Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:48:03
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19

Autor Téma: Prosba začátečníka k MaM VI  (Přečteno 53978 krát)

marty63

• Mladší člen
  • **
Re:Prosba začátečníka k MaM VI
« Odpověď #120 kdy: Prosinec 22, 2017, 15:51:17 »

Ahoj,
přeju všem krásné Vánoce a bezva rok 2018.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #121 kdy: Prosinec 22, 2017, 16:09:40 »

Ahoj, tobe taky.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #122 kdy: Prosinec 22, 2017, 20:35:58 »

Ahoj, taky tak :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #123 kdy: Prosinec 22, 2017, 20:39:12 »

též
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #124 kdy: Prosinec 23, 2017, 18:03:01 »

Ahoj, ja tak isto prajem všetkým  ;)
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #125 kdy: Prosinec 23, 2017, 18:26:45 »

dafaq!? proč se tu u prosby začátečníka začaly šířit vánoční přání... :D
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #126 kdy: Prosinec 23, 2017, 18:53:40 »

Protože nám začátečník přišel popřát. Tak si nestěžuj a popřej taky.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #127 kdy: Prosinec 25, 2017, 22:05:31 »

když já nemám rád svátky :D jenže aj tak... když slyším lidi zpívat koledy, tak začnu taky... sic s modernějším pojetím a dávám tam spíš nějaký boční linky, ale stejně...
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Lord Owl

• Host
« Odpověď #128 kdy: Leden 02, 2018, 18:36:47 »

Tak jsem popadl nostalgii za pačes a přes vánoce zapařil MM6.
Jakmile jsem vybouchal běžné lokace, užil jsem si Darkmoor a trošku nepřipraven vlítl do hradu a ustřílel pár očiček v kostkové místnosti (znovu se mi dostavil onen hřejivý pocit umírání nováčků :-) Teď na lvl40 to tam hodlám dočistit. Nevíte někdo jak často je zrovna v hradu Darkmoor respawn ?? (doufám že ne tak častý jak venku)

Moje druhá otázka je snad zodpověditelná. Ve kterém magickém kšeftě koupím nejlepší prsteny, opasky, amulety nebo rukavičky. Nutně nemůžu nic sehnat na silnější očarování v elementech (mám jen + fire, +earth), dále pak nemám silnější očarování ani na ducha ani tělo. Navíc po aplikaci toho (MM6patch 2.0 EN - GreyFace, češtinu nemám) mi neukazuje náhled na předmět přidanou hodnotu bonusu. Nevíte někdo jestli je to tím patchem ?

Díky za všechny (skoro) nováčky.

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #129 kdy: Leden 02, 2018, 21:55:00 »

Hrad Darkmoor má podle mých poznatků respawn 2 roky, ale ruku do ohně bych za to nedal :D

Magický obchody má zmáknutý Yuyu, já myslím, že je to Svobodný přístav. Ale kdyžtak si můžeš vypomoci save/load a nabídku obchodu si přizpůsobit (uděláš save před návštěvou obchodu, koukneš, co mají, a když se ti to nelíbí, tak loadneš - nesmíš však mezitím nic koupit!).
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #130 kdy: Leden 02, 2018, 22:56:45 »

Najlepší obchod na magické predmety v MM6 určite Slobodný prístav a skús ešte Úhorie vody. Kvalitu obchodu zistíš ľahko keď pár krát dáš load/vojsť do obchodu. Tie najslabšie ponúkajú očarovanie tak +3. U stredných môžeš naraziť aj na očarovanie postupne pridávajúce manu alebo zdravie. A tie najlepšie ponúknu napríklad odolnosť proti šialenstvu, +10 do all štatistík, +10 do all ochrán, alebo predmety zvyšujúce určitú mágiu. Najlepšie očarované predmety (+30) však spravidla získaš len z drakov.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #131 kdy: Leden 03, 2018, 00:13:56 »

Blackshire taky ujde.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #132 kdy: Leden 03, 2018, 00:26:40 »

To je ovšem omyl, Elemire. Yuyu na magický obchody kašle. Pokud chci cetky, zabíjim něco, z čeho padaj. Nebo obcházim truhličky. Nikdy neobcházim obchody s nadějí, že budou něco mít (podle mojí zkušenosti nemaj).

Nejsem takovej extrémista jako bratr, kterej to dohrál komplet nahej, ale vybavení nijak zvlášť neřešim. Obecně ani nezabíjim titány, vyberu snadno dostupný truhly, co padne padne, a hurá na dungy.

Jeden prsten na bílou/černou mám z obelisků, ten připadne postavě co táhne obě, jeden amulet na elementy odtamtéž, ten je pro mága na kterym lítám... a pak buď mám štěstí, nebo nemám, mojí hru to v zásadě nijak neovlivňuje.

Podtrženo shrnuto... první a poslední vybavení co kupuju v obchodě jsou luky na začátku.

Nechápu tu přidanou hodnotu bonusu co to má ukazovat? Bavíme se tady o prstenech s + k magii? To hra ukazuje až v dalších dílech, je to 50% skillu. Bacha, nepřekročit 60 bodů, hra to nelimituje a dělá to neplechu s výpočtem poškození. Ale třeba den ochrany se dá seslat na skillu 90 a tu ochranu vám to skutečně napočítá :-D. Člověk si to prostě musí spočítat sám.

Jsou k najmutí lidi co dávaj + k magiím, do magický party je takovej +4 týpek uplně k nezaplacení.

Každopádně pokud hra přestala zobrazovat něco co zobrazovala, tak je možný, že se instalací patche něco vykakalo, ale já mám všechno v pořádku. Zkus novou hru, jestli tam taky bude problém.

(Jinak, maximální hodnota očarování + statistiky nebo + zbroj je 25, a to je sakra vzácnost, většinou beru cokoliv +15. Ale tuhle jsem si myslela, že si ze mě hra dělá legraci, padly mi dvě obyčejný čapky, jedna +24 zbroj a druhá +25 zbroj :-D.)
« Poslední změna: Leden 03, 2018, 00:55:32 od Yuyana »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #133 kdy: Leden 03, 2018, 02:35:26 »

Tak u předmětů se dá vždy vyřádit s cirkusem a pyramidkami. To je asi nejistější. Mám za to, že předměty přidávající bonus k magiím se koupit nedají.
IP zaznamenána

Lord Owl

• Host
« Odpověď #134 kdy: Leden 03, 2018, 08:27:35 »

Tak k tomu zobrazování bonusů: Měl jsem nějak zafixlé, že všechny hry MM6-8 zobrazují přidaný bonus předmětu po stisku pravého myšího tlačítka (např. prsten zesilující očarování vodní magií podle tvaru a ceny v hodnotách +3 až +6). Nikdy jsem asi nenarazil na hodnotu prsten + 20 k posílení skillu magie. U hodnot 10 a výš jen přidávající do odolností, příp. všech statistik (to ale není hodnota skillu), nebo jednotlivých statistik + doplnění hit points nebo spell points.

Ale každopádně díky za tipy k těm obchodům, kde save/load samo využívám, ale někde bych se uloudoval a stejně z toho padají neskutečné cetky (proto beru na vědomí Stř.zátoku a úhoří vody). V tomto smyslu chápu, že nejlepší zboží padá z potvor, ale tam vypadne jedna max. dvě věci (ta druhá už je pak většinou o poznání horší). U Arci Licha nebo nej-očička jsem fakt loadoval dlouho, ale nemůžu dostat ten bonus k magii vody, a přitom ho tolik chci, ovlivňuje to enchant item. Je to taková upjatost mimo standardní průchod hrou. Prostě takhle jsem se v universu MM6-8 narodil, jako vodák s bonusy k magii vody :D
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19