Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:53:41
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 15

Autor Téma: Série Mass Effect  (Přečteno 60688 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #135 kdy: Únor 10, 2017, 09:35:53 »

Kasumi jsem koupil, tak uvidím, jak to bude dnes u mě. Nakonec jsem tedy utratil peníze za 3200 bodů, přičemž mi zbylo nějakých 720 bodů, což na nic kloudného samozřejmě už nestačí :) Přijde mi to divné, u Dragon Age Inquisition GOTY je a přitom na tom mohli rejžovat stejným způsobem. Jediná výhoda Bioware Points je alespoň v tom, že cena za bod je pevná a to bez ohledu na zvolený balíček.

Jack a Mordina jsem vycvičil v bonusu k dovednostem povolání, u nich mi to taky přijde vhodnější. Mordina sice nevyužívám, ale třeba ho na nějakou misi přeci jen zkusím. Každopádně teď už si na to dám pozor :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #136 kdy: Únor 10, 2017, 14:32:17 »

Já včera udělal tu zlodějku a pak ten úkol žoldáka, tedy dvou dlcčkových postav, kteří nebyli původně součást hry, pak jsem splnil pár vedlejších úkolů na vedlejších planetách, jeden je nejspíše součást taky nějakého dlc, jelikož jsem tam létal s jakýmsi vznášedlem a nejspíše ten úkol pokračuje dál na jiných planetách (mimochodem pokud se dalo říct o tanku v ME1, že je neovladatelný, tak todle v ME2 je naprosto šílený :)). Nicméně hra mě pak poslala na další povinnou misi na tu loď nepřátel, kterou bylo třeba prozkoumat. Nečekal jsem, že k tomu dojde tak brzy, myslel jsem, že se to váže na hlavní děj a úkoly se společníky. Každopádně jsem tam musel a tak jsem loď vystřílel. Získal jsem tak alespoň trochu lepší odstřelovací pušku s větší kapacitou chladičů a nějaká ta vylepšení.

Hra se tak asi posunula do další fáze. Každopádně bych měl získávat ty další společníky a plnit jejich úkoly a taky poplnit ty úkoly vedlejší. Na mapě galaxie je docela chaos, je tam spousta soustav s různými popisky různých úkolů a začínám se v tom trochu ztrácet. Další cesta by ale asi měla mířit na Citadelu a co nejrychleji koupit rybičky, jelikož v kajutě mi chcípli a ta moje poradkyně Kelly se mnou chce jít na rande do kajuty a bylo by asi dobré, aby tam ty rybičky viděla a krmila mi je. Tedy než jí tam vezmu, měl bych je asi v akvárku mít :). A taky tam pak splním úkol pro Garra.

Ty bioware body, pokud sis koupil vše do ME2-3, jsou ti už na nic, nejspíš. Tedy si můžeš klidně koupit ty věci za pár bodů, které jsou k ničemu. Oni to mají hodně dobře propočítaný, takže ti to nikdy nevyjde tak, abys byl s body na nule a přitom měl jen ta příběhová DLC. Vždycky zaplatíš mnohem víc a hodně bodů ti zbyde.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #137 kdy: Únor 10, 2017, 19:26:00 »

DLC k ME3 jsem ještě nekupoval, to mě teprve čeká. V podstatě mi těch 720 bodů zůstane napořád, protože na na trojku jsem si zatím spočítal 3200 bodů (1200 + 1200 + 800), což je kupodivu akorát násobek (4 x 800 nebo 2x 1600). Holt budu muset vrazit body i do nějakých blbostí anebo si počkat na DLC k Andromedě.

Kasumi jsem dneska dojel a obešlo se to bez problémů. Úkol dobrý, akorát ta finální akční část už je jaksi monotónní. Většina misí má v tomto ohledu bohužel podobný design. Nicméně začátek vypadal hodně zajímavě a Kasumi samotná mě dost překvapila. Podle popisu DLC jsem neměl v úmyslu jí vůbec brát, ale přímo ve hře jsem na ní rychle změnil názor. Je to hodně sympatická dívka a hlavně mi to z nějakého důvodu evokuje Baldur's Gate :D Škoda, že se Zaedeem nemají větší možnosti dialogů. Romance je jasná, tu utnul její osobní příběh. Prima je i ta útočná puška ze soukromé sbírky Hooka.

Návštěva kolektorské lodi podle mě závisí na tom, jak daleko jsi s osobními úkoly posádky. Akorát jsem dodělal Grunta, Mordina a Garra, když si mě Záhadný pozval. Pořád mi chybí Jack, Miranda a v té době to byla i Kasumi a neměl jsem u sebe ještě ani Tali. Na palubě ovšem chybí více členů, doposud nemám Samaru a Thana, o Legionovi nemluvě, ten se přidá až při další příběhové misi. Je to tedy tak zhruba polovina osobních úkolů.

Na lodi kolektorů jsem se tou puškou nenechal zvyklat ;) On je to drobný chyták. Postava tu má totiž možnost se doučit jednu z chybějících zbraňových dovedností. Osobně jsem tedy odstřelovačku oželel a vzal jsem útočnou pušku. Od této chvíle smím tento typ pušek používat, což se vyplatí zejméně kvůli pušce z muzea. Je to jedna z mála, co má dost velký "zásobník".

Včera jsem v průběhu DLC Arrival chvilkama tuhl, ono jak jsem nacházel nové a nové zbraně, co smím používat, tak sice rostla jejich účinnost, ale klesal celkový počet nábojů. Teď, když mám vycvičené speciální projektily, tak si v pohodě vystačím i se slabšími střelami, ale za to ocením jejich vyšší zásobu. V druhé polovině DLC jsem se dostal ke skříňce na zbraně, což bylo poprvé, co jsem jí využil a hlavně její přítomnost náležitě docenil :)

Po návratu z kolektorské lodi mě Kelly překvapila, taky jsem dostal tu možnost vzít jí sebou do kajuty :) Rybičky mi taky chcípli, ale přeci jen jsem chtěl zůstat věrný Ash, tak jsem to hodil do autu. Mno, samozřejmě, zkusil jsem to pak zkusmo ze save rozehrát, co to provede, ale navedlo mě to spíš k jinému zjištění.

Doposud jsem narazil na několik málo úkolů, kde se mi záhadným způsobem napočítaly krom Ochranářských i Odpadlické body a nevím proč. Je to i případ tohohle rozhovoru s Kelly (+5 Ochránce i Odpadlík). U Kelly to pochopím, dá se to vysvětlit jako daň za nevěru, ale třeba u osobního úkolu pro Mordina nebo Grunta jsem souvislost nenašel. Možná že ne všechny volby z vrchu jsou automaticky Ochranářské a občas je potřeba si na ty v levé části kruhu dát pozor.

Dnešek jsem končil osvobozením Tali, čímž mi z hlavní mapy zas ubyl jeden z popisků. Zůstala mě v podstatě jen Jack (osobní úkol), IVF a Illium, kde mě toho čeká nejvíc - v podstatě zbytek vedlejších úkolů a DLC Shadow Broker. Na výzkum planet jsem už rezignoval. Vzal jsem jich jen pár po cestě za úkoly, ale surovin už mám dost na kdejaký výzkum, takže není důvod v tom pokračovat.

Vznášedlo bylo náhodou prima :) Jsou tomu věnované hned dvě mise. Nic tak blbého jsem už dlouho neviděl, ale naštěstí je to jízdně nerozbitelné :D Díky tomu se s tím dají dělat psí kusy a oproti Maku mě to i bavilo. Navíc je to jen pár misí, což se dá.

Všímám si teď i různých drobností, třeba toho, jak na mě některá NPC reagují a přijde mi, že někteří ke mě chovají vřelejší vztah, než při první rozehrávce. Třeba Wrex mě bral jako dlouholetého přítele, tedy odráží to lépe náš vztah z jedničky. Je tedy možné, že import save přeci jen ovlivňuje více, než soubor otázek od Mirandy, kterým jsem to předtím nahradil. A hlavně mi lépe docházejí některé souvislosti. Ne že by to bylo pro hru klíčové, ale dělá to určité mise lépe zapamatovatelnými, či jak to lépe popsat ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #138 kdy: Únor 10, 2017, 21:53:40 »

No, mě na tu loď právě poslal a přitom jsem skoro nic splěno neměl (krom zlodějky a žoldáka). Jinak tu možnost učit se další zbraňovou dovednost jsem tam měl, ale útočnou pušku používat stejně neumím. Asi mi nějak něco uniklo.

Teď si tak nějak plním spíše vedlejší mise na různých planetách. Udělal jsem jen úkol loajality pro Garra a toho Jakoba. Teď jsem se též vydal pro Tali.
IP zaznamenána

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #139 kdy: Únor 10, 2017, 22:24:12 »

Koukám Elemire, že tě to pořádně chytlo, a praštil ses taky přes kapsy :D
Mi chybí z příběhových DLC asi jen ten Overlord, a při příštím průchodu dokoupím :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #140 kdy: Únor 11, 2017, 01:45:16 »

Bioware se docela povedlo skloubit dohromady několik klíčových věcí, které u mě zvyšují znovuhratelnost. Být to nějaké klasické hutné RPG, kde se budu prvních 10 hodin protloukat, abych vůbec jakž takž přežil, tak by to taky bylo jiné ;) Mě se líbí hlavně ta herní svoboda, kterou mám k dispozici. Všechno navíc pěkně odsýpá a dialogy mě pořád ještě baví číst :) Je to dáno hlavně tím, že dialogový strom je opravdu košatý a skoro v každé druhé misi si říkám, že "tohle" tu předtím nebylo. Navíc je to po příběhové stránce a množstvím postav (aktérů), tak akorát, abych udržel nit.

Paralelně mám rozehraného Zaklínače 3, ale i když je po té akční stránce ME hodně podobný, pořád je v něm vše na dlouhé lokte a stále dokola prožívám stejně probíhající události. Málokdy mě zajímá, co by se stalo, kdybych tady zvolil to a tamhle ono místo tohohle apod. ... nehledě na to, že všechny romancovatelné postavy lze do postele dostat už behěm jedné rozehrávky :D Jakoby sami autoři tušili, že tohle není hra, kterou by chtěl někdo rozehrát hned po konci znovu. ME na to jde podobně (a teď nemyslím romance), jako na to šel Zaklínač 2 a to mi vyhovuje mnohem více. Vůbec přitom nevadí, že jde o trilogii. Rychlejší postup hrou tomu hodně napomáhá.

Vliv na to mají samozřejmě i ta DLC, ale přesto to pořád bude nabízet důvod k další rozehrávce. Minimálně kvůli Liaře :) Ale to už bude opravdu až někdy v budoucnu.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #141 kdy: Únor 11, 2017, 16:21:05 »

Tak ty ses uz taky zakoukal do Liary, ja nevim co na ty šmoulince vsichni vidi :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #142 kdy: Únor 11, 2017, 18:45:08 »

Liara je hodně zajímavý charakter :) Do určité míry je podobná Tali, ovšem její "ztřeštěnost" nevychází z prostořekosti, což je mnohem zajímavější. Je totiž otázkou, nakolik je skutečně naivní a nakolik je to pouhý kalkul :D Přípomíná mi Aerii z BG2 - mladá elfka, zajetím odtržená od světa atd. Přitom dost nebezpečná kouzelnice. Docela bych se Liařině popularitě nedivil.

U Liary jsem v jedničce hodně váhal, Ash dostala přednost kvůli tomu, že jsem s ní začal dříve, ale Liara mě zaujala už ve trojce. Bez ohledu na všechny ty romance je na konci trojky chvilka, kdy je vidět, která romance měla být tou hlavní (společné snění)) a u mě to byla Liara, kdo připevnil tabulku s mým jménem na panel cti. Proto mě docela zajímá, jak se to vyvrbí ve skutečnosti, pokud ten vztah vznikne už v jedničce.

Ale k dnešku, konečně jsem došel ke konfliktu mezi Mirandou a Jack. Nejprve jsem splnil úkol pro Jack, ale dlouho se nic nedělo, teprve až po splnění úkolu pro Mirandu došlo k hádce. Nicméně v té době jsem měl už 3/4 bodů v Ochránci, takže naskočil modrý dialog a situace se vyřešila ku spokojenosti obou. Obě se mnou normálně mluví a Miranda má plnou loajalitu. Mimochodem, tentokrát už hraju dvojku rovnou v patřičném rozlišení a musím říci, že mě se ta "oplácanější" Miranda líbila více :D Podoba s Yennefer zmizela úplně.

Na Illiu se navíc opět ukázalo, že import save pozice má smysl, potkal jsem tam agentku z průmyslové sekce, které jsem v jedničce pomáhal s řešením korupce. Byl s tím spojený drobný úkol a celkem milý dialog.

Nyní mě čeká najmutí Thana a Samary, což je otázka chvilky, takže tím předběhnu návštěvu Liary a vstup do posledního DLC. Pak už jsou to vlastně jen dva osobáky pro nové členy (resp. 3 i s Legionem) a půjdu rovnou po hlavní lince do finále.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #143 kdy: Únor 12, 2017, 01:09:09 »

Mě hra opět na Illiu neustále padá v jedné chodbičce pod Liarou. Nelze projít dál do města a hra spadne vždy.

edit: tak to bylo asi kvůli té zlodějce, že byla v partě. Když jsem vzal jinou skupinu, tak hra nespadla.
« Poslední změna: Únor 12, 2017, 01:23:36 od Milhaus »
IP zaznamenána

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #144 kdy: Únor 12, 2017, 10:03:10 »

Hraješ jedničku s HD texturama, nebo něčím lepším?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #145 kdy: Únor 12, 2017, 13:18:33 »

Klasika ve vanille, na HD packy dojde až časem.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #146 kdy: Únor 12, 2017, 16:38:12 »

Moje včerejší podezření se potvrdilo :) Na Illiu jsem nabral Thana a Samaru, přičemž jsem splnil i vedlejšák pro Liaru. Vodím sebou Kasumi a mohu za sebe říci, že u mě žádný problém nenastal. Mám jí společně s Mirandou a v jednu chvíli perfektně zaglosovali mohou ochranářskou snahu. Po vyšetření zločinu pro Samaru dojde na různé zdůvodňování, jak by se klaďas měl chovat a jedna poznámka padne směrem k neůměrnému vystavovaní nebezpečí, což jsem samozřejmě odsoudil. Načež si ty dvě mezi sebou prohodili, že to budou mít pro příště na paměti :D

Ale teď k tomu naznačení z úvodu příspěvku. Po téhle části jsem přistoupil k samotnému přechodu do DLC Shadow Broker a z Liary vypadlo, že to byla ona, kdo mé ostatky zachránil a předal Cerberu. Její zájem na mém osudu je tedy mnohem větší, než u ostatních postav a opravdu to přímo nahrává na tu linku dlouhodobé romance. Zatím jsem hru přerušil, čeká mě poslední noční, takže to dojedu až zítra.

V Ochránci už mám komplet bodů, ale pořád mi občas ujede i něco do Odpadlíka. Nicméně je to zanedbatené množství, takže do konce hry určitě nedosáhnu ani 1/4 ukazatele. U Kasumi je jinak docela dobré číst ty její monology, ukazuje to občas zajímavé interakce uvnitř posádky, co se později projeví třeba v trojce. Zaed je pro změnu správně sarkastický.

Málem bych zapomněl. Na Illiu jsem si koupil nové rybičky. U Kelly se znovu objevil rozhovor na téma večeře, tak jsem to cvičně zkusil, ale o rybičky se mi starat nehodlá :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #147 kdy: Únor 12, 2017, 20:03:33 »

To já se do toho dlc se stínovým společníkem včera taky pustil. Je to asi jediné dlc,  které má trochu hlavu a patu a dává v celkové hře smysl a tedy je dobré si jej koupit. Zatím jsem se zastavil u útoku na loď stínového společníka a dnes bych tam měl pokračovat.

Z původní hry mi zatím chybí vrah a Samara a následně jejich úkoly loajality. Jinak mám splněnou celou posádku a všechny drobnější vedlejší úkoly a dlc úkoly na všech planetách, co jsem našel. A ještě mi tedy chyb ten společník robot.

Jack a Mirandu jsem uklidnil modrou volbou, aby sklidnili hormony. Kelly se mi o rybičky stará a tak nechcípají :).
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #148 kdy: Únor 12, 2017, 22:04:52 »

Tak jsem toho stínového společníka dokončil, rozjel vztah s Liarou naplno a konečně si s ní užil. Teda asi. Nevím, jaký dopad to bude mít na mojí posádku a na možnosti vztahů ve hře se stávajícími společnicemi, každopádně todle DLC opravdu dějově hru posouvá někam dál, ne jen co se vztahu týče. Podle mě mělo být nejspíše součástí hry a podobné DLC by mělo být i s Ash. Samotná loď prostředníka a její možnosti po obsazení je docela zajímavá. Hlavně ty tajné informace o každém člověku ve hře a jejich osobní korespondence :).
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #149 kdy: Únor 13, 2017, 06:59:38 »

Dokončil jsem sběr všech společníků, získal jejich loajalitu a přišel o celou posádku Normandie. Jediná mise, která mi v širé galaxii chybí, je zřejmě ta poslední, sebevražedná, kde jak doufám svojí posádku získám zpět celou a zdravou.

Na vztahy jsem se vcelku vyprdl, s každou babou na lodi jsem trochu koketoval, ale dál jsem to už pak nerozvíjel, protože mě to stejně nezajímá. :) Ale nejspíše nezávisle na Liaře v Stínovém prostředníkovi bych mohl opíchat kteroukoliv z nich. Krom Kelly, té by asi Liara už z jedničky vadila.

Co jsem udělal chybu, že jsem nezískal dříve do posádky Samaru a hlavně vraha, jelikož zlepšují loď co se paliva týče a počtu sond a hlavně ty sondy by se hodily hlavně na začátku hry, kde jsem hledal suroviny na zlepšení věcí. Věci mám asi vylepšeny jak jde, jen samopal bych asi mohl vylepšit víc, ale potřebné vylepšení jsem ve hře nenašel a na nákup v obchodě mi již nezbyly peníze. Ale stejně moc nechápu ten systém toho vylepšení. Myslel jsem, že maximum je 5 level, ale některé věci jsem vylepšil až na level 7. Tak těžko říct.

Vcelku zajímavá volba je v úkolu loajality se Samarou (což je ostatně jeden z mála trochu zajímavějších úkolů ve hře). Zajímalo by mě, co by se dělo, kdyby se člověk rozhodl zabít Samaru a nechat si dceru. Asi by to ovlivnilo celou hru a i třetí díl. Na druhou stranu si neumím představit, že by tam někdo byl proti Samaře a zradil jí, tudíž ta volba mi tam obecně nedává žádný smysl.

Taky by mě zajímalo, jak se ta rozhodnutí promítnou v díle třetím. Ten jsem nehrál a nevím, o čem přesně je, ale nejspíše tam dojde k boji se smrťáky a vyvrcholení celé tédle věci. Tedy aliance by měla být slabší, jelikož jsem obětoval lodě aliance na záchranu rady. Předpokládám, že Rada už bude muset vytáhnout hlavu ze zadku a existenci smrťáků uznat a tedy že bych tak mohl získat sílu těch národů. Taky jsem nechal žít královnu rachni (nebo jak se jmenují) v prvním díle, ve druhém mě kontaktovala jedna postava se vzkazem, že na mě nezapomněla a že mi během boje se smrťáky pomůžou (a že první útok na galaxii z jejich strany byl kvůli Smrťákům). Ve druhém jsem se rozhodl gethy nechat žít a přeprogramovat je, takže by měli být silnější a kvariany přesvědčoval, ať s gethy nebojují a uzavřou smír. Tedy teoreticky i oni by měli být silnější. Ale nevím, jaká je nápň třetího dílu a jestli se to tam vůbec bude mít kde uplatnit. Pravděpodobně to bude jen na úrovni teorie v podobě plků, jako jsou následky z ME1 v ME2, ve stylu, že se občas objeví nějaká postava, které jsem pomohl a kterou si nepamatuji a hrozně mi děkuje, jak jsem to dobře zařídil. Takových postav jsem potkal hodně i s některými drobnějšími úkoly. Předpokládám, že kdybych to v ME1 udělal jinak, byly by tam jiné postavy.

Co taky váhám, kterou odstřelovačku používat. Mám tu z lodě, která má jakože 13 nábojů (což je asi jediné zlepšení o proti té úplně původní s 10 náboji). A nebo mám odstřelovačku s 45 náboji, která ale nemá ten efekt, že po zásahu hlavy zabije cíl. Je to spíše jako útočná puška. Na druhou stranu s kryonáboji, které požívá celý tým, by možná byla užitečnější, nicméně aby došlo k efektu zmražení, musí být nepřítel zřejmě bez štítu, zbroje a barier. Tedy bych jednou střelou asi zmrazil jen ty lehké cíle a druhou je asi zničil. Ale ty zabíjím jednou ranou do hlavy a když kryo náboje používají i ostatní členi party, vlastně ani nepotřebuji střílet. Stačí mi používat napalm a střílet jen po těch těžkých cílech, které ale zabijím na víc ran i s tou klasickou odstřelovačkou (a tou s větším zásobníkem bych do nich musel střílet hodně dlouho). Tak nevím, ale asi zůstanu u té se 13 náboji.
« Poslední změna: Únor 13, 2017, 07:16:16 od Milhaus »
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 15