Aaa, recyklace textur. Asi mám cejtit nějakou nostalgii, spíš to tu začínám nenávidět. Kuldahar, lidičky, Kuldahar. Nemrví všude, ale tentokrát máme klerika, takže krátkej proces. Nevim, proč hra tak tvrdě trestá lidi co chtěj třeba druidy. Po nemrtvejch jsou tu hadí lidi, opět. A opět útočej z několika stran naráz. Sorcerer řeší problém, čisto.
Pojďme na nákup. V jedničce bylo u svitků rozlišeno, jestli je moje postava už zná nebo ne. Bylo to fajn, proč to neni tady? Zlatý sorcereři.
Hm, nebyl ten kámen v minulý hře hnědej? To je jedno. Tak kam nás pošlou jako první, dračí oko, nebo zkrz portál? Sázim na "zkrz portál".
Vyhrála jsem. Achjo, tak jdeme na to, no. Musíme zlikvidovat haďáky útočící na dub, nebo strážce křižovatky (portálu), což jim zabrání v útoku. Preferuju pobití haďáků, jednak je to tak správnější, protože strážce za nic nemůže... a pak je taky děsně silnej a já s nim nechci bojovat :-p.
Zabíjení haďáků je sice nuda, ale neni to nijak namáhavý. Mág konečně dostal svitek prstu smrti, trochu pozdě ale přece. "Škoda", že sorcerer zhruba ve stejnej čas dostal horid wilting. Nebo cokoliv jinýho, co si člověk vybere, mě se líbilo tohle. Ignoruje to odolnost na magii, takže je nutný s tim zacházet opatrně, co se mojí party týče, ale jinak je to masakr kouzlo.
Po vybití všech nepřátel se celá vyždímaná z magie vracim odevzdat quest. Něco mi říká, že bych se měla vyspat, ale helikož jsem (paradoxně) poněkud utahaná, svůj šestej smysl vesele ignoruju a naběhnu rovnou do dloooouhý bitky o Kuldahar. Dlooouhý a nudný. Ještě že s alespoň účastní to NPCčko a vypomáhá s léčenim. Stejně se mi podařilo uplošnit si tanka kyselym deštěm. Obvykle považuju mrtvou postavu za prohru a loaduju, ne v tomhle případě. Kříšeí mám namemorovaný... bylo by fajn, kdybych pak nemusela sbírat výbavu ze země. Vážně, proč mě to kouzlo komplet slíkne? Upuštění zbraně bych pochopila.
A je tu dračí oko. Opět haďáci. Vyčistila jsem první patro... a vzala jsem to včetně tý wyverny pod schodama, což byla smutná chyba. Vážně, ignorovat intuici je špatně. Tahle verze IWD2 nepočítá s tim, že jí zabijete před questem na kořen. To je hezký, vzhledem k tomu, že tu wyvernu najdete dřív. Naštěstí hodný lidi napsali návod na tvorbu předmětů, takže se to dá ocheatovat. Neni nad to když člověk musí vyvolávat konzoli aby se dostal dál. V čem ta wyverna tu kytku vlastně držela?
Ale zpět. Ve vězení je chlápek, co tu studuje haďáky a chce abych hledala jeho kámoše. Co měl u sebe ten zatracenej modifikovanej kořen, ale zahodil ho na wyvernu. Musim mu donést jeho meč, aby mohla jeho duše v klidu odejít. Za problémy co způsobil si to nezaslouží, ale jsme paladini. Takže vzhůru do třetího patra pro meč.
Před třetim patrem je opravdu ošklivá past, kterou je skoro nutný odstranit, alespoň pokud se z toho člověk nechce zbláznit. Pravda, taky se přes ní dá běhat a vyvolávat nepřátele na zkušenosti, ale... pojďme jí raději odstranit.
Ve třetim patře docela přituhne, pro začátek je tu golem, co hlídá hledanej meč. Golema zabít, meč donést duchovi, nacheatovat ten zatracenej kořen... a je to. teď už jen vyrobit modifikovaný (dočasný) nápoje proměny v histachi (nikdo mi nevysvětlí, jak to jako funguje, že je to dočasný), odevzdat a nějaký si nechat, protože jen histachi se dostanou do některejch pasáží, kam se dostat musíme. Rovnou si v laborce extrahujeme jed z wyverních žihadel.
A zpět třetí "patro" (teď si tak nějak uvědomuju, že je to směrem dolů, takže patro neni optimální název). Všechno vybít, nalejt jed do hádob s vodou, proměnit se na histači, otevřít schodiště dál. Zabít efríty, a pak haďáka a jeho hady. Líbí se mi, že cestou ven jdeme přes pokladnici plnou zajímavostí. Mimo jiné mýho oblíbenýho přívěsku na pala quest. Takže zpět do kuldaharu, prodat bordel, kterej už mi skoro teče ušima, a jde se dělat OP paladiny. Ne do aktuálního savu, jen tak, jako rekreační aktivitu. Potřebuju oddech.