V jedničce jsou jen dvě dlc a jedno je zdrama, ne? Přitom druhé je nejspíše standardní součástí ME1 v těch verzích, které se dá koupit, tedy je asi taky zdarma, jen není v češtině. Tedy alespoň tak jsem to pochopil, jelikož obě ty dlc v té trilogy verzi jsou.
U ME série pak zřejmě není žádná verze, která by obsahovala všechno. Nebo jsem alespoň žádnou nenašel.
Nevím, jestli se na steamu dají ty DLC k ME koupit za peníze. Nicméně pokud je cena v eurech/dolarech, pak je občas slevňují. U těch bodů se obávám, že těžko. Zdá se taky, že EA uplatňuje kurz 1 dolar = 1 euro, protože jsem někde ty bioware body viděl za 10dolarů, zatímco v tom jejich otravném programu na hry a stejně tak na webu jej nabízí za 10eur. Dřív se ty body daly koupit i v obchodech jako kupón, ale tento prodej zřejmě už neexistuje.
Elemir: pokud se chystáš hrát jedničku, připrav se na lehký šok, co se týče prozkoumávání vedlejších a nedůležitých soustav, kterých je tam hodně. Ta hra měla jaksi dvě tváře, jednu příběhovou a úkolovou, což byla ta dobrá tvář a pak tudle s vedlejšími planetami, která byla neskutečně odfláklá. Přitom to nabízelo tolik možností, jak je využít. Víceméně zde nemá příliš smysl prozkoumávat všechno. Při první hře jsem to dělal v domnění, že to má nějaký smysl, ale nemělo. V ME2 to prý chtěli zlepšit, jenže místo toho, aby to vypracovali a dovedli k dokonalosti, tak to jednoduše jen zjednodušili. Člověk nemusel udělat výsadek na planetu a něco tam dělat, prostě jen skenoval planetu z vesmíru a jen vzácně narazil na nějakou misi. Pokud to tedy budeš hrát, tak ty vedlejší planety moc neprožívej a ani se nesnaž je zkoumat všechny.