to opravdu vada hry?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #65 kdy: Leden 21, 2018, 16:02:10 »

Podle mě má hra problém s množstvím objektů v lokaci, a když se dostaneš na hranici, tak začne náhodně mazat. Jsou tu celkem dva odlišné typy chyb (obě jsou u mě zatím spojené s hradem Lorda Britishe, teď z fleku si nevzpomenu, jestli se mi to stalo i jinde).

Inventářový bug se projeví tak, že se hra odmítne uložit a náhodně smaže některé objekty (smaže se i příslušná save pozice). Při troše štěstí lze tento okamžik odhadnout, např. když zkonzumuješ něco z hromádky jídla, tak ti nezmizí jen jedna položka, ale komplet celá zásoba (např. místo 1 ryby z 20 zmizí všech 20). Všiml jsem si, že hodně se to vyskytuje právě ve chvíli, kdy máš v inventáři okolo 15-20 položek jedné věci.

Náhodné mazání pak probíhá při přechodu mezi lokacemi do postižené oblasti. Když jsem teď naposledy šel do hradu, tak jsem musel ještě v podzemí vyházet pár věcí, jinak mi třeba zmizela jedna z těch lahví s džinem. Ona ta lahev z Astrální sféry je obecně jaksi náchylná na mizení. Měl jsem třeba kliku, že jsem si jí všiml hned po výstupu z teleportu, protože pak na ní vlez jeden z vorzů a láhev prokazatelně zmizela. Musel jsem tedy loadnout. Kdo by jí přehlídl, tak má asi smůlu - tedy pokud je nějak klíčová.

Nejsem si jistý, jestli mi zůstalo úplně vše, protože jsem si toho všiml pozdě. V horším případě tu mám savy, ale vracet se mi nechce, protože i během toho tápání čas od času něco pořeším. Nedělám si akorát poznámky, protože mě to za současné situace přestalo bavit, takže bych to dohromady už nedal ani podle screenshotů. Z toho co si myslím, že jsem ještě nijak nepoužil, mám asi vše, takže nyní vyrazím ještě na Talorus a pak do Lothova vězení, kde mi zbyly nedořešené mříže.

Mě to přijde moc překombinovaný. Něco mi naznačuje, že bych to mohl celé dopořešit magií, ale já nejsem schopný kouzlení, protože se specializuju jako bojovník. Pokud jde o džina a ten lektvar, to byla taky náhoda, že lektvar mám, protože z té haldy lektvarů jsem našel jen jeden Iron Flesh a pokud bych ho vypil dřív, tak nemám nic. Proto mi to přijde jako nesmysl, že by to mělo být tak klíčové. A jestli jsem už něco ztratil, tak jsem v pytli úplně. Stejně tak to Filanium, vždyť já s Pattersonem vůbec nemusel mluvit a věděl bych kulový.
« Poslední změna: Leden 21, 2018, 16:08:02 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #66 kdy: Leden 21, 2018, 16:18:38 »

Nespomínam si na chybu keď miznú veci z inventára, ale ani ju nevylučujem ;)
Džin k dokončeniu stačí len jeden a kúzlo Iron Flesh sa okrem vykúzlenia dá aj kúpiť od obchodníka v Killorn Keep.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #67 kdy: Leden 21, 2018, 16:25:52 »

Vím, prodává lektvary a dvojici kouzel, jenomže mi je sdělí ve formě kombinace run, takže jsem tam, kde jsem byl, protože tyhle kouzla nevykouzlím, i kdybych se rozkrájel. Použití kouzel mě samozřejmě už taky napadlo, jenomže ani zvednutí dovedností Mana a Casting mi neumožnilo kouzlit cokoliv od 4. kruhu výše. Nejspíš mi k tomu něco chybí.

Edit: tak jsem schválně koukl a on prodává úplně jiná kouzla, Iron Flesh rozhodně ne.

Edit 2: jo on má vlastně ještě tu dodatkovou možnost, kouzlo nikoliv, ale na lektvar se dá doptat skrze ní ;) Lektvar je ovšem úplně stejný, jako mám.
« Poslední změna: Leden 21, 2018, 16:50:33 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #68 kdy: Leden 21, 2018, 17:00:26 »

Citace
Casting mi neumožnilo kouzlit cokoliv od 4. kruhu výše

Hmm to je zvláštne lebo v tomto pokročilom štádiu hry som dokonca už aj za postavu bojovníka kúzlil lietanie, gate travel alebo zastavenie času, aj keď občas sa kúzlo nepodarilo (backfires). Jediné miesto kde sa dajú použiť kúzla len do určitého kruhu je samotný zámok L1 - L5.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #69 kdy: Leden 21, 2018, 17:41:04 »

To bude tím, já si nechal u Nystula oboje zvednout na 30 a pak jsem dole na L5 zkoušel kouzlit. Já vím, že Nystul (nebo Nelson) měl k tomuhle průpovídku, že krystal blokuje složitější magii, ale myslel jsem, že se to týká jen samotného hradu nahoře. Už opravdu jen bezmyšlenkovitě běhám, takže se chytám všech drobností bez rozmyslu, jinak by mě to asi docvaklo. Body stále ještě mám, ale pochybuju, že to můj problém vyřeší, když mi to nejde ani s tím lektvarem :) Jak čas letí, tak je to jen horší a horší.

Edit: mám ozkoušeno a v ostatních lokacích mi kouzla vyšších kruhů skutečně fungují, ale jak jsem psal, pro mě to význam nemá.
« Poslední změna: Leden 21, 2018, 18:06:01 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #70 kdy: Leden 21, 2018, 18:23:57 »

Mám to :D :D Už jsem nad tím uvažoval dříve, ale přišlo mi to jako pitomost, pořád jsem si myslel, že to musím udělat jinak, a protože to jinak nejde, tak jsem tu myšlenku víceméně zavrhl ...

Spoiler: ukázat
Do roztoku Filania v ledových jeskyních je potřeba vhodit lahvičku s Basilisk Oil a pak se v té směsi vykoupat. Já si pořád myslel, že musím ten roztok najít jako lahvičku (nebo to nějak nabrat) a tu pak nějak s Basilisk Oil smíchat. Lázeň v tom roztoku Filania jsem jinak zkoušel za dnešek už vícekrát. Dokonce tak, že jsem do bahna skočil a Basilisk Oil vypil. Pak jsem čekal, až se začnu topit, abych se jako napil a smíchalo se to :) Po lázni jsem zaběhl do Killorn Keep do engine room, kde je nejbližší lávové jezírko, abych to na sobě vytvrdil.

Zbytek už bych měl asi pořešit snadno ;)
« Poslední změna: Leden 21, 2018, 18:45:15 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #71 kdy: Leden 21, 2018, 18:42:36 »

Je to tak :) Ale už jsem byl opravdu jen kousek od toho, abych se podíval, co mám udělat :D Seděl jsem tu s kafem v ruce a přemýšlel, co v každém z těch světů bylo, co bych mohl použít a byť jsem v jednu chvíli byl hodně blízko, tak jsem to provedl jinak. Tohle už byla taková ta věc typu zoufalého pokusu, kterým rozhodně nemám co ztratit :D Nyní jsem tedy zas o kousek dál a snad už to dneska dojedu.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #72 kdy: Leden 21, 2018, 18:55:37 »

Som rád že si na to prišiel sám aj keď treba ešte jeden krok resp. dva. Mal som trochu výčitky že neodoláš :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #73 kdy: Leden 21, 2018, 22:15:29 »

V pohodě :) Pokušení to bylo sice velké, ale pořád jsem si říkal, že tohle přece udělat nemůžu, to musím dát. Když už jsem nedokázal zvládnout úplně čistě jedničku, tak tohle prostě musím :D Po tom začátku se dvěma zákysy jsem moc nedoufal, ale pak to šlo docela hladce, tedy až po ten finální zákys. A jak se říká, "do třetice všeho dobrého ...", no asi to není úplně na místě, ale musím říci, že tentokrát jsem mnohem spokojenější - před chvilkou naběhly závěrečné titulky :D Deník a souhrn času už nechám na zítřek.

Schválně pak kouknu, jak jinak to šlo ještě zakončit, protože já k tomu svému finále využil knihu od Mors Gothy. Přitom na roh od Lotha šlo zahrát i svépomocí, ale asi bych musel znát melodii. Nyní si otevřu finální lahváče a mohu slavit :D
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #74 kdy: Leden 21, 2018, 23:52:56 »

Hra má síce bohaté možnosti čo do počtu riešení jednotlivých questov, bohužiaľ koniec má len jeden. Jediné čo sa dá vo finále kombinovať je či napíšeš four alebo 4:00 alebo len 4  ;D
Tiež som sa tešil ako použijem Lothov roh ;)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7