Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 22:07:51
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 [2] 3 4 ... 15

Autor Téma: Série Mass Effect  (Přečteno 30361 krát)

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #15 kdy: Leden 17, 2017, 11:45:19 »

V Andromedě prý bude mnoho hardcore porno scén, rating 18+ prý není náhodou, takže se ti 15-18letí mají na co těšit.
IP zaznamenána

flash

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 264
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #16 kdy: Leden 18, 2017, 01:20:41 »

tak na mimozemstanky s osmi bradavkama jsou cenzury kratke :)
Me spis prijdou tyhle eroticke vyjevy v jejich hrach otravne, nikdy na me nepusobily prirozene ale spis jen jako poutac, neco ve stylu, koukejte co v ty hre mame. Proste na to aby to pusobilo nejak prirozene tam na to nemaj prostor, pac pak by to bylo uz tak pres caru ze by jim to zakazali vydat, takze kdyby to tam nedavali vubec, udelali by lip. Ale samo mladsi spoluobyvatele nasi planety budou vrnet blahem, takze jim to preju:) Mozna by nekoho mohlo napadnout ze dobra a zapamatovatelna  romance se da delat i bez sexu.
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #17 kdy: Leden 18, 2017, 09:48:50 »

Tak já si umím představit i dobrou hru bez romancí. Ale tady tedy o romancích nemluvili, mluvili jen o sexu. řek bych, že romance začnou rozebírat až později a nejspíše to bude probíhat podobně, jako v případě DA posledního dílu, kde se neřešilo nic jiného a člověk se o hře nic jiného ani nedozvěděl, než jen to, kdo s kým a za kolik. Až jsem měl dojem, že to bude nějaký simulátor vztahů. :)
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #18 kdy: Leden 18, 2017, 11:16:54 »

V CD Projekt Red taky slibovali ohledně Zaklínače 3 buhví co a výsledek je všelijaký. Zaklínač 2 měl v tomto ohledu patřičné scény lepší, vesměs se neopakovaly a přitom byly decentní. Trojka navíc dokonale projela romance.

Mass Effect 2 mě tedy nakonec z pohledu romancí taky zklamal. Ani jsem se nijak nesnažil a najednou mi přijde, že si můžu vybírat. Čekal jsem něco propracovanějšího. Všechny tři teď vlastně čekají na nějaký zlom bodu, kterým je očividně finální quest. Když si vzpomenu, jak jsem v Baldur's Gate 2 uháněl Jaheiru a kolik mě to stálu času a námahy ...

Mě hry s romancema přijdou více osobnější, hlavně pokud jde o party based hry. Líbí se mi, když na sebe členové družiny reagují a když už mě doprovází byť jen klerička, že to není jen odtažitý studený čumák. Podobně když na sebe reagují jiní členové družiny, mezi kretými to zajiskří. Pouhé video se sex scénou tohle prostě nevynahradí.

Ono se u toho totiž málokdy myslí na to, že případná sex scéna by neměla být vrcholem toho všeho snažení, ale ty romance by měly mít i nějaké pokračování. U současných her mi však přijde, že je to jen o tom se k té scéně propracovat a protože i to už dá moc práce, tak to designéři hráči rovnou vnutí sami. Nejlépe hned od začátku hry, aby si hráč za těch 10 hodin herního času mohl ozkoušet všechny "romancovatelné" charaktery ve hře.

U Zaklínače 3 je tohle zásadní chyba. Pokud si hráč vybere Triss, tak si s ní užije jen kousek příběhu a možná se jednou dočká společného domova (to, co třeba Skyrim nabízí poměrně rychle, ale zase bez propracované romance). Jenomže mezitím se uděje halda obsahu bez ní a ke všemu zcela volná možnost romancovat další charaktery, ale ty mají třeba ještě menší vliv na průběh děje (Shani, Syanna). Chybí tu podobný pocit, jako z romancí v jedničce.

U Mass Effect 2 mi přijde, že romance je smysluplně udělaná víceméně jen pro Tali, neboť jak jsem z dialogů pochopil, vztah s ní se táhne už od jedničky. Vlastně ani nevím, jestli mají romance nějaký smysl a promítne se to výrazně při hraní trojky, když i tady je to takové pochybné. Přijde mi to právě mnohem více dělané na efekt, aby to tedy jako nějak vypadalo. Mno, jenomže ... jak bych to ... Tali očividně nemá 10 prstů na nohou ani rukou, takže to na mě působí podobně, jako když si vzpomenu na možnou romanci s Annah v Planescape Torment :) To ať už ty romance ve hře raději nejsou vůbec. Nehledě na to, co nakousl Flash, ty scény s mimozemšťankama tedy budou stát za to :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #19 kdy: Leden 18, 2017, 13:11:07 »

Tak já proti romancím obecně nic nemám a může to být ve hře příjemné zpestření. Nicméně pokud se půl roku před vydáním hry neřeší nic jiného, než s kým půjde a s kým nepůjde mít romanci, kdo je hetero, kdo homo, kdo bisexuál a to si ještě pak lidé různé orientace stěžují, že není uspokojena jejich potřeba mít romanci, tak to je trochu už moc. Podle mě by měly postavy ve hře, které hráč potká, mít především vlastní osobnost, svůj vlastní styl, charakter, svůj vlastní cíl, kterého chtějí dosáhnout, ideálně i nějaké své vlastní tajemství, které hráč neví a které se může ale také nemusí dozvědět. Klidně může mít vztah i s chlapem, ne romantický, ale přátelský, i přes to může být velmi osobní a komplikovaný, pokud je ta postava napsaná dobře a hráč je i ochoten hrát tu roli a vžít se do ní. Protože RPG je o hraní rolí, hráč se musí do role, kterou hraje vžít a na chvíli se ideálně stát tou postavou. Pokud toto ve hře není, není to RPG hra. A todle se dá vytvořit mnoha věcmi, počínaje rozvojovým systémem, možností pracovat s věcmi, které hrdina nosí a které má rád, světem, ve kterém se pohybuje, i lidmi, které v něm potkává.

Mám za to, že zrovna zaklínač, pokud je to konrétně Geralt, to má trošku složitější a současně jednoduší, protože je to charakter, který je daný předlohou a stejně tak jsou dáni i ti jeho přátelé, i ti mají daný svůj charakter už knihou. Pokud by autoři ten charakter změnili a postavy by byly jiné, než v knize či povídkách, nebyl by to zaklínač a ti, co ty postavy z té literatury znají, by tomu nevěřili, nelíbilo by se jim to. Na druhou stranu je velmi obtížné se vžít do role Geralta, protože on je povahově daný a je jiný, než já. Já ho vlastně nemůžu příliš změnit, musím jej akceptovat takového, jaký je, tedy se do něj nikdy nevžiji. Pomoct tomu mohou ty postavy okolo, například Yen a její protivnost. Tam jsem se docela dokázal vžít do Geralta a toho, jak se asi cítil, když ho pořád ta furie komandovala. Ostatně Yen byla dobře napsaná postava ve hře, asi jako jediná a i odpovídala knižní předloze. Tedy jak čtenář, tak nečtenář, jí dokázal prožít. To se o ostatních postavách moc říct nedalo. A nedalo se to říct ani o světě, v kterém se Zaklínač3 odehrával.

Podle knižní předlohy je například Geralt proutník, co o jede každou babu. Vysazený je zejména na čarodějky. Proto takový je i ve hře a podle toho probíhají jeho vztahy s ženami. Ale pokud takový není hráč, pak se do toho vžije jen těžko.

A co se týče různých ras v ME, myslím, že romance by měla být o bytosti a o tom, jaká ta bytost je, ne o tom, jak vypadá, nebo jestli je člověk. Zrovna třeba v PT  Annah byla určitý prototyp ženy. Drzá, protivná, současně ale milá a k sežrání. Nešlo o to, že to byla tiefling, nebo že měla ocásek. Podobně třeba Fall-from-Grace, měla křídla, byla to sekuba, ale o to nešlo, povahově to byl jiný prototyp ženy, hodná, moudrá, silná atd. Já třeba měl ty postavy rád a rád jsem i procházel ty dialogy s nimi.

Podobně by to mohlo být i v ME, tedy nejde o to, že jsou to mimozemské bytosti, ale o to, jaké prototypy, nebo archetypy žen to jsou a jaký komu imponuje. Ve hrách od Bioware jsou ostatně ty archetypy dané poměrně jasně a neustále se opakují. Pouze zestručnili dialogy a jde v nich o sexuální scénu. To napětí, které by ve vztahu mělo být, tam ale není. Nicméně ME2 není RPG hra a vžít se do role hlavního hrdiny tak či tak nejde, takže na tom tolik nezáleží.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #20 kdy: Leden 18, 2017, 15:35:45 »

U Geralta si hlavně v CD Projektu sami naběhli tím, že v jedničce představili jinou dvojici hlavních protagonistek, Yenn vytlačili někam na okraj a navíc se ty romance nedaly mixovat. Dvojka se s tou defaultní volbou taky dala zkousnout, navenek to pořád vypadalo přirozeněji. Jenomže v trojce se všechno najednou stočí na Yenn, čímž mi to celé rozbili. Mě můj vlastní Geralt vyhovoval, osobně jsem nikdy neviděl důvod, proč by to najednou mělo brát ohled na knižní předlohu, když na ní nebrali ohled už u té jedničky.

Yenn je dobře napsaná, byť Triss nebyla o moc pozadu, ale z toho dění je jasně vidět, že Triss hraje až nějaké druhé housle. Ostatně i její popis v postavách je po "ukončení" romance dost otevřený. U Keiry mě třeba nevadilo, že mě očividně tahá za nos, ale volby dialogů prostě tuhle možnost moc nereflektujou. Zkrátka dokud Geralt trpěl amnézií, měl jsem ho radši :D

Pokud jde o rasy, Annah mi shodou okolností nesedla ani povahově, ale ten její "ocásek" byl dobrý metr dlouhý :D Sukuba v pohodě, ostatně s Fall-from-Grace jsem tak nějak spontánně navázal vztah, ale až tak se v hrách odvázat nedokážu, abych ten případný vzhled nebral v úvahu ;) S Tali v ME2 je to stejné, hodná, milá, ale ne-e. I když je fakt, že zrovna v tomhle případě hraje velkou roli i to, že se romance vyvine strašně rychle, přitom s námi Tali prožila jen 2-3 mise, tedy jsou to právě jen ty 2-3 rozhovory + její osobní quest. V Bioware to uměli lépe. Ještě v Neverwinter Nights to fungovalo dobře.

I přes akčnost ME2 jsou chvíle, kdy si tak nějak v roli připadám, byť to začíná mít sestupnou tendenci. Teď už je na hře vysloveně vidět, že se jen čeká, až se konečně vydám do finále. A já to přitom zdržuju průzkumem vesmíru :) Přijde mi, že mi to hra dává dost okatě najevo. Je to zase klasika současnosti - opět nevyužitý openworld. Cokoliv, co jsem zatím udělal nad rámec povinností, mi bylo v podstatě k ničemu. Nehledě na to, že je to spojeno s jistou dávkou rutiny, tudíž je to po čase nezábavné. Jediné, co znám, je opravdu povinnost a pevně ohraničené mise.

Rozehrát ME2 znovu, tak se prostě řadě věcí vyhnu, protože nemají význam. Kdybych šel rovnou po hlavním příběhu, tak mi to snad projde. V tuhle chvíli to klidně mohlo být rovnou nadesignované jako DeusEx a bylo by to jednodušší. Je škoda, že ten potenciál takhle promarnili. Třeba to ještě něčím překvapí, jižní část galaxie mám dost prázdnou, ale podle těch dialogů bych opravdu očekával, že to finále už mám před sebou a nic dalšího se konat nebude.
IP zaznamenána
This is the end ...

Adam23

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 152
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #21 kdy: Leden 18, 2017, 17:48:45 »

Jé Elemir založil vlákno o mojí oblíbené sérii :)

A hned budu šťourat, co vede lidi, i teda teď tebe rozehrávat SERII od prostředka? Setkal jsem se s tím až nezvykle často.
« Poslední změna: Leden 18, 2017, 17:56:19 od Adam23 »
IP zaznamenána

flash

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 264
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #22 kdy: Leden 18, 2017, 18:53:38 »

Ja romance taky moc nepotrebuju, vetsinou vybiram az preberu a dopadne to tak ze jedina romanticka scena v ME2 byla kdyz jsem sbalil technickou dustojnici a doslo na sex ve sprse, a to bylo vsechno. Ostatni jsem nejak prekombinoval/minul a nakonec byla moje postava stara (hraju zasadne za zensky) mladenec.
Mam radsi kdyz je nejaka hra schopna navodit pocit pratelstvi k nejaky postave a cloveku na ni zalezi aniz by musela ukazovat kozy a flirtovat.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #23 kdy: Leden 18, 2017, 20:07:39 »

Adam23: je to hned v úvodu, vzal jsem to jako akci na Originu, že se jen podívám, jak ta hra vypadá. Netušil jsem, že si mi to nakonec tak zalíbí :) Původně jsem to chtěl před pár lety odehrát od začátku, ale pak z toho sešlo a tohle byla pro mě jakoby příležitost si to alespoň zkusit.

Flash: mno, holt každý máme pro casting postav do družiny jiné "priority" :) Na hrudi ploché kleričky se i tomu největšímu hrdinovi umírá blbě ... když umřít, tak se vší parádou :D Od toho si přece ti ženský nabírám :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #24 kdy: Leden 19, 2017, 07:00:25 »

Večer jsem se konečně prokousal všemi zbylými planetárními systémy, než jsem vyrazil po stopách zapomenutého reapera. Ke vší hrůze se mi objevily další nové planetární systémy :)

Nějak nemám v oblibě nic vynechávat, takže jsem opravdu zatnul zuby a každý systém jsem pečlivě projel a to včetně těžby. Těžba je z počátku zajímavý prvek, ale u 30. planety už to začne být spíš opruz. Nejvíc mě na tom zaráží fakt, že si v pohodě můžu vytěžit planetu, která je něčí kolonií a vůbec to nikomu nevadí. Občas jsem přitom narazil na pár vedlejších misí, které byly sice různorodé, ale spíše jen do počtu, což je škoda. Na to celkové množství planet je toho opravdu málo.

Mise s reaperem byla fajn a docela přituhlo. Na konci jsem ovšem musel konstatovat, že teď už asi opravdu nemá smysl jedničku začínat, protože jsem se dozvěděl celkem podstatnou věc, která mi dosud unikala. Garus některé věci trefně okomentoval, takže jsem získal i obecnou představu o tom, jak vypadalo "naše" první setkání s touhle entitou.

Ostatně tohle je právě na hře sympatické. Vybírat si členy výsadku má význam nejen kvůli dovednostem, ale i kvůli komentářům. Jednotlivé charaktery reagují na stejnou situaci různě, takže pokud bych třeba sebou Garuse neměl, přišel bych zřejmě o tu historickou vsuvku z jeho vlastních vzpomínek.

Po misi mi přibyl do družiny poslední možný člen výsadku (Legion) a hra mě odkryla další planetární systém v již zmapované oblasti. Krom hlavní linky je tu situován i osobní úkol Legiona, takže si rovnou můžu zkusit zajistit jeho plnou loajalitu. Nepovedlo se mi to akorát u Jack, protože ta si vjela do vlasů s Mirandou a jejich spor se mi nepovedlo vyřešit ke spokojenosti obou. Musel bych býval rezignovat na romanci s Mirandou. Těžkou teď posoudit, nakolik bude loajalita klíčová. Trénuju jen některé postavy, zejména ty, které často využívám, což Jack zrovna není. Vzal jsem jí jen na pár misí a poté roztržce s Mirandou už jí neberu vůbec.

Čekal jsem teď spíše rychlý spád děje, ale cesta do finále asi přeci jen nebude tak přímočará. Nejspíše mě to teď ještě protáhne nějakou kaskádou misí a k mé smůle mi to odkryje další kupu planetárních systémů :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #25 kdy: Leden 19, 2017, 10:45:10 »

Co rybičky na lodi, chcíply?

Jinak, pokud si to dobře pamatuji, nejlepší vztah byl v ME2 s Kelly.

video:
https://youtu.be/mjfCu03jT14?t=436 :D
« Poslední změna: Leden 19, 2017, 10:49:44 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #26 kdy: Leden 19, 2017, 11:39:41 »

Jaké rybičky? Já žádné nemám :D Zatím jsem akorát skončil u oživení toho Getha a přesunul loď do finální soustavy. Dneska bych už mohl finišovat.

Na video pak kouknu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #27 kdy: Leden 19, 2017, 12:37:55 »

No rybičky na lodi. Někde se daly tuším koupit a hráč se pak o ně musel starat. Tedy, pokud nezískal někoho, kdo se postará za něj :).

Nejsem si jistý, jestli si to dobře pamatuji, ale společníci ve hře dávali návrhy i na vylepšení lodi, které pak hráč mohl pořídit. Ty máš všechny? :)
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #28 kdy: Leden 19, 2017, 12:49:29 »

Mám všechna, ale ten Geth se asi ještě k vylepšení nevyjádřil, tím si teď jistý nejsem, takže kdyžtak bude zatím jen jedno chybět. On mi ani nezadal svůj osobní quest, na to jsem přišel až díky mapě, kde se objevil popisek. Většina postav mi teď nabízí stále stejnou odpověď, takže si můžu popovídat akorát se spojovačkou, která občas něco nového má. Nějaká vylepšení se dají koupit ještě na stanicích, ale to budu muset znovu projít. Předtím to bylo na mě moc drahé.

Obchod s rybičkama jsem našel, dokonce to byly obchody dva, ale netušil jsem, k čemu by mi to bylo dobré :) Do kajuty moc nechodím, byl jsem tam snad jen 2x.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #29 kdy: Leden 19, 2017, 13:13:09 »

Na to video s Kelly se můžeš podívat klidně hned, odhaluje to sice jedno temné tajemství :D, ale to nevadí.
IP zaznamenána
Strana: 1 [2] 3 4 ... 15