DLC k ME3 jsem ještě nekupoval, to mě teprve čeká. V podstatě mi těch 720 bodů zůstane napořád, protože na na trojku jsem si zatím spočítal 3200 bodů (1200 + 1200 + 800), což je kupodivu akorát násobek (4 x 800 nebo 2x 1600). Holt budu muset vrazit body i do nějakých blbostí anebo si počkat na DLC k Andromedě.
Kasumi jsem dneska dojel a obešlo se to bez problémů. Úkol dobrý, akorát ta finální akční část už je jaksi monotónní. Většina misí má v tomto ohledu bohužel podobný design. Nicméně začátek vypadal hodně zajímavě a Kasumi samotná mě dost překvapila. Podle popisu DLC jsem neměl v úmyslu jí vůbec brát, ale přímo ve hře jsem na ní rychle změnil názor. Je to hodně sympatická dívka a hlavně mi to z nějakého důvodu evokuje Baldur's Gate

Škoda, že se Zaedeem nemají větší možnosti dialogů. Romance je jasná, tu utnul její osobní příběh. Prima je i ta útočná puška ze soukromé sbírky Hooka.
Návštěva kolektorské lodi podle mě závisí na tom, jak daleko jsi s osobními úkoly posádky. Akorát jsem dodělal Grunta, Mordina a Garra, když si mě Záhadný pozval. Pořád mi chybí Jack, Miranda a v té době to byla i Kasumi a neměl jsem u sebe ještě ani Tali. Na palubě ovšem chybí více členů, doposud nemám Samaru a Thana, o Legionovi nemluvě, ten se přidá až při další příběhové misi. Je to tedy tak zhruba polovina osobních úkolů.
Na lodi kolektorů jsem se tou puškou nenechal zvyklat

On je to drobný chyták. Postava tu má totiž možnost se doučit jednu z chybějících zbraňových dovedností. Osobně jsem tedy odstřelovačku oželel a vzal jsem útočnou pušku. Od této chvíle smím tento typ pušek používat, což se vyplatí zejméně kvůli pušce z muzea. Je to jedna z mála, co má dost velký "zásobník".
Včera jsem v průběhu DLC Arrival chvilkama tuhl, ono jak jsem nacházel nové a nové zbraně, co smím používat, tak sice rostla jejich účinnost, ale klesal celkový počet nábojů. Teď, když mám vycvičené speciální projektily, tak si v pohodě vystačím i se slabšími střelami, ale za to ocením jejich vyšší zásobu. V druhé polovině DLC jsem se dostal ke skříňce na zbraně, což bylo poprvé, co jsem jí využil a hlavně její přítomnost náležitě docenil

Po návratu z kolektorské lodi mě Kelly překvapila, taky jsem dostal tu možnost vzít jí sebou do kajuty

Rybičky mi taky chcípli, ale přeci jen jsem chtěl zůstat věrný Ash, tak jsem to hodil do autu. Mno, samozřejmě, zkusil jsem to pak zkusmo ze save rozehrát, co to provede, ale navedlo mě to spíš k jinému zjištění.
Doposud jsem narazil na několik málo úkolů, kde se mi záhadným způsobem napočítaly krom Ochranářských i Odpadlické body a nevím proč. Je to i případ tohohle rozhovoru s Kelly (+5 Ochránce i Odpadlík). U Kelly to pochopím, dá se to vysvětlit jako daň za nevěru, ale třeba u osobního úkolu pro Mordina nebo Grunta jsem souvislost nenašel. Možná že ne všechny volby z vrchu jsou automaticky Ochranářské a občas je potřeba si na ty v levé části kruhu dát pozor.
Dnešek jsem končil osvobozením Tali, čímž mi z hlavní mapy zas ubyl jeden z popisků. Zůstala mě v podstatě jen Jack (osobní úkol), IVF a Illium, kde mě toho čeká nejvíc - v podstatě zbytek vedlejších úkolů a DLC Shadow Broker. Na výzkum planet jsem už rezignoval. Vzal jsem jich jen pár po cestě za úkoly, ale surovin už mám dost na kdejaký výzkum, takže není důvod v tom pokračovat.
Vznášedlo bylo náhodou prima

Jsou tomu věnované hned dvě mise. Nic tak blbého jsem už dlouho neviděl, ale naštěstí je to jízdně nerozbitelné

Díky tomu se s tím dají dělat psí kusy a oproti Maku mě to i bavilo. Navíc je to jen pár misí, což se dá.
Všímám si teď i různých drobností, třeba toho, jak na mě některá NPC reagují a přijde mi, že někteří ke mě chovají vřelejší vztah, než při první rozehrávce. Třeba Wrex mě bral jako dlouholetého přítele, tedy odráží to lépe náš vztah z jedničky. Je tedy možné, že import save přeci jen ovlivňuje více, než soubor otázek od Mirandy, kterým jsem to předtím nahradil. A hlavně mi lépe docházejí některé souvislosti. Ne že by to bylo pro hru klíčové, ale dělá to určité mise lépe zapamatovatelnými, či jak to lépe popsat