Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:29:57
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Očarování předmětů  (Přečteno 10308 krát)

Marien

• Mladší člen
  • **
Očarování předmětů
« kdy: Prosinec 18, 2008, 23:52:14 »

Už si to nepamatuju přesně jak to bylo když jsem to před lety hrál. Vím, že abych mohl očarovávat zbroje, zbraně a věci těmi nejlepšími schopnostmi (helma jednorožce; meč draka; prsten Bohů apod.), je potřeba mít dovednost magie vody na opravdu vysoké úrovni. Jen lvl 12 na mistra nestačí. Vytáhl jsem to na 20 lvl, ale zatím se mi nedaří tato očarování zakouzlit. Teď nevím jestli ta hranice, kdy zakouzlím i taková očarování je ještě vyšší anebo je zakopaný pes jinde. Samozřejmě očarovávám jen ty nejkvalitnější předměty. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?

BTW
Chtěl jsem si udělat trochu radost na vánoce tak jsem si originálku MM6 koupil přes ebay za 3,5Ł včetně dopravy. Prostě velká radost za málo peněz a vo tom to je :)
IP zaznamenána

FuManChu

• Nováček
  • *
Očarování předmětů
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 21, 2008, 17:52:05 »

mozno zavisi aj od stastia( co je v hre) skus si zakuzlit stastny den, inak nevem sam este na takej urovni nie som ale viem uz zakuzlit (zatial pre mna ) slusne veci ako napr odolnost proti mrazu 17 :) a to som este na urovni expert a 10bodov v magie vody. Ja mam u maga stastie momentalne stastie 49. Co som este predtym hral s jednou nevydarenou skupinou tak som si zvykol davat pred bojom kuzlo stastny den a vcelu sa mi stym lepsie darilo ako bez toho kuzla. ale ci to bude fungovat aj na ocarenie predmetu to nevem...
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Očarování předmětů
« Odpověď #2 kdy: Leden 02, 2009, 09:36:21 »

Tak jsem zkoušel různě laborovat a nakonec jsem dospěl k tomu, že trvalé bonusy lepších hodnot prostě nezakouzlím. Používám ted pač ve verzi 1.3 (tzn., že jsou opravený i vstupy do gildy stínů a hradu kriegspire) a na 22lvl v magii vody nejsem schopen zakouzlit vyšší očarování než +12 a trvalé bonusy pouze nižší úrovně (meč zmije +5jed), používám komplexní kouzlo bílé magie Den Bohů a štěstí mám kolem 150. Zkoušel jsem očarování i s verzí hry 1.0 a 1.1 ovšem s výsledkem stejným. Jediným řešením je získávání cenných předmětů od některých obchodníků (prsten Rozumu, Medúzy) nebo z některých NPC (rytíř Ničitel dropuje zlatou plátovou zbroj a může mít bonus Bohů), popř. meč Draka mohu získat vytažením jej z kamene. Na jiný způsob jak získat tyto vzácné předměty jsem zatím nepřišel.
Jen pro zajímavost, očarovával jsem prsten Scarabea a nikdy jsem nedosáhl lepších hodnot než +12 nebo slabších trvalých bonusů, počítal jsem si počet pokusů a dospěl jsem k číslu 250 neúspěšných pokusů o kvalitní očarování :)
IP zaznamenána

Marien

• Mladší člen
  • **
Očarování předmětů
« Odpověď #3 kdy: Leden 02, 2009, 09:38:14 »

Citace: Návštěvník
:)

Tento příspěvek jsem postoval já, ale zapomněl jsem se přihlásit...
Marien
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Očarování předmětů
« Odpověď #4 kdy: Leden 05, 2009, 08:04:51 »

Podle jednoho zdroje na to maj prý vliv i určité dny v roce a denní hodina, ale taky jsem v tom žádnou skutečnou spojitost nenašel.
IP zaznamenána
This is the end ...

Zero

• Host
Očarování předmětů
« Odpověď #5 kdy: Leden 05, 2009, 16:22:49 »

Jestli na to má vliv hodina tak můžeš zkusit půlnoc, to je taková zajímavá doba.
IP zaznamenána

Zero

• Host
Očarování předmětů
« Odpověď #6 kdy: Leden 22, 2009, 17:26:58 »

Teď jsem ve hře mluvil s jedním NPC a ten říkal, že v pravé poledne je tolik magické síly, že by to stačilo na očarování všech předmětů v Enrothu, nebo něco v tom smyslu.  
   Je to jenom náhodná hláška, ale něco pravdy na tom být může...teď jsem ale na začátku hry a kouzlo očarování nemám,takže to zatím nemůžu vyzkoušet
IP zaznamenána

BautyF

• Host
Očarování předmětů
« Odpověď #7 kdy: Únor 07, 2009, 13:18:54 »

V MM6 opravdu funguje (radí tak některé NPC postavy) že na nejlepší očarování je nejvhodnější doba pravé poledne. Sám jsem to zkoušel a okolo poledne (+ - 30 min) se my kupodivu dařilo vykouzlit něco ako "Bohů" "Trolů" "Fénixe" "Životazrození" které se předtím nevyskitovali tak často.

Zkoušel jsem to s Mistrem Vody s 21 dovednostními body.

Kdežto v MM7 a MM8 jsem to chtěl také praktikovat ale bezúspěsně , povedla se mi jen průměrná očarování.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Očarování předmětů
« Odpověď #8 kdy: Listopad 09, 2012, 07:26:27 »

Ja už fakt nevím...mam skill 21 na mastera a porad kouzlim na zbrane, jen maximalne 5 dmg jedem a starozitnost...Na ruznych webech jsem se docetl, ze je lepsi sance ocarovat zbran lepsim enchantem behem rovnodennosti, nebo slunovratu a nejlepe behem poledne a pulnoci...vse jsem odzkousel, ale zadna zmena nenastala. nedokazal by mi nekdo poradit nebo aspon napsat s jakym skillem kouzlite ty nejlepsi ocarovani? budu to tu dychtive sledovat :-)
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Očarování předmětů
« Odpověď #9 kdy: Listopad 09, 2012, 07:30:23 »

zkusim to jeste potahnout na 30 co to udela...hned pak postnu jak to dopadlo
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Očarování předmětů
« Odpověď #10 kdy: Listopad 09, 2012, 09:26:00 »

No, to musim taky vyzkoušet! :-D Problém ale je, že v magii vody prostě nejsou kouzla, kvůli kterejm by mělo význam jí rvát tak vysoko. Dobře očarovaný věci člověk normálně najde a pokud máte magický povolání, můžete hru hrát i svlečený (testováno bratrem). Nechávám mistra na 12 kvůli bráně (+ mám 50% bonus z prstenu) a zbytek cpu do černý. Oheň je podle mě taky dobrá volba (ale znáte mou posedlost).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Očarování předmětů
« Odpověď #11 kdy: Listopad 09, 2012, 09:57:31 »

Očarování v době rovnodennosti apod. jsem taky testoval a žádná změna. Vliv by měla mít hodnota štěstí, ale taky to nemohu potvrdit - bez ohledu na její velikost a velikost dovednosti, jsem dosahoval pořád jen běžného očarování.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Očarování předmětů
« Odpověď #12 kdy: Listopad 09, 2012, 10:04:52 »

Já myslim, že se mi v životě nepovedlo očarovat něco něčim použitelnym. Vždycky to dělám jen pro prachy nebo jako startovní očarování.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Očarování předmětů
« Odpověď #13 kdy: Listopad 09, 2012, 22:07:28 »

Takze..zalohoval jsem si save pred vyresenim obeliskove hadanky a vsechny penize jsem pouzil na xp ze studny v kreigspiru + trening postavy. magii vody jsem si zvysil na 40 zakouzlil si stesti a pustl se asi do 50ti enchantu a vydsledek?.. Dosel jsem k tomu ze je nemozne ocarovat zbroj zbran doplnek necim uzitecnym. nejlepsi co se mi povedlo bylo "zmije" +5 jed a starozitnost.
mam bandu bojovych magu a tak jsem se na ty vybusne udery tesil :- (
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Očarování předmětů
« Odpověď #14 kdy: Listopad 09, 2012, 22:15:21 »

nemate nekdo zkusenosti s vymenou pyramid za zbrane? tusim, ze tam by ten enchant padnout mohl, jestli teda mam nejakou sanci dostat luk.
IP zaznamenána