Safana byla někde u nějakého majáku, nebo něco, né? Tam se dalo jít už asi v první kapitole. Teda myslím. Jenže potíž je v tom, že i ona má své dovednosti hodně nízko a Imonen se již alespoň naučila otvírat zámky a dokáže občas najít i past. Tedy třeba v dole ve třetím patře byly pasti a t našla a zlikvidovala. Ale nevím, jestli by to zvládl jiný zloděj, třeba ta Safana, když bych jí najmul třeba před tím. A nejspíše bude hůř a zámky a pasti těžší. Imonen se třeba dostala v dolech na 4 level, tedy pokud se třeba ta Safana polevelí sama při přijetí a pokud to udělá blbě, pak jí nedokáže nahradit. Pokud by měla jen zkušenosti a level bych jí mohl nastavit sám, tak by jí nahradit mohla. Pokud bude nějak výrazně pod úrovní, asi by to nebyla vhodná náhrada.
Ale zloděj, který vleze do domečku, otevře truhlu, ukradne zbroj, nebo nějakou zbraň a nemůže se hýbat a tedy ani zmizet před strážemi, je prostě na nic. A se svojí sílou i limituje partu jako celek, když nic neunese. Ono není limitující jen nosnost, ale i prostor v batůžku. Tedy můj hero má často inventář plný, nese třeba 16 pokovovaných zbrojí s váhou asi 15, a i přes to by ještě 100 zátěž zvládl. Ti ostatní nesou třeba lehčí věci, třeba zbraně, takže mají taky plný inventář a nejsou ještě přetížení. Imonen vezme dýku a nemůže se hýbat. Jednou jsem jí dal náhrdelník (nevšiml jsem si, že má váhu 1) a dal jej u ní do pytlíku na drahokamy a pak marně přemýšlel, proč je přetížená a šine se jak slimák.
Jako já nemám nic proti omezeným inventářům a nosnosti, ale aby byl rozdíl mezi dvěma lidma 50 nebo 400, to je docela už ujetý. Ono třeba kombinace Minsk + Dynaheirmi asi moc nepomůže, jelikož Misk má sice sílu velkou, ale Dynaheir jí má zas menší, než Jaheira a Khalid. V součtu to pak asi vyjde +/- nastejno. To Neera je docela tažná mula, překvapivě. Na mága toho unese docela dost.
Nejspíše asi po vyřešení těch dolů se vrátím do Nashkelu, zkusím asi vzít mnicha a Minska, místo Jaheiry a Khalida.