Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:33:52
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: King's Bounty  (Přečteno 33986 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:King's Bounty
« Odpověď #30 kdy: Srpen 23, 2017, 09:53:04 »

Nakonec jsem se rozhodl, že sejmu i toho hrdinu na moři ve Fastlandu, protože kdo ví, co bude dál a jestli se sem ještě vrátím. Pomohl jsem si cestovním svitkem Drak chaosu, který mi konečně vyrobil můj havran.

Ono v druhém a třetím díle jsem zapomněl zmínit, přibyla i magie cestovní, což jsou kouzelné svitky na jedno použití (nedají se zapsat do knihy kouzel), které hráči nějak pomohou v několika dalších bitvách. Ve druhém díle jsem používal jen kouzlo, které zdvojnásobilo počet zkušeností za boj. Kouzlo drak chaosu tam bylo též, ale to bylo normální kouzlo, které šlo čarovat neomezeně. Ve třetím se tedy přesunulo do cestovní magie a po jeho použití se objeví ve dvou následujících bitvách ohnivý drak. V tomto dílu byl také jemně zesílen, jelikož útočí na dvě políčka a má i nějakou spešl schopnost. (jeho síla jako taková záleží na inteligenci a nějakých perkách). Celkově je ale příliš slabý, jako většina kouzel tohoto typu. Ve druhém díle jej nemělo moc význam později čarovat (stál i hodně many). Ve třetím díle má význam spíše ve smyslu, že zmírní počáteční ztráty u těžkých bojů, jelikož pokud jej hráč pošle do útoku na nepřátelské střelce (má vysokou iniciativu), tak se nepřátelé zaměří na něj.

A co se týče havrana, na mém rodném ostrově, respektive na jednom malém ostrůvku tam, byl maják a v něm žil nějaký děda, který mi dal mluvícího havrana. (já mu pak přivezl nějakého jiného ptáka). Tento havran krom toho, že mluví, umí vyrábět právě kouzla cestovní magie. Nejprve je třeba to kouzlo ve svitku někde najít, pak mu jej dát (tím dané kouzlo z knihy kouzel zmizí), ale on si jej zapamatuje a může jej vyrábět. Když mu pak člověk zadá, aby něco vyrobil, nějakou chvíli (dle počtu bojů) mu trvá, než to vyrobí.

Mě už tady vyrobil dva, ani jsem si toho dřív moc nevšiml, takže jsem jeden použil a vrhl se do víru bitvy s tímto pirátem. Měl samé vikingy, nakonec to dopadlo dobře a dokonce jsem jej zvládl bez ztráty vojáků. (ačkoliv to byla asi nejsilnější volně se pohybující obluda na všech ostrovech). Tím jsem tedy měl kompletně dořešený další ostrov a zbýval mi už jen Isterreng.

Neprodleně jsem tam vyrazil, nejprve na moři opět sejmul piráta (zde jsem tedy využil druhé očarování s drakem). Jak jsem zjistil, na moři je ještě jedna loď, ten pirát úkolový se tam nejspíše objevil až po zadání úkolu. Pak jsem dořezal zbytek zdejších oblud, nebyly příliš silné. Vzal jsem také do party třetí valkýrii a začal řešit jejich význam.

Pořád mi totiž nebylo jasné, co se s nimi má dělat. Krom toho, že přidávají nové kouzlo do amuletu valkýrie, který se využívá na vztek. Sami o sobě dávají nějaký bonus hrdinovi, první Christa, zvyšuje v procentech množství zlata z truhel. Druhá najmutá, tj Gudrida dává bonus do vzteku (tedy zvyšuje jeho maximální kapacitu), a tadle třetí Hilda dává bonus do vedení. Záleží také, na jakém postu je, pokud je jako hlavní, tak ten bonus je asi vyšší, pokud je jako obyčejná, menší. Každá má ale také určitý level, tedy u mě byly všechny na první úrovni a nebylo mi moc jasné, jak je dostat na level vyšší a co to udělá. Přes využívání jejich dovednosti v boji to nešlo a nijak je to nezlepšovalo, v jejich popisku se ale u každé z nich psalo, že má ráda nějaké věci. Tedy Christa klenoty, Gudrida rukavice, opasky a boty a Hilda zbraně. Nebylo mi ale jasné, jak jim ty předměty dát. Nakonec jsem na to ale přišel, stačilo zmačknout v inventáři pravým tlačítkem na věc a pokud šla některé darovat, napsal se tam tento text. Tak jsem je nakrmil vším, co jsem nepotřeboval, obeplul jsem i všechny obchodníky na všech ostrovech a nakoupil věci, kterými by je mohl nakrmit. Nakonec se mi povedlo Christu dostat jen na druhý level (klenotů tu moc nebylo), Hildu na třetí a Gudridu na čtvrtou úroveň (víc to nešlo). Každá z nich také může použít speciální schopnost, kterou lze vyvolat přes dialog s ní. Tedy Christa může vrátit část zlata za zabité vojáky v následující bitvě (tedy nejprve je nutné jí to říct a až pak bojovat), Gudrida umí zvýšit množství vzteku a Hilda dát do další bitvy vojákům bonus k iniciativě, rychlosti a síly. Po použití schopnosti je pak třeba nějaký čas čekat, než se obnoví (počítá se to dle bojů).

V následujících bojích se tato zjištění hodila. Jelikož už nebylo kam jít a co zabíjet, vlezl jsem do zdejší jeskyně, u které Hilda stála a ve které by měl být temný portál, pak třetí stařešina (brácha těch předchozích dvou), který zešílel a zradil a který ten portál otevřel. V jeskyni ale nebyl. Byli zde jen nějací slabší nepřátelé pavouci a pak jeden velký pavouk - boss, který hlídal výlez ven. Tento pavouk byl stejný, jako ve druhém díle na skřetím ostrově. Dokonce měl i stejný popisek a autoři se neunavovali jej upravit a změnit, aby dával smysl. Rozdíl byl v tom, že tam na něj hráč narazil až když chtěl a cítil se dost silný, zde jej prostě zničit musel, protože nebylo co jiného dělat. Navíc jej vylepšili a na nepřátelské střelce ne jen že střílel pavučinu (která jej v dalším tahu znehybnila), ale i nějakou kuličku nějakého černého svinstva, která ho dost zranila. Samotný pavouk měl 17 tisíc životů a přivolával si armády nemrtvých pavouků (asi každé kolo 4-5 skupinek po stovce).

Hned po prvním kole tedy bylo jasné, že tady to bezeztrát nepůjde. Abych ušetřil své oblíbené vojáky, vzal jsem do party spíše bojovníky na blízko (vikingy, taky ty ledové obry). Před bitvou jsem taky požádal Christu, aby mi vrátila prachy za padlé v další bitvě (ale asi to nefunguje v bojích s bossy). Taky jsem použil druhý svitek s drakem chaosu, abych co nejvíce zmírnil ztráty. Pavouk nakonec tedy padl, ale ztráty jsem měl i tak docela velké a byl to v této části asi nejtěžší boj vůbec. Po boji jsem zase zajel dokoupit vojáky a vzít ty původní a šel dál z jeskyně ven. Pavouka jsem zvládl do 15 kola, díky čemuž se mi odemkl ve hře nějaký úspěch. Úspěchy jsou další novinka třetího dílu. Ty hrdinovi nedávají žádný bonus, ale je to prostě jen záznam do deníčku.

Dostal jsem se tak na nějakou horu, kde bylo už jen pár slabších nemrtvých (mezi nimi i jeden nemrtvý drak). Nicméně já si šalamounsky říkal, že druhou bitvu s podporou draka chaosu využiji na boj z hlavním bossem stařešinou a že se tedy těmto slabším nepřátelům vyhnu, nejprve sejmu bosse a pak se k nim vrátím. Udělal jsem to tak tedy, stařešinu smetl jak tajfun (tento boj nebyl moc těžký), jenže ejhle, hra mě poslala nějak pryč na nějaký jiný ostrov a já nevěděl, jestli se sem ještě půjde vrátit. Načetl jsem tedy hru a nejprve vyřídil ty slabší obludy. Za zabití kostěného draka se mi otevřelo i nějaké další ocenění, které by mělo zesílit útok mých draků (kdybych nějaké měl). Až tedy po té, co jsem to tu komplet vyčistil, jsem se vrhl na zdejšího bosse. Před bitovou jsem požádal Hildu, ať inspiruje (zesílí) mé vojáky její unikátní schopností. Ale ten boj není těžký, tentokráte jsem jej dokonce zvládl bez ztráty jediného vojáka (zejména díky kouzlu ledový had). Hra mě opět přesunula jinam...

« Poslední změna: Srpen 23, 2017, 10:48:07 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #31 kdy: Srpen 23, 2017, 10:34:25 »

Hra mě přesunula do Greenwortu v Darionu, což jak mi došlo bylo lidské království a první lokace, kde hráč začínal v prvním díle. Musím říct, že mě to trošku zklamalo a znechutilo. Navíc to nebyla jediná věc. Další byla, že jsem se zde objevil úplně bez vojáků a veškerá má taktika se sevřenay, kterou jsem tak piloval, tak zmizela s nimi. A další věc, co se mi nelíbila, byl zdejší princ na hradě, manžel Královny Amélie (hrdinky z druhého dílu), která ovšem někam zmizela a on to tu tedy měl celé na povel. Byl velmi nesympatický a ještě více nesympatické byly úkoly, které mi zadal. Vůbec se mi nechce je pro něj dělat, ale asi nebude vyhnutí, protože jsou to úkoly hlavní.

Nakoupil jsem tedy zdejší lidské vojáky, což jak se ale brzy ukázalo, byla chyba. Vojáci lidí se přiliš nezměnili. Mají stejné typy. Změnila se jen jejich schopnost "oblíbený nepřítel" z druhého dílu, kterou se je snažili tam zesílit a která byla k ničemu. Zde jim místo toho udělali schopnost "přizpůsobivý", která poskytuje lidským vojákm bonusy za prostředí, v kterém bojují v závislosti na tom, jak dobře je hráč zná (tj kolikrát v nich dřív již bojoval). Já tedy znal především severské pláně. Tato schopnost se mi ale jeví opět docela k ničemu, jelikož prostředí se často mění. Další změnou bylo, že runoví mágové se změnili na jednotky 4 úrovně a byli slabší, než arcimágové. Nakoupil jsem tedy královské gryfy, arcimágy, runové mágy a lučišníky. Byla to ale chyba a zbytečně vyhozené peníze, měl jsem koupit nejspíše jen arcimágy a královské gryfy, ale k tomu později.

Celý ostrov byl o proti prvnímu dílu dost zničený. I zde se potulovali především nemrtví, kteří to měli asi na svědomí. Já se ale rozhodl, že zde bojovat nebudu a že nejprve celý ostrov projdu pomocí leténí a posbírám všechny poklady, co půjdou, tedy všechny vlaječky zvedající vedení, runy znalostí pro rozvoj schopností hrdiny a pokladnice s penězi. Na jednom místě jsem našel starou rybárnu (kde byl rybář-převozník i v prvním díle, který hrdinu převážel na ostrovy svobody a do země elfů). Od něj jsem získal novou lokaci (respektive dvě lokace) na globální mapě - tj Ostrovy svobody. Lodičku na cestování mi ale prodat nechtěl s tím, že je to zakázáno. Mohl mě tam ale převést za 3000 s tím, že vrátit se budu muset sám. Já se na to zatím vyprdl. Každopádně jsem od něj nakoupil inkvizitory, což jsou užiteční vojáci (umí oživovat padlé). Když jsem měl celý Greenwort prolezlí, vydal jsem se do lokace Verlonské pustiny.

Verlonnské pustiny je opět lokace, která byla i v prvním díle (Verlonský les). I zde jsem s ničím nebojoval a jen jí prolétl a posbíral vše, co se dalo ukrást. Taky jsem tu narazil na další valkýrii, ale musel bych jí osvobodit zničením jednoho upíra hrdiny a ten byl zatím moc silný, tak jsem to neřešil. Co ale hlavně, našel jsem zde lodičku, která se dala ukrást. Nešlo s ní sice cestovat do světa (na celkovou mapu nešlo přejít), ale dalo se s ní přejet do další zdejší lokace přes moře, tj do Arlanie.

Arlania je opět lokace, která byla v prvním díle. I ta je zničena nemrtvými. NAvíc zdejší mágové nějak protestují proti princovi a jeho vedení. Ani zde jsem tedy nic neřešil a jen začal lokaci drancovat a čistit od všeho, co se dalo ukrást. Narazil jsem zde i na hrad přátelský, kde jsem bohužel koupil rytíře na koni. Z armády letěli lučišníci, které jsem tak kupoval zbytečně. Na jednom místě v hospodě jsem získal i další ostrov, byl to ostrov nejspíše elfů, který ale v prvním díle nebyl. Nakonec jsem lodičkou přejel zpět do lokace Greenwort.

A hle, v Greenwortu šlo lodičkou cestovat i do světa a celý Darion opustit. Říkal jsem si, že když to tak hezky jde, budu pokračovat v drancování, ale že se nejprve stavím doma na severských ostrovech a najmu nějaké vojáky. Nakonec jsem se rozhodl, že si koupím Nebeské válečnice na ledních medvědech, z armády letěli rytíři na koni. Na hradech seveřanů se ostatně armády rozrostly, takže nebyl problém koupit dost těchto válečnic a vzít i nějaké do zálohy, abych se sem nemusel neustále vracet. Severské ostrovy jsem ale už vyplenil a tak bylo na čase udělat nájezd na Ostrovy svobody a vyplenit i je. Opět pomocí létání, bez boje, jsem prošel nejprve západní a pak východní ostrovy a opět tu posbíral všechny vlaječky s body do vedení, runy znalostí, poklady na moři a truhle na souši.

Dalším místem pro mou neutuchající touhu plenit a drancovat se stal ostrov elfů. Opět jsem jej celý vybral. Koupil jsem zde lovce - vyspělejší verze elfích lučišníků. I ty jsem koupil i do zálohy, abych se nemusel vracet. Z armády letěli runoví mágové. Taky jsem v jednom obchůdku kupil ohnivou kouli, která zřejmě v této fázi bude účinější, než ohnivý šíp. I zde se válelo až neskutečné množství run znalostí.

Všechny ty posbírané runy mi tak umožnili hrdinu rozvinout v mnoha schopnostech, zejména magických. Dotáhl jsem tak dovednost "Vyšší magie" na 3 úroveň, což mi umožnilo asi 8 prvních kol čarovat 2x a také i mocnější kouzla, jelikož je zde omezení i na množství many využité na první kouzlo (nejde čarovat 2x silná kouzla s velkou spotřebou many). Na 3 úrovni je limit 20 many a ohnivá koule na 3 úrovni stojí 20 many, tedy jí mohu kouzlit 2x po 8 kol, má zranění přes 2800 životů hlavní oběti a 500-1000 životů okolním nepřátelům a to v této fázi je docela znát. Taky jsem se naučil na maximum dovednost Věštec, které zvyšuje kapacitu many, zvyšuje inteligenci a zlepšuje odolnosti vojáků proti magii. Také jsem se naučil dovednost, která každé kolo obnovuje 8 many. Ve stromě ducha jsem rozvinul dovednost Sláa na max (zvyšuje vedení o 700), pak diplomacii (redukuje nepřátelskou armádu) na 2 level a pak ještě dovednost průzkumník na 2 level (ukazuje přesněji, jaké vojáky má nepřátelská jednotka v armádě a zvyšuje trošku inteligenci). Můj hrdina tak má inteligenci na 30 bodech (což se projevuje v síle kouzel).

V obchodech jsem koupil i nějaká další užitečná kouzla, jako třeba oživování padlých a podobně. Také artefakty, například artefakt, který zvýší útok střelců s šípy o 100% a ta uvažuji, že z armády vyrazím i arcimágy a najmu elfy lučišníky, abych měl na každé straně své armády ostrostřelce s luku, ve středu inkvizitory a mezi nimi královské gryfy a severské válečnice jakožto bojovníky na blízko. Asi by ti elfové byli účinější, než arcimágové, ale uvidíme. NAvíc i elfové jako rasa se trošku změnili a přibila jim nová schopnost (všem), díky které získávají bonusy podle nepřátel a podle toho, jak moc je hrdina již zná (tedy podle toho, kolikrát s nimi již bojoval). Je to tedy něco podobného, jako u lidí, ale todle je mnohem užitečnější, jelikož nepřátelé se zas tak často nemění a všude jsou nemrtví.

Každopádně se tak dá bez boje hrdina velmi zesílit. K úplné spokojenosti mi chybí jen kouzlo na klonování vojáků, které jsem nikde nesehnal a draci. Ve Verlonnských pustinách je ale dračí sluj, kde by se možná dali draci koupit. Nicméně je hlídaná nějakými draky a tak jsem to zatím neřešil. Všiml jsem si, že zde nejspíše přidali nový typ draka - tj ledového, který je mezi obránci. Ale zdá se, že posádka by nemusela být tak silná a tak to možná zkusím tam zaútočit a místo gryfů vezmu ty draky. Pomaluse tak nejspíše vrátím k té stejné armádě a strategii, kterou jsem používal v druhém dílu :D.

Dále bych mohl asi pokračovat na Ostrovech svobody, které se o proti prvnímu dílu také docela změnili. Sice tu nejsou nemrtví (a neustále stejné boje s nemrtvými mě už začínají nudit), ale jsou tu orkové a zdá se, že si celé ostrovy přivlastnili. Za zabíjení orků je ale jedno ocenění, které přidává body do inteligence, která zesiluje kouzla :D, přitom zdejší nepřátelé mi ani nepřišli dle jejich hodnocení příliš silní, tedy by se přinejmenším někteří dali zlikvidovat. Tak uvidíme.
« Poslední změna: Srpen 23, 2017, 10:39:32 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #32 kdy: Srpen 23, 2017, 10:36:15 »

Hezky si se rozjel :) Takže máš v plánu to dojet až po ten nejnovější přírůstek?

No, nejspíš ano, když už jsem to začal hrát. Ono je to jako docela zábavné, ale je fakt, že je to pořád to samé a že jsem se už asi v té hře jako takové zlepšil natolik, že mi to přijde snadnější. Třetí díl je ale obecně bych řekl jednoduší. Respektive ono to asi nejsou díly, ale datadisky k prvnímu dílu, ale to je jedno.

Na tu dimenzionální díru si pamatuju, žena ještě docela využívala vykouzleného fénixe. Později už k ničemu moc nebyl, ale z počátku to řešilo dost bojů. U DLC jsem byl akorát mírně zmatený. Dokupoval jsem ho dodatečně a namísto nějakého přídavku se normálně spustila celá hra odznova. Já si právě myslel, že to funguje jako datadisk.

Pochopil-li jsem to správně, tak do DLC je nutné s v menu přepnout, hra se restartuje a potom se už klnutím na nová hra zapne to DLC. Domnívám se, že tentokráte to nebude součást přímo hry (tedy doufám). Ve druhém díle ten přídavek byl udělán tak, že byla původní kampaň rozšířena o nové věci, současně tu ale přibyly dvě nové kampaně, do kterých bylo nutné se také přepínat (podobným způsobem). Nicméně ty mě moc nebavily a tak jsem hrál je jen chvíli a raději přešel na další díl.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #33 kdy: Srpen 24, 2017, 10:03:37 »

Nakonec jsem se rozhodl projít Darion a ty jeho přilehlé lokace Greenwort, Verlonnské pustiny a Arlanie a zredukovat zde řádně množství nemrtvých. Vybíral jsem si od nejslabších, zbylo mi jich jen pár nejsilnějších, která hra hodnotil jako velmi silné a nepřátelští hrdinové, které se mi zatím nechtělo řešit. S tím jsou spojeny i úkoly, takže ani většinu úkolů jsem neřešil. Vykuchal jsem jen zdejšího upíra na hřbitově v Greenwortu, jak mě o to žádal ten slavný lovec. Dal mi za to nějaký prsten a zadal úkol další. A pak ještě omylem nějakého trpasličího zombií, co byl součástí nějakého úkolu, on se potuloval blízko vstupu z Greenwortu do Arlanie a když jsem šel z Arlanie do Greenwortu, tak na mě hned vlítl. Navíc tou dobou jsem vedl zdejšímu seržantovi nějaké posily (rytíře a jezdce), takže jsem ani neměl běžnou armádu. Ale zvládl jsem to. Všechny tyto tři místa tak mám od toho největšího patosu vyčištěné. Zbývají mi různé jeskyně a podobně.

Také jsem zjistil, že mé Valkýrie lze vycvičit i na 5 level, nicméně to jen pomocí splnění úkolů pro ně. Úkoly zadávají zřejmě až po příchodu do Darionu a musí být na 4 úrovni. Zatím jsem tedy dostal dva úkoly, v jednom mám zabít nějakého draka v jeho sluji na elfím ostrově a v druhém vyhnat skřety ze severských ostrovů. Ale nevím, jak těžké ty úkoly jsou, zatím jsem je neřešil.

Armádu jsem se nakonec rozhodl ještě upravit, stavil se u elfů a do armády místo arcimágů nabra elfy lučišníky a místo severských válečnic na ledním medvědovi jezerní víly. Ono sice ta severní válečnice je velmi užitečná, jenže snižuje elfům z neznámých důvodů morálku, navíc nepřátelé vyšších úrovní jí útoky oplácí. Vyhodnotil jsem to tak, že tedy bude výhodnější mít asi 1500 těch víl, kterým nepřátelé neoplácí útoky vůbec a navíc mají jednu hezkou schopnost, že mohou označkovat nepřátelé a pak jim lučišníci dávají dvě kola kritická zranění. Navíc má vysokou iniciativu, takže většinou začíná.

V kombinaci s tím artefaktem, co zesiluje útok lučišníků o 100% a ještě jsem se i naučil perk ve stromě válečníka, který zvyšuje iniciativu a útok všech lučišníků a v kombinaci s tím označkováním, se tak z lučišníků stali docela vrahouni. Běžně dávají zranění kolem 4000 životů. Většina bojů probíhá tak, že zakouzlím 2x ohnivou kouli, označkuji nepřítele pomocí víl, zesílím elfy pomocí dovednosti královských gryfů, 2x vystřelí elfové a jednou inkvizitoři. V druhém kole opět 2x ohnivá koule, 2x vystřelí elfové a je po boji. Na druhou stranu lučišníci se příliš nehodí na kostlivce (ať už bojovníky, nebo střelce), protože jim působí jen poloviční zranění. Na ně by tedy byli lepší asi ti arcimágové. Kostlivci jsou navíc docela nepříjemní (na blízko), zvláště, pokud je na bojišti více skupinek. Oni mají nějakou schopnost, že na bojiště nejprve spadnou jakési kosti a pak následně se ti ostatní na ta místa s kostima přesunou. Většinou dopadnou na políčko vedle mých střelců, takže ti, co se sem přesunou, hned útočí na střelce. Což je tedy docela nechutné. Každopádně elfové to tam teď mastí docela slušně. Už nyní ale například ohnivá kouzle jako kouzlo nestihá, ono když jednou koulí zabiji 300 kostlivých lučišníků, dvěma tedy 600 a lučišníků je tam 1000, tak pořád 400 zbudou, no. Nemluvě o tom, když je na bojišti více skupinek střelců. Za tímto účelem by bylo dobré to kouzlo Přízrak/Stín, pomocí kterého by šlo naklonovat víly a ty pak poslat do útoku a zablokovat nepřátelské střelce. Ale nikde jej nemají, no.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #34 kdy: Srpen 25, 2017, 08:36:12 »

Včera jsem tedy dokončil ten ostrov Darion, pročistil jej téměř od všeho živého, prolezl i zdejší jeskyně, pozabíjel některé zdejší hrdiny a splnil nějaké ty úkoly. Oblast Greenwortu tak mám dokončenou úplně, zbývající dvě jsem nechal ještě být.

Pak jsem vyrazil na ostrov elfů Merlasser. Původně jen pro dokoupení jezerních víl, které mi začly kvůli rostoucí hodnotě vedení chybět. Rozhodl jsem se ale, že když už jsem zde, že to tu taky vyčistím a splním úkoly, co půjde. Tato oblast není příliš těžká a obludy nejsou příliš silné, takže to ani nedalo moc práce a všechny obludy i nepřátelští hrdinové to měli za sebou a byli odesláni do Valhally. Vyřešil jsem zde i úkol pro Hildu se zabitím draka, což byl boj s dračím bossem, který měl kolem sebe pár draků. I ten byl odeslán do Valhally a ani tento boj nebyl nijak těžký. V jeho jeskyni jsem mohl najmout černé draky, ale prozatím jsem to nedělal, hodili by se mi spíše draci červení. Hilda tak dosáhla 5 úrovně a jakožto hlavní Valkýrie tak dává bonus 1000 k vedení. Na povrchu ostrova mi tak zbyl jen hrdina kyklop, který se jmenuje Kamenná modla, který je prozatím neporazitelný.

Na tomto ostrově měli sídlo i nějací piráti v jeskyni, vplout tam bylo třeba lodí na jednom místě ostrova. I zde jsem to tedy vyčistil, splnil nějaký úkol pro zdejšího bosse se zabitím nějakého zrádce.

Na povrchu jsem dostal nějaký úkol od přerostlého obřího enta, abych zasadil jeho sazeničky na 4 ostrovech. Dva z nich byli i severské ostrovy mého původu a tak jsem se rozhodl tam vydat, jelikož mi tam stejně chyběl úkol pro Gudridu Zuřivou s poražením nějakých zdejších orků, co sem útočí. Oba tyto úkoly byly nepříjemné, respektive první pro mě nesplnitelný, druhý otravný. Ne ani kvůli obtížnosti, orkské skupinky, co se tu objevily, byly poměrně slabé a stačilo dvě kola kouzlit nejprve ohnivou kouli a pak ohnivý déšť (obě kouzla na max) a přitom párkrát vystřelit s elfy a bylo po boji. Nepříjemné to bylo spíše v tom, že člověk ty skupinky musel najít, jelikož byly rozdělení na tři ostrovy a nebylo jasné, kolik jich je kde a kde jsou. Nakonec ve Vestligu a Fastlandu byly tři skupinky, v mém rodném Nordlig 4 skupinky, kde jedna byla zašitá na maličkém ostrově s majákem. Po jejich likvidaci jsem tak splnil úkol i pro Gudridu a i ta se tak dostala na max 5 úroveň. Christa (moje první Valkýrie), je stále na 3 úrovni, jelikož nikde jsem pro ní nesehnal klenoty, co má ráda.

Podstatně horší byl ten úkol s těmi sazeničkami toho stromu. Prošel jsem oba ostrovy, kde bych je měl zasadit křížem krážem a hledal to "správné místo", ale nenašel jsem nic, nebo nevím, co mám přesně v rámci toho úkolu dělat. Nakonec jsem to vzdal, zkoušel jsem hledat to "správné místo" i ve Verlonnských pustinách, kde by se to taky mělo sázet a taky jsem nenašel nic.

Nakonec jsem tedy sázení stromů vzdal a vyrazil na Ostrovy Svobody, které bych chtěl vyčistit. Po připlutí jsem se tak zběžně díval na sílu zdejších oblud a ty jsou nyní skoro všechny hodnoceny jako slabé, nebo velmi slabé. Asi jsem sem tedy měl jít opravdu dřív a půosbí docela komicky, když armády krvežíznivých orků přede mnou prchají.

Můj hrdina dosáhl nějakého 38 levelu. Inteligenci jsem zvedl na 40 a vedení mám asi na 11 tisících. Rozvíjel jsem zejména dovednosti v magii.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #35 kdy: Srpen 28, 2017, 08:03:46 »

Ostrovy Svobody byly docela zvláštní, buď tu byly naprosto snadné a lehké obludy, nebo naopak hodně silní hrdinové. Vyřídil jsem tedy všechny slabé obludy a splnil většinu zdejších úkolů a nechal si jen neporazitelné hrdiny na hradech a v lodičkách na moři. Zbyl mi tak nějaký ork v hradě, který chtěl, abych jej porazil a aby mi dal úkol porazit nemrtvé na jejich hradě, ten mi tedy taky zůstal a pak nějaký drak v hradě v dole, který se mě snažil nalákat nějakou iluzí bílého ptáka. Pak jsem se řekl, že to tu už nebudu dále hrotit a že se když tak vrátím později a vydal se opět do Darionu, dokuničt tuto část a splnit zdejší hlavní úkoly.

Greenwort jsem měl již vyřešený, takže tam nebylo moc co řešit, vydal jsem se tedy do  Verlonnské pustiny a dočistil tu vše, co zbylo. Dal jsem tak nakládačku i zdejším hrdinům, zejména upírovi, díky čemuž se ke mně přidala další Valkýrie Regina. Ta měla ráda zbroje a štíty, tak jsem jí nějaké sehnal a dostal jí na 4 úroveň. Jako úkol pro povýšení na 5 level chtěla 10 oblud 5 úrovně, což ale nebyl problém, koupil jsem jí na Ostrovech svobody orské náčelníky. Společně s ní jsem taky konečně mohl dát do držky zdejšímu nekromacerovi na hradě, protože bez ní to nějak nešlo. Tím jsem získal jeho srdce, ale než jsem jej zanesl princi, ještě jsem se stavil za zdejším duchem, který byl v jedné starší pevnosti (byla i v prvním dílu, kde byly docela silní nemrtví). Zde byli tedy docela slabí, jenže to byla past a ten duch mi pomohl se z ní dostat, na oplátku chtěl, abych mu donesl ukázat to srdce a protože sliby plním, stavil jsem se za ním. Ukázala se, že to byla další bouda, připravená dopředu tím nekromacerem z hradu, neboť jakmile se duch dotkl srdce, oživl znovu ten nekromacer a já mu musel dát na tlamu znovu. Ale nevadilo, tyto boje nebyli těžké. Oblast pustin jsem tak měl celou vyřízenou, ve zdejší dračí sluji se dali najmout i draci, dokonce i ten ledový, ale já už dřív vzal do armády draky černé v domnění, že jsou imunní na kouzla nepřátelských hrdinů (jak se ukázalo, tak nejsou a nepřátelé zraňují svými kouzli i je). Srdce jsem tedy zanesl princi a vydal se do oblasti Arlanie.

Arlanie jsem měl již téměř celou vyčištěnou, chyběl mi zde hlavní úkol, tj získat jakousi hůl od zdejších mágů, kteří neposlouchali prince a zlobili ho. Jejich věž byla chráněná nějakým štítem a jediný způsob, jak se za něj dostat, bylo zničit zdejší tři oltáře, respektive jejich strážce. Tyto oltáře byli i v prvním díle, tam byli součástí nějakého vedlejšího úkolu a fungovali trochu jinak, zde to byl boj uvnitř předmětu s gremliními věži a strážci. Všechny jsem je tedy vyklepl a tím se mohl dostat do věže mágů. Ještě jsem zde dorazil některé obludy, co zbyly a pak dal nakládačku hlavnímu mágovi, co se objevil před věží (místo toho štítu). Ten měl u sebe hůl a já tak dokončil tuto oblast a mohl jí zanést princi.

Po té, co jsem mu jí předal, mi chyběl poslední artefakt, kterýmžto byly dračí slzy, které se daly nalézt v Demonisu, tj zemi démonů. Abych se tam dostal, otevřel mi princi portál do této oblasti. Taky jsem měl možnost na jeho hradě koupit nové vojáky, včetně červených draků. Říkal jsem si ale, že tam moc užiteční nebudou, neboť jak známo démoni jsou vůči ohni odolnější, ale zase měl jsem tak či tak draky černé, kteří tu zásadní výhodu z prvních dílů neměli (je zajímavé, že já na ně ale podpůrná kouzla kouzlit nemůžu a ani na nepřátelské černé draky nemůžu použít kouzla, zatímco nepřátelští hrdinové ano). Když jsem nakoukl do země démonů, zjistil jsem navíc, že je tu nepřátelských červených draků docela dost a tak jsem se nakonec vrátil a do své armády místo černých ty červené vzal. Taky jsem se snažil využít dovednosti diplomacie a trochu červené draky namnožit, takže jsem umyslně do bojů šel o 1 draka méně a ten se pak ke mně přidal a oslabil tak nepřátelskou armádu. Vyrobil jsem si jich takto do rezervy asi 4 a nechával je v záloze.

Nutno říct, že pokud mi do teď přišla hra velmi snadná, tak v Démonisu se to změnilo a všechny zdejší obyčejné obludy byli buď velmi silné, nebo smrtící, nebo rovnou nepřemožitelné a boje s nimi (ve snaze nemít žádné ztráty) byly fakt peklo. Když jsem je vyřídil, promluvil jsem se zdejší démonkou na hradě, která mi přislíbila onen artefakt dračí slzy, když jí pomůžu získat smlouvy od nějakých 4 démonů. Tato démonka byla i v prvním díle a mohla se stát mojí manželkou. Ostatně ve třetím se chová, jak kdyby mojí manželkou v jedničce i byla.

Peklo v bojích pokračovalo dále i v Pekle, což byla druhá oblast Démonisu, kde byli oni lordi, které jsem měl přemluvit k podepsání smlouvy. I zdejší nepřátelé byli hodně silní. Problém v bojích zde byl v tom, že jsem musel úplně změnit kouzla, která jsem do té doby používal, jelikož ohnivá koule, ohnivý déšť a podobně by mi proti démonům byly dost naprd. Začal jsem tedy používat kouzla ledová a jakákoliv jiná, krom těch ohnivých. Další problém zde byly démonky a jejich schopnost výměny mého vojáka za vojáka nepřátelského, protože tím mi neskutečně pily krev. Nakonec jsem to ale zvládl, celé peklo vyčistil, dva lordi byli ochotni podepsat smlouvu hned (jednomu jsem přinesl jakousi věc, kterou jsem již našel dřív a druhého ukecal). Dva lordi ale nechtěli a chtěli se mnou bojovat. Oba byli hodnocení jako nepřemožitelní a opravdu byli ultrasilní. Hlavně jeden, který měl velkou smečku kerberosů, mi dělal problémy.

Musel jsem to tedy nechat být a sehnat někde magické krystaly na vylepšení některých kouzel. Oběhnul jsem tedy všechny obchody v pekle a nakoupil zdejší cetky a zničil je, díky čemž jsem získal nějaké krystaly a mohl se naučit kouzlo "Magická pouta" na maximum. Toto kouzlo znemožní používat speciální dovednosti monstrům na několik kol a pokud je na 3 úrovni, funguje hromadně na všechny nepřátelské obludy. To se hodilo na zdejší démonky, které mě tak nemohli vyměňovat vojáky i na démony, kteří nemohli přivolávat další obludy a podobně. Díky tomu jsem mohl dát jednomu z těch lordů nakládačku, nicméně podepsat nechtěl a tak jsem jej zabil. Na druhého lorda s pekelnými psy to ale stále nestačilo a já se rozhodl, že budu muset ještě někde zesílit.

Vydal jsem se tedy na ostrovy svobody a vyřídil tu úplně všechno, krom draka na hradě (toho jsem ani nezkoušel). Zdejší nepřátelé sice byli taky nepřemožitelní, ale ono už je jedno, jestli bojuji s nepřemožitelným démonem, nebo orkem, nebo kostlivcem, nebo pirátem.

Nákupy v Pekle jsem taky získal dost klenotů, abych dostal svojí Christu na 4 úroveň a dostal od ní její úkol, pro povýšení na úroveň 5. Nutno říct, že nebyla zrovna z levného kraje a abych si udržel její přízeň, musel jsem si jí dost vydržovat (zlatokopka jedna), chtěla po mě 1 milion peněz. Naštěstí v té době jsem měl už asi 6 milionů, takže to nebyl zas takový problém.

Na ostrovech jsem tedy vyřídil všechny pirátské lodičky a sebral jim soudky s rumem, které jsem pak vyměňoval za runy síly u jednoho orka (v poměru 1 runa za 3 sudy). Následně jsem vyřídil i orka na hradě a dostal tak úkol se z ničením nemrtvých na hradě a ten jsem potom vzal také útokem a vyřídil je. Překvapivě to ani nebylo zas tak těžké a i když byli hodnoceni jako nepřemožitelní, tak jsem v těchto bojích neměl žádné ztráty.

Když mi to tak pěkně šlo, říkal jsem si, že se zkusím vrátit i na ostrov elfů Merlasser, a vyklepnu tu i onu "Kamennou modlu", tj hrdinu kyklopa, který ale žádné kyklopy v armádě neměl. Nicméně i tak byl hodnocen jako neporazitelný a opět překvapivě nebyl tak silný (hlavně asi proto, že vůbec nekouzlil). Po jeho porážce mě zadavatel (nějaký zdejší druid) překvapil, jelikož tímto neskončilo, ale naopak na to navázaly další úkoly. Nejprve jsem měl promluvit s duchy lesa a zjistit, proč jsou naštvaní. Měli by být 3, nicméně já dva z nich už před tím zabil a třetímu (nějakému hadovi) pomohl.  Takže mi stačilo jen za ním zajít a promluvit s ním. Ten mi dal nějaký divný amulet a ten jsem ukázal druidovi. Na to navázal úkol další, měl jsem získat nějaké 3 zdejší cetky, které mi umožní audienci u zdejšího krále. Také se za ním tedy dostat a poradit se s ním, co se děje a co je to za temný amulet. Jednu tu cetku jsem dostal od toho druida. Druhou jsem již měl od zdejšího velitele pirátů a chyběla mi třetí. Tu mi dal zdejší loďař, kterému jsem už dřív pomohl s opravou majáku. Mohl jsem tedy jít ke králi na audienci.

Do hradu mě pustili, ale ukázalo se, že je to tak trošku past a že se z hradu nedá vylézt. Bylo v něm několik slabších nepřátelských orků, ale těm dát nakládačku nebyl problém. Taky tu byla mrtvola zdejšího krále a vedle ní stál duch onoho krále. Překvapivě tedy král nebyl úplně ve své kůži. Povyprávěl mi svůj životní příběh o tom, jak byl za mlada nekromacer a jak z nějakou milenkou chtěli obelstít smrt a jak se mu to později moc nezdálo a tak jej ta milenka zabila a uvěznila v této posmrtné existenci. Pochopitelně chtěl, abych jí vykuchal a poslal i jí na onen svět. K tomu mi poradil cestu do tajného tunelu v hradu, skrz kterou se jednak dalo vylézt ven z hradu a jednak jí tam najít a zničit nějakou knihu smrti nebo co. To jsem taky udělal, dryáda nekromacerka dostala po držce a její temná kniha byla zlikvidována, díky čemuž duch krále zmizel, zdejší les se zřejmě dal do pořádku a všichni elfové mi byli vděční. Ostrov elfů jsem tak zřejmě měl též celý dokončený a již nebylo kde dále bojovat či zesílit a jediný boj, který mi chyběl, byl onen nepřemožitelný hrdina démon s pekelnými psisky.

Vrátil jsem se tedy za ním, před bojem použil nějaká podpůrná cestovní kouzla a pustil se do boje s těma čoklama. Bohužel, stále nemám kouzlo na klonování vlastních vojáků, až mám pochybnosti, jestli ve třetím díle vůbec je. Ale asi jo, protože tento hrdina ho na své psy používal a tím je ještě množil. Nakonec jsem ho ale zvládl jen s malými ztráty. Tím jsem měl vyřešeny všechny 4 démony a jejich smlouvy a mohl jsem se vrátit za zdejší pekelnicí po dračí slzy.

Ukázalo se, že mě démonka krapek podvedla, jelikož žádné račí slzy neměla (a to já na ní byl přitom tak hodný a dokonce jí sehnal jablko, na které měla chuť). Ale poradila mi, kdo tento artefakt má - tj nějaký drak, který žil v jeskyni nedaleko jejího hradu. Tento drak byl tak trošku zvláštní, neboť si otevřel kasíno a byl hazardní hráč. Taky se mě snažil hned přimět k nějaké hazardní hře a chvíli trvalo, než jsem mu vysvětlil, že jdu pro slzy a ne kvůli hazardu. Jakmile to pochopil, hned na mě zaútočil. Opět vcelku těžký boj, opět se jej ale dalo zvládnout beze ztrát. Získal jsem tak poslední artefakt pro prince a mohl se za ním vydat do Greenwortu.

Když jsem mu jej dal, naprosto "překvapivě" se ukázalo, že je zlej a že chce obsadit celý svět a že já mu v tom nevědomě pomohl tím, že jsem mu sehnal tři nejmocenštější artefakty. P5emlopuval mě, ať se k němu přidám a jsem jeho sluha - velitel jeho armád zla. Když se mi to nezdálo, nabízel mi i místo královského šaška, ale i to jsem musel odmítnout. Když pochopil, že nejsem jeho fanoušek, napadl mě s velkou armádou. Respektive já jej napadl ve snaze jej zastavit (v dialogách nebyla jiná možnost). Tento boj byl opravdu hodně těžký a zvládnout jej beze ztrát vlastních vojáků byl opravdu oříšek. Nakonec se mi to sice povedlo, ale jak se ukázalo, bylo to zbytečné. Po té, co jsem mu zabil i posledního lidského vojáka, totiž zakouzlil armageddon, žím jednak zranil mnoho mých vojáků a jednak se mu na bojišti objevila armáda nemrtvých. Ve stejný okamžik ale zasáhla Mista, další valkýrie, vytáhla mě z tohoto boje a já se objevil v Arlanii i s celou svojí armádou (přesně tou, jakou jsem měl na začátku boje).

Taky se ke mně přidala, takže jsem měl už okolo sebe 5 krásných koček, co mi pomáhaly. Mista měla ráda artefakty, bohužel jsem jich ale hodně zničil kvůli magickým krystalům na zlepšování kouzel a tak jsem jich neměl dost, abych jí je daroval a vytáhl jí na 4 úroveň. Dosáhla 3 úrovně, a zbývají artefakty bylo nutné někde sehnat.

Jak se ukázalo, Arlanie se docela změnila. Jednak se obnovila co se pokladů a svatyň týče a jednak se tu objevily i nové obludy. Jednak armády nepřátelských elfů a jednak silnější armády nemrtvých. Trošku jsem to tu tedy proletěl a vybral co se dalo a stavil se ve zdejší věži mágů. Zde byl nějaký mág Rezo, který chtěl zachránit od nemrtvých, což jsem i udělal, ale ukázalo se, že to byla chyba. Protože po jeho záchraně mi řekl, že to on povolal elfy, ostatně se tam i nějaký objevil a dal mi nějakou kytku, díky čemuž se všichni nepřátelští elfové stali neutrálními a nešlo s nimi bojovat. Načetl jsem hru...

...jal jsem se čistit celou oblast od nepřátelských elfů a nemrtvých. Díky diplomacii jsem i doplnil jezerní víly (kterých mi asi 1000 chybělo a nebylo je kde koupit) a ještě jsem si udělal zásobu asi 600. Ve zdejších armádách nebyl problém, aby jich bylo i 6000 a tedy přes diplomacii jsem jich získal přes 600 za jeden boj. Když jsem tedy celou Arlanii vyčistil od elfů a všech nemrtvých, co se tu objevili, šel jsem za mágem do věže. Ten po mě chtěl, abych jej zachránil před nemrtvými, což jsem taky i udělal (tento boj moc těžký nebyl, na rozdíl od těch volně se potulujících nemrtvých, kteří byli mnohem silnější). Objevil se tam nějaký elf, dal mi nějakou kytku a chtěl po mě, ať zlikviduji nemrtvé na pláži, neboť se tam nemohou vylodit připlouvající elfové. Na mapě se zase začaly potulovat armády elfů (ty, které jsem před tím vyřídil), ale tentokráte byly již neutrální. Na pláži pak stáli 4 nepřátelské jednotky nemrtvých, které ale příliš silné nebyli. Když jsem je zlikvidoval a elfové se mohli vylodit, šel jsem dát řeč zase s mágem ve věži. Ten mě poslal na průzkum Greenwortu, abych zjistil, co je tam zajímavého.

V Greenwortu nic zajímavého nebylo, snad krom toho, že před hradem zdejšího zlého prince stál můj brácha Erik společně ještě se 4 dalšíma hrdinama. Zdá se, že mu hráblo definitivně, neboť vedl armádu nemrtvých a stal se sluhou zdejšího prince zlouna. Bojem to neskončilo, já odešel zpět do Arlanie o tm poreferovat mágovi.

Mág mě poslal uzavřít alianci se zdejším velitelem elfů na hradě. Bohužel přesně na tom hradě, kam jsem si uskladnil v kasárnách červené draky, co jsem si je naškudlil v Démonisu a ti pochopitelně zmizeli a není je kde koupit, takže mi díky rostoucímu vedení 1 chybí. Tento vůdce elfů mi moc nevěřil, ale situace mi hrála do karet, neboť nějaká loď, na kterou čekal se ztratila a on potřeboval zachránit její posádku. Poslal mě tedy jí najít na ostrov gryfů nedaleko. (nevím, proč tam nezašel sám, nebo tam neposlal své vojáky). Ostrov gryfů jsem měl již očištěný, nicméně se zde po zadání úkolu otevřela nová jeskyně, do které šlo jít. I v této jeskyni byli nemrtví, které šlo vykuchat. Taky jsem zde našel přeživší dívku, dceru onoho velitele, zjevně přesně tu, kterou chtěl zachránit. Celá situace měla ale malej háček, jelikož jí tak trošku pokousal pavouk a ona byla otrávena a chtěla lék, který dokáží připravit jen elfové na ostrově Merlasser. Stavil jsem se za jejím, říct mu, že jsem jí našel a že chce lék, ale jej ani nenapadlo za ní někoho do jeskyně poslat, aby jí pomohl, naopak se divil, proč ztrácím čas mluvením s ním, místo abych šel pro protijed. Musel jsem tedy vyrazit na Merlasser, tam promluvit s bylinkářem, ten mi řekl, že potřebuje jed onoho pavouka, tak jsem musel zase vrátit do Arlanie a oné jeskyně, kde se objevil pavouk (slabý), které jsem tedy zabil, získal jeď, zase zajel na Merlasser za bylinkářem, ten mi udělal protijed a s ním jsem se tedy opět musel vrátit do té jeskyně a zachránit dceru a dovést jí na hrad velitele. Celá záchranná akce i se 4 plavbami po moři tak trvala 2 dny herního času :D. (asi ta otrava nebyla tak vážná).

V této době můj hrdina dosáhl 50 úrovně a jeho zisk talentových run se hodně zpomalil. To ale nevadilo, jelikož já strom dovedností mága měl již celý komplet naučený a nejdůležitější schopnosti v těch dalších stromech jsem taky uměl. Také růst hodnoty vedení klesl na 250 za úroveň. Maximální úroveň je zřejmě 70.

Po té jsem čekal, že uzavřeme alianci, ale velitel nechtěl. Prej o tom bude jednat jen s královnou Amélii a ta je někde pryč (zřejmě u trpaslíků). Poslal mě tedy k nim do dolů.

Stavil jsem se ještě znovu v severských ostrovech, abych pomohl jednomu zdejšímu mluvícímu medvědovi-člověkovi, který po mě chtěl, ať najdu nejlepšího mága v Arlanie a já jej tedy konečně našel. Potřeboval jsem od něj hrst chlupů. Když jsem šel za ním, byl u něj kostěný drak (slabý) a ten měl u sebe štít, který chtěla najít Mista. Dal jsem jí ho tedy, ale ještě mi chybí brnění. Těžko říct, kde se ve hře nachází. Získal jsem tedy chlupy, ty zanesl mágovi, ten připravil lék, mezi tím se na tu párty přidala nějaká démonka a já s ní musel zatočit a konečně jsem tedy měl lék pro toho medvěda. Nicméně jsem mu jej nevezl, místo toho jsem se vydal do těch trpasličích dolů.

Nejprve jsem tedy prošel nějaké tunely, kde byli nějací velmi slaboučcí nemrtví a o trochu silnější nepřátelští trpaslíci. Všechno jsem tu vykuchal a dostal se do další lokace trpasličích dolů - Nového Kordaru. Zde jsem pokecal s králem, který o královně Amélii nic nevěděl, ale řekl že se zeptá v Kordaru a mezi tím mě zaúkoloval zabíjením nějakých nemrtvých. To jsem si ale nechal zase na příště.

Můj hrdina je momentálně na 53 úrovni s hodnotou vedení kolem 20 tisích.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #36 kdy: Srpen 29, 2017, 07:04:45 »

Nový Kodar není příliš obtížný. Jako hlavní úkol zde bylo třeba pozabíjet pár hrdinů nemrtvých ve zdejších tunelech, kteří se zde objevili po zadání tohoto úkolu. Tunely byly taky zamořené dalšími nemrtvými, se kterými byl spojen ještě nějaký další úkol. V jednom místě těchto tunelů byl taky démonický portál a vedle něj nějaká démonka, do které se zamiloval nějaký zdejší trpaslík. S démonkou nicméně nešlo dělat nic jiného, než jí zabít, díky čemuž se trpaslík probral s lásky a dal mi klíč od onoho portálu. Díky tomu jsem se mohl vydat zpět do Pekla, kdybych tam něco potřeboval a když jsem tam vlezl, hra mě hned zaúkolovala, ať s démonkou Xeonou (tou, pro které jsem sepisoval smlouvy s démony) uzavřu alianci. Tak jsem šel za ní, ona překvapivě hned souhlasila, bylo to nějaké podezřele snadné, ale asi mě miluje, jelikož mi před obchodem dala velkou pusu.

Vrátil jsem se zpět do Nového Kordaru a šel oznámit zdejšímu králi pozabíjení zdejších nemrtvých. Ten již dostal zprávy z Kordaru, ale o žádné Královně Amélii tam neslyšeli. Navrhl mi, ať to zatím nechám být a uzavřu alianci s jinými. Tedy dostal jsem za úkol uzavřít alianci s těmito trpaslíky. Král ale nechtěl, protože jsou prý i ve válce s nějakými vikingy a nejprve je třeba to udobřit. Taky se mi otevřel nějaký nový portál v tunelech, který vedl do Grotlandu.

Grotland je takový menší ostrůvek, kde je kombinace trpaslíků a vikingů. Zdejší nepřátelé jsou poměrně snadní. Taky je to hodně vedlejších úkolů, kde většinu jsem splnil, některé mi nejsou příliš jasné, kde mám najít věci, které po mě dotyční chtějí. Prošel jsem i zdejší jeskyně pirátů a vše tam vyřídil, ale ani tam nebylo nic důležitého.

Pomalu mi tak přestává být jasné, co mám dělat dál a začínám se v těch úkolech trochu ztrácet, jelikož žádného velitele, který by se mnou promluvil jsem zde nenašel a tedy nevím, s kým se mám dohodnout, aby se usmířil s trpaslíky. Je tu sice nějaký hrdina viking, ale ten toho moc nenamluvil. Pravděpodobně bych se měl asi dostat ještě do jiných lokací, jelikož na velké mapě světa se mi otevřel jen jeden ostrov, ale ještě jsou tu nějaké další, kam nemůžu odplout. Možná jsem tedy něco přehlédl.

Každopádně boje, které jsem zatím absolvoval příliš těžké nebyli a nevím, jestli jsem hře již příliš neutekl co do síly hrdiny.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #37 kdy: Srpen 30, 2017, 06:59:14 »

Přišel jsem na to, kde jsem udělal předtím chybu, respektive co jsem přehlédl. V Nové Kodaru jsou totiž celkem 4 výlezy ven, jeden, odkud hráč přijde z dolů, druhý do Pekla, třetí na ostrov Grotland a čtvrtý, který jsem před tím přehlédl, na ostrov Riftland.

Šel jsem tedy do této lokace, která se mi tak otevřela na mapě světa. Zde opět příliš silní nepřátelé nebyli, jen nějací ti vikingové, pak zvířata a tak. Celý ostrov jsem tak prošel a vyčistil od zdejších oblud. Taky tu bylo pár lehčích vedlejších úkolů, jako najít nějaké věci pro zdejšího krejčího, přinést šaty pro zdejší ježibabu, zachránit žabu pro zdejšího pomatence. Byly zde i dvě nějaké jeskyně s nemrtvými, které jsem také prošel a ani tyto obludy zde nebyly nějak příliš těžké.

Na místním hřbitově jsem našel kostěného draka hrdinu, kterého jsem měl zabít pro toho lovce upírů, ten byl tedy trošku nepříjemný, protože kouzlil hromadná útočná kouzla a úplně bez ztrát to nějak nešlo. Jeho zabitím jsem tedy splnil i poslední úkol pro toho lovce a stal se tak čtvrtým "plnohodnotným" členem klubu lovců upírů a získal v něm postavení hned pod tím sluhou, co upíry neloví :). Tím zřejmě tyto úkoly skončily.

Na hřbitově byl ještě jeden kostěný drak (tentokráte obyčejná obluda s armádou), který u sebe měl nějaké brnění, co bylo ukradeno bohům a co chtěla najít a vrátit Valkýrie Mista v rámci svého povyšovacího úkolu. Dostal jsem tak i pátou Valkýrii na 5 úroveň.

U zdejšího hradu stál obří viking Loki, se kterým bylo nutné bojovat, abych si mohl promluvit se zdejším vládcem vikingů na hradě. Tento boj byl stylu boss, viking používal nějaký ohnivý útok, kterým zasáhl vše před sebou a navíc si přivolával na pomoc další vikingy. Nebyl to ale příliš těžká boj a zvládl jsem jej bez ztrát. Po jeho porážce jsem tak konečně mohl jít za zdejším králem a navíc mě Loki naučil ten fígl s ohnivým útokem, co dělal a já tak získal 9 schopnost, kterou lze dělat přes amulet a zuřivost. Tato schopnost je vcelku užitečná, ačkoliv ono obecně ta kouzla skrz zuřivost nijak extra užitečná nejsou.

Zdejší král mě zaúkoloval a měl jsem jít na ostrov Grotland, domluvit zdejším rebelujícím vikingům a obnovit těžbu v tamním dole. Taky mi zadal úkol najít stopy po jeho synovi na ostrově Fastland. Ještě jsem dostal od jeho pobočníka dva vedlejší úkoly, jednak najít nějakého zloděje a po té, co jsem jej našel a zabil, ještě najít a zabít vlkodlaka. Ani tento úkol ale nebyl problém. Zdejší krejčí mi chtěl ušít nějaké speciální šaty, ale chtěl po mě, ať se stavím do Pekla za jedním démonem, který si od něj půjčil nějaké nákresy.

Šel jsem tedy zpět do Nového Kodaru a odsud do Pekla za oním démonem, kterého jsem se měl zeptat mimo jiné i na další plány pro nějakého trpasličího vynálezce v Grotlandu, takže jsem to vyřídil rovnou obojí. Pak jsem šel do toho Grotlandu vyřešit zdejší povstalce. S povstali se moc mluvit nedalo, byl to ten hrdina, s kterým se dalo dřív mluvit, ale nešlo s ním nic dělat. Tentokráte šlo mu jen dát na hubu a zabít jej. Taky jsem zanesl ty plány trpasličímu vědci, ten chtěl nějaký další šroub u zdejšího obchodníka, nicméně obchodník mi jej nechtěl dát, dokud mu neřeknu, oč jde a když zjistil, že chce vynálezce vyrobit vrtačku, nechtěl mi jej dát. Mohl jsem buď vzít vadný, nebo se s ním prát, ale protože s obchodníkem byl nejspíše spojen ještě další úkol, tak jsem vzal ten falešný a trpasličímu vědci to rozmluvil, aby vrtačku nedělal. Obchodník mi zadal i úkol s nějakým zlodějem, co jej okradl. I toho jsem potkal již dřív ve zdejších tunelech (a ani s ním před tím nešlo nic dělat). Tentokráte v rozhovoru ho šlo vyzvat a zabít. Nakonec jsem ještě promluvil se zdejším trpasličím předákem o dolech a ten mi dal návrh smlouvy pro krále vikingů. Tím jsem měl ostrov Grotland téměř vyřešený, chybí mi zde jen nějaký stařešina, který chtěl ve svém úkolu papír a inkoust. Papír jsem sehnal v Arlanii od mága, ale inkoust nevím, kde vzít. Nejspíše to bude obyčejný předmět - artefakt, který lze koupit u obchodníků, ale pokud to šlo, pak jsem jej nejspíše už koupil a zničil kvůli krystalům, takže tento úkol asi nesplním.

Vrátil jsem se na Riftland, zdejšímu krejčímu donesl plány s tím, že mi tedy něco ušije, ale on chtěl ještě vlkodalčí kůži (tu jsem již měl po tom lovu vlkodlaka) a pak ještě nějaké stříbrné pláty, které jsem měl zase koupit v Arlanii. Doufejme, že to, co vyrobí, bude stát za to, když je kolem toho tolik běhání. Promluvil jsem s králem, ten nakonec návrh na pronájem dolů trpaslíkům přijal pod podmínkou, že mu trpaslíci pomohou otevřít důl na dalším ostrově Island, který se mi tím odemčel.

Zašel jsem tedy ještě za králem trpaslíků do Nového Kodaru, nicméně ten by souhlasil jen za podmínky, že by někdo na tom ostrově vymýtil tamní ledové draky (o tom se jaksi král Vikingů nezmínil). Samořejmě tato práce připadla na mě. Já se tam ale ještě nevydal a místo toho jel na Fastland, najít stopy po tom synovi toho krále Vikingů. To byl víceméně jednoduchý úkol a zase jen zbytečné cestování, neboť to spočívalo v tom, že se na moři objevila nová truhla, ke které lodičkou stačilo doplout a vzít z ní nějakou zástavu, kterou je třeba zanést králi. Ještě jsem se stavil na Isterreng, kam mě posílal nějaký pašerák s nějakým zbožím. Pak jsem se vydal na ostrovy svobody podívat se do zdejších obchodů, jestli náhodou někdo nemá ten inkoust, ale neměl. Tak jsem alespoň porazil toho draka na hradě. Měl celku slušnou armádu červených draků. Po jeho porážce už tak agresivní nebyl a nabídl mi nějakou dohodu a věci, což jsem tedy přijal.

Pak jsem odplul na ten Island. I tato lokace zdá se bude jen menší ostrůvek, ale zatím jsem jej neprocházel.

Můj hrdina je na 58 úrovni a v zásobě mám asi 40 magických run, které nemám kam dávat :). Chybí mi spíše runy síly, abych mohl rozvinout některé schopnosti v tom stromě dovedností válečníka, ale v této hře zřejmě narozdíl od dvojky nejde runy vyměňovat. Hodnotu vedení jsem vytáhl nad 22 tisíc a už by mi zase chybí jezerní víly, abych je mohl doplnit a zásoby těch 600 mi už došly, no :).
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #38 kdy: Září 01, 2017, 09:41:50 »

Projel jsem tedy onen Iceland, ani zdejší obludy, co tu pobíhaly po venku, nebyly nějaká velká výzva a ostrůvek je to spíše menší. Našel jsem tu ale mluvícího tučnáka z jihu, kterému na severu bylo moc horko, který prodával talentové runy. Nechal jsem u něj tedy něco kolem asi 10 milionů, zejména za runy síly a trochu i ducha a naučil se tedy i ještě některé schopnosti v tom stromě dovedností válečníka. Stále mi ale jaksi přebývá asi 45 run magických, které nemám kam dát :).

Byla zde i jeskyně tentokráte pro změnu s nemrtvými, ale i ti řekněme nebyli nijak silní, krom poslední obludy, což byl hrdina Drak-nekromant, který si vyrobil docela slušnou armádu. Měl hlavně něco kolem 16 tisíc kostlivců lučišníků, což je na zdejší poměry fakt dost a tento boj byl opravdu těžší a nedal se zvládnout bez ztráty vojáků. Nakonec jsem jej ale nějak umlátil, obnovil padlé atd.

Další výlez zde byl na nějaký dračí vrcholek, což byla venkovní mapa, kde se ale nedalo létat. Zde toho moc není, jen 3 nadupaní hrdinové draci a hrad nějaké dračice (přátelské).

K dračici jsem byl poslán s prosíkem od zdejšího krále gryfů o smír, takže to jsem vyřídil, nicméně mým hlavním úkolem bylo pozabíjet ty tři dračí hrdiny. Ukázalo se, že todle je trošku oříšek. Jednak měli docela slušné armády draků (jeden měl asi 60 červených a 15 černých, druhý 60 černých a 20 zelených a třetí ani nevím, ale víceméně žádný z nich neměl draky ledové). Samotní draci dokáží napáchat docela velké škody, navíc ti hrdinové mají hodně many a hromadná kouzla, takže tato kombinace stačí na slušné zdecimování většiny armády. Jednoho s těmi červenými draky jsem tedy zvládl, ale stálo to na můj v kus hodně vojáků, hlavně jezerních víl, které nemám jak obnovovat a tak budu muset zvážit nějaký jiný postup a asi do armády vezmu nějaké jiné vojáky, u kterých mi nebude tolik vadit, že mi je pozabíjí. Pravděpodobně asi místo víl, draků a inkvizitorů tam vezmu nějaké další lučišníky (lidské, gobliny, možná vikingské práčata), protože i na ně by se měl vztahovat jak perk zesilující střelce, tak i ten artefakt, který zdvojnásobí jejich útok, což by se na draky asi mohlo hodit.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #39 kdy: Září 02, 2017, 14:48:18 »

Nakonec jsem vzal do své armády vikingy s prakem a trpasličí dělostřelce a rudé draky si nechal, jen snížil jejich počet a vyzval znovu nepřítele, který měl asi 60 červených draků. Díky diplomacii jsem si tak vytvořil zásobu rudých draků. Nicméně praci a dělostřelci asi nebyla příliš dobrá volba, jelikož jsou nějací slabší. Ale nevadilo, když už jsem je měl, tak jsem zdejší hrdiny draky tedy pozabíjel.

Gryf, co chtěl sjednávat mír s dračicí se ukázal jako parchant a chtěl té stejné dračici ukrást vejce (a chtěl, abych to udělal já). Zde mi dávala hra na výběr, na kterou stranu se přidám, ačkoliv to nemělo zřejmě žádný vliv na hru jako takovou, jen na to, kdo bude asi nepřítel v následném boji. Já se tedy rozhodl pro dračici a hned jsem jí to šel naprášit, co se chystá a ona po mě chtěla, abych gryfa sejmul. Boj s gryfem byl trochu nepříjemný, jelikož měl hodně klasických gryfů a ti se umí "dělit", navíc je uměl klonovat, takže během chvilky mě zasypal těmito opeřenci. Pomohli mi zde pasti, které jsem měl v rámci ocenění už tři a navíc jsem sám to kouzlo u svých vojáků čaroval. Ono pasti jako takové jsou sice na prd a zraňují jen málo, ale mají výhodu, že pokud se do ní nepřátelská jednotka chytí, příjde o svůj tah a tedy nemůže útočit. Gryfové, kteří tak chtěli zaútočit na mé vojáky se do pasti chytli a současně zabrali místo těm zbývajícícm, kteří se tam nevešli a já měl kolo navíc, kde jsem je mohl střílet. Dračice byla se smrtí gryfa spokojená, ale měla hlad a tak ještě chtěla nějakou krávu na jídlo. I tu jsem jí sehnal očekávajíc kdo ví co (třeba že se přidají draci k mé alianci), ale nic. Jen nějaké peníze.

Každopádně Island jsem měl již dořešený a tak jsem se mohl vrátit za trpasličím králem, který se mnou uzavřel alianci. Ještě jsem musel zajít za králem Vikingů, ho informovat o situaci. Trpaslíci se tedy sice přidali, ale vikingové ještě stále ne. Měli totiž další problém, že na nějakém jiném ostrově začali na ně útočit orkové, kteří byli do té doby přátelští. Úkol tedy zněl jasně, vyřešit situaci a uklidnit orky.

Vyrazil jsem tedy na ostrov Tungsinn, i zde byly nepřátelské obludy volně na mapě i vjedné zdejší jeskyni již dle hodnocení vyrovnané či jemně silnější, tedy na boj již dost slabé. Nepřátelší hrdinové byli standardně neporazitelní. Bylo zde několik vedlějších úkolů, z mého pohledu asi nejzajmavější s pomocí nějaké místní zpěvačce, která nejprve chtěla loutnu a pak nějaké oblečení, aby mohla vystupovat ve zdejší hospodě. Zajímavé to ani nebylo kvůli jejímu "zpěvu", který hrdina hodnotil tak, že i jeho otec a strejda kovář, když byli totálně na šrot a zpívali vikingské lidové písně, zpívali líp, ani kvůli samotnému průběhu získávání věcí, což obnášelo porazit nějaké ty hrdiny, ale hlavně proto, že jako odměnu jsem konečně získal svitek z kouzlem pro klonování vojáků (Přízračný bojovník). Bohužel až na konci hry, kdy už mi zas tak užitečné nebylo, ale nevadí, alespoň jsem si vyzkoušel jiné taktiky a kouzla, než v předchozích dílech.

Nakonec jsem si nechal vyřešení zdejšího problémů s útočícími orky, ukázalo se, že ten zloduch princ (v Darionu) nějak očaroval zdejšího vůdce orků, bylo nutné jej nejprve zmlátit a pak mu vzít a zničit očarovaný náramek, přes kterého jej ovládal. Jakmile se to povedlo, orkové a vikingové se zase udobřili a problém byl vyřešen.

Vrátil jsem se tedy za králem vikingů, i ten nyní byl ochoten uzavřít alianci a já dostal úkol jít za elfy a oznámit jim, že jsem královnu Amélii nenašel a že budem muset uzavřít alianci bez ní. Což se tedy i stalo a i elfové se přidali a já tak měl alianci kompletní a zbývalo mi už jen vypořádat se s nepřátelskými hrdiny nemrtvých před hradem včele s mým bratrem a pak přepočítat žebra mojí sekerou tomu proradnému princi.

Před hradem na mě čekali již i mí 4 spojenci, každý mi řekl, s kým by chtěl bojovat. Tedy trpasličí král se zombii, démonka s oživlým brněním, elfí vůdce s nekromacerem a král vikingů s upírem. Na mě zbyl můj bratr. Tydle boje probéhali tak, že jsem postupně přebíral vedení armád těchto spojenců a bojoval za ně s oněmi nepřáteli. Musím říct, že mě to trošku naštvalo, jelikož ti hrdinové, za které jsem hrál, měli zejména kouzla úplně k prdu, ale měli dost velkou armádu, abych tu nepřátelskou nějak umlátil. Nakonec tedy zbyl bratr a já. Do těchto bojů jsem se rozhodl svojí hlavní armádu změnit a místo elfů lučišníků vzít do armády černé jednorožce a pomocí svitku cestovního kouzla jsem si ivyčaroval 12 ledových draků. Místo jezerních víl jsem nabral víly, abych měl armádu v plné síle. Ono lučišníci se na kostlivce nehodí a zde jich bylo zase docela dost. Boj s bráchem nebyl moc těžký a po jeho porážce se vzpamatoval, zničil náramek, kterým ho proradný princ ovládal a přidal se na mojí stranu v boji proti němu.

Zbyl tak poslední boj proti princi zloduchovi samotnému, který se uhnízdil na hradě. Tento boj byl stylu boss, což mi ale chvíli trvalo, než mi to došlo. Byli jsem tedy dva spojenci s vlastními armády proti tomu princi. Boj měl víceméně 3 fáze, v první bylo třeba zničit nepřátelské jednotky a princ samotný byl nezranitelný. Po té bylo třeba zničit toho prince, na to ale stačilo pár dobře mířených ohnivých koulí a ohnivého deště (moc životů neměl). Po jeho porážce se proměnil na černého draka, což bylo trošku horší, ale zde se uplatnilo to kouzlo klonování vojáků a mí naklonovaní rudí draci, kteří jej pomalu ale jistě upálili. Hlavní zloun tak padl.

Po jeho porážce se objevila i královna Amélie, která byla zavřená ve zdejším vězení, i démonka - spojenkyně, která přišla na pokec, i můj otec a bratr, kteří se rozhodli jít na ryby a mě udělat králem severských zemí. Také i valkýrie, které mluvily nějak z cesty, každopádně všichni měli hroznou radost, á se stal legendou a hra skončila.

Dohrál jsem to na 68 úrovni, tento díl byl opravdu nejlehčí ze všech, co jsem již hrál, tak nadupadného hrdinu, který by uměl všechny dovednosti magie a navíc měl 85 magických run, které nebylo kam dát a stejně tak i tak vysoké hodnoty útoku, obrany, inteligence (přes 50), many (přes 200) a zuřivosti jsem v žádném díle neměl. Také tu bylo neuvěřitelné množství peněz, tedy jsem si mohl dovolit i koupit mnoho run u toho tučňáka a rozvinout i skoro všechny dovednosti v těch dalších stromech. Na konci jsem se dokonce umístil jako první v tom žebříčku hrdinů, který vytváří autoři, což se mi také v ýádném z dílů ani vzdáleně nepovedlo (a to i přes to, že jsem to hrál na střední obtížnost a trvalo mi to kolem 50 dní herního času).
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #40 kdy: Září 02, 2017, 14:50:36 »

Zkoušel jsem i hru přepnout na to DLC Ohněm a Ledem, který by měl být samostatnou kampaní o nějakých sněžných elfech, ale ukázalo se, že měl Elemir pravdu a že i když se mezi DLCčkem dá přepnout, ve skutečnosti se spustí znovu celá hra od začátku (pravděpodobně do ní jen přidají ten ostrov navíc s elfy). To mě tedy moc nenadchlo a neměl jsem sílu to hrát znovu, možná někdy jindy za nějaké jiné povolání. Měl jsem to zkusit rozehrát zrovna, no.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #41 kdy: Září 04, 2017, 08:12:13 »

Tak po všem tom likvidování nevinných nemrtvých jsem se rozhodl, že se přidám na temnou stranu a jal se hrát poslední díl, tj Dark Side. Tentokráte tu není žádné DLC, do kterého by se přepínalo, tak snad nebude žádný problém. Ani tento díl nemá češtinu přímo na steamu, ale je nutné jí stahnout z oněch stránek podobným způsobem jí nainstalovat. Nutno říct, že i tato čeština má jaksi kolísavou úroveň, jako kdyby jí překládali dva lidé, jeden češtinář a jeden trošku méně gramotný. Tedy ne, že bych byl na češtinu specialista, ale občas se tam objevují slova jako "fizika", "mislím" a podobně, což je docela dost zvláštní (zvláště, když jinde je to správně). Ale nevadí, lepší než angličtina.

Jak už z názvu pramení a jak jsem již naznačil, tento díl doznal několik změn, kde tou největší je pojetí příběhu a to, že hráč zde hraje za ZLO! Konkrétně hned na začátku při nové hře si může vybrat mezi třemi zlými hrdiny, kteří současně zastupují i různá povolání.

Konkrétně je tu obří ork Bagyr, který má povolání bojovníka, nejvíce run při postupu na vyšší úroveň získává do stromu síly. Tento ork byl vyhnán proradnými stoupenci světla, nějakými bezduchými elfy z jeho rodné země Tristrem, kteří se teď bezcílně po jeho zemi plouží a neví, do čeho by kopli nebo píchli, protože většinu orků již zabili a Bagyr jim zdrhl.

To, co ti ohavní stoupenci světla udělali v jeho zemi ale není nic proti tomu, co udělali lidé a jejich inkvizice světla v zemi démonů Atrixus, odkud pochází démonka Neoline. Nutno říct, že tadle démonka je docela kočka a má velmi slušivý obleček, ačkoliv bych tedy čekal, že její pravá tvář nebude tak hezká a že bude více démonická a tuto sexy podobu na sebe bere jen, když chce svést nějakého proradného stoupence světla. I tato démonka musela sbalit svých pár švestek a několik démonů a utéct z pekla, když jí ti proradní dobráci zabili otce. Démonka je od přírody vůdce, tedy má povolání paladina, nejvíce rozvíjí strom ducha.

Ale i to, co udělali démonce bylo pořád jen malý pšouk světla ve srovnání s tím, co udělali ti proradní ničemní lidští inkvizitoři v zemi nemrtvých tj Portlandu a tamním nevinným zombiím, kostlivcům, duchům a zejména upírům. Ostatně hlavní hrdina upír Daert musel ze svého panství kvůli nim také utéct, sotva si stihl vzít sebou 2 upíry a 5 kostlivců. Upír je znalý a moudrý a ovládá magii, tedy má povolání mága a nejvíce rozvíjí strom magie.

Ve hře se změnili i trošičku jednotky, nějaké nové přibyly, původní mají trošku jiné vlastnosti, některé se zřejmě změnili jen ve vzhledu. Na té správné straně tak třeba kostlivci bojovníci přišli o jednu schopnost, kterou mi tak pili krev v předchozím díle, kde na zem hodili jakési kosti a pak se do nich teleportovali. U démonů zde přibyla nějaké krvavá princezna která ale pravděpodobně nahradila "démonku" z původního dílu. Má jiný vzhled, trošku jiné schopnosti a je slabší. U orků si nejsem jist. U proradných zplozenců dobra se zřejmě u lidí změnili knězi a inkvizitoři, kteří mají trošku jiný vzhled (ale schopnosti budou mít pravděpodobně podobné), je zde i nová jednotka novice, což je taková nejslabší verze těchto knězů. Ve schopnostech se ale trošku asi změnili, jelikož mají asi nějaké nové kouzlo, co používají. Všichni tři mají samozřejmě bonus při útoku na nemrtvé a démony, stejně jako v předchozích dílech. Lidé obecně byli i nějak upraveni ve své společné vlastnosti. Zatím ale si nejsem jist, co vše se u nich změnilo a jaké jednotky jsou ve hře. Potkal jsem zatím většinu, které byli v předchozích dílech, krom runového mága.

I stromy dovedností se změnili. Jednak je zde více omezení v rámci povolání a více schopností se tak nelze naučit ve stromech, které k povolání nepatří a jednak jsou zde drobné úpravy i ve schopnostech samotných a také v postupu rozvoje toho stromu, aby se daly některé vyšší naučit. Je to mnohem více provázané a je tedy složitější se naučit třeba vyšší magii, která umožňuje mágům kouzlit víckrát v jednom kole. Zmizela i runová magie z předchozího dílu. Myslím, že obecně tyto změny ale nejsou zrovna k lepšímu.

Také se změnila obtížnost a ta šla řekl bych zase dost nahoru, zejména na začátku při hře za mága to bylo docela až frustrující, když se člověk snažil zvládnout boje bez ztrát vojáků, aby získal ocenění a bonus k vedení. To je zde také, za 20 bojů bez ztráty vojáka je 250 k vedení, za 50 bojů 500 a za asi 100 bude 1000. Je zde zase mnoho dalších ocenění, které přidávají užitečné bonusy, vesměs jsou podobné jako v díle předchozím, jen se u některých trochu změnili cíle.

Já se tedy ujal těch nevinných nemrtvých a Daerta, abych tedy udržel hru i nadále za mága. Začalo to docela nevině, nějaký posle netopýr mi přišel říct, že pro mě jde inkvizice a že bych měl zmizet. Dal mi nějaký dědečkův meč a poslal mě za zdejší čarodějnicí. V hradě jsem vzal do armády 5 kostlivců a 2 upíry, kde hlavně ti upíři se na dlouho stali mojí jedinou skutečně bojeschopnou jednotkou.

Vyrazil jsem ven, zabil nějaké otrapy u hrady, sbíral předměty, zaskočil za babkou, ta mi dala nějaké úkoly, že bych měl jít na hřbitov do staré krypty a utéct k trpaslíkům. Také bych se měl po cestě posilnit na nějakém sedlákovi, co se tu zatoulal. Kousek dál byl mlýn s nějakým věrným sluhou, nicméně byl to živý člověk a já měl hlad a tak jsem jej trochu zakousl a udělal z něj zombii. Díky tomu jsem u něj nějaké zombie mohl koupit. Kousíček od něj byl pak ten bloudící sedlák, kterého bylo třeba nejprve porazit a pak vysát. Získal jsem tak +5 bonus k max maně. U hřbitova pak stáli zase nějací otrapové ze světla, tak jsem je zase musel zabít. Do teď to šlo docela dobře, bylo to snadné, nicméně bylo hůř.

Na hřbitově jsem totiž vlezl do krypty a a objevil se v nějaké jeskyni, kde bylo 5 volně se pohybujících oblud, složené z pavouků, hadů a masožravých rostlin obou typů.3 byly hodnoceny jako trochu slabší, jedna silná a třetí nejsilnější. Za normálních okolností by tyto obludy asi nebyl problém zničit, jenže ne v případě, že má upír jen pár vojáků, které nelze nikde jinde koupit a jako kouzla má jen jedovatou lebku, jelikož tyto obludy jsou vůči jedu odolné, nebo rovnou imunní. Také bylo jasné, že tyto boje je třeba zvládnout bezeztrát, ne jen kvůli tomu ocenění, ale hlavně proto, že se nedali vojáci nikde jinde koupit (bylo zde ale hodně hadích a pavoučích vajec, ze kterých šlo ony hady a pavouky vyrobit, ale ty jsou k ničemu). Taky nebylo úplně jasné, jestli a kdy se sem bude možné vrátit. Respektive bylo jasné, že se tu hrdinové ještě objeví, jelikož jeskyně fungovala jako spojník, kudy projdou všichni tři hrdinové do země trpaslíků (byli v ní tři portály do těch světů a čtvrtý portál k trpaslíkům, projít se dalo ale už jen k těm trpaslíkům a nikam jinam hra hrdinu nepustila). Samotné začátky má každý hrdina trošku jiný. Tedy démonka utíká z onoho pekla, ork z té jeho země, ale zde se sejdou a mohou jít jen jedním směrem a to sice bránou k trpaslíkům, ale bylo také jasné, že později se tudy bude hrdina vracet do těch dalších zemí. Neylo jasné ale kdy a také jsem si říkal, že by mi chyběly zkušenosti za ty obludy a tak jsem je chtěl zvládnout stůj co stůj. Tyto boje mi dali tedy řádně zabrat. Nakonec jsem hru rozehrál několikrát znovu, dokud jsem nenašel v  jednom kmeni s pokladem svitek ohnivého šípu (Bylo to jediné místo, kde se svitky s kouzli, nebo peníze, nebo předměty generovali. Naštěstí měla hra docela rozum a vygenerovala je asi na 4 pokus). S kouzel ohnivého šípu se většina těchto oblud v této jeskyni již dala zvládnout bezeztrát, až na jeden s čistě pavouky, který již bezeztrát nešel a pak druhý s těmi úplně stejnými pavouky jen v silnější verzi (na který jsem se nakonec vyprdl). Naučil jsem se i magii chaosu na druhý stupeň, abych to kouzlo zesílil.

Prošel jsem tedy k oněm trpaslíkům, zde byli zase silnější pavouci, opět jsem to nedal úplně bezeztrát. Pak už měl pustili přes bránu ke králi. Ten mě informoval o dalších dvou uprchlících (ork a démonka), kteří se usadili v hospodě u dračího zadku. Trpasličí království bylo podezřele prázdné a pusté a vůbec nic tu nebylo. Respektive v domečkách nikdo nebyl, nepotulovaly se zde ani žádní nepřátelé atd. Po rozhovoru s králem se mi zavřela brána do té jeskyně, takže jediná možná cesta byla do té hospody. Zde jsem pokecal s těmi dvěmi, udělali jsme i krvavou přísahu o vzájemné pomoci, ale hospodskému se to nějak nelíbilo, že má celou místnost od krve a poslal na nás strážce. Tento boj byl docela jednoduchý, jenže v trpasličí zemi jsem tím pádem nebyli vítání a museli jsme prchnout. Cesta vedla jen jedním možným směrem, dokud jsme nedošli k temné bráně, kterou hlídal nějaký silnější trpaslík hrdina - stráž. Tento boj byl už o dost těžší na zvládnutí bezeztrát, ale nakonec to vyšlo a já i mí dva kamoši jsme mohli projít přes bránu. Dostali jsme se do tmy.

Tedy on zde byl zavřen a hlídán nějaký duch temnoty, který byl kdysi dávno poražen temi zvrhlíky ze světla a od té doby tu jen tak existuje. Nakonec nám i rožl svíčky, jelikož tam byla taková tma, že ani on nic neviděl. Tak jsem zjistil, že stojím u velkého hradu hned po rozhovoru (velmi krátkém) jsem byl ale vyslán zničit tři strážce světla, kteří se zde okolo toho hradu začali motat. Byly to víceméně obyčejné jednotky (bez hrdinů) elfů, lidí a trpaslíků, ale byli hodně silné. V hradě se taky dalo nějaké vojáky koupit, konkrétně nemrtví kostlivci bojovníci a zombie (k ničemu), démoni rarášek a rarášek-posměváček (velmi dobré obludy) a orkové goblini a gobliní bojovníci (k ničemu). Já tedy vyhodil nějaké ty kostlivce a kostlivce lučišníky (kterých jsem již tak měl málo) a najmul obě ty verze rarášků. Tidle malí démonci jsou neobyčejně silné jednotky, Jednak umí házet ohnivé koule (2x hned a pak po obnově), jednak umí běhat tam a zpět při útoku na nepřítele a jednak jim nepřátelé neoplácí útok. Ta lepší verze ještě umí provokovat nepřítele, aby šel po ní. Taky jsem si zde koupil vyspělejší verzi zombií místo klasických. A zbyli mi ti dva upíři a dva duchové (ačkoliv bych zhlediska vedení jich touto dobou mohl mít asi 4-5, měl jsem stále dva, neboť je nebylo kde koupit, i tak to ale bylo lepší, než ty jiné alternativy). Tydle tři boje s těmi strážci, pokud je člověk chtěl dát bez ztráty, byly další docela solidní peklo. Nakonec jsem to nějak zvládl a šel za duchem do hradu.

Duch v hradě měl radost, obdařil mě schopností kopat poklady a poslal mě do sklepa nějaké tři vykopat. Ve sklepě byly zase tři nepřátelské jednotky (hadi, pavouci), které byly opět docela dost silné. Dalo se jim tedy vyhnout a jen vykopat poklady, nicméně pak se již nešlo vrátit do sklepa a opět jsem si říkal, že zkušenosti by asi chyběli. Tady to tedy byla další zkouška trpělivosti, jeden jsem zvládl beze ztrát, zbytek již se ztráty.

Po vykopání pokladů jsem dostal od ducha nového společníka, takové malé strašidlo Blackie. Toto strašidlo jednak umožňovalo používat dovednosti zuřivosti (zatím tři, kde každá dovednost byla nějak přiřazena jednomu z hrdinů, tedy v jednom případě na sebe Blacie vezme podobu orka a někoho bací, v druhém démonky a udělá na bojišti sochu, která ovládne nepřítele a ten jí pak brání i proti vlastním spojencům a jednak upíra, který pošle na bojiště dravé ryby či co, které v jedné čáře zraní vše po cestě). S Blackiem se dá i mluvit, umí proměňovat zajatce (což je novinka dílu, po každém boji s lidmi se v inventáři objeví nějací zajatci) na nemrtvé nebo démony. A hlavně umí hrdinu teleportovat na různá místa, která už zná. Blackieho jsem měl ostatně povinnost i vyzkoušet, jelikož jsembyl poslán na průzkum na nějaký ostrov dobra, kde by měl být střežen a hlídán duch světla, náš nový nepřítel, kterého budeme chtít zavřít do vězení. Nicméně toho hlídají nějací nesmrtelní strážci a pro jejich poražení je třeba udělat spoustu podivných věcí (jako mučit nevinné ženy, svádět muže a konvertovat zastánce světla k temnotě a podobně). Momentálně nebyl cíl bojovat s nimi, ale jen udělat průzkum. To znamenalo zabít zde tři nějaké obyčejné jednotky lidí a zřejmě na nich vyzkoušet Blackieho v boji. Opět docela nepříjemné boje na zvládnutí bezeztrát. Stačilo zřejmě porazit dvě tyto jednotky.

Po ukončení tohoto úkolu a návratu do úkrytu přes Blackieho, zřejmě asi skončil "tutoriál" (nutno říct, že to bylo těžší než všechny předchozí díly dohromady) a já jsem dostal další úkol, osvobodit svět od toho hnusného darebáckého dobra. Každý z nás hrdinů chtěl pochopitelně nejprve osvobodit ten svůj svět, tak se losovalo a vyhrál to Portland. (možná, že pokud by hráč hrál za jiného hrdinu, šel by jako první jinam a hra by se upravila z hlediska obtížnosti). Také se tu objevily tři nové obchody (nemrtvý, démoni a orkové), kde se konečně dali koupit například duchové a upíři. Já si koupil ale především démony, jednak kerberosa, jednak krvavou princeznu a z nemrtvých jsem si nechal jen ty upíry.

Blackie mě tedy teleportoval domů do Portlandu (tam, kde jsem začínal) a zde se hra zlomila a již byla jednoduší. Respektive zdejší obludy byly zase silné, nebo velmi silné, nebo nepřemožitelné a podobně, ale já se na ně vyprdl a nejprve se rozhodl, že se porozhlédnu, aniž bych s někým bojoval. Musím říct, že je to pěknej hnus, co ti proradní darebáci světla udělali z mým temným lesem. Samá květinka, zeleň, hnus. Posbíral jsem tedy věci, co se daly sebrat, v přístavu lidem ukradl loď a posbíral i bedny na moři. Pak jsem si všiml, že vstup do jeskyně, přes kterou jsem utíkal na začátku k trpaslíkům, je stále otevřen a dá se jím projít a tak jsem tam vlítl.

Zdejší přeživší pavouci už nebyli problém, a tentokráte šlo projít všemi zdejšími portály. Logicky mi z toho vyplynulo, že jsem se na začátku nemusel asi tak mučit se zdejšími obludami a mohl jsem je nechat na později, kdybych věděl, že se sem tak brzy vrátím. Ale zas by mi asi chyběly zkušenosti v některých těch fázích. Nejprve jsem zkusil jít zase k trpaslíkům, ale tam nějaký neporazitelný hrdina hlídal bránu a bylo jasné, že tudy to nepůjde. Posbíral jsem tu tak alespoň nějaké věci, jaku runu magie a tak, co se tu nově objevily. Pak jsem zkusil portál k orkům, ale hned u vstupu na mě skočila nějaká neporazitelná masožravá rostlina a i zde bylo jasné, že to nepůjde. Nakonec jsem tedy šel k démonům, i zde na mě vyskočil nějaký šílený neporazitelný arcimág, ale tomu se dalo vyhnout a utéct mu. Projel jsem tak velkou část Atrixu, posbíral co se dalo, zejména vlaječky přidávající body do vedení, kterých ti bylo dost, ale i nějaké ty runy a poklady, fontány zuřivosti či magie, atd. Na jednom místě se do mé armády navíc přidalo 13 katů (což jsou docela hodně silné jednotky démonů). Já v tu dobu dle vedení mohl používat tři/čtyři. Co ale hlavně, v jednom zdejším obchodě jsem mohl koupit svitek s kouzlem ohnivá koule. Díky nalezeným runám jsem mohl i magii chaosu rozvinout na 3 úroveň a vylepšit tak ohnivý šíp, ledovou kouli jsem nechal na druhé úrovni, aby nestála tolik many.

Když už tam nebylo co sebrat, vrátil jsem se do úkrytu, dokoupil vojáky a opět se přenesl domů do Portlandu. V tuto dobu už byly skoro všechny zdejší jednotky těch odpudivých darebáků dobra hodnoceny jako slabé, nebo velmi slabé. Krom pár  a pak nějakých hrdinů, kterí byly vyrovnaní, nebo trošku silnější. Ihned jsem tedy to odporné dobro a světlo vypudil ze svého ostrova, splnil i nějaké úkoly, zdejší hrdinové se dají i vylákat, takže jsou pak slabší, ale hrdiny jsem moc nezabíjel a zatím to moc neřešil. Krom vedlejších úkolů. Například tu byl hrdina drak, který byl hodnocen jako slabý, ve své armádě měl jen jednoho černého draka, ale způsobil mi neskutečné množství škod a to i přes to, že má armáda byla složena jen s démonů. Draky bohužel neprodával (já bych na ně stejně neměl vedení), ale dostal jsem za úkol unést a dovést mu zdejší princeznu, jelikož je sbírá. Dal mi i zub, abych mohl oblbnout krále a ten mi věřil, že jsem draka zabil. :) Nakonec jsem ale musel skončit a tak svůj domov osvobodím od té špíny někdy příště.

IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #42 kdy: Září 05, 2017, 08:47:34 »

Včera jsem téměř dokončil znesvěcování Portlandu do jeho původní krásně temné podoby a vyhnávání těch darebáků dobra. Nejprve jsem na dvou místech vyřídil trošku silnější obludy, které hlídaly dvě mapy. Jedna vedla na ostrov Monteville a druhá na ostrov Inselburg.

Pak jsem se jal řešit zdejší úkoly. Jednomu hospodskému v zapadlé hospodě Včelín jsem musel v přístavu unést jeho krásnou ženu. On byl přesvědčen, že je mu věrná a že je úžasná, ale ukázalo se, že je to pěkná potvora. Už v přístavu koketovala s nějakým obchodníkem, který se jí i jal bránit, ale to bylo snadné. Té ženě se únos líbil a byla ráda za dobrodružství a tak se ani ke svému muži vrátit nechtěla. Nejprve mi pomohla skrz svádění odlákat zdejšího hrdinu, který stál před královským hradem někam stranou, kde jsem jej mohl zabít snadněji, neboť nechal většinu svých vojáků u hradu. Přes kováře a pašeráky jsem získal i ocel a tu přes ježibabu udělal velmi nekvalitní a dal jí kováři, čímž jsem ještě oslabil vojáky, kteří stáli před hradem. Dal jsem jim tedy nakládačku. Na hraděmi král odmítl dát půlku království a princeznu za zabití draka, jelikož se to prý netýká nelidí. Naštěstí princezna byla taky pěkná potvora a chtěla proměnit zdejší dvě krásky, co jí lezly na nervy v žaby, aby ona byla ta nejkrásnější na ostrově. Šel jsem tedy za ježibabou, ale ta mi poradila, že mám princeznu obelhat a krásky si nechat na jiné účely. Chytil jsem tedy nějaké žaby u rybníka, zanesl jí princezně a ta mi za odměnu chtěla dát pusu. S tím jsem nesouhlasil a chtěl peníze, tak mi nabídla 1000 pus. Na to jsem navrhl, že mám přítele, který rád líbání a ona se přidala do mého inventáře.

Přes ženu hospodského a samotného hospodského jsem ještě vylákal z hradu zdejšího bojovníka za dobro, nějakého markýze, který bránil zdejší novicku světici, co mám získat pro úkryt. Ten uvěřil, že v podzemí v hrobce na hřbitově je upír (byla to ta stejná jeskyně, kudy jsem prchal k trpaslíkům) a tak se tam vydal, navíc naivně jen s pár vojáky a zbytek nechal na hradě. Nebyl tedy problém do té jeskyně zajít a vyřídit ho (byl jen slabý). Nicméně hospodský se nyní dozvěděl, že se mu žena už nevrátí (ona nechtěla) a tak mě napadl a já musel zabít i ho a pak jej proměnil v zombii, aby mi prodával nějaké stvůry. Taky jsem ještě vyřídil toho svedeného hrdinu, který se nechal odlákat, ten byl tedy o něco silnější. Na moři jsem zlikvidoval nějakého zdejšího piráta hrdinu, co obtěžoval nějakého zdejšího chlapce a jeho matku, ale ten mi žádnou odměnu nedal. Taky jsem zavezl princeznu drakovi, který si jí přidal do své sbírky a měl velkou radost, takže souhlasil, že se přidá na stranu temna a odešel do úkrytu. Stavil jsem se tedy tam a u něj měl možnost koupit červené a černé draky. Koupil jsem tedy jen jednoho červeného, jelikož navíc jsem neměl vedení, ale asi dokoupím i černého, jakmile to bude možné. Na ostrově Portland mi tak zbyla posádka hradu markýze, unesení novicky světice a pak možná vyřídit zdejšího krále. Na to jsem se ale zatím vyprdl a vydal se na další ostrov, konkrétně do Monteville.

Monteville je jen maličký ostrov, který je rozdělen na část nevinných nemrtvých a pak část kde jsou darebáci světla. Nemrtví zde mají dva hrady, jeden je nějaký nekromacer a druhý má nějaká upírka. Nekromacer by se rád zbavil upírky a zničil jí. S upírkou jsem zatím nemluvil. V jejich hradě jsem si ale koupil hlavně věci, které zvedali inteligenci a manu, takže hodnota many nyní poskočila přes 100, což docela ujde.

Celý ostrov jsem tedy nejprve obeplul na lodičce a posbíral bedny s poklady a na vhodných místech se vylodil a sbíral předměty. Obludám jsem se ze začátku spíše vyhýbal, ale ony nebyly moc silné, takže jsem nakonec většinu vyřídil a tak ostrov od těchto volně se pohybujících oblud téměř vyčistil. Ještě zde byly jeskyně, které propojovaly ostrov na různých místech a kde také nebyly příliš silní nepřátelé, ale prozatím jsem musel skončit. Úkoly jsem tu zatím neřešil vůbec, ale nějaké mi už zadali. Například že mám zabít zdejšího krále, ke kterému ale není vůbec snadné se dostat a budu muset si vyrobit nějaký převlek a tak dále.

Hrdina postoupil asi na 11 úroveň a vedení má něco kolem 2500, tedy pomalu se blížím tomu, že bych mohl najmout i toho černého draka. Taky jsem si koupil již kouzlo se svitkem přízračný bojovník a tedy nejspíše v tomto díle jej budu zase používat, až to bude potřebné.

Zajímavé v této hře je, že nikde nejde najmout do armády ty darebáky světla a dostat je tak na správnou stranu. Krom lupičů a pirátů, kteří jdou. To je poněkud nepříjemné, jelikož nemrtví, démoni ani orkové nemají příliš dobré střelecké jednotky ani mágy. Respektive nemrtví mají nekromacery, kteří docela dobří jsou, ale ne zas tolik a zatím jsem je do armády nebral. Taky jsem zjistil, že autoři u nemrtvých upravili i nějaké další jednotky, například tu zřejmě není obluda "starý upír", tedy silnější verze upíra, ale místo toho je zde upírka, která má trošku jiné dovednosti a je o něco nákladnější na vedení, než upír. Také černí rytíři se změnili a dostali schopnost útoku na dálku nějakým kouzlem, kterým mohou dát opravdu solidní zranění. To tedy vím podle toho, že proti mě nějací bojovali. Tím jejich význam dost značně vzrostl a je třeba se jimi zabývat hned na začátku, než ten útok použijí, pokud to chce člověk uhrát bez ztrát na vojácích. Nikde jsem ale neměl možnost je koupit do své armády.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #43 kdy: Září 06, 2017, 11:58:31 »

Tak proběhl jsem jeskyně v Monteville, nebylo to příliš těžké. Také jsem kontaktoval zdejší zástupce temnoty, tedy i onu upírku. Zjistilo se, že by se s nekromacerem klidně i udbřila a začala mi sloužit, pokud bych se pomstil sedmero trpaslíkům, kteří jí ještě jako dítě týrali a nakonec jí zavřeli do skleněné rakve, kde jí zachránil nějaký upír. Slíbil jsem jí tedy pomstu a dostal za úkol zabít těch sedm trpaslíků. Jeden byl i ve zdejším podzemí, které jsem již prošel, ale byl docela silný a tak jsem jej zatím nechal být. Pro pašeráka v jeskyních jsem zabil nějakého detektiva, který jej obtěžoval.

Pak jsem se jal řešit zdejší hlavní úkoly.  Musel jsem dát nakládačku nějaké zdejší ježibabě, která proklela zdejšího mága. Mága jsem potřeboval získat pro úkryt do jeho magického oddělení. Po její porážce mi dala nějaké ingredience a já pak fintou přesvědčil toho bláznivého mága, že není mágem světla, ale temnoty a že mi má pomáhat v úkrytu. Přidal se ke mně a skončil v mém inventáři.

Ukázalo se, že jsou zdejší úkoly docela hodně vzájemně provázané. Nejprve jsem se vrátil do Portlandu a získal oblečení elfa, pak použil make-up a snažil se nalíčit jako elf. S tímto převlekem jsem se snažil dostat do hradu zdejšího krále, ale stráže mě poznaly a nepustily. Musel jsem se zase stavit za zdejší cirkusačkou, která mi již onen make-up dala, aby mi pomohla. Ta to ale neuměla (prý to umí jen její otec), který se se mnou ale nechtěl bavit, protože jsem upír. Cirkusačka měla ale i jiný problém, neboť jí obtěžoval nějaký zdejší baron na hradě. Stavil jsem se tedy za ním a trošku mu pohrozil, aby jí nechal na pokoji. Cirkusačka měla radost a poslala mě pro make-up za zdejším malířem. Ten neměl a neuměl, ale dal mi obraz pro tu cirkusačku, kde byla namalovaná. Tak jsem zase musel jít zpět za ní, ale ukázalo se, že jí baron unesl do svého hradu a její otec v cirkusu mě žádal o její záchranu. Vlítl jsem na barona, dal mu nakládačku (nebyl moc silný), zachránil a osvobodil cirkusačku. Baron byl docela překvapený, že jsem jej porazil, nakonec jsem jej vzal jako svého zajatce a sluhu. Otec cirkusačky měl radost a nalíčil mě jako elfa, takže v oblečení do jejich hadrů jsem se již mohl dostat i do hradu zdejšího krále (chybělo mi ale heslo). Tam jsem ale nešel, místo toho s baronem zajatcem jsem šel za zdejším kovářem, od kterého jsem potřeboval doporučení, že jsem skvělý chlap pro jeho dceru, aby se se mnou bavila. Baron jej přesvědčil a ačkoliv mě kovář pořád neměl rád, tak své dceři řekl, že se mnou může mluvit.

Dcera byla nejšťastnější člověk na ostrově,  což je přesně ten typ, kterého musím získat pro úkryt k vytvoření temné zbraně pomsty (konkrétně tři nejšťastnější), aby jsme jí pak mohli mučit a získat její slzy. Nejprve ale musela docílit opravdu max štěstí, což obnášelo uklidnit jí, že její budoucí manžel voják-lukostřelec je v přádku, tedy přinést mu od ní dopis a pak zase od něj dopis jí. Nyní mi tedy dopis dala, já se mohl stavit v pevnosti v průsmyku a předat dopis tomu lučišníkovi, ten mi dal zase dopis té nevěstě a po jeho předání mi už nic nebránilo zajmout onu šťastnou krásku. Tedy bránil mi v tom její otec kovář, ale ten dostal nakládačku. Nevěsta tak skončila jako zajatec v mém inventáři.

Ukázalo se, že ten její vyvolený je neuvěřitelně věrný a že to je přesně ten typ, kterého potřebuji získat pro vytvoření zbraně pomsty do úkrytu, aby jej mohla démonka svést. Tedy jsem musel zajmout i jej a jak poznamenal blackie, sebrat celou sadu :). Lučišníka jsem vylákali přes jeho nevěstu s tím, že má jít za ní, on vyrazil z pevnosti, já jej porazil a zajmul.

Když jsem měl tři zajatce, šel jsem do úkrytu, je předat temnému duchovi. Nevěstu si vzal do práce obří ork, který ji začal mučit, aby brečela a brečela, zatímco ženicha si vzala do práce démonka a během chvilky jí zobal z ruky na původní nevěstu zapomněl. (po té mi také dal heslo do hradu krále). Taky mág se přidal k úkrytu, mohl mi pomoci předělat některá kouzla, která nefungovali na temnou stranu, aby začali fungovat (jako léčení, požehnání a podobně). Musel jsem ale mu donést tři svitky od daného kouzla. Takové léčení jsem například měl ve třech kusech, on i řekl, že mě to nyní může naučit, ale nenaučil mě nic. Tak nevím.

Blackie mě teleportoval do Portlandu, kde mi přád ještě chyběla novicka světice a zdejší hrad krále. V jedné hospodě jsem potkla nějakého bývalého rytíře-trosku, který mi odpřísáhl věrnost a pomoc, pokud ho udělám zdejším králem. Šli jsme tedy na hrad a dožadovali se odměny za zabití draka. Já jako nečlověk se sice soutěže účastnit nemohl, ale tenhle vikomt ano. Král byl i pro, ale chyběla tu tak trochu princezna, kterou měl dostat za ženu. Slovo dalo slovo a skončilo to bitkou s králem. Ani ten nebyl moc silný a během chvilky byl sesazen. Nakonec jsem krále vzal jako zajatce, ačkoliv jsem jej mohl i popravit, nebo vyhnat. Nevím, jestli k něčemu bude.

Vikomt se stal zdejším králem a založil kult temných. Což znamenalo, že na jeho hradě jsem mohl najímat lidské jednotky, které byly jen trochu upraveny a kopaly za zlo. Tedy jsem mohl koupit třeba arcimágy (respektive temné mágy), kteří měli úplně ty stejné dovednosti, jako arcimágové, nebo arcikacíře (což je totéž, jako inkvizitor v předchozích dílech) a podobně i vojáky a rytíře atd. Tedy nakonec jde najímat i tyto jednotky a nejspíše podobně to bude i s elfy. Já vzal do armády ty inkvizitory, abych mohl případně oživovat padlé. Má armáda tak nyní byla složena s nekromacerů, katů, černého a červeného draka a inkvizitorů.

Nakonec jsem ještě musel zajmout tu novicku světici, nejprve jsem vyčistil hrad markýze od jeho zbývající posádky, což nebyl problém, pak navštívil onu světici naproti, ale ta zamčela a nechtěla mě pustit. Musel jsem jí nějak vylákat, aby otevřela, na což mi posloužil ten chlapec v přístavu, pro kterého jsem zabil zdejšího piráta. Ten šel se mnou a předstíral, že je v nebezpečí, novicka otevřela a já jí mohl uzurpovat. Nejprve jsem musel tedy porazit její armádu knězů a inkvizitorů, ale to nebyl problém.

Novicku jsem zajal a šel opět do úkrytu jí předat temnému duchovi, neboť je to jedna ze tří zcela oddaných světlu, které máme předělat na zcela oddané temnotě, abychom mohli vytvořit zbraň pomsty.

Přeměna této světice na temntoku byl můj úkol, konkrétně v něm hrály roli moje zuby a já z ní udělal upírku. Také se přidala ke mně a začala mě doprovázet jako společnice (přidala nějaký bonus k inteligenci a maně) a také se může rozvíjet na úrovních tím, že bude pojídat srdce knězů světla. Pochopil jsem to tedy tak, že při hře za démonku se stanou jejími společníci ti svedení věrní muži, při hře za orka se stanou jeho společnice ty mučené nejšťastnější nešťastnice a upír získá jako společnice ty tři světice, co zajme. Také je zajmavé, jak se dle toho mění úvodní obrázek v menu, který se nejprve přepne na obrázek podle postavy, za kterou hráč hraje (v mém případě tedy upíra sedícího na trůnu) a po získání této upírky na tom obrázku přibyla i ona a klečí mi u nohou :).

Na ostrově Portland se ale tím pádem obejvili asi tři nové jednotky nepřátel - knězů světla, asi abych mohl nasytit svojí upírku. Zde ale hra nějak s hráčem laškuje, neboť u všech třech se píše v hodnocení obtížnosti, že jsou Velmi slabé. Jedna i byla velmi slabá a nebyl problém jí sejmout. Zbývající dvě ale rozhodně slabé nebyly, naopak byly velmi nadupané, bylo v nich klidně i 60 arcimágů, 100 rytířů, 200 lučišníků a k tomu jen pár těchto knězů světla. Tedy armády nad moje možnosti. Asi nějaká past či léčka. Budu se muset doučit perk průzkumník na max. Každopádně ostrov Portland mám až na ty dvě jednotky kompletní.

Vrátil jsem se ještě na ostrov Monteville a podíval se do hradu zdejšího krále. Tentokráte se dalo jít opravdu dovnitř jako jeskyně, uvnitř byly docela silné stráže, které se ale daly zvládnout, samotný král by byl ale asi v této chvíli příliš silný a tak jsem jej prozatím nechal být. Také jsem zaútočil na zdejší horskou pevnost a obsadil jí. Na ostrově Monteville tak zbyl jen tento král a pak nějaká obyčejná jednotka arcimágů, která hlídá navigační mapu na nějaký další ostrov a pak trpaslík v podzemí a ještě jednotka s 10 červenými draky, která je též v podzemí.

Stavil jsem se i na ostrově Inselburg, kterážto bude moje další destinace, ale ten jsem krom pár menších bojů vůbec neřešil.

Každopádně včera zlo zase vyhrálo na celé čáře, jako vždycky.

Hrdina se dostal asi cca na 15 level a tak jsem jej učil zejéma perkům v magii, dotáhl to až na perk "Věštec", který dost razantně zvedl mojí inteligenci a tím zesílil kouzla a je to také nutný perk k tomu, abych se mohl naučit 3 nejvyšší perky ve stromě mága (zejména tedy perk "Vyšší magie", která mi umožní kouzlit 2x za kolo). Ze stromu paladina umím jen průzkumníka na 1 úrovni a Učení na max, abych zvýšil zisk zkušeností za boj. Ve stromě bojovníka jsem se též něco naučil, ale to není důležité a ani si nepamatuji, co to dělá, jen mi nějak přebývaly runy síly. Hodnota vedení se přiblížila hodnotě 4000 a tedy brzy bych mohl mít v armádě dva červené draky.
« Poslední změna: Září 06, 2017, 12:04:20 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #44 kdy: Září 08, 2017, 08:53:35 »

Odcestoval jsem na ostrov Inselburg a jako vždy jej nejprve očistil od volně se potulujících zplozenců světla dostatečně slabých, abych si na ně troufl. Nutno tedy říct, že zde nebyli jen posluhovači světla, ale i nepřátelští nemrtví, rostliny a další havěť, každopádně mé armádě to bylo jedno a sežrala je všechny. Zůstali mi zde jen obludy, co hlídaly mapy do nějakých dalších destinaci a úkoly a boje s hrdiny. Také to nebyl jeden ostrov, ale spíše několik menších ostrůvků.

Nejprve jsem se musel skamarádit ze zdejším hospodským, kterému lidé ubližují jen proto, že je pomlouvá. Chtěl po mě, abych nějakého hrdinu zmlátil a to jsem tedy i udělal a pak si chtěl ověřit, jestli má nějaká zdejší vědkyně opravdu mlýnek na kávu poháněný vodou. V druhé hospodě po mě chlápek chtěl jako zálohu 100 tisíc a nějaké otroky, když jsem mu je dal, skoro nic důležitého mi neřekl (tedy nic, co bych už nevěděl od jiných zdejších postav). "Žádná světice tu není, žádný věrný také ne, ale je tu velmi šťastná královna, které sice umřel manžel, ale uzdravil se jí syn z těžké nemoci a tak je šťastná. Synek je ovšem prý pěkně rozmazlenej parchant." Když jsem se jej ptal více na královnu, začal být nějaký nepřátelský a tak jsem ho zabil a udělal z něj zombii.

V jednom z kmenů jsem našel zprávu od zdejšího našeho špeha, nějakého skřeta, kde jsem zjistil, že je v schovaný v močálech. Tak jsem se pro něj stavil a on se chtěl dozvědět, jaké opatření mají v hradě, co hlídá vstup. Musel jsem tedy jít pokecat se zdejším strážným, který nás vyhodil s tím, že mi elfí převlek nepomůže, protože mají nějaké chytré zařízení, které vše odhalí.

Šel jsem tedy za zdejší vědkyní Marii Kuri, kterou ale bolela hlava, protože se jí polámal kafemlejnek. Musel jsem jej opravit, což obnášelo bojovat s gremliny v něm. Po té s ní již byla trochu řeč, řekla mi, že ono zařízení oblbne železná plná přilba. Vědkyně by se mi nicméně hodila do úkrytu, aby vedla naše vědecké oddělení a tak jsem se jí jal pomáhat dále. Chtěla přinést nějaké tři žluté žaby z močálu (kde se dříve schovával špeh).  Souhlasil jsem tedy, v tom nebyl problém. Ještě jsem se jí optal, jestli má opravdu mlýnek na kávu poháněný vodou, což potvrdila. Šel jsem tedy pro ty žaby, ukázalo se, že se zde krom nich objevila i docela silná obluda hadů, ale zvládl jsem je, žaby posbíral a šel zase za vědkyní. Tu obtěžoval nějaký výběrčí daní, tudíž dalším krokem bylo ho zabít. Pak už souhlasila a přidala se ke mně do ukrytu a skončila v mém inventáři.

Stavil jsem se za hostinským a skamarádil jsem se s ním. Ukázalo se, že touží šířit o lidech pomluvy ve velkém s tím, že by mu to nikdo nezazlíval. Myslel, že je to nemožné, nicméně nebylo nic jednoduššího, neboť z něj stačilo udělat novináře, což bylo přesně to, co chtěl dělat. Jenže založit noviny není tak snadné. Musel jsem sehnat inkoust a papír a peníze na dům. Vše jsem mu tedy sehnal, inkoust od zdejšího učitele Severuse, co učil v nějaké škole jak v Bradavicích, papír od zdejšího pašeráka  peníze jsem mu prostě dal. Měl velkou radost, hospodu nechal hospodou a šel do tiskárny. Založil si noviny s příkladným názvem "Špatné zprávy", ale ukázalo se, že je to pěkný podrazák, protože najednou se ke mně nehlásil. Musel jsem jej trochu umravnit, aby se vzpamatoval a pak už tedy tiskl vše, co jsem mu řekl. To bylo důležité kvůli propagandě temnoty.

Tento "novinář" měl i přilbu, kterou potřeboval můj skřetí špeh, aby se dostal do hradu. Hned si jí tedy vzal, ale do hradu nás stejně nepustili, protože neměl potřebné doklady. Museli jsme zjistit, kdo zde doklady falšuje. U břehu se nicméně objevil nějaký nový zřejmě pirát s lodí, který mi poradil, že přivezl nějakého mistra šermu, který má namířeno do hradu, neboť byl královnou pozván, aby učil syna. Stavil se prý v hospodě, kde jsem z hospodského udělal zombii a tak jsem šel za ním. Čekal zde na doprovod nějakého kamaráda rytíře, tedy nejprve jsem musel sejmout toho kamaráda, pak porazit toho šermíře a pak už nic nechybělo, aby se můj skřetí špeh dostal do hradu.

Domluvili jsme se, že mi zprávy bude dávat v lahvi v moři, takže jsem musel obeplout zase ostrovy, najít tu lahev, abych se dozvěděl, že unesl syna krále, a že se mám stavit na cvičišti za hradem. Princ byl pekněj parchant, klidně by se zbavil matky, pokud mu seženu šavli, štěně, bubínek, udělám jej králem a seženu mu nevěstu. Šavli jsem koupil od zdejšího pašeráka, štěně od zdejšího bylinkáře, bubínek v obchodě, což mu pro zatím muselo stačit. Princ se usadil v hospodě se zobií hospodského a toho se jal ihned mučit. Hospodský mě prosil, ať ho může sežrat, ale nedovolil jsem mu to. Když jsem sehnal ty věci, zašel jsem do novin, jednak jsem tam předal nějaké zprávy, co jsem chtěl šířit a jednak zjistil, že zdejší královna dala slib potvrzený magickými pouty (tedy nejde zrušit), že tomu, kdo jí vrátí syna, splní jakékoliv přání. Vzal jsem tedy prince, šel na hrad, předal ho  královně a požadoval od ní, ať se stane dobrovolně mým zajatcem. Jí se to příliš nelíbilo, ale neměla na výběr. Ještě jsem osvobodil svého špeha, kterého mezi tím chytli, ale byl nějaký dolámaný. Ještě jsem tu dočistil obludy, co hlídaly mapy a otevřel si tak nové lokace. Jedna byla země skřetů Tristrem, odkud pocházel ork a kterou jsem měl osvobodit (dá se sem dostal i přes jeskyni, skrz kterou se na začátku prchá k trpaslíkům) a druhou byl ostrov Darenbam. U pašeráka domluvil, že bude své věci balit do novin a tím je šířit. Také jsem konečně dosáhl 100ho vítězství bez ztráty vojáků a získal tak ono ocenění a bonus 1000 k vedení a šel jsem tedy do Úkrytu předat zajatce a vědkyni a pak dokoupit vojáky.

Ork se královny ujal po svém a začal jí mučit pro věčnou slávu temna a vědkyně se hned pustila do práce. První věc, kterou začala koumat byly upírky, které jsem dříve potkal. Musel jsem jí 10 donést, aby je začala vyrábět. Taky se od ní dali koupit nějaké věci a tak.

Vrátil jsem se na ostrov Monteville, vyřídil zde obludy, co hlídaly mapy a pak i zdejšího krále. Nyní už to nebyl takový problém. Pak jsem šel do jeskyně a vyřídil zde trpasličího hrdinu, jednoho ze sedmi, kterého chtěla zabít upírka a také rudé draky kousek od něj. Ukázalo se, že jsem mohl krále a jeho vojáky oslabit, pokud bych šel nejprve sem, neboť zde byla pitná voda, která se dala otrávit jedem. To jsem tedy i udělal, ačkoliv to bylo dost běhání a shánění jedu, i když mi to v tuto dobu bylo k ničemu. Monteville jsem měl každopádně tím pádem dokončený.

Moje upírka-světice, co mě doprovází, sežrala již dost srdcí Knězů světla a tak se dostala na druhý level. Také mi hned zadala další úkol, skrz který bych jí dostal na level třetí. Měla chuť na nějakého mrtvého kněze světla, co má hrob v Portlandu. Stavil jsem se tam, i hrob našel a otevřel, ale vyběhl na mě duch toho kněze a ten měl nějak moc nadupanou armádu, takže jsem to tak nějak vyhodnotil, že to se me prozatím netýká.

Nyní ovšem nastal trošku problém, protože nebylo tak úplně jasné, kam jít dál. Vše, co šlo zabít, jsem zabil, vše co šlo splnit, jsem splnil. Nicméně elfové v Tristremu byli pořád velmi velmi silní a stejně tak jednotky trpasličích obrů na ostrově Darenbam. Chvíli jsem tedy zkoušel prorazit na ostrově Tristrem, i nějaké nepřátelé jsem zde zabil. Celkově je to malý ostrůvek a nepřátel tu není mnoho, ale všechny jsou hodně silné-neporazitelné. I v jeskyni pod ostrovem jsem zabil asi 3 "smrtící" obludy a zbytek těch nepřemožitelných byl opravdu nad mé možnosti.

Nakonec jsem to tedy vyhodnotil tak, že Darenbam bude ta správná volba. Zdejší obludy ostatně už trošku zeslábly (tím, jak jsem postoupil na vyšší úrovně u s elfy). Porazit je tedy se dalo. Byl zde i vstup do nějakého trpasličího království Baraz-Gund, kde tamní král nechal vyvraždit všechny tvory temnoty, ačkoliv by měl být správně neutrální. Rozhodl jsem se, že je čas, aby pikal za své dobré skutky.

Nejprve jsem tedy celé jeskyně Baraz-Gund proběhl a vyřídil zde všechny trpasličí hlídky. Ty moc silné nebyly a byly vhodné na trénování některých věcí kvůli medailím (například jsem je chytal a zabíjel do pastí, abych získal ocenění Pytlák) a podobně.

V jedné hospodě jsem našel trolla, co se uměl proměňovat v malou holčičku. Nejprve jsem se musel pomstít nějakému trpaslíkovi sadistovi, co jej chtěl zabít a pak se ke mně přidal. Taky jsem tu našel asi 4 trpaslíky hrdiny, které chtěla zabít upírka v Monteville v rámci pomsty. Taky jsem tu potkal nejlepšího trpasličího inženýra, který byl momentálně na dlažbě, protože jej král vyhodil, jelikož vyrobil pevnější bránu než zdi na hradě. Něco jsem mu slíbil a on se ke mně přidal, aby obsadil technické oddělení v úkrytu.

Také jsem promluvil se samotným králem, abych mu dal možnost vzdát se dobrovolně a podrobit se trestu za své zločiny. Vyhodil mě z hradu. Ale ukázalo se, že má pobočníka, který je velmi velmi věrný a že by to bylo něco pro naši démonku. Na hradě zavřely bránu, král zburcoval domobranu, která postávala nedaleko. Musel jsem jednoho z nich zmlátit, on mi ale pak začal vyhrožovat, že za chvíli dojdou poslové s dodávky zbraní a že pak bude silnější. Musel jsem tedy ty tři posle najít a chytit dřív, než se k němu dostanou. Pravda, na poprvé mi trošku uteklo, že je to časově omezený úkol (zatím v žádném díle takový úkol nebyl) a tak, i když jsem jednoho potkal, mi nějak utekli a zjistil jsem to až při rozhovoru opět s tím chlápkem z domobrany, který se chtěl zase prát. (ale byl hodně slaboučký). Načetl jsem to a tentokráte ty tři posle našel a zabil (nutno říct, že ti byli docela silní), abych zjistil, v čem bude rozdíl. Po jejich porážce jsem ale zase mluvil s tím chlápek s domobrany a on se zase chtěl prát a zase byl stejně slabý, takže žádný rozdíl jsem nezachytil.

Když jsem měl pořešenou domobranu, ještě jsem musel zjistit, jak se dostat za králem. K tomu mi pomohl jeden zdejší polámaný droid, kterého jsem musel opravit a který mi vykopal průchod pod hradby hradu a pak 2 bomby, speciálně upravení mistrem inženýrem (kvůli nim jsem musel 2x do úkrytu). Když jsem vše měl, podminoval jsem hrad a zboural zdi, což mi umožnilo jít za králem.

Zde ale byli pořád dva, král a jeho pobočník a následovali tedy dva boje hned po sobě, aniž by byl čas na obnovu many hrdiny, s čímž jsem jaksi trošku nepočítal. První boj s pobočníkem byl těžší a měl silnější armádu, ale druhý s králem mi dal více zabrat právě kvůli absenci many. Nakonec jsem je ale zvládl oba, oba zajal a byl čas, abych pomohl ustanovit nového zdejšího krále, který bude stát na té správné straně. Mohl jsem si vybrat ze dvou zdejších hrdinů, oboum jsem musel dát úplateček 100 tisíc, aby podporovali temnotu a oboum jsem musel zařídit výhru ve volbách skrz noviny. Nakonec jsem si vybral nějakého vědce a toho tedy udělal králem. Na hradě jsem si pak od něj mohl koupit trpaslíky, kteří měli rádi temno a né světlo. (tj podobně jako u lidí, jsou to trpaslíci, co mají stejně schopnosti, dovednosti a parametry, jako běžní trpaslíci, jen jsou pro temnotu).

Vrátil jsem se do úkrytu, předal démonce zajatce, ta si s ním pohrála a za chvíli jí zobal z ruky a taky inženýra, který se ujal technického oddělení. Nyní jsem mohl i nechat ušít hedvábí, které chtěl nějaký trpaslík klaustrofobik na ostrově Darenbam, aby mohl létat vzducholodí. Inženýr po mně taky chtěl nějaké další pracovníky, posloužili vězni, co jsem jich měl hodně po všech těch bojích.

Baraz-Gund jsem tam mě zřejmě dořešený celý. Byla zde i lokomotiva, kterou se dalo odcestovat do Dragandoru, což je další trpasličí království a je to přesně to, do kterého jsem na začátku hry prchal. I sem se tedy dá dostat jeskyní s portály, jenže to se hrdina objeví před bránou, kterou hlídá docela nadupaný hrdina. Lokomotivou se objeví někde jinde.

Nicméně i Dragandoru byly příliš silné obludy, než abych s nimi běžně se všemi bojoval. Některé jsem sice vyřídil, ale spíše jsem tu jen pobíhal a sbíral věci, jako vlaječky s vedením a magické runy a poklady atd. Opět se ale vrátil onen problém, že vše, co šlo, jsem měl zabito, co šlo splnit, splněno a stejně byly trpaslíci v Dragandoru a elfové v Tristrem stále extrémně přiliš silní a nebylo kde to dohnat. Musel jsem asi něco někde minout, nebo nenavštívit, protože se mi nezdá, že by hry tak skokově zvedla obtížnost a sílu oblud, ale nenašel jsem nikde nic (žádnou mapu do další lokace, nebo tak něco).

Vyrazil jsem tedy na ostrov Tristrem a snažil se tu zdejší havěť na venkovní mapě pozabíjet. Ale ty boje jsou opravdu dost tuhé. Využil jsem zde taktiku, že jsem si pomocí cestovního kouzla "Prouzení giganta", přivolal 5 arcidémonů (tito arcidémoni už zůstanou jako jakákoliv jiná obluda). Na arcidémony jsem začal používat během bojů kouzlo Přízračný bojovník, rozvinuté na 2 úroveň, kde bere 20 many a tedy jej s perkem "Vyšší magie" na max můžu kouzlit 2x za kolo. Arcidémoni jsou dobří, protože umí přivolávat další démony a také sopky. Mé boje se zdejšími elfy tedy probíhají tak, že je doslova zasypu těmi klony arcidémonů, pomocí kouzla zvládnu jen 1 přízračného arcidémona, tedy za kolo se objeví 2 nový arcidémoni po jednom kusu, ale to stačí, protože během prvních dvou kol už jsou 4 a k tomu 4 sopky a 2 jednotky démonů. Nepřátelé tím pádem nemají čas útočit na mé vojáky a většinou útočí na ty sopky, které ničí a já vyrábím další a další :). Zvládl jsem takto venku skoro všechny obludy, včetně těch smrtících či neporazitelných. Získal jsem tak i mapu do další lokace "Medvědí ostrov", ale soudě dle síly obludy, která jí hlídala, to tam asi bude ještě horší, než Tristremu a tak jsem tam ani nejezdil. Ty boje nicméně tímto způsobem trvají hodně dlouho a nějak se mi nezdá, že by to tak mělo být. Tak nevím. Každopádně jinou cestu jsem nenašel, takže budu muset pokračovat na tom Tristremu a pak se vrátit do Dragandoru (kde jsou obludy cca stejně silné).

Dosáhl jsem 32 úrovně, vedení mám něco přes 8000, tedy mohl bych mít 4 rudé draky a 3 černé. Jenže je není kde koupit tak mám jen 3 rudé a 2 červené. K tomu těch 5 arcidémonů (mohlo by jich být i 6) a pak asi přes 100 inkvizitorů a kolem 45 nekromacerů (ty už také nemám kde kupovat, mohl bych jich mít asi 50 a asi brzy s takovou poletí z mé armády).

IP zaznamenána