Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:54:11
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19

Autor Téma: Prosba začátečníka k MaM VI  (Přečteno 54002 krát)

Ivan

• Zasloužilý člen
Re:Prosba začátečníka k MaM VI
« Odpověď #90 kdy: Prosinec 09, 2017, 19:28:07 »

Tak za jedno odpoledne stihnu v sedmičce Smaragdový ostrov a Harmondale.:-D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #91 kdy: Prosinec 09, 2017, 19:37:18 »

V dnešní době už mi to taky nepřijde, proto bych se rád do těch dob alespoň ještě jednou vrátil. MM6 se počítala na měsíce, holt tenkrát jsem kupodivu ani neměl tolik času jako dnes a více jak 4 hodiny v kuse jsem si dovolit nemohl. Dneska už by se to v pohodě počítalo na dny lehkého hraní.

Je fakt, že člověk si po té kupě odehrávek haldu věcí zapamatuje, a byť se mu mimo monitor nevybaví hned, jakmile je ve hře vidí, tak už to jde samo. Proto už mě rozehrávky MM6-8 tolik nelákají.
IP zaznamenána
This is the end ...

marty63

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #92 kdy: Prosinec 10, 2017, 00:12:07 »

Tak teď mám udělat quest Záchrana dámy v nesnázích a Zvonek harmonie v Chrámu Baa - tam jsem zatím dostal hned na začátku těžký výprask. Ale už nejsem úplnej chudák, mám přes 17000 zlatých.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #93 kdy: Prosinec 10, 2017, 02:57:22 »

Tak smaragdovej ostrov je rychle a Harmondale vůbec neřešim. Nejdýl mi trvá odlepit se od mrtvýho draka. Někdy to dokážu, někdy ne. Říkala jem si, že ho příště zkusim vůbec nezabít, ale nevim, jestli na to mám.

Obecně přeskakuju ty nevýdělečný questy na začátku, a vracim se k nim až se zbraněma hromadnýho ničení. Zvlášť když jedu sólo. Splnim pár povyšováků, vyberu špatně zabezpečený truhly, mám level, jsem v balíku, můžu jít hrát tutorial :-D
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #94 kdy: Prosinec 10, 2017, 18:28:49 »

Tak skús si to niekedy zahrať bez čítovania :D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #95 kdy: Prosinec 10, 2017, 19:48:37 »

Netušila jsem, že je ve hře nějaká povinnost brát questy v konkrétnim pořadí... Kdo umí, umí :-).
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #96 kdy: Prosinec 10, 2017, 20:02:50 »

musíš to hrát, jakoby si to hrála poprvé a nevěděla, kde co je.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #97 kdy: Prosinec 12, 2017, 12:44:15 »

Yuyano, já hry hraju tak, abych si je užil, i když je hraju opakovaně.:-) Všechno probíhám, prozkoumávám, všechno plním a získávám, vysekám komplet celou mapu.:-D Rozhodně moje hraní nevypadá jako speed gaming.:-D Že bych běhal jen po zadavatelech questů, pak nejrychlejší cestou ho splnit, pak hnedka zpátky, spustit novou hru po obědě a před večeří koukat na závěrečné titulky.:-) Asi si tu hru umím užít, jako bych ji hrál poprvé, i když ji hraju třeba po desáté.:-D
IP zaznamenána

Lord Owl

• Host
« Odpověď #98 kdy: Prosinec 12, 2017, 19:14:56 »

Pokud si dobře pamatuju, tak moje první hraní MMVI bylo mj. o tom, že jsem totálně plaval v možnostech cestování, jezdil jsem dostavníkama kam mě napadlo, chodil jsem okrajem map a přeskakoval do jiných, takže pak až jsem po dlouhé době objevil questy v deníku, vůbec jsem nevěděl, jak se dostat (přímočaře) do N. Sorpigalu to různě plnit. Prostě jsem tam chodil a uhýbal bestiím jako když ve Skyrimu honem hodláte doběhnout z Helgenu do Riftenu, abyste se slušně vybavili. po cestě si na vás počká tichá smrt....
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #99 kdy: Prosinec 12, 2017, 20:34:29 »

Já si to přeci taky užívám. Rozhodně nehraju na rychlost. Většinou splnim ve hře uplně všechno. Ta hra je prostě krátká :-D. Já za to nemůžu. Tohle byla moje první mm hra kde jsem udělala téměř jen hlavní linii, většinou si jdu pro titulky až v moment, kdy v tý hře neni co. Přiznávám se, chtěla jsem vědět, jak to půjde dohrát na tom 37lv :-D. Úl na 30 jsem už dávala, ale Darkmoor teda ještě nikdy.

Každpádně jsem rozjela sedmičku s podtitulkem "nech draka žít". Marně čekám, až se dostaví ten pocit zábavy, o kterym lidi co to hrajou "poctivě" mluvěj :-D. Teď jsem opustila tutorial a vybila gobliny v pevnosti, problém to nebyl, ale otrava ano.

Vzala jsem na to "heal team", což považuju na tyhle neoptimalizovaný pokusy za optimální partu. Navíc mě to za ně fakt baví. Damage to moc nemá, ale vždycky když jsou na scéně v pozadí hraje "I will survive". Metaforicky, samozřejmě. Obecně preferuju nezničitelnost před velkejma ranama, pokud to neni opravdu nevýhodný. Což tady neni.
IP zaznamenána

marty63

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #100 kdy: Prosinec 12, 2017, 21:16:41 »

Opět mám dotaz. Zakysnul jsem na Mistu kde mám splnit dobytí Výspy stříbrných helem. Ti neřádi jsou strašně tuzí. Zkouším kouzla, ruční zbraně, strašná odolnost. Než udělám jednoho, přijdou mu 3 na pomoc.
V Zátoce pirátů je to zase neustojitelná přesilovka.
Máte nějakou taktiku?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #101 kdy: Prosinec 12, 2017, 21:37:17 »

Tady video s jedním rytířem:

Obecně se dá říct, že je dobré tam vlítnout a střílet a střílet. Bojovníky na blízko si vůbec nepustit k tělu a držet si přístup ke dveřím ven z dungeonu. Pokud jsou všichni příliš zranění, vyběhnout ven a vyléčit se. (doporočuji se proto vždy zaměřit na jednoho nepřítele a toho opravdu zabít, jinak se mu po úniku mimo dungeon obnoví zdraví). Co se týče mníchů, ti jsou docela tuzí, je lepší je asi umlátit na blízko, začít těmi nejslabšími a postupně jejich počty zredukovat, hlavně v té první místnosti, kde na ně hráč narazí, se schovají za roh. Lze je zde i ustřílet. Pokud hrajěš za tu partu dvou rytířů, jednoho kouzelníka a paladina, pak by si je měl zvládnout umlátit na blízko. Kdyby si hrál za kouzlící partu, pak by to vyřešily ony jiskry velmi rychle, no. Taky si můžeš nejpre v zátoce pašeráků povýšit čaroděje na mága (napitím se ze studny), případně odskáknout do Svobodného přístavu a povýšit si rytíře. (to jsou nebojové úkoly). Povýšení tí zvýší počet zdraví a many, ale také zvedne ceny za trénování v centrech. V zátoce pašeráků všechno střílej lukem a hlavně se nenech obklíčit.

IP zaznamenána

marty63

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #102 kdy: Prosinec 12, 2017, 22:25:27 »

S tou zátokou pašeráků je to tak, že tam přijdu pěšky z Ironfistu a jak tam vlezu, tak už obklíčený jsem. :-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #103 kdy: Prosinec 12, 2017, 22:52:34 »

No musíš z toho prvního obklíčení zdrhnout :-D. Ale jo, to je zátoka pašeráků. Tam si nevybereš.

A já našla luky :-D. Mám dva luky :-D. No, každopádně jsem vybila všechny gobliny a troglodyty na blízko. Nedoporučuju.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #104 kdy: Prosinec 13, 2017, 03:18:36 »

Bože. Elemire máš tu někde seznam preferovanejch cílů v mm7? Jako že harpie jdou po chlapech a tak? Teď mi ghůlové válcovali klerika tak že ho healovali dva lidi a stejně omdlíval, tak jsem se na to chtěla kouknout.

Snažim se tu prohledávat nějaký návody ale mám pocit, že některý lidi tu hru ani nehráli :-D.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19