Moc možností už mi nezbylo, do sfingy se zatím nedostanu, takže jsem zamířil SZ od vesnice do Chrámu sklizně. Je to dvoupatrový dungeon, přičemž horní patro tvoří vlastně ruiny na povrchu. Jenomže jsem tu trochu narazil. Jestli jsem doposud tvrdil, jak jsou tlačítka krásně viditelná, tak tady jsem poprvé nevěděl, co vlastně hledám

Klikl jsem na něj v podstatě náhodou, když už jsem začal zkusmo proklikávat stěny křížem-krážem

V přízemí patra toho moc udělat nejde, tedy krom zpřístupnění oblastí mimo střed mapy. K tomu je potřeba klíč a k němu vede velmi hezký úkol. V jedné místnosti jsem našel helmu Hator, která má bonus kouzla mluvení se zvířaty, takže nebylo složité se dovtípit, že s tou roztomilou kočičkou u trhliny ve zdi bych si měl promluvit

Použil jsem na to však Eoninu hraničářskou dovednost. Kočka mi přinesla zdobený klíč, se kterým jsem nejen splnil její úkol, ale otevřel mi rovnou i cestu do středu patra.
Zde jsem se srazil s knězem, za kterým stála holčička z vesnice, kterou jsem svým příchodem předtím vyděsil. Kněz mě mimo jiné požádal právě o doprovod holčičky k jejímu otci. U kněze jsem uplatnil urnu s vodou z Chrámu Seta, použil jí k obnově zahrady. Mohl jsem si jí teoreticky nechat, ale neviděl jsem pro ní žádný jiný účel a hlavně jsem za to dostal klíč od podzemí chrámu. Po obnově zahrady se na zemi objevilo několik semínek, o kterých mi magův svazek z jedné místnosti pověděl, že po snězení vytvářejí kyslík, tak jsem si je samozřejmě nechal.
V podzemí chrámu není nic složitého k boji. Zdejším rébusem je správná roznáška předmětů, za kterou se mi postupně zpřístupnily všechny místnosti. Na úvod mi pomohla soška kočky z úkolu s kočičkou. Odměnou mi byla Urna Ra (zatím netuším k čemu je), dlouhý řetěz a hlavně svitek, z něhož jsem si přečetl pravé jméno sfingy. Dvě SV místnosti jsou zamořené nedýchatelným vzduchem. První jsem prošel s pomocí lektvarů zdraví a zpět se odteleportoval, ale u druhé už jsem musel vyzkoušet semínka ze zahrady ... a fungovala perfektně

V horní zamořené místnosti jsem narazil na "polosochu" sluhy Anhktepotepa, který by rád spatřil slunce. Má v sobě ukrytou část pečeti, ale ta se právě vyloupne až se slunečními paprsky. V první chvíli jsem neměl ani tušení, jak to zařídit. Občas mě mate, že u některých věcí stačí mít je v inventáři, jiné se musí aplikovat jakoby podáním a jiné musí použít postava. Občas pak na některou z kombinací zapomenu. Řešení samozřejmě spočívá v Urně Ra, což byl bůh slunce, jenom je potřeba s ní vybavit jednu z postav a urnu s ní použít - dotyčná postava jí otevře.
Pokud jde o řetěz, ten pasuje na sochu u jednoho teleportu na východě. Ona očividně něco k tažení desky na zemi postrádá, takže opět stačilo postavu řetězem vybavit a klikem na řetěz u sochy ho přes ní přehodit. Nic jiného to zatím nedělá, nejspíše chybí ještě něco přímo na té desce. Mám takové tušení, že to najdu ve sfinze

S Chrámem Ra jsem očividně předběhl, vše ostatní se odemyká postupně. Je to vidět i na úlomcích pečetí, protože pro Anhktepotepa mám už 3 ze 4, ale pak mám ještě jeden úlomek pro Hierofanta a ty budou ve výsledku asi taky 4. Hierofantova pečeť se pak asi použije právě v Chrámu Ra.
Poslední záhadou byl nález speciálního svitku s přídomkem Retirement. Při použití to vypadá, že zakouzlí něco na ruce. Budu muset prohledat screenshoty, jestli se o tom někde něco nepsalo. Popř. mi o tom snad někdo něco poví.
Ulgar už se s levely nikam nehnul, Eona poskočila na 16, ale už se to docela táhne. V Chrámu sklizně jsem opravdu moc zkušeností neposbíral, ale odpovídalo by to té menší obtížnosti, za to si ani víc nezasloužím

Jinak se mi ještě povedlo hru perfektně zaseknout. Zjistil jsem, že množství předmětů ve stanu je omezené a překročil jsem kapacitu

Musel jsem proto začít další věci ukládat do Chrámu Seta. Při návštěvě stanu poustevnice, odkud jsem si odnesl zbytek věcí, jsem zjistil, že poustevnice zemřela.